مراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

دزانفكتان ها و نحوه انتخاب آن درمحيط های آزمايشگاهی

صفحه 1:
دزانفکنانها و نحوه انتحاب آن درمحيطهاي آزمايشگاهي ‎Disinfectants and‏ ‎Selection Methods‏ ‎in Lab. Areas‏

صفحه 2:
مر ws isles ‏ا‎ ‎glial, gly9> 0 ares) Pre ee ا لام 7 "012 ‏ا م ا‎ + pogm yu lS ‏و‎ - ال 7 1۱ شوند Fe Percy Py pee Pee Ee oes ‏ا ام ال‎ RS) SRO ay oe eT eee ‏معرفي نمود.‎ |۱7 8 52 p21 GuV Ss 1810 JL 59 ‏عذال كتسرو‎ 0 ‏ا 0 ا‎ eee ee ‏فرن شانزدهم سه کتاب در مورد واگيري نوشت که در آن اشاره کرد.‎

صفحه 3:
اقدامات عملي مبارزة يا ا ل " يوششها ويزه با ماسكهاي منقاري ۳ 2 در ونیز بار ‎als‏ گاز داده موا نتف" و نامه‌هاي ببستي كاله ضدعفوني مي‌گردید. نامه‌ای /.س رکه

صفحه 4:
و براي كشتن میکروار گانیسمها استفا 1 آماتوري به نام آنتون و ‎Pee te)‏ ار تاثير 8 دآراي ‎rally‏ SRG oy RS ‏اولین باکتریها با مشاهده‎ Dee ee ls ‏نها در مجاورت با سرکه‎ ۳ ‏ثا را‎ ۳ i ‏إولين بروتوزتا رأ به نام‎

صفحه 5:
رم 7 ‎es‏ و ‎LECT PE ORGS,‏ ‎ESC RC eT Peer peer eed ‏" مشكلات او در تفهيم | ‎Peer‏ 5 ‎ren bes‏ ۱۳| ‏ی ار شرابسازي فرائسه يا حرارت دادن 50 تا 60 ور سس ۱ ای ی ‏و ‎

صفحه 6:
تا ریخجه * جوزف ليستر مدتها از علث عفونت در يي 55 که مق ‎ER Ree‏ کشت ميشد و تفاوت كن با بهبوديهاي بدون عفونئنت 8 ايي که زخم پوستي به همراه نداشت متعجب بود * بعده اب اایده با بر و ‎fA eer ree I‏ لل 1 ا ‎ML aes‏ ‎vere‏ م سس ی سل ماده اه تدها معلول اد 20 یا 1به40 رقیق شده این ماده را

صفحه 7:
1 jlorlarwl lL as ® Soar pete 1 1 ar ea eer Pee دهد. " در سال 1881 در يك مجموعه 48 ‎ae‏ ع 77 ‎rie‏ ال ماده شیمیایی در محيطهاي آبي, ردغي و )زک را 9 عبن ‎ea‏ زر ‎Fel iene sec‏ 0 * که از بین آنها خقااعرین ماع عبارت ربارب زا كلريد جيوه, بتاسشيم, بر مواد يا فعاليت کت ‎Gh Og‏ : اسید هیدروکلرب ك, کلرید آهن, هبیوکلرب ‎Casa‏ سا نولفید کر ‎Ae oS‏ کلرپیرسین و روغن تربانتین.

صفحه 8:
۱ 0 as ‏پایه‌گذاران‎ 7 ‏علمي ضدعفوني‎ [۳ ‏ل‎ ‏هستند و در مقاله خود‎ ‏اعلام نمودند كه اثر‎ ‏ضدعفوني کنندگي‎ dos 54> 2b alge ۱75 7 7۲ ae ‏نز‎ eee ‏الل‎ ‏ميكرواركانييس مها‎ مي باشد.

صفحه 9:
rat ۱ ‏گس‎ ame ‎oe ge 2‏ جهت انهاي ‎Pee EME S Tee ‏ما‎ ‏قرار داد.‎ 0 ‎00000 6 aN apr C gee Fe ‎ree peer e ren ‏تج(‎ eaeare Teel ‏3 به عنوان تتتور ب ‎sige Cones‏ زر ‎AERO,‏ ‏رد 5 ‎PSP 40‏ و ‎7 ‏مه‎ eee 7 2000000000 ۳ ‎۳ ‎7۳1 ‏أت مت وم مرکوری ود و اها ‎ro Tee ‏ا ضد:‎ hon ‏بل)‎ Jat ta gle sa teats a8 Sa ‎cok pa era elite rae ‏حعرد استفاده فرارگرفت‎ or ‏فراهم نیو ‎ieee. eee eee red val‏ كم ‎caer 2 ee ۱‏ ‎Ree ‎2 2 ar ‎101111111111 ‎0 ۳ “5h dred 5 ‏زا رقت‎ ۳ ‏أ كرفت أمرورة. أ د درو أن موه استریل مور ۳ ‏تركيبات جهارنابي آمونيوم امروزه بع ميزان ‏۳ ‏53210 ‎reg‏ رش کید مامتان دوه اد ‎a‏ ك5 ‎Se ro EES‏

صفحه 10:
RY lpr ES oe * در قرون وسطي حرارت در شکل آنش جهت ا كرد لبا احستاد افراد تیعار مور استفاده قرار میگرفت. " جوبولت درسال 1718 ورايرت در سال 1810 موفق شدند از رو جوشاندن 15 دقيقه اي و بستن درب قوطي در نگهداري مواد غذايي ا ‎eee eae Ce‏ ا ‎FAG CoG ae, So pee Te, cy‏ ‎apn ere‏ نا ‎Me oy Pee‏ فلتراسيون 503 ‎galls ge Iai! y>‏ سارف ‎wl‏ ‎Jlaiai Uae 9 8,5 )158 0218: wl 9)50‏ 52 | 2883 كإرابي ‎PPP ros Fe ge)‏

صفحه 11:
۶ ی 0 یسکس " آثار ضد ميكروبي نور ابتدا م ا ال ‎gy?‏ ‏ست ا ا قرار كرفت. . در سال 1928 ‎Weed errors‏ ا ‎Pe erm‏ بر :224 ‎A‏ pee ‏اشاره‎

صفحه 12:
1 ۱ فبدعفونى كننده ماده اى است عارى از آلودكى؛ معمولا يك ماده شيميايى است اما كاهى 0000 ‏عيتوائد مرک‎ 51211110 ‏ااا‎ ape DI a لنت ‎tt iar‏ ۱ تصور ميشد كه يك يخار متطن به نام :6111135012 يا كازهاى متضن موجب ايجاد ‎ene ane ein‏ ااا 00 أذ يين هى برد و بيمارى را اذ يبن عى بررد. EY Tieton tea eee SeMetlya\ — BR oR Pet pe Pett rely Oe Se ONS ‏۳)لروما اسپور باکتریها را نمیکشد.‎ ۰ - ‏4)مسولایک مد شیمییی ات ما ون در عین ال فیزدی پاش‎ ۰ - Sige an re

صفحه 13:
تعاريف واصطلاحات " آنتى سيتيكها ‎Frc] eSBs Cras ee hone fe ila‏ ‎rer Oe or‏ 0 ‎Pes Cl ieee el itn ee a‏ اصطلاح اختصاصا برای موادی که در مورد باقتهاى زنده يكار ‎SES LISTE)‏ * استرلیزاسیون - اقدام یا فرایندی فینریکی یا شیمیایی را گویند كه تمام اشكال ‎On sT Ag‏ ۱

صفحه 14:
تعاريف و اصطلا(حات لما ها 0 ۱ و کننده هاي با توان با ماده اي سد ‎eee ere te‏ ابا مناسب مورك 5 0 1 0 داشته شد 5 3 7 1 5 3 3 ۲ ‏وم‎ pees 3 | oe ‏توا اده متواند‎ 2 1 ‏مم مكبر بعري 0 مين كله نوأ ري‎ 5 eee ‏وا و تواثاني تانود كردت ارس ام‎ ,واركانيسمها را در رقفتهاي كماو ع ‎Penn RT Te ener re ee‏ آسسي : حله‌گيرق از آلودگیها با ار سر م ‎sea era‏ وعم لتق زره 9 ۳۰۳۳ زور بر يك ‎VT, 7 oy 00 TIA‏ ۱ برداشت ارگا هي انقد. ي کننده ها تون تفن اد ماده اي دن: لود میکرو, که ‎eG‏ ام 1 ‎ha‏ بهای ۳ ‎aed, 9 a Dee Ee Bee oo‏ 0 سم ماه 2 2 6 رها اعمال عمليات 0 العييد ماس اسيورهاي ‎os!‏

صفحه 15:
مواد ضد عفون يکننده- کلر وت رکیبات کلرینه f ۹ 3 ORE Mee cri PEN ego] ۳۳ ۱۳ ‏ار‎ aepier Eevee ee Poe eee nee eed StL IN| ey ‏عي ل تع‎ © مشاهدات نا. از خاصيت رنكبري آ, متجر أولين كاريرد عملي در وتكتوك پارجه Fer seer eer ‏و‎ ao Pepe reps rer erg 1 eee epee AE ee eras ‏ير د‎ a ree 0000 ll 2 اه تم 35 000205 pene ern pe errr ete ‏است و هرجه أبن لناخص تر شود آثر ماد‎ ‏ضدعفوني کننده کمتر خواهد شد.‎ اثر علظت : افزايش علظت کلر آزاد در بك ار ا ۱7| خواهد بود. اثر دما : افزایش 10 درجه دماي محلول به ‎Te er eSanene OT OPEN LHC IOP‏ ۳ ‎emer ieee eg‏ ار الحاق به كلر آزاد محلول طرفيت باكتري كشي ‎ges PL ore A‏ ۳ اي تاثیری بر آن ندارد. ‏تا را ‎BEI Fe it SORE RED D5‏ ‎EN Cane ee SPRY ‏آب آشامیدنی؛ آب استخر( مبزان 0:6 نا 1 جع‎ ‏كلر أزاد )! بخ؟ فاضلابها؛ برشكي و علوم مرنبط

صفحه 16:
01722007 بد درسال 1812 دورط رارشمنةا ‎PEI ge PA levee geet pe)‏ خصوصيات ضدعفون ي كتندكي محلولهاي يد دارة تركبيات ضدعفوتي كننده يد به سه و - 1) محلول آبي خالص PATTER - 3) ترکیبات بدوفوره. مصارف آنتي سبتيکي جلدی ‎Pe ee eee‏ تتتووید مش تهآندا کستتدم باس کاربردهاي عملي : Perc veer Yaar are er Crp ea ‏در پزشكي عبارت است از ضدعفوتي پوست‎ ‏كه از سالهاي مياني قرن نوزدهم و در مورد‎ ‏م‎ ٠ ‏ا‎ estal ا 0 سس ER erred بد يك میکزوب کش موثر سریع و عالي با طیف از بسيار كسترده أست كه شامل تمامي ميكرواركانيسمهاي مرتبط يا سلامتي مي شود. مايكوباكتريومها و اسبورهايق ‎genes‏ | ان ماده کشته"شوند. علاوه بزاين ید داراي خاضيت قازع كشي و ضد تربكوموناس نيز مي باشد.

صفحه 17:
مواد ضد عفوني کننده- ت رکیبات پرکسیژن | Ee he eet ae ES : ‏مصری فزار کیرن که‎ | eek ered errr Sead ‏ی‎ ‏حدافل حود باشد.‎ ‏و‎ رل أاست كه تحت غتوان براكسيد هبدرواق ‎Pes‏ را ‎TINY‏ 1123110111111 ‎eee ne eee‏ به نام ریجاردسون ازآن در بوبری ‎yey‏ ا 0 يكي از بهترین و بیشترین کاربردهای آن در صدعقوتي کردن شیر و آب‌میوه Cell ‏حراخات و زعمها قزر‎ see ‏يان ادل كات مي كانه يستبار مدر تانق‎ #صَدَطْهُوْتَيَكننده خود طبيعت ‎AOR ISIN rr a‏ #فعالیت ضد ميكروبي پروکسید هبدروژن: این ماده بر طیف وسبعل ارکانیسمها از قبیل 3 بوزکهار قازجها, دیروسها زاوها موثز است. | تواثايي تولید کاتالاز در شکستن پروکسیدها در مقابل اين ماده بسیار ۱7۷: ۹ ۹ reve res | Pere eer tr ver7 in پيشتري بر گرم منفی‌ها در مقابل گرم مثبتها دارد.

