تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۶۶ اسلاید پاورپوینت تغذیه گیاهان همراه عکس در ۶۶ اسلاید

ppt.ir

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
حدود ۱۶ نوع عنصر شیمیایی مهم برای رشد و بقای گیاهان شناخته شده هستند که این عناصر را می‌توان در ۲ گروه طبقه‌بندی کرد: * عناصر غیرمعدنی > عناصر معدنی

صفحه 4:
‎ey‏ عناصر غذایی در گیاهان ‏عناصر غذایی غیرمعدنی: ‎ ‏عناصر غذایی غیرمعدنی شامل کربن. هیدروژن و اکسیژن هستند كه اين عناصر بصورت طبيعى از هوا و آنب لامين ف ىتقوفقد ‏عناصر غذایی معدنی: ‏حدود ۱۳ نوع عنصر غذایی معدنی در گياهان وجود دارد ‏که این مواد غذایی در ۲ گروه طبقه‌بندی می‌شوند: ‎ ‏عناصر غذایی میکرو (ریزمغذی‌ها) ‏* عناصر غذایی ماکرو ‎ ‏7 سب مب پوس

صفحه 5:
عناصر غذایی ماکرو در ۲ گروه طبقهبندی می‌شوند عناسر غذایی ماکرو اولیه: ‎gues O‏ @ @) as OT Dente 9 عناسر غذایی ماکرو ثانویه: کلسیم (60) ‎Ov win‏ سولنور(کوگرد) (0) tage Pheshars Persia ‏سس‎ ‎lian ‏سونو‎

صفحه 6:

صفحه 7:
در بین عناصر غذایی ضروری. پرمصرف‌ترین عنصر برای گیاهان است که در مقادیر بالا مصرف می‌شود. به ۲ فرم نیترات (:1۱[00) و آمونیوم (0[) جذب گیاهان می‌شود.

صفحه 8:
کار کردهای نیتروژن نقش اساسی در رشد و نمو بافت‌های حیاتی و سلول‌ها در گیاهان ال نقش ساختاری در کلروفیل که تاثیر زیادی روی فتوسنتز و سبزمانی گیاهان دارد. بسیاری از آنزیم‌ها پروتئینی هستند و نیتروژن نقش اساسی در بسیاری از واکنش‌های متابولیکی دارد. لآ چزء ساختاری در دیواره سلولی

صفحه 9:
نیتروژن یک عنصر غذایی متحرک است. کمبود نیتروژن ابتدا از برگ‌های پایین و پیر شروع می‌شود. علائم کمبود نیتروژن ابتدا از قسمت نوک و حاشیه برگ‌ها شروع می‌شود. در مواقع کمبود شدید تمام برگ زرد شده و از بين می‌رود. * کاهش محتوای کلروفیل برگ‌ها که نهایتابه زردی می‌روند. لطت ‎ee‏ کاهش شاخص سطح برگ ‎halt‏ رشد اندام‌های هوایی و کاهش اندازه دانه در گیاهان زراعی

صفحه 10:

صفحه 11:
بعد از نیتروژن. نسبت به

صفحه 12:
نقش اساسی در ذخیره و انتقال انرژی در گياهان (شرکت در ساختار(87۳,۵۵۳۴/) تنظیم بیوسنتز پروتئین‌ها فسفر برای فعالیت آنزیم‌ها در واکنش‌های بیوشیمیایی ضروری است. افزایش استحکام ساقه گیاهان افزایش تولید گل و میوه افزایش مقاومت گیاهان به بیمری‌ها افزایش فعالیت‌های زیستی خاک و کمک به توسعه مناسب ریشه‌ها افزایش ظرفیت تثبیت نیتروژن در لگوم‌ها بهبود جوانه‌زنی بذور افزایش کیفیت و محتوای پروتئین‌ها, قندها. نشاسته و ویتامین‌ها افزایش کارایی کودهای نیتروژنه

صفحه 13:
فسفر یک عنصر غذایی متحرک در گیاهان است بنابراین علائم کمبود آ مى شود. کاهش رشد و عملکرد و در موارد کمیود شدید توقف رشد رنگ قرمز و بنفش شدن برگ‌های پیر غلظت کلروفیل در گیاه ال رفته و رنگ آن بویژه در برگ‌های جوان به سبز تیره تغییر می‌کند. کوتولگی شدید و نازک شدن ساقه کاهش ار تفاع گیاهچه‌ها و تعداد پنجه در گياهان زراعی کاهش توسعه سلول و برگ‌ها علائم کمبود فسفر در بسیاری از گياهان زراعی به شکل قرمز یا بنفش کم رنگ شدن برگ‌ها بروز می‌کند. اين تغییر رنگ به علت تجمع آتتوسیانین است. ریشه‌ها بلند و دوکی شکل شده و تارهای کشنده کمتری دارند.

صفحه 14:

صفحه 15:

صفحه 16:
پتاسیم جزو سه عنصر ضروری پرمصرف برای گياهان است. در طبیعت به فراواتی یافت می‌شود و در اغلب خاک‌ها در مقادیر قابل ملاحظه وجود دارد. اما شکل‌های قابل دسترس برای جذب گیاهان در خاک‌ها با کمبود مواجه هستند. نمک‌های پتاسیم اولینبار به صورت تجاری در سال ۱۸۶۱ میلادی معرفی شدند. منابع اصلی اضافه‌سازی پتاسیم برای رشد گیاه.کودهای شیمیایی. بقاياى كياهان زراعى. کودهای آلی و کودهای آزاد کننده پتاسیم هستند. پتاسیم بیشتر به عنوان عنصر کیفیت شناخته می‌شود. تحرک بالایی در گیاه دارد. به فرم یون ‎°K‏ جذب گیاه می‌شود

صفحه 17:
کنترل باز و بسته شدن روزنه‌ها نقش اساسی در فتوسنتز و تبادلات گازی نقش اساسی در واکنش‌های بیوشیمیایی تنظیم و تسهیل جذب آب توسط گیاه تسهیل جذب سایر مواد غذایی مانند نیترات تنظیم فشار اسمزی در سلول و حفظ آماس سلولی و جلوگیری از تلفات آب و پژمردگی افزایش میزان قندها در میوه و درشتی آنها تسهیل انتقال قندها و نشاسته افزایش مقاومت در برابر تنش‌ها

صفحه 18:
اگرچه پتاسیم جزء ساختمان کلروفیل نیست. اما یکی از علائم مشخص كمبود آن تخریب کلروفیل است. این احتمال مى رود که بخشی از کارکرد پتاسیم به شكل گیری پیش ماده كلروفيل و يا جلوكيرى از تخریب آن مربوط باشد. زردی و ریزش برگ‌ها کند شدن رشد و ضعیف شدن ساقه‌ها و خوابیدگی گیاهچه‌ها علائم کمبود بصورت سوختگی در امتداد حاشیه برگ‌های پیر بروز می‌کند. کوچک شدن و چروکی میوه به علت محتوای کم قندهای آن گیاهان مواجه با کمبود پتاسیم مقاومت کمتری به شرایط نامساعد محیطی دارند.

صفحه 19:

صفحه 20:
م 6 5 58 يون كلسيم يك كاتيون دو ظرفیتی است که نقش‌های بسيارى مهمى در رشد و نمو كياه دارد. جزو عناصر ضرورى ماكرو ثانويه است. يكى از عناصر مهم براى رشد و نمو كياهان فرمقابل جذب کلسیم بصورت ۰62 می‌باشد.

صفحه 21:
لآ نقش اساسی در تقسیم و طویل شدن سلولی نآ نقش مهم در حفظ توازن عناصر غذایی داخل بافت‌های گیاهی الآ رفع سميت فلزات سنگین لأ به سلولها قابليت نفوذيذيرى انتخابى می‌دهد. 2" تنظیم جذب آمونیوم نا نقش اساسی در تشکیل دیواره سلولی نآ در باز و بسته شدن روزنه‌هاتقش دارد كنترل انتقال يونها از غشاهای پلاسمایی برای جوانه زنی دانه گرده و رشد لوله گرده گياهان یک عنصر ضروری است. افزایش تعداد جایگاه‌های كل و ميوه در كياهان افزايش مقاومت كياه به بيمارىها فعال سازى آنزيمها ‎ode opts‏ ساير عناصر غذايى از طريق ريشه ‎

صفحه 22:
** 2 كلسيم داخل كباه تحرك كمترى دارد و علائم بروز آن در ابتدا در بركهاى جوان و ميومها ظاهر مىشود. ** نكروزه شدن بركيهاى جوان **0 بوسيدكى كلكاه كوجه فرنكى يك مورد رايج از كمبود كلسيم است. © كاهش رشدو توسعه ریشه گیاه 8 بروز لكتهاى قبهوداى زرد با لبه‌هایتیزروی برگ‌ها كياهان مواجه باكمبود كلسيم مستع آلودكى به انواع بيمارىهاى قارجى خواهند بود. درثياهان زراعى كمبود كلسيم باعث كوتولوكى م شود زيرا رشد مبانكرمها و تقسيمات سلولى كاهش مىربايد. ** تاخیر در گلدهی و رسیدگی گیاهان عدمبا شدن پرگ و بد شکل شدن آن ع درجت ح وسيسب ب

صفحه 23:
بد شكل شين وعدم باز شعن برك درائو كصود اللسييو ‎EE reo‏ هي ‎er‏

صفحه 24:

صفحه 25:
لکه چوب پنبه‌ای شدن (شکل ۱) و لکه تلخی (شکل ۲) در سیب در اثر کمبود کلسیم

صفحه 26:
Mg? ose ‏فرم قابل‎ جزو عناصر پرمصرف ضروری ثانویه برای رشد و نمو گیاهان است. مقدار کافی آن در خاک برای تولید حداکثر عملکرد اقتصادی اهمیت زیادی دارد. تحریک بالا در گیاهان -- Oe = =e

صفحه 27:
نقش اساسی در ساختار کلروفیل دارد. نقش مهم به عنوان ناقل فسفر و متابوليسم فسفر در كياهان ستتز آميتواسيدها و بروتئينها افزايش مقاومت كياه به شرايط نامساعد محیطی شركت در ساختار ويتامين © و 8 در كياهان

صفحه 28:
به علت تحرک بالایمنیزیم.علالمکمبودابتدا از برگ‌های پاین و پیر یاه شروع می‌شود. پرگ‌های در معرض شدید آفتاب علالم کمبود منیزیم را زودتربروز میکنند. رشد کم زرد شدن بین رگبرگ‌ها برگ‌های جدید معکن است به رنگ زرد وب لکههای تیره ظاهر شوند پیری و ریزش زود هنگام برگ‌ها لکه‌های بنفش یا قرمز روی برگ‌ها معمولا زردی ابتدا از حاشیه برگ‌ها شروع می‌شود.

صفحه 29:
Low Mg ete Mg

صفحه 30:
کمبود منيزیم در مرکبات

صفحه 31:
فرم قابل جذب سولفات (50,2) جزو عناصر ضروری برای رشد و نمو كياهان از طریق ريشه جذب گیاه می‌شود. تحرک کمتری دارد. به حالت گازی در خاک ناپایدار است و در اکثر خاک‌ها کمبود این عنصر مشاهده می‌شود.

صفحه 32:
سنتز کلروفیل ستتز پروتنین‌ها: عمدتا سولفور در ساختار اسیدهای آمینه سیستنین. متیونین. هموسیستئین و ترئونین شرکت می‌کند. سنتز لیپیدها (چربی) که در گياهان روغنی (دانه‌های روغنی) بسیار حائز اهمیت است. فعال‌سازی آنزیم‌های درگیر در واکنش‌های بیوشیمیایی گیاهی افزایش عملکرد و کیفیت محصولات. افزایش پروتئین و درصد روغن دانه‌هاء افزایش کیفیت غلات برای آسیاب و پخت. افرايش ارزش غذایی گیاهان علوفه‌ای کنترل بیماری‌های خاکزی شرکت در واکنش‌های اکسیداسیون احیاء

صفحه 33:
عنم کمبود این عنصر بسیار شبیه عنم کمبودنیتروژن است. با اين تفاوت که علالم کمبود در یتروژن در ادا در بركهاى بير ولى در كوكرد علائم كمبود ابتدا در بركهاى جوان ظاهر مى شود. وقوع كلروز بين ركبركها و زرد شدن كل برف سبز کم رنگ شدن برگ‌ها گياهان موجه با كمبود كوكرد كم بنيه بوده و ضعيف هستند. كمبود كوكرد رسيدكى دانه در ككياهان زراعى را هتخیر میناد حالت افتادگی در برگ‌های جوان کاهش رشد در کل گیاه با مصرف کودهای کوکردی می‌تون کمبد تاشی از ین عنصر را کنترل کرد

صفحه 34:
> Ty 2 ۳/۹ x NOP he 9 Ses ‏ند‎ >

صفحه 35:

صفحه 36:
B,O,? BO, wie ‏فوم‌هی قبل‎ ٠ ( _تنها عنصر غیرفلزی کم مصرف است. بور - 3 بور یک عنصر ضروری کم مصرف برای گیاهان است در محدوده وسیعی از 0۴] بیشتر به شکل مولکولی موجود است. با آب جذب بافت‌های گیاه شده و در برگ‌ها تجمع بيدا می‌کند. eee =

صفحه 37:
برای جوانه زدن دانه‌های گرده و رشد لوله گرده ضروری است. براى تشكيل بذر و دیواره سلولی ضروری است. نقش در سنتز پروتلینها نقش در سنتز نوکلوئیک اسیدها تسهیل انتقال قندها در كياهان تقش اساسى در انتقال عناصر غذابى از غشاهاى سلولی نقش در تعیین جایگه‌های گل و موه در كياهان بهبود جوانه زنی بذور

صفحه 38:
۲ نوع كمبود بور وجود دار : کمبود طبیعی ناشی از فقدانبور در انی‌های تشکیل دهنده خاک و دیگری کمبودناشی از آهک دهی زیاد خاک یا سایر شرایط نامساعد محبطی کاهش تشکیل جوان‌ا در درختان وید شکلی میوه ها ریزش جوانهها در درختان کاهش طول میانگرهه و پاوتاهی و برگها حالت روزت میگیرند در کیامان زراعی باغدران برای تشکیل و افزایش ظرفیت تعداد میوه در درختان, اقدامبه اجرایبرنامه غنیه تعت عنوان فروت ست مىكنند كه كودهاى حاوى بور نيز در لين مرحله محلول ياشى می‌شوند.

صفحه 39:

صفحه 40:
کلر در مقادیر بسیار کم برای متابوليسم. فتوسنتز و تنظیم اسمزی و تعادل یون‌ها مور نیاز یاه است. فرم قابل جذب: 761 نقش کلر در گياهان 3 در بعضی فرایندهای متابولیسمی سلول‌های گیاهی شرکت می‌کند. رشد و نمو كياه تنظیم اسمزی تنظیم باز و بسته شدن روزنه‌ها افزایش مقاومت یاه بهبیماری‌ها مخصوصا تفوذ قرجها نفش در تعادل تبادلات کاتیونی و تعادل آنها در گیاهان در مقادیر ال بهعنوان عامل تنشزا عمل کرده و برای گیه سعیت ایجاد می‌کند.

صفحه 41:
۲ شناسایی علائم کمبود کلر در گياهان از روی علائم ظاهری بسیار دشوار است چرا که علائم کمبود آن شبیه بسیاری از بیماری‌های رایج است. کمبود کلر در گیاهان رلیچ نیست و معمولا در مناطق‌بابارش‌های زياد و خاک‌های شنی اتفاق مىافتد. لکه‌های کوچک و نکروزه سقید رنگ در لههای پرگ‌ها پیچیدگی نوک برگ‌ها و یا پزمره شدن آنها سس Chlorine 345 در برخی گونه‌های عنم اختصاصی دیده می‌شود. مانند کلم که بوی مشخصی از خود نداشته باشد که در این شرایط احتمال کمبود کلر در این گیاه زیاد است. در شرایط کمبود شدید ممکن است پژمردگی در گیاه مشاهده شود.

صفحه 42:

صفحه 43:
فرم‌های قابل جذب : 0122" و ۱2 نقش کلیدی در تولید آنزیم‌ها تفش کلیدی در زتجیر نتقال الکترون میتوکندربایی و کلروپلاستی فعال‌سازی برخی آنزیم‌های شرکت کننده در سنتز لیگنین شرکت در ساختار برخی آنزیم‌های آنتی اکسیدان ماتند سوپراکسید دیسموتاز (500) نقش اساسی در متابولیسم کربوهیدارت‌ها و پروتئین‌ها افزایش عطر و طعم در سبزیجات و رنگ گل‌ها در کشاورزی در ساختار بسیار سموم برای مبارزه ب قارچ‌ها استفاده می‌شود.

صفحه 44:
مس در گياهان متحرک نیست بنابراین علام کمبود ابتدا در برگ‌های جوان دیده می‌شود. برگ‌ها ظاهر سبز متمایل بهآبی دارند و در تزدیکی نواحی رأس زرد ونگ می‌شوند. زردی‌به سمت پایین در دو طرف رگیرگ میلنی توسعه ‎gga‏ و در ادلمه نوک برگ‌هابه حالت نگروزه قهوه‌ی تیره در ‎alee‏ ‏برگ‌های جدید در حال ظهور قادر به از شدن نیستند و کل برگ حالت سوزنی به خود میگیرد. هاعرو وه در موارد کمبود شدید نوک برگ‌ها سفید شده و برگ حالت باریک و پیچ خورده دارد. گیاهان مواجه با کمبود مس سطح فتوسنتز پایینی دارند. در گياهان زراعی میزان تولید کربوهیدارت پابین رفته و عملکرد دانه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تخیر در وسیدگی کاهش توسعه ريشه در اثر كمبود مس

صفحه 45:

صفحه 46:
سمیت مس- »ا/) مس در مقادیر بالا برای گیاه ایجاد سمیت کرده و باعث آسیب به آن می‌شود. مقادیر بای من باعت محدود ساختن رشه و توسعه ريشه شده و باعث ایجاد سوختگی در نوک ریشه‌ها می‌شود. غلظت بالای مس باعث کاهش جذب عناصر آهن و در بعضی مواقع مولیبدن و روی می‌شود. کاهش شاخه‌دهی و نهایا مرگ كياه مى شود. مصرف مقادیر بالای قارج‌کش‌های مسی آلودگی‌های زیست محیطی چبران نايذيرى به بار می‌آورد - 7 ,یی مب

صفحه 47:
آهن عنصری بسیار مهم برای رشد گیاهان محسوب می‌شود. فرم‌های قلبل جذب آهن‌به شکل یون‌های فریک (8۵3*) و فروس ‎acu! (Fe?)‏ فراهمی آهن و قابلیت جذب آن برای گیاه وابستگی زیادی,به شرایط ‎pH‏ خاک دارد. در بسیاری از فرایندهای داخل سلول گیاهی حضور دارد. عنصری غیر متحرک است. ج سس

صفحه 48:
oo ooo o نقش کلیدی در فرایندهای متابولیکی مانند سنتز 0080/۵ ۰ تنفس و فتوسنتز آهن کاتالیز کننده يا قسمتی از سیستم آنزیمی تولید کلروفیل است. حضور در ساختار بسيار از آنزيمها در ساختار سیتوهورمون‌ها حضور دارد مورد نیاز برای تثبیت نیتروژن کمک به احیاء نیترات و سولفات و تولید اترژی در گیاهان

صفحه 49:
بارزترین علامت کمبود آهن در گیاه زردی بین رگبرگ‌ها در گياهان و در شرلیط کمبود شدید زردی کل برگ است. به علت نامتحرک بودن اين عنصر علائم كمبود ابتدا از برگ‌های انتهایی و جوان گیاهپروزمی‌کند. کمیودآهن در خاک های شور و قلیایی بیشتر است. حاشیه و نوک برگها به حالت سوخته ظاهر ميشود.

صفحه 50:

صفحه 51:
منگنز دومین عنصر ریزمغذی پرمصرف بعد از آهن است. لین عنصر از طریق ریشه‌ها به به فرم یون‌های 1/9" و 4 جذب می‌شود. منگنز عنصری غیرمتحرک در گیاه است. 25 ۷0 Manganese 54.938 عدر

صفحه 52:
عنصری ضروری در سنتز کلروفیل فعال سازی برخی آنزیم‌ها نقش در برخی فرایندهای بیوشیمیایی. فتوسنتز, تنفس و اسیمیلاسیون نیتروژن نقش در جوانه‌زنی دلنه گرده. رشد لهله گرده. طهیل شدن سلول‌های ریشه. افزایش مقاومت ريشه به عوامل بیماری‌زا

صفحه 53:
علائم کمیود منگنزبسیار شبیه علائم كمبود آهن در كياه است. به علت تحرك كمتر. علائم كمبود ابتدا در برگ‌های جوان ظاهر می‌شود. زرد شدن بين ركبركها (بركهاى زرد با ركبركهاى سبز) بكى از رايجترين علائم کمیود این عنصر است. کمبود منگنز باعث ميشود که مقدارکاروتن کم شود کاهش و در برخی مواقع توقف رشد یاه در 0۲۷ های بالای ۶۵ احتمال کمبود منگنز بالا می‌رود. چرا که در چنین شرایطی جذب این عنصر محدود می‌شود. کمبود استفاده از کودهای حاوی لین عنصر و آبشویی می‌تواند معتوای منگنز خاک را کاهش دهد. a ۶ ۲۳ ‏ع‎ EE. ar.

صفحه 54:
فرم قابل جذب : 1۷۲002 در مقادیر بسیار کم مورد نیز گياهان است. کارکرد مولییدن در سوخت و سازهای گیاهی در جهت احیای نیتروژن نیتراتی به نیتروژن نیتریتی است. مولیبدن جزثی از تعدادی آنزیم‌ها مانند نیتروژناز و نیترات رداکتاز Molybdenum ‏است.‎ Grey کمک به سوخت و ساز نيتروزن و ساخت يروتئينها 0 تن مد نقش در کنترل بيمارىها

صفحه 55:
به علت متحرک بودن مولیبدن داخل گیاه. علائم کمبود ابتدا در برگ‌های پیر ظاهر می‌شود. کلروز حاشیه‌ای برگ‌ها مرگ سرشاخه‌ها و پیج خوردگی برگ‌های در حال ظهور برك ها زرد کم رنگ می شوندو ممکن است رشد پهنک متوقف شود. علائم کمبود مولیبدن شبیه علائم کمبود آهن و منگنز است. 54 |

صفحه 56:

صفحه 57:
فرم قابل جذب: ‎ZN?‏ کمک به تولید کلروفیل‌ها و تشکیل کربوهیدرات‌های ضروری نقش در ساخت اسید آمینه تریپتوفان شرکت در ساختار بسیاری از آنزیم‌ها و پرو نقش کلیدی در فتوسنتز نقش اساسی در مکانیسم‌های دفاعی گیاه در شرایط تنش‌زا کمک به تولید برخی هورمون‌های رشد در گياهان کمک به تشکیل گل و میوه تنظیم بیان ژن نمو ريشه در كياهان زراعى نقش در متابولیسم نیتروژن

صفحه 58:
کاهش رشد در گیاه تحرک نداشته و علائم کمبود ابتدا در برگ‌های جوان دیده می‌شود. کمبود روی در خاک‌های قلیایی بیشتر مشاهده می‌شود. روزته ماندن گیاهچه‌ها در گياهان زراعی کلروزه شدن برگ‌ها مایل به سفید از قسمت بين رگیرگ‌هاو در برگ های مسن تر و سفید شدن برگهایی بالایی درگیاهان تک لپه,زردشدن برگهایی پایین تردر گیاهان دو ليه ”3 کاهش طول میانگره در گياهان زراعی

صفحه 59:
Zinc deficiency Symptoms + Pale green plants; white to pale yellow bands in the lower half of the leaf which advance to pale brown or gray necrosis

صفحه 60:

صفحه 61:
معمولاً کمبود عناصر غذایی در گياهان ناشی از موارد زیر است: اقعی: کمبود عناصر غذایی در خاک و یا وجود ترکیب شیمیایی غیر قابل جذب آن برای گیاه. ود کمیود عناصر غذایی به علت ایجاد شرایط خاص در محیط کشت. در این حالت ريشه ها قادر به جذب عناصر موجود در خاک نمی باشد.

صفحه 62:
در کمبود دروغین ريشه ها قادر به جذب عناصر موجود در خاک نمی باشند مانند موارد زیر : سرد بودن خاک: در این حالت پتاسیم موجود در خاک جذب ريشه نمی شود. الس غرقابی بودن خاک: آهن, مس و كلسيم در خاك غرقابى جذب نميشوند. به عنوان مثال آببارى بى در بى در خاك. شرایط احیاء و اکسیداسیون در خاک را فعال نموده و عناصری متل آهن و منكنز به خاطر اكسيده شدن غير قابل جذب مى گردند السآ اسیدیته ((013[نامناسب: در خاکهای خیلی اسیدی, منگنز و روی و در خاکهای قلیایی آهن. منیزیم و بر جذب نمی شود. اثرمتقابل و منفی عناصر نسبت به یکدیگو: در این حالت حضور یک عنصر باعث عدم جذب عنصر دیگر می شود مثلاً حضور يتاسيم بيش از حد باعث كمبود منيزيم مى شود و يا حضور بیش از حد ازت باعث رشد سبزینه ای گیه شده و تعادل مصرف پرخی عناصر موردنیاز در گیه را به هم میزند. شستشوی خاک: بویژه در خاکهای سبک که باعث کمیود عناصر محلول در خاک متل ازت و منيزیم ميشود. در شرایط اسیدی خاک. این حلالیت برای آهن و کلسیم بروز کرده و شسته میشوند و در شرابط قلیایی شستشوی پتاسیم اتفاق می افتد

صفحه 63:
لا فشرده شدن خاک و عدم تبادلات گازی در خاک: گاز دی اکسید کرین محبوس شده و با کربناتهای خاک تشکیل بی کربنات داده و رسوب کلسیم می دهد و شرایط قلیایی ایجاد شده در خاک. منجر به کمبود برخی عناصر می شود. مصرف كود حیوانی نپوسیده: در ابتداباعث می شود تا ازت موجود در خاک صرف يوسيدن كود شده و در نتيجه گیاه با کمبود ازت مواجه شود و از طرفی با مصرف کود حیوانی. میزان بعضی از عناصر. در خاک چندین برابر افزایش یافته و منجر به کمبود جذب دیگر عناصر موجود در خاک ميشود. استفاده از کودهای شیمیایی پر ممنرف و عدم کاربرد کودهای شیمیایی کم مصرف: این کار منجر به کمبود نها در خاک شب که ازوم یک مدیریت صعیح در مصرف کودهای پر فصرف و کم فضوف در غاک ضروری نار غیرد در زمان خشکی و تبخیر بیش از حد ازسطح خاک:برخی نمک های محلول مثل کلرور پتاسیم و سدیم و کمی هم کلسیم و منیزیم و یا ترکیبات نیترات به سطح خاک آمده و در نتیجه جذب این عناصر برای ریشه امکان پذیر نمیباشد

صفحه 64:
تغذیهبهینهگیا: شرط اصلی بهبود کمی وکیفی محصول است. نشانه های کمبود گاهی مشابهبوده و عوامل دیگری چون تغذیه واستفاده از سموم. حشرات. بد و دیگر عوامل طبیعی نشانه هایی راز خود به جای می گذارند كه مشابه علائم كمبود است. به همين دلیل:تشخیص و معالجه کمبود عناصر غذایی از روی علائم ظاهرى بايد با احتياط و به وسيله كارشناسان با تجربه انجام كيرد. در تغذيه كياه نه تنها بايد هر عنصر به اندازه كافى در دسترس كياه قرار كيرد بلكه ايجاد تعادل و رعایت نسبت ميان همه عناصر غذايى از اهميت بسزایی برخوردار است. زيرا در حالت عدم تعادل تغذيه اى, با افزودن مقدارى از عناصر غذايى نه تنها افزايش عملكردى رخ نمى دهد بلكه اختلالاتى در رشد كياه إيجاد مى كند كه نهايتاً منجر به افت محصول مى شود. قابلیت استفاده یا حلالیت برخی از عناصر غذابی نيز با افزايش كاهش مى يابد. تأمين احتياجات غذايى كياه تحت كنترل زارع يا باغ دار است جه بسا شناخت عناصر مورد نياز كياه. نقش اين عناصر درطول دوره رشدى كياه و همجنين جكوناكى تشخيص كمبود و بيش بود (مسموميت) در صورت بروزء از روى علائم ظاهرى مى توائد كشاورز رادر رسیدن به هدف ارزشمندش پاری کند. خاک ها در اثر تداوم برداشت محصول از نظر مواد معدنى و عناصر غذابى فقير مى شوند و نياز به كود بيدا می کنند که برای جبران آن. مى توان طى يك برنامه زمانبندى مشخص اقدام به استفاده از کودهای مختلف شیمیایی. حیوانی وگیاهی نمود.

صفحه 65:
کاما. بء صفاهنی. ع. محمدی.ر (۱۳۹۰. ابر مود معدنی در غذیه یاهان زراعى -اتتشارات جها دانشگاهی مشهد.مشهد. ۲۸۳ صفحه Yruela, I. (2009). Copper in plants: acquisition, transport and interactions. Functional Plant Biology, 36(5), 409-430 Rout, G. R., & Sahoo, S. (2015). Role of iron in plant growth and metabolism. Reviews in Agricultural Science, 3, 1-24 Chen, W,, He, Z. L., Yang, X. E., Mishra, S., & Stoffella, P. J. (2010). Chlorine nutrition of ‘nighar‘planta: progrses ina porepective, Journal of plant mitre 99(7), 943-082 تس مسق - سین وس - تا 0 ‎Rae‏ اس ‎eee ‏سس ‏مس ‎spat‏ هتم اوه هوق ‎1 ‏یی هه تن‎ eee eee | 64 | ‏مس‎ TE ‏ب‎ ‎

صفحه 66:
SS. se ee ‏اك‎

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
20,000 تومان