پزشکی و سلامتطب سنتی

علم حفظ الصحه

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:

صفحه 4:
مه ‎OS‏ ‏سيد اسماعيل جرجان ى(خفى علايى): ‎ee esc e )‏ ار ‎coon moos‏ ا ‎Bie toi‏ ‎7 5 ١ vl) 9 ‏ی‎ 8 ‎

صفحه 5:
و اس هفت اقلیم از استوا تا عرض ۵۳ درجه کدام اقلیم معتدل تر؟ ‎slash‏ جنوب]| گرم و تر شمال لأسرد و خشک. صبا (مشرق) و دبور (مغرب) لمعتدل

صفحه 6:
مها عاورات (95) ls ‏(رسرد) رز‎ ate شرق زخربرستدل) ‎1b 5‏ محنووب(رگرس)دشنال(سرد)

صفحه 7:

صفحه 8:
الاهويه بهار

صفحه 9:

صفحه 10:
الاهویه تابستان

صفحه 11:
كك تابستان

صفحه 12:
الاهويه بابيز سرد و خشک امتزاج فصلین: روزهای گرم و شبهای سرد توليد خون در بدن كم بدليل مزاج فصل

صفحه 13:
الاهويه بابيز موارد پرهیز: ۱- مجففات : غذاها و ادویه - جماع * مجفف ۲- مبردات: آب سرد - خواب در مکان سرد - حمام با آب سرد

صفحه 14:
الاهويه بابيز موارد توصيه: ‎-١‏ تناول مرطبات مايل به كرمى > تعديل ؟- غسل به آب فاتر (نيم كرم) ‎ ‎

صفحه 15:
الاهو یه زمستان موارد پرهیز: اجتناب از فصد و حجامت و قی و اسهال قوی (موقع نیاز مسهل ضعیف و متوسط مجاز است) وزرس سدايد واكوى

صفحه 16:

صفحه 17:
| te | te | om | ao | Div 06 fe ~ 5 er | er | ۸ @ we )۲۴ ‏فلینظر الانسان الی طعامه(عبس‎ 6 ۳ 9 ‏ا‎ ‎00 "00 ‏مقدار اخلاط حاصله(غذائيت):‎ كثير الغذاء. قليل الغذاء. متوسط الغذا زار 6 كيفيت(نسبت) اخلاط حاصله: صالح الکیموس, فاسد(ردی) الکیموس لطر 95 Sa

صفحه 18:
0 لطيف: سرعت هضم 1 مواد زايد و غليظ 1 توليد خون رقيق و با جذب راحت بیماری, اطفال و افراد ضعيف كثيف: سرعت هضم 1 مواد زايد و غليظ 1 توليد خون غليظ با جذب بطئى کارگران و ورزشکاران

صفحه 19:
0 ۱ eo الاطعمه و الاشربه 2 کت الغذا: تولید خلط زیاد. مقدار زباد خون ‎SP a‏ زباد. مغدار زیاد حون ‎Seo‏ سس 65 :مزوره »كاهو 1 سره 9 1

صفحه 20:

صفحه 21:
کثیرالخظء ‎pare SE egy)‏ ی ‎ee ob oo oid‏ جيد كتيف ‎oS‏ 522100 ‎es‏ = نيمو یت ‎as‏ سس ‎١‏ قليلافدء 5 5 es,

صفحه 22:
5006 فاسد الکیموس ۳۹۹ ترب پیاز [0 old) 8 5-56 212110 53000 [ pac لطیفد فاسد. الکیموس متوسط الغناء ان فطیر ردي الطبخ فاسس الكيموس 30 كلم معتدل رس متوسط الغذاء ماهي. خثك كرده

صفحه 23:
اصول کلی, تدییر غذایی قوانین تغییر عادت ۱-عادت حکم طبیعت انویه رادارد -عادت بد را از اول کسب نکنید که تغییر آن بسیار سخت است ۳-گر واقعا عادت مضری دارید آن ضروری است اقدام نمایید در غیر ادن صورت آرامش بدن را بر هم نزنید ۴- تغییر عادت باید آرام وتدریجی باشد ۵-تغییر عادت باید با مدارا ونرمش باشد ۶-عادات(حتی عادات خوب) به حسب سن و فصل و قوت وضعف هميشه یکسان نمی ماند وباید متناسب آنها تغییر کند

صفحه 24:
NE a TT اتدییر کمیت غذا به حسب فصول: شتاء: 1 کمیت و 1غلظت غذا در غير اینصورت 3 تحلیل حار غریزی ضعف هاضمه استرخاء و سستی معده ربیع: اعتدال در فصل ‏ اعتدال در غذا خریف: اعتدال در غذا ->مايل به رطوبت. لطافت و رقت 24

صفحه 25:
* اجتناب از ‎peat‏ 9 * اجتناب از " پرخوری >تخمه

صفحه 26:
اصول کلی تدببر غذایی __ * سکون پس از صرف غذا استثناء: چند قدم حرکت * جای گرفتن غذا در قعر معده + خواب قبل از انحدار طعام در قعر معده مذموم است. نحوه خواب پس از طعام: ۵دقیقه تا یکساعت با غذا فاصله داشته باشد اگر نتوانست فاصله بیاندازد اول اندکی به سمت راست تا انحدار کامل بعد تا پایان هضم اول به سمت چپ و پس از آن به سمت راست 26

صفحه 27:
اصول كلى تدبير غذابى ‎pus”‏ جمع ميان اطعمه مختلفه ‏* عدم مداومت بر طعام واحد ‏* جویدن نیکو * سرعت ‎(WED‏ ‏قبل از سير شدن دست از غذا بکشد ‏تعداد وعده های غذا: سه بار در دو روز یا نهایتا" روزی دو وعده

صفحه 28:
* بهترین غذا: ۰ غذایی که غذائیتش بیشتر است: غدای مطلق- غذای دوایی- دوای غذایی 7 نان پاکیزه از گندم بی آفت- گوشت گوسفند سالم * بهترین میوه ها با غذائیت زیاد -*انگور رسیده آونگ کرده انجیر رسیده

صفحه 29:
جایگاه تناول شیرینی جات در طب سنتی: ۱- شیرینی های ملایم الحلاوه جزو غذاهای مطلوب است ۲- کبد بسیار راغب و عاشق شیرینی است ۳- شیرینی بسیار سریع جذب میشود ۴- بالای غذای اصلی نباید تناول شود (ایجاد سده) لبته در مزاجهای خشک که بلغم در معده ندارند اندکی شیرینی بعد از غذا موجب سرعت وجودت هضم است- ۵یا قبل از غذا و یا با فاصله از غذا مصرف شود ۶- شیرینی هایی که با آرد و روغن ساخته میشوند سده آور ومضرند ۷-مداومت بر مصرف شیرینی جات باعث استرخاء معده و موجب غلبه دم وصفراپپست

صفحه 30:
* ظروف مناسب طبخ غذا در طب سنتی ایران: ظروف چینی و آبگینه > > ظروف لعاب دار > > مس تازه قلع نموده >> حدید تازه جید نموده >> ظروف سنگی بدون خلل و فرج >> ظروف گلی یا سنگی رخو (پر منفذ) >> سی و روی و سرب بدون روكش

صفحه 31:
* ترتيب تناول اغذ یه لطیف و غلیظ برای حفظ صحت: هنگام گرسنگی شدید > >> اول غلیظ سپس لطیف هنكام گرسنگی خفیف > >> اول لطیف سپس غلیظ هنگام گرسنگی کاذب >>> فقط لطیف 31

صفحه 32:
* جسمی بسیط »ه قبلیت جزه بدن ‎od‏ ندارد ی مناسبت میان بدن و آب

صفحه 33:
موارد ممنوعیت مصرف آب: "قبل از غذا یا بین آن (بجز گرم مزاج جهت منع احتراق غذا) ”قبل از انحدار غذا از معده ‎pa‏ سيرابي " ”بعد از ریاضات و حرکات شدید (جذب فوری آب سرد -+ ‎(sxe Ole Gov‏ ”بعد از جماع (كرمى و خشكى زياد اعضاء + جذب زياد آب © كاهش حرارت غريزى

صفحه 34:
موارد ممنوعیت مصرف آب: ‎TY‏ سرد بعد از حمام 7" آب سرد بعد از خواب و بين خواب

صفحه 35:
صبر کردن بر تشنگی: *مرطوب را سود دارد و محرور را زیان دارد. "آب را اندک اندک باید خورد و نباید به یکباره در معده فروریخت. *هر چه مزاج گرم تر -* آپ سرد انر "در سرد مزاجان -* آب فاتر

صفحه 36:
9 ِ LO ‏خواب لأتری . حرکت گرما از سطح به درون‎ ‏(ظاهر سرد . باطن گرم)‎ بيدارى [اخشكى . حركت كرما از درون به سطح (ظاهر گرم . باطن سرد) OQ 9

صفحه 37:
ضرورت خواب: تجدید همگی قوا- © مدد روح از تحليل- ۰ تقويت هاضمه- #نضج اخلاط و ماده امراض- تغذیه و تنميه بدن- #رفع اعیاء و ماندگی-

صفحه 38:

صفحه 39:

صفحه 40:
خواب های مضر: * خواب روز *( خصوصاً در زمستان ) امراض رطوبیه 7 کثرت نوازل ” بزرگی طحال ‎ob”‏ ذهن ۷اسقاط شهوت طعام " عیلوله: خواب بعد از نماز صبح > بسيار بد #استثنا : قیلوله: در فصول گرم به سبب بلندی روز بد نیست. eo

صفحه 41:
خواب های مضر: * خواب بر گرسنگی > سقوط قوه و لاغری * خواب بر استلقاء

صفحه 42:
خواب در مشایخ نافع تر از دیگران است زیرا : حفظ رطوبت غریزی -* عود رطوبت از دست رفته جالینوس: هر شب خس مطیّب میل کنند : كاهو كه با ادوبه جات گرم مثل دارچین و قرنفل و ... خوشبو شده باشد > افاویه باعث کسر تبرید و نفخ کاهو قانون: در کسی که خواب او کوتاه است بهترین تدبیر است.

صفحه 43:

صفحه 44:
تب > ‎a‏ لت حر کت: خروج ماده از قوه به فعل ارات [۱۳0 0 ee

صفحه 45:
حرکت < تسخیر ‎on 0 ot‏ افراط درسکون- تولید بیش از. حد رطوبات ا لل ل للك cy

صفحه 46:
سرخی پوستء ‎Pee‏ ‏عرق مناسب ایجاد شود أكر اين علايم به افراط رسد بايد ‎DBE)‏ قطع شود (ضف حرارت غریزی) 9

صفحه 47:
تا 0 استحکام اندامها تازه کردن حرارت غریزی ‎rer:‏ ۳ Ton ‏مواد زائد (ضروری)‎ VVVV

صفحه 48:
- بعداز خروج غذا از معده 02| - در متعادل ترين دماى روز eo

صفحه 49:

صفحه 50:

صفحه 51:
* توجه: * استفراغ بیش از حد مجفف بدن است زیرا اخلاط اجسامی مرطوب اند.

صفحه 52:
اندیشهای کارهای مهم علم های پاریک فنرون از اش طعام و شراب و غیر آن

صفحه 53:

صفحه 54:

صفحه 55:

صفحه 56:
انفسانى نيز بر بدن ومزاج فرد

صفحه 57:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان