تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۴۶ اسلاید پاورپوینت مناسب ارائه در کلاس یا بعنوان تحقیق شامل تعریف تغذیه،تغذیه از دیدگاه اسلام و فرهنگ ایران،نقش تغذیه در بدن،نقش تغذیه در بیماری ها و بخصوص ۱۰ بیماری کشنده جهان،مواد مغذی مورد نیاز بدن،تعریف طبقه بندی منابع نقش در بدن و استاندارد مصرف برای کربوهیدرات ها پروتئین ها چربی ها و ویتامین ها همراه با تصاویر و توضیح کامل هر گروه،رژیم غذایی،امنیت غذایی،هرم غذایی،سوءتغذیه و…

Mojtaba

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
حعلریه ار دید کف لسلام زا ار سر ‎Nese DE Ly TOY aU)‏ ال ‎Rae Ie SCL‏ 0 "آدمی به قوت و غذای خود مانند چشم خود بنگرد." 4 حضرت علی (ع) در این رابطه می فرمایند: "هر کس در دل خود. درخت علاقه به انواع غذاها را بکارد. میوهٌ انواع بيمارى ها را از آن مى جيند."

صفحه 4:
‎ose.‏ س : إج مدق برا ‎ ‏كر يول ناف اراي سه غذاى كاف نار نر إل معان برل الف ا ا مكاي 1 كنيم. هنكامى كه غذايى زيانبار را براى ميانوعده خود مهيا می‌سازيم. فقط یک کار ساده انجام دعن بلكه هم يك ‎OS cary‏ تادر ست راجه اهل خلته م آدوزيم وعم لين 5ه ساعدها وفك خود را در آشيزخانه از دست مىدهيم و هم با سلامت خود و اهل خانه بازى مىكنيم. ‏ایرانی‌ها آشپزهای قابلی هستند. تنوع غذایی‌شان بالاست و از با ارزش‌ترین مواد ا 0 ل ل ا نا ‎Te‏ ‏ادرانيان به شهار مى رود همه دوردنيها از نظر طبيعت جه ؟ دستة ورطوب: خشكا كرم ولدرد تقسيم ‎eye ee Panel re year ioe pace‏ #رناكرن يليد تاذل را رعاية كننن در غیر این صورت جسم و روح. دچار ناخوشی و بیماری می‌شود. ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 5:
Spiritual \ 7 ۷۵۷۵۱ سس دنم

صفحه 6:
اوال استربت ترورتال 010 3 +. PAN Res 1 Qe ro ae) TAN INFOGRAPHIC

صفحه 7:
begs ‏من‎ pier ‏تعلق‎ ب- سس ‎ee ne‏ ا ل ‎eC‏ ‏:سرطان 1 ‏ل‎ eary ad روش‌هاین ادوستعل بخ لستفادم بسیثراز حد از ‎CE‏ شرليط نكهداريى3 مصرفزیاد گوشتقرمز.4 ی خی soe oer re Sor لمستفادم از غنلهاىسرخ شده و مصرفروغزهاىجامد. 2 مصرفن مکو مواد غنلیی‌شور.3 پرخوری4 7

صفحه 8:

صفحه 9:
قق به. جیست9 ٩ | np eM De npc eS Pre De ‏ار ار ار‎ ‏گرسنگی کوشش کند.‎ 7 ‏سس 3 اب‎ ee eC re Le Se ie ae ee ee امروزه تعریف علمی و جامعی از تغیه وجود دارد که تغذیه را دانش مرتبط با مواد مغذی و غذا ‎Suerte OCs cere We enc SUL SO as ter Oe eC)‏ | بهره گیری از غذاها را در بدن و سرانجام دفع را بررسی می کند. تر کیب شیمیلتی غذای انسان بلید شامل پروتئین هاء چربی هاء کربوهیدرات هاء مواد معدنی . ویتامین علب باشد نا رشد و سلامت ياخته جاى بدن تامين شودلين وان ار 1 ‎re Neer Ce Rr eee Cec ed‏ | نیازهای تغذیه ای در افراد مختلف با سن. جنس میزان فعالیت فرد. شرایط محیطی و سلامت با یکدیگر تفاوت دارد.

صفحه 10:
تفش سای ای عدا قرا يكين ‎eS ero)‏ ا ‎CO‏ ] ‏او اس وس‎ Tee Tt ae

صفحه 11:
Mnerals Proteins _ Cechotydrates Oren a hed =e nN ‏سه كم‎ --- wa. Ga ‏دح‎ ec #0

صفحه 12:
تعداد كربوهيدرات به عنوان ‎١‏ ماده مغذی درنظر گرفته می‌شود. ‎٩‏ اسید آمینه ضروری شامل: فنيل 1 ‏۲ اسيد جرب ضرورى يا اساسى به نامهاى اسيد لينولثيك و اسيد آلفاا ‎١1"‏ ويتامين شامل ؟ ويتامين محلول درجربى شامل: ويتامينهاى 02 شو)! و ‎٩‏ ویتامین محلول د رآب شامل :تيامین(3,)؛ریبوفلاوین (3,)» نیاسین» اسید پانتوتنیک؛ پیریدو کسین (8,)» اسید فولیک» كوبال آمين (3ا.,) واسید اسکوربیک (6 0۱۵۳۱6 ۷اماده معدنی که عبارتندا سدیم پتاسیم كلر و كوكرد و » سلنیوم کبالت» ‎has‏ مولييدن ‎١‏ ماده مغذى وحياتى براى بدن ‎ ‏آب ‎

صفحه 13:

صفحه 14:
‎oF‏ رات ‎ ‎ ‎ ‏كربوهيدراتها در واقع همان قند. نشاسته و فيبر موجود در ميوههاء حبويات. سبزيجات و لبنيات هستند. امروزه اکثر افراد کرپوهیدرات‌ها را واه غناي متعوری می‌دانده ما آنها در عمل مکی از کروه‌های ختابی اا ضرورى براى زندكى سالم به شمار . کربوهیدرات‌ها منبع اصلی انرژی بدن شناخته می‌شهند و چون در سطح ‎eae‏ ا را ‎ ‎4 wigs taal ‏كربوهيدراتها يا به صورت تك واحدى هستند (تكقندىها يا مونوساكاريدها) و يا بصورت دىمرء ترى, | الى شاكار يدها تمده مى تون ‎

صفحه 15:
lS; كلوكز. منبع ابتدايى و اصلى تامين انرزى بدن است كه همه سلول ها از آن براى انجام فعاليت هاى خود بهره می گیرند. هنگامی که از قند خون صحبت می کنیم. در واقع از میزان گلوکز موجود در خون سخن می ‎I rer as Soe eae Se Oe ote‏ ل ا ال لت ‎tea een‏ ا بدن با انجام اعمال فیزیولوژیک مختلف سعی میکند سطح گلوکز را در حد طبیعی نگه دارد.هورمون های انسولين»كلوكاكون»كورتيزول و هورمون رشد بيشترين تاثير را بر ميزان كلوكز خون تاثير دارند.

صفحه 16:
رتور " 3s" ١ ner 9 ‏ولس ده‎ : 1 مونوساكارد ماد ‎SS‏ سس لين مونو ساكاريد به طور طبيعى در ميوه. عسل و بيشتر سبزيجات ريشه اى يافت مى شود. علاوه بر اين» ا ا ا ا ‎aL Bk al‏ را / wer لاکتوز در شیر وجود دارد وبه همین دلیلبه آن قند شیرگفته می‌شود. لاکتوز موجود در شیر تنها قند موجود در مواد غذایی حیوانی است.

صفحه 17:

صفحه 18:
پروتئین ها از کرین ۰ هیدروین » اکسیژن و ازت ساخته شده لند . وجود عنصر ازت در ساختمان پروتئینها ‎tN gale emcee oa are (oars‏ ۱ بر ا ‎oe eee sR eee‏ 0 تر ی ۱- اسیدهای آمینه ضروری . ۲- اسیدهای آمینه نیمه ضروری ‎BRS ee arnt coral‏

صفحه 19:
۱ اسیدهای آمینه شروری : دسته ای از اسیدهی آمینه هستند که بدن انسان با قادر به ساختن آنها ا ل ا ا آلانین . ۲- دای آمنه نمه عروری .د ان دسته از اسیدهای آمیثه کنته می شود که فقط در دوران کودکی با ‎Foe‏ اسار سل سراي ‎os‏ ‏ل ‎Ne eer lnC heer RCS Yee‏ 0 نها در خی 6 است از متابولیسم چربی ها ۰ پروتئین ها و عامل آمینی سایر اسیدهای آمینه آنها را منتشر کند. بنابراین در اعمال حیاتی مشکلی ایجاد نمی شود .

صفحه 20:
بروتئين ها دو منبع دارند : ee ee 7 ۱ SoM ae MCc ey a ‏یبا مشلبه پروتئین سفیده تخم مرغ است و ارزشی حدود ۹۶ دارد و بعد از آن‎ ات ا قرمز و سفید شناخته شده ‎Beno cul gales‏ ااا اسل و ‎I Mae‏ برسي لصاون سح ‎tee‏ ای ‎ ‎ ‏ا 0 شته ها و ماش) ‎ ‎

صفحه 21:
هی و فو يحون نتش ساختمانی: پروتئین ها اجزای ضروری تمام سلول ها در موجودات زنده هستند. ماهیچه ها تقریباً نیمی از پروتئین ها را در خود دارند. کلاین یک پروتئین ساختمانی عمده در استخوان هاء تاندون هاء رباط هاء دیواره رى قاء يوست ‎ae ee‏ جدید ساخته می شود. به عنوان مثال در دوران بارداری» نوزادی و کودکی, يروت ى مورد ذ ‎CS ree‏ ا | .. ماهیت پروتئینی دارند. پروتئین ها برای حفظ تعادل اسید و باز نیز در بدن لازم هستند. همچنین در حفظ ‎Ren ee ere er)‏ ‎MCs RCC SS Ee eer‏ ا ل ‎ ‎ ‎ ‏رژ غذليى براى تأمين انريى به مصرف ‎eas Sea te eS at eS a ad)‏ ا ‎FS Crs RC ea tere‏ می دهد و پروتلین ماهیچه ها قبل از پروتئین اندام های حیاتی مانند قلب ریه ها و مفز استفاده می شود. ‎a SS ace‏ ا ل ا پروتئین اضافی فورأبه صورت انرژی (به شکل گلوکز) در دسترس قرار می گیرد يابه صورت چربی ذخیره می ‏اشود. ‎ ‎

صفحه 22:
استالدارد مصرقفه پرویسب بر اساس ورین شر افراد فخناکد نیزادان ا 5 east ۱ eRe RD tet REL 7 ‏ها لان:‎ yy ‏گرم بر کیلوگرم‎ ۸ مالعدآن. ‎ee ee a en) Set aS‏ سالمندان کمک کند) درزشکایان. ا ؟ كرم بر كيلوكرم.طبق تحقيقات مصرف بيش از ‎١‏ كرم بر كيلوكرم مزاياى بيشترى را براى فرد فراهم نمى كند.

صفحه 23:
Slip eh Be Spe Ae Pee aa eee rec ee Nay eee a eae con ‏رساند اما سوال اين است كه به هدف رسيدن به جه قيمتى؟!‎ مشكلات ناشى از مصرف اين محصولات عبارتند از: / / elt a: Pen reer peer snn) ۶قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین

صفحه 24:
We yea ONG ee Sra er oe ‏چربی مانند کربوهیدرات از سه عنصر کربن. هیدروین و اکسیژن تشکیل ش‎ ۳ ‏ار را یرانق‎ poses ery een peect

صفحه 25:
چربی ها در رژیم غذایی ما به دو صورت مرتی و نامرتی یافت می شوند. اا شامل کره مارگارین, روغن نباتی و روغن حیوانی یا روفن ماهی است. 27 هاف ۲ ۱ نا ناه ماد سر ا ا ا ل ا لت

صفحه 26:
22 4 se = ee ROS a i mat Reo hdd # وجود چربی در غذا باعث خوشمزه شدن و برانگیختن اشتها می شود. ا ل د CS ‏ا‎ kee STE Saas CUA CO Ne nas By RON cn ROS Se nes gel ee hore eS ‏ویتامین های ک, ۲ ,(۱:1/ محلول در چربی هستند.‎ # ۱ eS Re Dott i Renee te Tt ae Te Solis ‏ا ل‎ ce aE Ree D.C Soe CS a CS eC a Ore

صفحه 27:
ارت ریت .کم ری ١.تضعيف‏ قدرت عضلانى سای برلا 00 ؟.بايين بودن سطح انرزى ه.خشك بودن يوست ay Rr ‏من‎ /.تاثير منفى روى سيستم ايمنى و هورمونى

صفحه 28:
ek OL oa ‏تولخ‎ ۱.گاز و نفخ ترا ۳افزایش کلسترول خون و بیماری های قلبی و عروقی 0 ۳ era

صفحه 29:
‎alto‏ با و عوله فطلي ‏وبتامینها مواد ارگنیکی مباشند که برای زندگی حیاتی بوده و باید به مقادیر اندک در رژیم غذایی ‏موجود باشد. ‏ار ‎ERS a eer‏ ‎Fe ee aed oS a‏ بدن - شركت در بسيارى از يروسه هاى متابوليكى) ‏بدن. ‏مواد غیر ارگانیک میباشند که به کمک ویتامینهاء ‎ee Seco Oy IL bal‏ 0 ‎dio‏

صفحه 30:
Iron Zane Copper Fluorine (fluoride) lodine Chromium Selenium Manganese Motybdenum Maenacium Macrominerals are found in relatively large amounts in the while micromineraies are found im trace amo ume. Phosphorous (phosphorus) Magnesium Sodium Potassium Chicride Suttur body.

صفحه 31:
Wee re TY SNP eer Car OPTS Pa Pacer i careue PORE DO een CCE ‏مواد غذلیی بدست آورید. حفظ یک رژیم غذایی متعادل برای سلامتی تان مهم است. نیازهای بافت های بدن و‎ ۱ ee ne ere RCS SRC ee eC ‏ا‎ ‎Oe ‏ل‎ or ey ae ee Rare Seen NC oe Se ‏م‎ ‎| ‏شدن زندگی های امروزه. حفظ رژیمی متعادل وسالم سخت تر شده‎ 7 7 اين ريم شامل مواد غذايى نشاسته دار همجون سيب زمينى؛ برنج و ماكارونى بعلاوه ميزان زيادى از انوا؛ و سبزیجات و به همراه مقداری مواد مغذی پروتئین دار همچون گوشت. ماهی و همچنین کمی لبنیات ب ل یر کر ری ی ای ای تیا ی هد 08 موسسه اعاسنکه مقدار غنلوروزلنه را ب رایس اه نش خص بیانسیک :

صفحه 32:
لها ‎lad sat of aU wee OWN le eth‏ يا يزيم يتنا اعلام ببکند: ay ۲ Ae تقریبا به انازهای که بدنتان کالری مصرف می‌کند. کالری و انرژی دریافت کنید. مصرف غذاهای ‎٩‏ مصرف چربی ها را محدود کرده و در هنگام مصرف بجای چربی های اشبا‌شده و ترلنس از انواع جربى 9 ۱ مصرف قند و شكر را در برنامه غذايى خود محدود نماييد. را حاصل کنید.

صفحه 33:
rete Syl امنيت غذليى بنا بر تعريف سازمان مللء دسترسى همه مردم به غذاى كافى در تمام اوقات براى داشتن | اع ا ا م ا م می‌باشند. 20202020 :شلهل ميزان مواد غذليى در مرزهاى ملى از طريق توليد داخلى و واردات مواد غذایی می‌باشد. ‎ee‏ ا ‎oe ato Cee We‏ ل ل لح جامعه اس ‏تهدیدات اشتیت دای خسته؟ ‎۱ Fe ‏و وا استراتزيك‎ ‏۳آلودگی ها ‎Dae ‏بل‎

صفحه 34:
‎phate gel‏ خیمده سابع و خی ‎iNOS and! Healthy Diet‏ ‎ ‎ ‎ ‏ار هبارت است از انتخاب غذاهاى متتوع و سالم از كروه هاى غذليى مختلفى كه وجو دارة. از أن جایی که یک رژیم غذایی خوب ا ل ا ها سرشار باشد تا با مصرف آن ها نیاز های بدن به طور کامل رفع شود.پنج اصل تغذیه سالم عبارتند از: ‎(Adequacy):<.us) ‎Ce OE ent Rei Se eo Ron) ies Sn ne soe ‏باشتد.‎ ‏و ایا :)۱ 1 ماده مغذی به مقدار زیاد سبب حذف سایر مواد مغذی نشود. تعادل در مصرف مواد غذلیی یعنی اینکه از تمام/ ‎Poem ca‏ 0 غذایی روزانه وجود داشته باشند. ‎ ‎ ‏مواد مغذی مورد نیاز بدن به

صفحه 35:
“#.كنترل كالرى ی وت ۱9 ‎Gy!‏ ۳ از طریق غذا با ‎ee‏ طلبق فعالیت های ب 0ك تابوليكى فرد تنظيم شود ‎eS nis ae eed‏ كت ‎j‏ Ui tele (Teale here pee g ‏سس‎ - ‏میلنه روی داشت. میانه‌روی به معنای آن است که محدودیت حتی در مصرف انواع مواد مغذی ضروری نیز‎ ۱5۳ ۱ ‏ا ال‎ ا د (Variety2: ¢55. تنوع غذلیی انتخاب انواع غذاها از گروه های مختلف غذلیی (مانند نان و غلات» میوه‌ها و سبزی ها و-) و ETON EMT ‏ا ا ا‎ Ea Cee tan oer ere ure Reh می‌باشد.

صفحه 36:
wll xé Oe a ee er ce i een ‏قرار كرفتن مواد‎ در بالاى هرم كه كمترين حجم را در هرم اشغال مى كند به لين معنى است كه افراد كال بايد ار امن ادسته ار مواد غذايى ‎OUT rey Oper‏ و حرفي 05 aN هر چه از بالای هرم به سمت پایین نزدیک می شویم حجمی که گروه های غذایی به خود اختصاص می دا ee eee Poa ee reece era com eye rr ne pe ‎saree‏ م ‎CSCS eC SS an ee Ten‏ ا

صفحه 37:
چریی (که به طور طبیعی وجود دارد و یا در طول پخت. بويع تو 0000 ی سا موی ۰ سایر گروههایغذایی تیز وحود دارد- سس گروه‌متقرقه د ‎signee‏ </ كروه شير وليتيات ‎SS ee‏ يس ‎Sore‏ ف . ماد ‎jes 38 aa‏ 4

صفحه 38:
كروه هاى غذايى نان, برنج.ماکارونی و غلات شیر.ماست و پنیر اا ل مقدار مصرف روزانه (بر حسب واحد) ل ag Fur ۲تا۳ رقف نمونه غذا (۱ واحد) | ت39 ‎Sra sen‏ یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان پخته. ۳ شده یک عدد میوه | نصف لیوان آیمیوه ۳ ۵۶ تا ۸۴ گرم گوشت گاو مرغ وبا ۱ Terre hs

صفحه 39:

صفحه 40:
at ‏ان‎ se et 0 Cs nad Ss ‏بخش هایی از یونان معمول بود.‎ | See EC ep ne eats lel ‏اسيانياء سوريه. تونس و تركيه نيز معمول است.‎ 3 tek res.) FOF a ‏مواد غذایی گیاهی فراوانی دارد؛ مثل میوه سبزیجات نان ها و دیگر مواد تهیه شده‎ ۶ ‏ری سوت و دنک داد ها‎ ‏غذاها از موادى تهيه مى شود كه تازه و فصلى هستئد» در همان منطقه روييده و كمترين فرايند كر‎ » ‏ا ل‎ ie ere ‏ميوه هاى تازه در اين رزيم به عنوان دسر روزانه مصرف مى شوند. شيرينى هاى داراى شكر تغليظ‎ * ‏شده يا غسل جند بار در هفته مصرف مى شوند.‎ | ‏ا‎ ‎la MNO ‏ا م‎ ۱ ‏ا ا ا‎ «۲ ‏ا ا ال ا‎

صفحه 41:
اکت نت دک تمد با ‎PIR Upper ns Farr nen)‏ | ب) برنامه ها ی بپیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها ‎-١‏ ييشكيرى و كنترل اختلالات ناشى از كمبود بيد ‎mall‏ ل يت لت و ل تا ‎ae‏ ۱ ‎en Cd‏ ا 1۱ د)افزايش سطح آگاهی تغذیه ای افراد تحت پوشش )پیشگیری از بروز سوء تغذیه ( لاغری ؛ اضافه وزن و چاقی )

صفحه 42:
حى عدم ا ا ل ل د يايين بودن كالرى يا بروتئين دريافتى براى رشد و سلامت سلولها يا ناتوانى بدن براى استفاده از غذاى مصرفى باشد. از سوى ديكر. دريافت كالرى زياد و نيز دريافت نامتعادل برخى مواد مغذى مىتواند باعث ‎eR gn Nee]‏ و راد و | ‎ee ene od‏ ا ‎OL I a I lee ales‏ 0 در حال حاضر سوء تغذيه عامل 50“ از كل موارد مرك ومير كودكان در سرتاسر جهان است. ا سي ۱ ‎Pe epee ene sem ere re‏ ا ا ا می‌کنند.

صفحه 43:
ع سدتح حهان #تخضاي وي بشكر أن ديكرآن مر مغر سن سده تعكيه خرار د 212333 0000 ‏را ار‎ 00 oye ees ee eran ۲ hg RCI OPO Sept PURO ESN ‏و‎ هافرادى كه به يك بيمارى جدى مبتلا شده بودند و در خال يهيودتد

صفحه 44:
othe: ‏بیماری‌های گوارشی مثل کولیت زخمی یا بیماری کرون‎ 00 ". برخى از داروها eats age ۴ زنان بارداری که کمبودهای تغذیهای در رژیم غذایی معمول‌شان دارند ۵ عدم آگاهی ROIS I eS Ce Ce eee Set Re Ose Ce ned ‏سوء تغذيه در كودكان بىخانمان يا بجههاى يتيم مشاهده مىشود‎ . ۸ نداشتن یک رويم غذایی متعادل را ۳

صفحه 45:
۲ تاو موه تزا ‎ena‏ ا 260 ؟.مشكلات تنفسى و افزايش نارسايىهاى تن ‎ene‏ ‎es eee es‏ تا ‎ec CSS‏ ‎ROE case es ee ea‏ ‎ree ceenn ce eae‏ ال ‎LESTE‏ ‏۸طولانی‌ترشدن زمان بهبود زخم‌ها 1 ۰ کاهش میل جنسی ١١.مشكلات‏ بارورى ۲کاهش توده‌ی عضلانی ۳ کاهش توده‌ی بافت‌ها ؟.خستكى و بىتفاوتى .كج خلقى

صفحه 46:
۱ Cerone a Oo)

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
25,000 تومان