صفحه 1:
۷
دوره گکیاهان
د ارویبی
صفحه 2:
گزیده ای از منابع
صفحه 3:
تولید و ف رآوری
کیاهان دارویی
) جلد اول)
با بازنگری کامل
صفحه 4:
زراعت و تولید
برخی گیاهان دارویی و ادویهای
صفحه 5:
ساسا
گیاهان داروییجهان
صفحه 6:
۰ هیچ دردی نیست که با گیاهی درمان نشود.
هر گیاهی در عالم به عنوان یک دارو و برك هر گیاهی
نسخه یک بیماری است.
طبیعت جایگاه درمان جسم و روح است.
درمان با گیاهان طبيعت» عوارض جانبى داريوهاى صنعتى
را ندارد.
نتیجه: تخریب طبیعت
Www. 2latabad.mihanblog,com
صفحه 7:
... تجربه برتر از علم است ولی ٠
طبیعت:
* مدل ژنتیکی و بیوشیمیایی
* بانک ژن طبیعی و حفظ ننوع زیستی
هدایت اذهان به استفاده از انواع قابل کشت گیاهان بهتر از
استفاده از طبیعت است.
جمع آوری از طبیعت و بسته بندی تمیز و مرتب دید اشتباه
امروزی است.
صفحه 8:
روش مناسب
+ حفظ ژنتیک گیاهی» غنیسازی مواد موثره» استخراج و
فرآوری (۰)0۲۳۵6551۳9 در نهایت تهیه دارو
* نتیجه: حفظ طبیعت و ذخایر طبیعی
صفحه 9:
ویژگی گیاهان داروبی
کاربرد گیاهان دارویی: طبی» ادویه ای» عطری
داشتن متابولیت های تانویه:
تنظیم سازگاری گیاه به عوامل نامساعد و تنشهای محیطی و
جریان دفاعی
بخشهایی از گیاه تولید ماده موثره می کند نه همه گیاه و انجام
فرآوری (0۳06655109)
گیاهان دارویی در گروه باغبانی تقسیم بندی می شوند.
گیاهان دارویی گستره مصرف کمتری از محصولات باخبانی
و زراعی دارند
صفحه 10:
* یک دارو شاید ترکیبی از گیاهان و اندام های مختلف گیاهی
باشد.
٠ تنها یک مرحله رشد گیاه خاصیت دارویی ندارد.
» متابولیت های گیاهی در شرایط تنش بهتر تولید می شوند.
به زراعی و به تژادی + ایجاد تتش
صفحه 11:
دو الگو برای مطالعات آینده
به زراعی و به نژادی برای افزایش بیوماس (زیتوده)
6. ایجاد تتش برای تولید مواد دارویی بیشتر
صفحه 12:
* یک سوم داروهای مصرفی گیاهی هستند.
صفحه 13:
* فلور غنی ایران: 266000 گونه گیاهی
صفحه 14:
كليل حفظ دحایر متابوليتى طبيعى
نمونه: داشتن ماده موثره كم
* محیط رشدی گیاه و نیازهای اکولوژیکی خاص
* داشتن زیر گونه دارویی
* جمع آوری غیر اقتصادی
* نابودی منابع گیاهی
نتیجه: اهلی نمودن. کشت و اصلاح گیاهان داروبی
صفحه 15:
* اواخر قرن ۱٩ با استفاده از مواد شیمیایی اولین دارو به
دست آمد و استفاده از گیاهان دارویی یکباره با رکود
مواجه شد. ولی امروزه به خاطر اثرات جانبی داروهای
شیمیایی توجه به گیاهان دارویی بیشتر شد.
* قرن ۲۰ را قرن اسانس های گیاهی نامیده اند.
صفحه 16:
معرفی گیاهان دارویی
* مصریان و چینی ها از اولین زارعین گیاهان دارویی
قراط ارسطر توفراست یو کور ند انوس وی
سیناء ز کریای رازی ابن بیطار
صفحه 17:
* برخی گیاهان قبلاً به عنوان دارو مصرف می شدند.
٠ گیاهان جدید دارویی شناخته شده
صفحه 18:
صفات کیاهان داروبی
L (Active substances) op550 داشتن مواد
متابولیتهای ثانویه
کاشت. داشت و برداشت به خاطر مواد موثره
نها اندام خاصی دارویی باشد
اين اندام ها پس از فرآوری مصرف می شوند
سطوح کشت محدود در مقایسه با زراعت
صفحه 19:
طبقه بندی
+ گیاهان دارویی (20۲6ام ۸6۵10۱)
(Spice plants) cs! 4253! Gals +
Essential oil plants or) cobe gals ٠»
(.Aromatic p
نعناع: دارویی» اسانس دار و ادویه
مانند: آویشن» اسطوخودوس گشنیز
صفحه 20:
* متابولیتهای اولیه:
کربوهیدراتها, چربیها. اسیدهای آمینه. نو کلئوپروتئینها.
* متابولیتهای ثانوبه:
گلیکوزیدها. آلکالوئیدهاء ترپنها, فلاونوییدهاء کینونها
صفحه 21:
روجا كوك لاد رس
داشتن ماده موثره در همه آز
شتن ماده موثر
كياهان دارويى به كياهان زينتى در مقايسه با سبزى و ميوه
شباهت بيشترى دارند.
صفحه 22:
* مساله دارویی بودن گیاهان امری تغییرپذیر
است.
* جمع آوری گیاهان دارویی بسیار مشکل است.
زعفران
*با جمعآوری گیاهان دارویی کار به اتمام
نمیرسد.
صفحه 23:
سب گنت و تولب ا
آمار نشاندهنده افزایش رغبت به استفاده در اروپا دارد.
یک سوم داروهای مصرفی گیاهی اند.
بالغ بر ۲۰-۳۰ میلیارد دلار فروش جهانی که اروپا اول و
در اروپا آلمان اول است.
آمار دقیق وجود ندارد چون به شکلهای مختلف مصرف
میشود.
فروش داروهای گیاهی طی ۱۵ سال در ژاپن ۱۵ برابر
شده است.
صفحه 24:
۰ درصد داروهای چین گیاهیاند.
انگلیس سریع الرشدترین بازار داروی گیاهی
* یک سوم مردم آمریکا و روسیه تمایل به مصرف داروهای
گیاهی دارند.
در ايران خراسان بیشترین تولید مواد دارویی گیاهی را
دارد (۲ ز), کرمان همدان, گلستان, سمنان و مازندران ..
صفحه 25:
دلایل رویکرد به گیاهان دارویی
برخى از مواد موثره طبیعیاند و مصنوعی تولید نمیشوند (ساختمان
شیمیایی ناشناخته با گرانی تولید)
برخی مواد طبیعی گیاهی به صورت مستقیم فاقد ارزش داروییاند و
باید نیمه طبیعی -مصنوعی استفاده شوند. سولانین
مواد شیمیایی تاثیر مشخص و سریعی دارند و البته اثرهای جانبی
موارد استفاده متفاوت اسانسها در لوازم آرایشی, بهداشتی و خانگی
استفاده در صنایع غذایی og orb he) رنگ و تزیین غذا)
اثرات شفابخش جانبی مثل زیره سبز, ترخون, گشنیز (طعم و مزه؛
اشتهاآ ور و بهبود هضم و سلامت دستگاه گوارش)
صفحه 26:
بخارپز شده پر تقال برا
glo درمان سرفه
1 ان
ار 1
يكى بهترين روش بند آوردن
۱ : روش ها براى بد
eos ee es و
صفحه 27:
یک قطعه باریک از پرتقال را برش دهید.
1
صفحه 28:
یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید
صفحه 29:
پرتقال را در یک کاسه قرار دهید و آن را 10
الى 20 دقيقه بخاريز كنيد
صفحه 30:
آب شیرین پرتقال را تا آخر مصرف کنید
صفحه 31:
٠ فراموش نکنید که آب باقیمانده در کاسه را نیز مصرف
کنید.
۰ مزه اش ترش و شور اما برای درمان مفید است.
صفحه 32:
hassannourafcan@gmail.com
www.2latabad.mihanblog.co
m