صفحه 1:
صفحه 2:
در جه ظرفی غذا بپزیم و بخوریم تا سالم تر باشیم؟
«آهن و چدن »
صفحه 3:
ظروف آهنی در طب سنتی مورد تایید هسنند:
ل «بباید دانست که بهترین ظروف از برای طبخ غذاء طلایی و نقره ای و مسی تازه
قلعی جید و یا حدیدی تازه جید نموده است که ياك شسته و نظيف باشد.»
2 «و کذا مطبوخ فی قدر الحدید مقوّی مثانه و اعضای تناسل است و موجب نعوظ»
نکته مهم در مورد ظروف آهنی. سرعت زنگ زدگی آنهاست ولذا توصیه اطبای
قدیم آن است که با مکررا زنگ زدابی شوند با با قلع اندود شوند.
صفحه 4:
چدن:
امروزه برای رفع مشکل زنگ زدگی ظروف آهنی, از یکی از آلیاژهای آن بعنی
چدن استفاده شود.
» چدن. آلیاژی مرکب از آهن» کربن و سیلیسیم است
» ضد سایش. مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر ۱
» چدن. حرارت را به طور یکنواخت پخش می کند.
» رنگ این ظروف از بین نمیرود و زنگ نمیزنند.
« طعم و عطر غذا را حفظ می کنند.
صفحه 5:
دو اعتقاد متفاوت در مورد چدن:
۱. ظروف چدن واقعی هبجگونه بونی وارد غذا نمی کنند.
در اینصورت:
*_آثار طبی مترتب بر استفاده از ظروف آهنی. شامل ظروف چدنی نمی شود.
٠ ظروف مطلوبی محسوب می شوند. زیرا دارای کنش و واکنش منفی با غذا
as
صفحه 6:
دو اعتقاد متفاوت در مورد چدن:
۲ استفاده از ظروف چدنی, موجب افزایش میزان بون های آهن در غذای
مصرفی میشود.
کمبود آهن,. مساله ای بسیار شایع در دنیای امروزی است.
با توجه به ابن مسئله. استفاده از این ظروف می نواند مفید باشد.
صفحه 7:
نکاتی در موره ظروف چدنی:
-١ ظروف چدنی اصل. کمیاب و گران هستند.
۲-اين ظروف سنگینند و استفاده از آنها آسان نیست.
۳- بسپاری از ظروفی که به نام ظروف چدنی عرضه می شوند. در حقیقت
آلومینیوم فشرده هستند که با فر آیند ربخته گری نهیه می گردند و اغلب
دارای پوشش نفلون می باشند.
صفحه 8:
۴-راه تشخیص چدنی بودن ظرف:
* رنگ این ظروفی به سمت مشکی است؛
* آهن ربا به آنها می چسبد؛
* اگر با نبروی زیاد با از ارتفاع بلند به زمین بیفتند. می شکنند.(نه این کهقر یاله شوند)
صفحه 9:
۵- در ظروف چدنی جدبد. نوعی اندود سرامیک به کار میرود.
براساس اطلاعات فعلی:
* این ظروف نجسب امتیازات ظروف چدنی را دارند؛
* این ظروف نجسب مضرات ظروف تفلونی را ندارند.
گرانی قیمت این ظروف از جنبه های منفی کاربرد آنهاست.
صفحه 10:
۶- قبل از استفاده از این ظروف باید آنها را چند دقیقه روی حرارت بگذاربد تا
گرم شوند.
۷- برای شستوشوی چدن از ابر استفاده کنید.
سیم ظرفشوبی باعث خراشیدگی و آسیب آن میشود.
صفحه 11:
۸- بعد از اتمام پخت. ماده غذایی را از ظروف جدنی خارج کنید تا اکسید
نشود.
نبابد در ظروف چدنی فاقد روکش, مواد اسيدى مثل آ: با جدفرد
+ 2 روف عدي رو 5 ها یو با مت 1
ربخت.
Shiateb.com: