دندانپزشکیمراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

حفاظت پرتویی در رادیوگرافی دهان و دندان

صفحه 1:
حفاظت پرتویی در رادیوگرافی دهان و دتدان

صفحه 2:
هدف از انجام رادیوگرافی دندان فراهم آوردن اطلاعات تشخیصی مفید می باشد در حالی که قرار گرفتن در معرض اشعه برای بیمار و کارکنان به حد اقل برسد.

صفحه 3:
رادیولوژی دیجیتال در سال ۱9۸۷ به دنداپزشکی معرفی شد. این فناوری رفته رفته مقبولیت خودش را بدست آورد تا جايی که در سال ۲۰۰۲ بیش از ۲ درصد دندانپزشکان از رادیولوژی دیجیتال استفاده می کردند.

صفحه 4:
همانند سایر دستگاه های رادیولوژی قدیمی که حاوی یک تیوب اشعه +« بودند . در بیشتر دستگاه های رادیولوژی دیجیتال نیز از همان تیوب استفاده می شود . برائ تهیه یک تصویر خاص در رادیولوژیر دیجیتال نسبت به همان تصوير در رادیولوژی “فيلم - سيستم “ بين -0 الى ۰ درصد تابش اشعه کمتری نیاز داریم .

صفحه 5:
عدم نیاز به فیلم. تاریکخانه و دیگرمواد شیمیایی مورد نیاز داشتن قدرت تفکیک و كنتراست بالا ظاهر شدن فوریر عکس در صفحه مانیتور قابلیت بزرگنمایی بر رویر تصاویر آسانی انتقال تصاویر به دندانپزشکان دیگر و البته شرکنهای بیمه

صفحه 6:
بن‌ناسه بو عفر راب سقات بر ابو انتسه (©0) مقررات )هر گونه در معرض تابش قرار كرفتن يك فرد به منظور آموزش . تحقيق و ديكر اهداف غير يزشكى را ‎gio‏ کرده است .

صفحه 7:
درخواست رادیوگرافی دندان رادیوگرافی دندان فقص باید با تجویز مستقیم دندانپزشک . پزشک و ارانه دهنده های مجاز به لحاظ قانونی انجام شود همچنین اجرای آزمون باید یوسما دندانپزشک و یا دیگر پرسنلی که دارای شرایما و مدرک می باشند . صورت گیرد .

صفحه 8:
sry اپراتور دندانیزشکی باید حد اقلا در ۷ قدمی ‎prio‏ اشعه اولیه بایسند و یا اينكه يشت سد حفاظتی قرار بگیرد . (باید در فاصله شش قدمی و حدفاصل زاویه 9۰ تا ۱۳ درجه نسیت به خود دستگاه قرار گیرد ملوری که درمسیر پرتو ایکس اولیه نباشد. اگر از سد حفاظتی استفاده می شود باید برای دیده شدن بیمار یک پنجره در آن تعبیه شده باشد.

صفحه 9:
مقررات می گوید آن افرادی که فقصا با سیستم رادیوگرافی دندانی کار می کنند نسبت به استفاده از فیلم بج و همچنین شرایما مرتبم با آنن معافند.

صفحه 10:
تیوپ اشعه «در هنگام تابش نباید از موقعیتی که تنظیم شده است تغییر يا حرکت داده شود. در خلال تابش تیوپ نیاید توسم اپراتور( تکنسین ) یا بیمار دستکاریر شود چون منجر به نشر (نشت) تشعشع از میان تیوپ می شود. اگر به مشکلی با پوشش تیوب برخوردید. سریعا به سوپروایزر گزارش دهید چرا که ناپایداری در بازوی تعلیق قابل تعمیر است.

صفحه 11:
فواصل مورد نیاز اگر در واحد دندانپزشکی از 6۱6۳)بالاتر از 2۰ استقاده می شود. فاصله سورس تا پوست حداقل باید 167 باشد. میدان اشعه « باید محدود شود به یک دایره که بیشتر از ۴ «<قطر نداشته باشد.

صفحه 12:
فیلد تابش پرتو در اين دستگاه ها باید به نحوی محدود شود که فقط ناحیه مورد مسلالعه (دندانها و ريشه هایش) مورد تابش قرار بگیرد.پرتو باید به شکاف تصویربرداری در معور عرضی معدود شود و در کل نیاید از ۰.۵ اینج بزرگتر در شکاف تصویریرداری در محور عمودی تجاوز کند )

صفحه 13:
میزان فیلتراسیون متنسب است با اشعه تایشی دستگاه. برایر مثال : برای اشعه اهتا۷۰ از ,۱,۱ آلمینیوم ۱.۵ میلیمتر استفاده می شود و برای مقادیر بالاتر از این(۳)۱۲,۳ "یه بالا) ضخامت فیلتر به ۲۰۲۱ میلی متر و بیشتر تغییر می کند. اشعه های کمتر از 0 /! جردابه دليل جذب بیشتر در بدن بیمار توصیه نمی شود .

صفحه 14:
روشهای انجام تکنیک های رادیو گراف باید در دسترس تمام کارکنان با دستگاه قرار گیرد. میلی آمپر و سماانتخایی آزمونهای مختلف باید در معدوده مجاز باشد. این روشها باید مرتبا به روز رسانی شوند.

صفحه 15:
اتاق های رادیوگرافی بایستی مجهز به علایم هشدار دهنده باشند تا از 299 افراد به محدودد تابش در حین ‎pail‏ رادیوگرافی ممانعت بعمل آيد.

صفحه 16:
غده تیرونید به ویژه در کودکان از اندام های بسیار حساس نسبت به تابش اشعه می باشد. در حین استفاده از تکنیک های بهینه اشعه اولیه ورودی ممکن است از نزدیک و گاهی حتی از میان غده تیرویید عیور کند. استفاده از شيلد تیرونید میزان دوز دریافتی این غده را کاهش داده و همزمان تصویر تشخیصی مناسبی را به همراه خواهد داشت.

صفحه 17:
۱ رویوش سربی و شیلدها با وجود اينکه در رادیوگرافی دیجیتال دوز دریافتی بیمار کتر از دستگاه های سنتی است شیلدینگ بیمار باید انجام شود. روپوش ها را آویزان کنید روپوشهای خم شده و تا شده کیفیت کمتری نسبت به جذب اشعه دارند.

صفحه 18:
محافظت از دیگران هنگام انجام آزمون هیچ کس به جز بیمار نبیاد در اتاق رادیوگرافی حضور داشته باشد. در مواقع ضروری اگر نیاز به حضور همراد بیمار در اتاق بود بایستی از روش سربی و شیلد تیرونید استفاده نموده و باید حداقل ۷ قدم از اشعه تایشی فاصله بگیرد. همراه باید بالای ۱۸ سال داشته باشد.

صفحه 19:
کولیماتورها محدوده مورد تابش را تعیین می کند و به اشعه تابشی به بیمار شکل و جهت می دهد. کولیماتورهای مستملیل برای رادیوگرافی هار پری اپیکال توصیه می شود که با استفاده از آنها به ملور قابل توجهی دوز این منصلقه از بدن بیمار که در معرض اشعه قرار گرفته است را کاهش می دهد .

صفحه 20:
لستفاحه از مخرمصطهاءتکوتاه و بسته را برلى تصویریردا بیع جاز ن مبدلند. نیرا لیزم خروطها موجیرلکندگی لشحه در نساحیه صوینو سایر نولعیفزدیگزم‌شود و دوز lew! jos

صفحه 21:
گیرنده های سریع تر در تصویر برداری موجب کاهش دوز دریافتی بیمار می شود.

صفحه 22:
Oeata Products Report (DPR) Radiography: @ DPR Gurvey repent. Dect Procite Report CDOS, Day Occessed ot: wa et cr ۶۳299 Aerie, vl, Wowerten, b., Deutd Radogrophy Priacples vod Packages, 8 Pdtion. Phitdelphia, Clevier, COOO, OGd-C

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
39,000 تومان