بیماری‌هاپزشکی و سلامتپرستاری و پیراپزشکیتغذیه

پاورپوینت تغذیه روغن و چربی و معایب آن

صفحه 1:

صفحه 2:
چربیها در تمام سلولها و بافتهای بدن وجود دارند و نقش حیاتی در غشاء سلول عهده دار می باشند. همچنین چربیها بصورت پوشش ولایه محافظ در اطراف اندامها و اعضاء بدن یافت می شوند. 9 نقش چربیها و روغنها در بدن : 0)- مهمترین منبع تولید انرپی در بدن هستند 3 حاوی برخی اسیدهای چرب غیراشباع هستند که برای بدن ضروری اند. 3- حاوی ویتامینهای محلول در چربی می باشند ~ ( ویتامینهای )02,0,0<,0) 0- وجود آنها در غذا باعث خوشمزه شدن.و برانگیختن اشتها می شود. 2

صفحه 3:
انواع چربیها 9 - چربیهای مرنی شامل : مارگارین ,"روغن نباتی , روغن حیوانی که با چشم قابل رویت هستند ۲ 7 3- جربیهای نامرنی 3 شامل : چربیهای موجود در اغلب غذاها مانند شیر , تخم مرغ , گوشت , پنیر , چیپس , شکلات و مغزها که با چشم دیده نمی شوند. 0-3 ‏ا‎ j

صفحه 4:
تفاوت روغن و چربی 9 روغن در درجه حرارت معمولی مایع می باشد و چربی در درجه حرارت معمولی جامد است ,و جود مقدار کافی" از روغن و چربی در رژیم غذائی لازم است و برای تامین انرژی مورد نیاز بدن همچنین تامین اسیدهای چرب ضروری ( امکا 9 و امکا 5 ) و ویتامینهای محلول در چربی ضرورى است. © حداقل دريافت جربى براى افراد مختلف متفاوت است و در دوران مختلف زندكى تغيير مى كند. دريافت كافى جربى بويزه قبل از بارداری و در طول دوران باردارى و شيردهى حائز اهميت است. 2

صفحه 5:
اسیدهای چرب چربیها حاوی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع می باشند 4 مقدار اسیدهای چرب اشباع در چربیها بیشتر باشد چربی به شکل جامد و های چرب غیرآشیاع بیشتر باشد چربی به شکل مایع در می آید انی بیشتر حاوی |سیدچرب اشباع هستند. اشباع در کاهش کلسترول و چربیخون و پیشگیری از اشباع بیشتر در روغن زیتون ۰ روغن کلزا یا کائولا» کت در رکش نارگیل 2 نوعی دیگر بویژه اسیدهای ن هلی دان » روغن

صفحه 6:
اسیدهای چرب ضروری ‎Qe‏ اسیدهای چربی هستند که در بدن ساخته نمی شوند و برای پیشگیری خی بیماریها مانند 008) , رماتیسم , آرترونید, ز یا تصلب شرائين و بيماريهاى پوستی بايد از ‎oe‏ ‎

صفحه 7:

صفحه 8:
ویتامینهای محلول در چربی امینهای ‏ , 6 , 9,0 اق,9) و () در کره و مارگارین و روغن ماهی

صفحه 9:
کلسترول کلسترول که جزء چربیها است در تمام سلولهای بدن وجود داشته و برای ساخته شدن غشاء سلول برخی هورمونها و مواد ضروری دیگر لازم است. ال خود بدن بویژه کبد در حدود. 16()000) میلی گرم کلسترول در روز تولید می کند. © رزيم غذائى مي تواند تا 0007© مَيلى كرم ذر روز كلسترول وارد بدن كند. © غذاهاى حيوانى بويزه زرده تخم مراغ » انواع گوشت و لبنیات إيرجرب حاوى مقادير قابل توجهى كلسترول مى باشند . © غذاهاى كياهى ماتند مغزها » سبزیها » ميوه ها » غلات » حبوبات و سفیده تخم مرغ كلسترول ندارند كيك ‎١ 1 2‏ ی نکته مهم اینکه معمولا بدن کلسترول مورد نیازش را می سازد و نیازی به تامين أن ال طریق رژیم غذانی نیست. ‎> 2

صفحه 10:
کلسترول خوب , کلسترول بد کلسترول از طریق حاملهائی بنام لیپوپروتئین حمل و نقل می شود که از انواع آنها می توان ,),۷!" و راا)را را نام برد :© ,)راك را كسلسترولخوبمىنامند چرا کسه می‌تسولند نترول را از سيستم خارج كند و ميزان بالاى آن باعث كاهش ل بزوز بيماريهاى قلبى - عروقى مى شود. ,]یا کلسترولبد به دلیل‌لینکه لضافی‌آن‌می‌تولند در دیوارم رگها به مقدار کم نیز برای بدن خطر آفرین بوده و می تواند ریهای قلبی-عروقی را افزایش دهد. اشباع امگا 0 و ‎WOL © Bal‏ خون را افزایش داده و مصرف روغنهای جامد برعکس این ی کم چرب بدليل كلسترول كمتر و افزايش ميوه مواد ضد سرطانى و فيبر غذائى در حفظ ۳+

صفحه 11:
کلسترول و بیماریهای قلبی هنگامی که مقدار کلسترول در خون زیاد می شود در دیواره سرخرگها رسوب کند و به مرور زمان این رسوب باعث سخت شدن رگها می شود. در نتيجه گها بازیک می شوند و جریان خون به قلب کند شده و يا قطع می شود. اکسیژن را به قلب حمل می کند و اگر جریان خون و اکسیژن کافی به للكت ۳ زو 3 دچار درد در قسه سینه می شود. سم کلسترول برای همه کس ( بزرگسال یا جوان ۰ میانسال یا بیماری قلبی ) حانز اهمیت است. ايد دست كم هر © سال يك بار كلسترول خون

صفحه 12:
عوامل موثر بر کلسترول خون غذائی ( چربیهای اشباع و کلسترول غذا ) ( کاهش وزن از مقدار چربی بد خون کاسته و چربی خوب ‎me‏ انی ( فعالیت جسمانی منظم و به مدت (0© دقيقه مى را کاهش و کلسترول خوب را افزایش دهد 5

صفحه 13:
ما

صفحه 14:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
69,000 تومان