صفحه 1:
حس مایب ۳ © حس های پیکری تعاسى(سومايكى) ‎HK‏ حس های پیکری حرارتی طرز قرار گرفتن اندامها ‎a‏ رماو رما ‎Co) Sate ees‏ حس شوایی تس © حس تمادلی حس مربوط به حر ‎aise §‏ اندامها( ‎(Sets‏ ‏© حس بويابى © اح عدرل

صفحه 2:
۲ حس های پیکری 361۳006101376 ‎ :‏ درد ارتعاش فشار تماس و ... ۲ حس های پیکری 1307006101176 : از بخشهای درونی 4 ‎er OMG‏ رسند. ۲ حس های پیکری 0۳1006101156 ]: از عضلات و زردپی ها به 260068) می رسند.

صفحه 3:
۲ تفییر ایجاد شده در پتاسیل خشا توسط محرک ‎CHRIS Jot‏ ۱ نرون آوران رده اول : جسم سلولی آن در شاخ خلفی ۲ نرون آوران رده دوم : در نخاع یا در ساقه مغز (تقاطع) ۳ نرون آوران رده سوم: در هسته های رله کننده تالاموس اند 4 نرون آوران رده چهارم: قشر مفز ۲ هر یک از انواع اصلی احساس که قادربه درک آن هستیم یک مودالیتی احساس امیده شده است. ۲ ال خطوط علامت گذاری شده: اختصاصى بودن فيبرهاى عصى براى التقال فقط یک مودالیه احساس ” سازش: زمانى كه يك كيردده به طور مداوم در معرض يك محرك با شدت ابت باشدبه تدريج فركانس شليى بتامسيل عمل در باسخ به آن محرك كاهش و سبس ناديده كرفته مى شود. اهميت افزايش كارايى باسخدهى به محركهاى مفيد

صفحه 4:
قشر حسی پیکری ۳ ۶ ,91) نواحیحسی‌پیکریاصلی‌قشر مغزاند. * 91) مشابه تالاهوس‌نمایش‌تسوپوگرافی‌دارد. 1 درک و تفسیر اشیا مشاهده شده در لین‌ناحیه وسیعتر و قویتر از ‎ge ON‏ باشد. درجه ل وکا لزاسیونبا لثری‌دارد.

صفحه 5:
رپور پایانه عصبی آزاد اسان اجسام مایستر عد سازش دیسکهای مر کل ( رسپتورهای با اتهای متسع) : و۳ اجسام رافینی ‎eres‏ ‎eran aes‏ تند سازش ‏اجسام پاچینی : تند سازش ‏رسيتور هاى ما لت سفن

صفحه 6:

صفحه 7:
7 الواع درد: * درد سریع ( درد سوزنی؛ درد الکتریکی؛ درد گزشی) شروع و اتمام سریع دارد و لوکالیزهاست(فرو رفتن سوزن در پوست, بریده شدن پوست با چاقو و...) درد کند ( درد سوزشی؛ درد مبهم) این درد ضرباندار لووکالیزاسیون کی دارد. (درد سینوس‌ها در بيماري سینوزیت و ...) درد اتشاری:درد احشایی به قسمتهایی از پوست ارجاع می یبد و از قانون درماتوم تبعيت مى كند. اين نواحى از اعصایی که از قطعه نخاعی مشابه منشا می گیرند عصب دهی می شوند. درماتوم قطعه ای از پوست است که توسط اعصاب منشا گرفته از یک گانگلیون ریشه خلفی عصبدهی می شوند- درد گيرنده‌هاي درد و تحريك آنها (تمام گيرنده‌هاي درد انتهاهاي آزاد عصبي‌اند) *محرکهاي مكانيكي» حرارتي و شيميايي محرك گيرنده‌هاي درد هستند. * انتقال درد (درد سریع در فیبرهای قطور 80 و درد کند در فیبرهای نوع ©) 7 عدم سازش پذیری رسپتورهای درد

صفحه 8:
‎٩‏ سیستم انکفالینی: ‏| - داحیه خاکستری دور قنات سیلویوص, دارای نررزن سای ذکشالیتی) - هسته بز رك وافه (در بخش خلفی 0138 4۳: سیتابس نررونو ای اتتثالیتی با توروتای سروترترژیک). ۱ کمک هار درد (در تیه خلفی ماد خاکستری ماع دازا زان یارب توروتیای سس انتتال دسنده ‎ojo‏ موار درد ‎ ‎ ‎ ‏* مهار اتقال درد توسط سیگنالهای تعاصی: اد.ل مبار جانبي - مهار «یگالهای درد در ابندلی ررزدشان ‎eee

صفحه 9:
CHOU Goce Oro tn . ‏هیستامین , برادی کینین , استيل كولين و ماده 8 جزء اين مواد هستندكه همكى التقال و احساس درد را زیاد می کنند‎ 7 ‏لين مواد‎ ٠ ‏إروستا كلاندين ها موادى هستند كه حساسيت كبرنده ها را افزايش داده و اين كار را از طريق افيش اث ماده برادى كينين انجام مى دهند‎ ‏شیمیایی واسطه ای ایجاد اتساع عروفی کرده و قابلیت نفوذ عروق نيز زياد شده در تیجه در آن محل فرمزی , گرمی و تورم ایجاد می شود.‎

صفحه 10:
‎(Ventrolateral-Spinotalamic) ste 1.5‏ *( لمس خفيف» حس هاى حرارت»جنسى؛ فشار خام؛درد) *عمدتا فيبرهاى كروه111 , /11 *ريشه خلفى نخاع---عبور از خط وسط در نخاع---صعود تا تالاموس مقابل--- فشر حسى ييكرى ‏7 مسير ستون خلفى ) ‎(Lemniscal‏ ‏اتقال سریع .تال در فیرهای شیم ‏المس دقيق؛ تميز دو نقطه ؛ فشار دقيق حسهاى وضعى ( 20۳622050۳1376 ‎Thy f pd Uae ‏ريشه خلفی نخاع- هسته های گراسیلیس و کونتوس بصل ‎SHE Sb pe‏ حسی پیکری ‎ ‎

صفحه 11:
0 pS -1 ‎Seer ger)‏ ا ‎Pero eee ge) ‏گيرنده‌هاي الکترومغناطيسی‎ 5 ‏كيرندههاي شيميايي‎ 6

صفحه 12:
تعيين محل غيردقيق حسسرها (مثلاً كدام دست) درك درجات مشخصي از فشار وارده بر بخشي از بدن درك و وزن اشیاء عدم توانايي قضاوت در مورد شكل با رل ریاد ترلس تراد زب ار ء سیگنالهای ناجیه له ,۱ ۳۲ ‎ee) pe eS eae) EC) Se) ee el Pec‏ شود آسيب به اين ناحيه: و یی أشاء و انشال 007 الك ‎erg‏ م ‎Se ee‏

صفحه 13:
و (Rr Peery yes] 03 و 1 ۵ 4 iS roa we Pon een b hase te ‏م‎ ‎err ‏يوست‎

صفحه 14:
* هدایت دوگانه پيامهاي درد در دستگاه مركزي اعصاب: 0 ۱ 9 پیام های درد پس از ورود به نحا اع دو مسیر را به مغز پیش می گیرند 1 فيبرهاي محيطي تند (فيبرهاي 4 دلتاء سرعت ‎CrnY 12)‏ 21 ۱ 2- فيبرهاي محيطي کند (فيبرهاي . سرعت ۳:/5۰/۰) > مسیر یالئواسيينوتالاميك

صفحه 15:
۱ به طرف سا مزر مدایت هی رد هم ی موس فرط مد درد گزفی 3 سیر ند ده سوزشی.

صفحه 16:

صفحه 17:
و زرا مایت برد ند

صفحه 18:
برخي از اختلالات باليني درد و ساير حسهاي بيكري ‎cee‏ ‎o> 5I yiae cal :‏ 5 ال ررد تدر ‎yh yw ile nals asbinul-SoVl‏ و زر ‎CeCe ity ee eee Cn eee es eon ed‏ 0 ‏: نسهیل هدایت حسي - سندرم براون سکوار- ‎~-Elou jl aos Ss nose gles‏ ‏) -ویروس به عقده ريشه خلفى نخاع-درد رد ‏-درد اشک آور در یک طرف صورت- فییرهای ‏حسى اعصاب 5 نا 9

صفحه 19:
لين بودن فشارمليع مفزى - تحريك كبرنده مكاليكى ححنى روج ۰ یل یز مرا مهر ى - شور" وزنمفز سخت شام را تحت كشش ‎wb YP‏ 1 ساعت قبل از سر هرد اسهاسم رظلكسى شريائهاى سر و ليسككمي ردرد با منشأجمجمها. سردرد با منشأجمجمه‌ای 0 سردرد سردرد با منشأخارج جمجمه‌ای مردرد تاشی از مشکلات چشی

صفحه 20:
كروه 8 . قطورترين فيبرهاى حاوى ميلين بوده و فيبرهاى بدنى(سوماتيك) آوران و وابران در ابن كروه قرار مى 2 رشتههاى ج ركتى كروه مث 1 ى؛ ازطريق فين كروه عصب دهى مى كردند ونورون آتج به نام ا سریعمی رود قيبرهاى دوك عضلانى را عصب رسانى مى كنند و انشعاباتى به عضلات طارج دوك كفك ىلالا ا ‎Dees‏ اما نامیده می شون رشته‌های حمی گروه ۸ هو نوج وجوهدارد که عبارداز و ‎٩‏ ‏5 که داای قیر حسی 13 هستد Bran rae ee 20 11 ‏-گیرنده‌های نویه دوک عضلایی که دای حلي‎ “S119 5JE gees SO Oy ee ‏ارا‎ ‎00 it eee Bee eee ae 001

صفحه 21:
‎leo ete ae tee ne C= nee‏ را 557 ‎ ‏كروه © .اين كروه فاقد ميلين بوده و سرعت هدايت عصبى را ور رم( حسى بيشتر اعم و كليه رشتههاى يس عقده الى (17205]031161101116) دستكاء عصى ود كار ار ‏تشکیل می دهند. ‏ا 0 رركم ‎ ‎oe ‏ار‎

صفحه 22:
بينايى يعنى درك نور توسط موجود زئده. نور قسمتى از امواج الكتر و مغناطيس الك ا ا و ‎Teen ee Oe eer ae ae‏ را سر اسر متصاعد میکنند. چشایی درک مولکول‌های خاصی در مواد است. در موحودات زنده به مولکول‌های حامی ۳ ۳ ۰ ۶ ‎ot nD at eee‏ رح رس جروهمن را

صفحه 23:
هرچند لمس» فشار و ارتعاش اغلب در گروه‌های جداگانه قرار می‌گیرند و همگی یه وسیله یک توح 5 ‎Et here er eee ree‏ 0 ee Tei Ree Deed Naame OO ee a Noe Eee a ee ee ee elt Ne eB eae ‏ج.‎ ‏لمسی وفشار یکسان هستند.‎

صفحه 24:
ا ا ار سر مر ار ‎Caer ray‏ ار ‎eas eon)‏ ا ا ا ا Ee ere > a ‏ا‎ esd

صفحه 25:
0 ا مرو ‎e eit IS SO eT ae ee ae oe‏ ا ال ماهيجههاء زردبىها و مفاصل قرار دارند. ‏در تاريكى يا هنكامى كه جشم خود را بستدايد» را زر دست و پای خود ل 010 مر بر سم آز زارب ترار ‎a‏ با خر سرد ‎

صفحه 26:
۱ er ‏ا‎ TE ny Onto ene ‏ار‎ ele ere iene ea ‏ل ا‎ tee ‏رل تسیر‎ قلمرو درجه حرارتی که در آن احساس سازش کامل دست می‌دهد به و ‎CVF eee Se a es eer en eaten area‏ معمولا به فرد احساس گرما یا سرمای دائمی دست می‌دهد. در درجه حرارت بیش از ۶۳ درجه وبا کمتر از ۱۷ ورهار ۱ درد همراه احساس حرارت ناشی از تغیبر درجه حرارت پوست به درجه حرارت آعان سرت تم 1۳ ۰ . ۳ پوس ۳

صفحه 27:

صفحه 28:
oe ‏ا‎ ance Oe gi FF Ea ‏ا‎ a ‏سرما نسبتا سازش پذیرند.‎ (۱ one Ree er ag 0 Se oe en a eee See ed 0 ‏م‎ Eee ae ‏ا ل‎ aey

صفحه 29:
[ اع "۳ مس 9 7 عا ‎eet‏ wig Neal Spr ‏ی‎ مزه شيرينى: مزه شيرينى ناشى از دسته واحدى از مواد شيميايى يست. اا 0 رن ب حرنده مراد تسیر الر سعند. مزه تلخى: همانتد شيرينى» طعم تلحى نيز ناشى از يك ماده شيميابى نيست. دو كروه ويؤه ور را اد كتند عبارتتد از: مواد آلى كه محتوى نيتروون هستند و الكالو يدها 25 شائل 112 مى باشند. خيلى از مواد ابتدا سبب بروز طعم شبرينى مى شوند» اما بعد يك مزه للع ابجاك الى ك5ل1 مانند ساخارین(نوعی شیرین کننده) مزه اومامى: اومامى يك كلمه زابنى به معناى " لذيذ" است كه براى توصيف يك و راز نظر كيفى با مزدهاى نرشى» شورى» شيرينى يا نلحنى متفاوت است. اومامى مزه عاك ار 0

صفحه 30:
wes ‏حس‎

صفحه 31:
606 0 10 گیرنده‌های اصلی» سلول‌های حسی هستند که گروه‌های پنجاه‌تایی را تشکیل دده‌اند و جوانه چشایی نامیده می‌شوند. محل استقرار جوانه‌های چشایی در برجستگی‌های چشایی است طول عمر سلولهاى حسى بدطور و ۰ ۳ که پس از آن سلول‌های حسی جدید جایگزین می‌شوند. این جایگزینی با سلول‌های محافظ پدیدآمده از سلول‌های پایه امکان‌پذیر است. سلول‌های حسی چشایی از لوح ثانوبه هستند؟ یعنی این سلول‌ها فاقد زایده آکسون بوده و با یک تار عصبی ‎a Nes‏ معمولا هر تار عصبی با چندین سلول حسی مرتبط است. (a) The human tongue (b) Taste bud epithelium, of ‏سوم‎ to brain Copyright © 2005 Pearson Prentice Hall, Inc.

صفحه 32:
Figure V415 Bove componenascl em py ۳ epathelil celle with [Sh apical ancl a bascoteral demain sepe- ted by tight functors. Tastant-bane” ‘cing channels alt and sour) ated C= ik arc blr) ane itn tote apn lomain Entroceilulae tgnating com> ents that are coupled to tote reoeptor roleculee (Crprotcine and various sec ‘ind messemacrteinted molecules ave Site eniched in the apical domain. Volt Seeregulated Nav, Ko-and Co™ chare ‘els that madlatereteaoe ‏موه سس که‎ fitter rom presynaptic specioleations ] ‏سای‎ erence of Peipheral sensory afferents are limited Site basciotral domain 21

صفحه 33:
مسير اعصاب چشایی گیرنده‌های چشایی جلو و وسط زبان به وسیله اعصاب هفتم مغز یا عصب صورتی و ‎ap a 9 ae‏ *۱جهای جسی اعصاب نهم يا زبانى - حقلى و عصب دهم يا واك بد بصل! ‎Se‏ دهان و زبان به تالاموس به مركز قشر لامسه در بخش أهيانهاى مغز ختم مى شوند. است. مركز جشايى در قشر مخ كمى عقب‌تر از مرکز حس‌های پیکری ناحیه دهان و زبان قرار گر از مسير حس جشايى ييامهايى به هيهوثالاموس و همجنين به هستههاى ‎Aaah Jams hyp‏ ارسال مى شود که چشایی را با مراکز گرسنگی و سیری در هیپودالا موی رو ساد ودر تكاس ترسح يراق ‎oo‏ كت مى كنند. تطابل یا سازش چشایی احساس چشایی به سرعت تطابق پیدا می‌کنند) ۱ دقیقه “تذابق در مطود جبوانمهاى ججشابى و سيسدم عصبى م ركزى یبا ناشی از مکانیسمی است كه در سيستم عصبى م ركزى مى باشد و مربوط به مكانيسمى در خود كيرندههاى چشایی آستانه دراک چشایی برای مواد مختلف» متفاوت بوده و به غلظت محلول بستكى دارد. آستانه تحریک برای مواد تلخ؛ ‎٩‏ میلی گرم در لت برای مواد شیرین 4/۳ تا ۵/۰ میلی گرم در لیترهبرای مواد ترش 1.۱۰۸ گرم در لیتر و برلى مواد شور 7040 گرم در لت است.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
39,000 تومان