صفحه 1:
لیر
۳۳
صفحه 2:
۱ Electrothera py
Amir H. Bakhtiary
24 PD, PT
were Professor
0 1
۷ eee
ا ايا sree 3
صفحه 3:
كرما و سرما
ا
eee ل ا ل رار
* روشهاى اندازه كيرى حرارت
* کالری (مقدار گرمای لازم برای افزایش ۱۴ 6 دمای ۱ گرم آب )
Coe RRs eae RCTS) RCSB COED ions
* اين ميزان با توجه به دمای ویژه رای مواد مختلف متفاوت است (جدول 1-۱۰
Seren Teta Rr bee ee CA Mens iC eed a
30 فرد ٠١ كيلوكرمى emcee
0ك سن كنا
* قانون 110115 1/012 جيست؟
صفحه 4:
0
كرم كردن مواد منجر به جه تغييراتى م ىكردد؟
* اناما
OER ed © eaten ey seculesmen nay
افزايش سرعت واكنشهاى شيميايى. *
* ایجاد پرتوهای الکترومغناطیسی.
* کاهش ویسکوزیته مایعات.
صفحه 5:
روشهای انتقال حرارت در بدن چگونه است؟
ا
* جابجايى (55خ0057605) يا بصورت حرارتى يا تحت فشار
* تشعشعى (بطهناةنههق.
صفحه 6:
5 ار berms elev
* راههاى كسب حرارت در بدن
اا ا ا ل ل
* جذب پرتوها از محیط
ا ل
لاا ا لان
ا Se ee OS
cto Laie
۱ aie
تبخير آب روى يوست *
* تبخير عرق روى بوست
rot Sis
shal sale guts Saye ج
صفحه 7:
چیسگ
Be ee cred Tee Re Towel
دست دادن و بدست آوردن حرارت
۱ اا تت ا ا
اا ا ا ل كن
لايه هاى جربى براى ايجاد يك حرارت ثابت مركزى عمل مى كنند *
اثر قرار گرفتن در محیطهای سرد بر عملکرد گردش خون در انتقال حرارت *
اثر قرار كرفتن در محيطهاى كرم بر عملكرد كردش خون در انتقال حرارت *
لابههای چربی ضخیم زير جلدی در زنان. امکان کنترل حرارتی بهتری نسبت *
به مردان فراهم میکند.
تبادل حرارتى جارى جيست؟ *
انتقال حرارت شریانهای گرم به وربدهای سرد برای حفظ حرارت مرکزی *
صفحه 8:
Warm environment:
Allisotherms close
together near
surface.
Cold environment:
Region of core
temperature
confined to head
and trunk.
صفحه 9:
اثر حرارت روى كيرنده هاى حس حرارت تشريح كنيد
* كيرنده هاى حرارتى مختلف واكنشهاى متفاوتى به حرارتهاى مختلف
نشان می دهند
* كيرندههاى حسى به سرعت خود را با حرارت جديد مطابقت مىدهند
* این واکنش در محدوده حرارت قابل تحمل (۱۵ تا ۴۵۴ » اتفاق میافتد.
ie re oe |
گروه 1۷ بدون میلین) به علت تجمع مواد زاید متابولیسمی یا مولکولهای آزاد
Ter ere be nes 1
ee ae en) Nols Ay ont oe
ا ال 1
need ا ee
* اين اطلاعات براى ادراك ميزان دماى يوست ناشى از تغييرات حرارتى و
همينطور تنظيم ميزان حرارت مورد استفاده قرار مى كيرد
صفحه 10:
=
2
2
Heat /
receptors /
/
/
/
/
Aeain
receptors
4 ele
45 50 55 60
NEUTRAL
COLD
COOL
WARM
HOT
Cold
receptors
1 1 اج
1
15 20 25 30 35 40
Temperature (°C)
Painfully
COLD
۱
0
5
Nerve firing frequency (arbitrary scale)
صفحه 11:
Co oe ey
لك
eee
* متابوليك جربى
* كنترل وازوموتور
* آناستموزهای شریانی- وریدی تحت کنترل سیستم عصبی سمپاتیک
* تعریق
ار سس سن
5
0 ل oer oa
ا لك ane
صفحه 12:
ON Ns TES ات SB
تغیرات فیزیکی:
* متابولیسم با حرارت افزایش و با سرما کاهش مییابد )قانون ۳30188 ۰۷
ا الا ا اا ل اللا
* انجماد مایمات منجر به تخریب بافتی میشود. ۱
با 0
ا 0
تغييرات فيزيولوزيكى:
* تحریکاتاعصاب حسی توسط گرم و سرما
Ce Ree sara ae
* كرما موجب البساط فورى و سرما موجب انقباض سريع شريانجههاى بوست ميشوند.
* انبساظ متعاقب عروق يوست ذر بعضى از مناطق توسط سرما
ل و
صفحه 13:
اثار درمانى كرم كردن موضعى بافتها
tae ا |
eee 1
؟ تسکین درد
* خروج عوامل آغاز کننده درد از طریق افزایش گردش خون
Pc err
1
* اثر مهارى روى نرونهاى حركتى از طريق كرم كردن انتهاهاى اعصاب آوران:
aren ا 00
* اثر آرام بخشى
Creel erates
* كنترل عفونت
صفحه 14:
| اسباسم عضلاتى
أأجريان خون مو
| ترميم /التيام
أنبساط عروق
خونى كوجك
گیرنده های گرمای سطحی
گيرنده های عمقی
رفلکس أكسونى
peso
7 فعالیت سلولی
تحریک عصبی
Me
صفحه 15:
el eee eS MUS oe ei are سا
© دس رت تس
tea ie 0
* عمق بافتهای تحت درمان
*؟ ماهیت ضایعه مورد درمان
* روش كرما دهى نوع بافت .تحت درمان
* نحوه انتشار حرارت در بافت
80
كدان بيس ارصن صن
۲ رتست مر رت تا رد
صفحه 16:
انواع روشهاى كرمادهى
كرماى سطحى بطری آب دلغ
eer nema es Les 1 م
ert Tees ene ee renee eet ward وت
کند. كل داغ
حمام يارافين
كيسه كرماى برقى
هواى داغ / سشوار
اهيدروترابى
پرتوهای مادون قرمز
كرماى عمقى ی
شكلى از انرزى تبديل شده به كرما در بافت. از موانع امواج کوتاه
دپ دياترمى
صفحه 17: