صفحه 1:
تقلبات در مواد غذایی
3 است سهرستان صدوق
نحمیه بنی فاطمه-کا a bare Cail
اس مرکز بهدا صد
ot اس بهدا A ستا
1 ار
Xi.
صفحه 2:
فلینطر الانسان الی طعامه
پس انسان به قوت و غذای خود به چشم خرد بنگرد
(سوره عبس آيه (YF
با افزایش روز افزون جمعیت تهیه غذای کافی یکی از
مسائل پیچیده و مهم ممالک مختلف دنیا بویژه
کشورهای جهان سوم به شمار میرود علاوه بر مشکلات
کمبود مواد غذایی معضلاتی چون تقلبات در مواد
غذایی , فساد مواد غذلیی , عدم رعایت اصول بهداشتی
در تهیه , تبدیل و نگهداری و توزیع و مصرف این مواد
موجب بروز مشکلاتی شده است
صفحه 3:
تقلبات در مواد غذابی
دسته بندی انواع تقلب به لحاظ میزان خطر:
۱ - تقلب کم خطر : مانند افزودن نشاسته به
ماست به منظور قوام بیشتر آن
۲ - تقلب خطرناک : استفاده از رنگ سبز
صنعتی برای زیبا ساختن خیارشور
صفحه 4:
انواع دیگر تقلب
۱- فروش یک ماده غذایی به جای ماده غذایی دیگر مانند پودر لوبیا سبز
به جای پودر پسته
۲ - مخلوط کردن یک ماده غذایی با مواد غذایی مشابه ارزان قیمت مثل
اضافه کردن روغن نباتی جامد به کره
۳ - عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در تولید محصول مانند کم
بودن درصد چربی شیرهای استریلیزه و هموژنیزه نسبت به میزانی که در
فرمول ترکیبات آنها ثبت شده |
۴- فروش و عرضه ماده غذایی فاسد یا عرضه ماده غذایی تاریخ گذشته
۵ - استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنى غير مجاز مانند
رنگهای صنعتی برای خوش رنگ کردن شیربنی جات
ع - كم و زياد كردن تركيبات يك ماده غذايى : گرفتن چربی شیر یا اضافه
كردن آب به ان
صفحه 5:
اهمیت مبارزه با تقلبات
از نظر بهداشتی: بعلت مضر و خطرناک بودن مواد
اضافه شده
از نظر اقتصادی: ارزش ماده خربداری شده کمتر
از پول پرداخت شده است
از نظر اجتماعی : کاهش اعتماد مصرف کننده به
فرایند تولید و اشاعه تقلب در جامعه
صفحه 6:
نمونه هایی از تقلب در مواد غذایی
صفحه 7:
تقلب در شیر
- مخلوط کردن شیر حیوانات مختلف
- اضافه کردن آب
اضافه کردن نشاسته
- اضافه كردن جوش شيرين
- افزودن كرومات و بى كرومات
صفحه 8:
تقلب در oS
اضافه کردن آب به کره:.
- اضافه کردن چربی های حیوانی یا نباتی
-اضافه كردن مواد رنكى
- افزودن بى كرومات به كره
صفحه 9:
١ lay در کشک وماست
استفاده ازمخلوط آرد و روغن نباتی و
اسانس:در نهيه و عرضه يعتوان كشى
مرغوب
افزودن نشاسته
استفاده از دستمال كاغذى
صفحه 10:
تقلبات در فر آورده های کوشتی
صفحه 11:
هام
ست قرمز
افزودن مواد ازته غير يروتئينى به نحوى كه در آزمون هاى
کنترل. مقدار ازت بالاتر به نظر برسد
افزودن پودر استخوان به فرآورده هایی مانند سوسیس و کالباس
مخلوط کردن گوشت با گوشت حیوانات ارزان قیمت
افزودن پودر خون به همبرگر و سوسیس و کالباس
cule, نکردن فرمول و استاندارد فر آورده های گوشتی و افزودن
مقادیر زیاد محصولات ارزانتر مثل آرد و سویا در تهیه سوسیس
وکالباس و همی گر
افزودن نیتربت و نیترات به مقدار بیش از حد. برای بهبود رنگ
جلوکیری از رشد میکروارگانیسم ها در تهیه سوسیس وکالباس
همیر
صفحه 12:
ماهی و مرغ
رنگ کردن شش ماهی های فاسد و مانده با
مرکور کوروم PERCOROCWROOME) &
خون حبوانات و فروش به نام ماهی تازه
انداختن مرغ کشته در آب تا مقداری آب به خود
گرفته و سنگین تر شود.
صفحه 13:
تقلب در ادویه ها
صفحه 14:
زعفران
۱- استفاده از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه
و مخلوط با زعفران
۲- استفاده از ربشکهای اطراف ذرت و تبدیل آن
با کمک رنگ های مصنوعی به زعفران
صفحه 15:
فلفل و زرد چوبه
مخلوط موادی نظیر خاک اره نرم. پوست گردوو
فندق آسیاب شده. ارد نخودچی. هسته خرما
آسیاب شده. تفاله زیتون و مواد مشابه با پودر
فلفل فرنگی یا خردل سیاه.
مخلوط موادی نظیر آرد پا نان خشک. پوست
پسته وکمی زردچوبه با یکدیگر
صفحه 16:
آب لیمو و آب غوره
۱- اضافه کردن اسیداستیک یا جوهر لیمو به
عصاره حاصل از مخلوط آب ولرم و کاه زبر.
۲- اضافه کردن آب به لیموی آب گرفته و چرخ
شده سپس قسمت مایع را جدا کرده و جوهرلیمو
به آن اضافه می کنند.
مخلوط جوهر لیمو با آب و کمی آب غوره.
صفحه 17:
رب گوجه فرنگی
جوشاندن مخلوط رب گوجه فرنگی و پوره ی کدو
یا کدوی پخته و له شده.
۲- افزودن سیب زمینی پخته و له شده به رب
۳- اضافه كردن نشاسته به رب گوجه فرنگی
برای سفت و غلیظ شدن آن
صفحه 18:
چای
نوعی
مصو
ستفا طعم
نگ و
نفادم از ر ۳ شده حا
vet, ی 4
در
نام جاى مرغوب
عرضه آن به نام ج
5