تغذیه سالمندان
اسلاید 1: بنام خدا1
اسلاید 2: 2اهمیت تغذیه در دوره سالمندیکنترل بیماریهابالا بودن احتمال سوءتغذیه
اسلاید 3: 3اهمیت تغذیه در کنترل بیماریهامصرف کمتر چربی میزان ابتلاء به فشارخون،چربی خون ،دیابت،سکته قلبی مغزی ،سرطان روده پانکراس وپروستات راکم می کند.مصرف یک یا دو وعده در روز ازمیوه ها وسبزی های تازه ،خطر بیماری قلبی را30درصد کمتر میکند.
اسلاید 4: 4پاره ای ازعلل افزایش احتمال بروز سوءتغذیه در سالمندانکاهش ظرفیت هضم وجذب غذابه علت کاهش آنزیمهای گوارشی واسید معدهکاهش اشتها به علت کاهش ترشح بزاق،تغییر دراحساس طعم ومزه وبوی غذا،عدم تحرک،مشکلات روحی و تنهاییکاهش قدرت خرید وپخت غذامشکلات دندانی ودرنتیجه حذف بعضی مواد خوراکی
اسلاید 5: MITRA MORADINIA MD5تغییرات فیزیولوژیک دستگاه گوارش سالمندان
اسلاید 6: 6نیازهای مواد غذایی
اسلاید 7: 7انرژینیاز به انرژی به علت کاهش توده عضلانی وکاهش فعالیت فیزیکی کم می شود.باید وزن را در حد ایده آل حفظ کرد.
اسلاید 8: MITRA MORADINIA MD8منابع تامین کالری مورد نیاز
اسلاید 9: 9کربوهیدراتبعنوان منبع اولیه انرژی برای بدن مورد نیاز هستند. 2 واحد میوه 3 واحد یا بیشتر سبزی 6 واحد یا بیشتر غلات با دانه کامل
اسلاید 10: 10کربوهیدراتهای پیچیدهکربوهیدراتهای پیچیده به علت جذب تدریجی مانع از نوسانات قند خون می شوند.از یبوست پیشگیری میکنند.باعث پایین آمدن فشار خون نیز می شوند.
اسلاید 11: 11پروتئیننیاز سالمندان به پروتئین مشابه یا حتی بیش از افراد جوانتر است.چرا؟کاهش توانایی بدن در هضم وجذب پروتئینافزایش مصرف در زمان بیماریها ،عفونتها، شکستگیها واعمال جراحیپروتئین مورد نیاز باید ازمنابع کم کالری وبا کیفیت بالا تامین گردد مثل گوشتهای کم چربی ، مرغ، ماهی، لبنیات کم چرب غلات وحبوباتحدود 20 تا 25 درصد باید ازنوع حیوانی باشد تا کاملتر بوده واسیدهای آمینه ضروری رابه بدن برساند.
اسلاید 12: 12چربی به منظور تامین ویتامینهای محلول در چربی و اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز است.
اسلاید 13: انواع چربیها: چربیهای اشباع مانند روغنهای حیوانی وروغنهای نباتی جامدچربیهای غیر اشباع شامل :روغن زیتون،بادام زمینی وکلزاامگا3(ماهی، گردو،شاهدانه) وامگا6(آفتابگردان،ذرت ،سویا)MITRA MORADINIA MD13
اسلاید 14: 14دو نوع مهم اسيدهاي چرب غيراشباع ، امگا 3 و امگا 6 هستند .بدليل اين كه انسان نميتواند اين دو نوع اسيد چرب را در بدن تولید كند،براي بدن ضروري محسوب شده و حتما بايد از طريق رژيم غذايي دريافت گردند.امگا6 باعث كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي و عروقي مي شوند . اين چربي ها با كاهش LDL و افزايش HDL از ايجاد پلاكهاي آترواسكلروز در عروق جلوگيري كرده و از بروز سكته قلبي پيشگيري مي كنند .
اسلاید 15: 15منابع آماده امگا 3 عبارتند از:-روغن ماهی: -ماهیهای چرب امگا 3 بالاتری مثل قزل آلا-میگو کلسترول بالایی دارد و امگا 3 بالا دارد -روغن موجود در گردو: روزی 2 عدد گردو توصیه میشود؛ هر دو عدد گردو یک واحد چربی است.
اسلاید 16: .16منابع غذايي كلسترول: تخم مرغ: زرده تخم مرغ غني از كلسترول است و در افرادي كه ريسك فاكتورهاي بيماريهاي قلبي را دارند بايد به 3 تا در هفته محدود شود. سفيده تخم مرغ غني از پروتئين (با امتياز 100) است و نبايد محدود شودكره : كره حيواني چربي اشباع است و حاوي كلسترول هم هست و دو فاكتور خطر دارد. كره گياهي (مارگارين) چربي اشباع است و كلسترول ندارد، ولي حاوي اسيد هاي چرب ترانس است كه فاكتور خطر بيماريهاي قلبي و سرطان است..
اسلاید 17: MITRA MORADINIA MD17 آب
اسلاید 18: .18علل افزایش احتمال کم آبی در سالمندانکاهش حجم کل آب بدن کاهش توانایی تغلیظ ادرار توسط کلیه هاکاهش احساس تشنگی حتی در مواجهه با کم آبیکم خوردن آب درسالمندان دچار بی اختیاری ادرار
اسلاید 19: .19بهترین نوشیدنی آب است.میزان مورد نیاز روزانه 6تا8 لیواننوشیدنیهای الکلی یا کافئین دار بعلت مدر بودن این کارایی را ندارند.
اسلاید 20: .20نیاز در سالمندان به علت کاهش :استفاده از آفتابمصرف مکمل ماهیانه یک عدد قرص 50 هزار واحدDویتامین
اسلاید 21: .21Dمنابع ویتامین شیر غنی شدهروغن ماهیآفتاب مستقیم 5 تا 15دقیقه در روز
اسلاید 22: .22کمبود آن به دلیل کمی دریافت غذایی است وبه سن ربطی ندارد.با وجود آنکه کمبود ویتامین ث درسالمندان شایع است،Cویتامین
اسلاید 23: .23نقش مهمی درجلوگیری از آسیب بافتی وکمک به ترمیم عضلات، پیشگیری از سرطان ها ، بیماریهای قلبی وعروقی و کاتاراکت دارد.باعث افزایش جذب آهن از غذا می شود.استرس و سیگار میزان نیاز به ویتامین ث را بالا می برند .C ویتامین
اسلاید 24: MITRA MORADINIA MD24انواع میوه ها وسبزی های تازه :گوجه فرنگی، فلفل سبز دلمه ای،ساقه سبز پیازچه ، مرکبات،پرتقال،کیوی،خربزه، توت فرنگی،طالبیباهوا، نور و حرارت از بین می رود.Cمنابع ویتامین
اسلاید 25: .25رویمکمل روی در سالمندان معمولا” لازم است.درترمیم بافت وعملکرد سیستم ایمنی نقش دارد.علائم کمبود روی در سالمندان: کاهش حس چشایی، تاخیر بهبود زخم، مشکلات پوستی، ضعف ایمنیمنابع: انواع گوشت ها، جگر، شیر و حبوبات
اسلاید 26: 26اسید فولیکدرسالمندان برای پیشگیری از آترواسکلروز، افسردگی وسایر اختلالات عصبی توصیه می شود.نقش آن: خون سازی منابع:جگر، تخم مرغ، ماهی، گندم، نخود، لوبیا، عدس و برگ های سبز
اسلاید 27: MITRA MORADINIA MD27منیزیمدر استحکام و مقدار توده عضلانی بدن نقش دارد.درافراد سالمند کمبود آن وجود دارد.منابع:کاکائو ، آجیل، لوبیای سویا، ادویه جات ، اسفناج، جگر، گوشت گاو
اسلاید 28: MITRA MORADINIA MD28مسکمبود آن: کم خونی ، هیپرکلسترولمی،هیپر تری گلیسیریدمی، عدم تحمل گلوکز وفشار خونمنابع:حبوبات، قارچ، شکلاتهای حاوی مس، مغزها، جگرکه افراد سالمند می بایست مصرف نمایند.
اسلاید 29: 29خلاصه روزانه 6 تا 8 لیوان آب6 واحد نان وغلات3 واحد سبزی2 واحد میوه 3 واحد لبنیات2 واحد گوشت وحبوبات15دقیقه تابش آفتاب (غیر از10صبح تا3بعدازظهر)پرهیز ازغذاهای پرچرب وشور ومانده
اسلاید 30: MITRA MORADINIA MD30.با تشکر
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.