صفحه 18:
000007 Pe eer ee eee ۳-۳ Pa fay ۱ ‏نگ اد‎ امشاهده نيست. درشال ۱ aD ‏رات‎ je عفوني أب استفاده شرار كرفت ‎٠‏ در حال ‎ag‏ 1 39 - ۳ 5 2 ی ارم 7 ‏الم رک‎ He ‏ي کاعد در‎ ‏اربرد دارد:‎ #تولید اوزون : یم ملور کلي اوزون در دماهای. ‎a‏ 0 ار و این به دز ‎ie‏ دارم ‎Ae‏ ‏0 أز د ‎Briel‏ جداشده توسط "مقايسه اثر ضدعفونيكنندكي : به این متظلور میکروار ک ‎Cope ied‏ ‎Cryptosporidium parvum els‏ کر شرایط یکسان تحت ۶ا ۳۳ مواد كد عفوتي كننده مووظ ۳ قرار كرفت: نتايجيدست آمده نشان ل 1 در ورد أوزون 10-5 دقيقه در 31000 Wn Cee ‏علطت طورد‎ aSinudl> yo yal ‏ود‎ ‏استفادة اوزون ,1 ,ميليكرم ردن ليتو و‎ 0 tC wa

صفحه 19:
مواد ضد عفون ي كننده-الكل #در يسباري از بخشهاي اروبا در سالهاي ‎eet‏ 0 ‎Reh see‏ سر ‎ey‏ ‏ي از قبیل بدوفور: ‎Reda nies fern ese 71 eer ‏ا ا 00 قرا ر كرفت‎ ‏ور رک ‎re ic Cary‏ ‎Ee estien teeter ۷ ‏ا و ی‎ ‏ده أمده در ‎Bet Rete 2 10‏ ‎net oe‏ 0 رین باتبري ندازد. ‎ ‏*الکل به عنوان ضدعفوتي کننده سطوح سحت. | د م ‎reer Perey‏ ی ری ‎PES RG Rea‏ = ‏"ايه دليل خاصيت حلاليتشان به جرني به عنوان يك دنت موی مارد دار ‎Byrne. 2) Ware eh eer ‏م‎ RRA eT ERR 7 ORR green pet Pe Joe ‏#حصوصیات ضد عفوتي کنندگي الکل: ‏- الكل به طور گسنوده دی تجریب اشکال ‎phen guelinnes‏ رن ۳ ‏- به دلیل خواص حلالیت چربي آن اين محلول 0 ‎95 ‏اسبورهای باسیلوس سوینیل در انانول‎ - pave iseeee Seog one ne ‎i Pee rae ae peer eC Rr ‏در مقایل قارجها و توزکها به خوبي مستند‎

صفحه 20:
WHO Bio-safety Manual Bent pele ie از از دا 6 عبارت است از پرداشت 6 ی بت بت ‎eae‏ ور مراحلی چون برس 00 uw 00-0 ee ‏كه دارا صابون با سا‎ Referee pene eee ٍ: ‏شيميايي ضدعفوني کننده‎ ae Sar Econ Bere ‏تنروت كط‎ ۱ ae eda toate : ۲۲ ‏بت اد هگا نویه رفتهای مورد بلر‎ Sore Spee) b= Ca resi enna POOP FERGIE NE APT 3

صفحه 21:
WHO Bio-safety Manual جدول توصیه شده جهت تهیه رقتهاي ت رکیبات کلردار: ) 0.5% ( Ig/l) 0.1% ۱2: eae 2) 1 سدیم هیبوکلریت(۹65 کلر آزاد) 0 01/1 0 1/1« ۸/2 ‏ال م لك‎ creee eect ‎GA 7/1 (LT AS £60) SL sibans plo dlS 52 529‏ 5/8 1/و ‏ا ا ال ‎Beery SO Nee Bie‏ به اژاي هر قرص) ‎pia‏ ليتر ‏کلرامین ( ۹۵25 کلر آزاد ) 20 ‎gil‏ 0 او

صفحه 22:
متدهاي انتخاب ضدعفوني کننده ها < Srey oanretepa preven ‏ی انتخاب‎ Coz ‏روشي به‎ ‎oe 5‏ ك ماده مدا مولاسيون ماف لوي 0 ‎ALPERT he CEA ER‏ جم 2 ‎perry emery ene Tn RAP ‏سوت ی‎ eed ra oS ‏تحفتقات است . در وافم با افرایش اطلاعات‎ ‏اد‎ Reger ees see tat FS ‏توفیق در ضد ا‎ ‎ ‏5000-0 ‎fermion Be‏ هاي هدف هستند, ضدعفوني كتنددها أرزيابي م يكردئد. ‏ل ا ا 0 000 ‎21 yr? ‏روشهای‎ Aree dace ee qo! ‏اساتداردي طراحي شود نا سابع يديت آمدي ‎yard‏ 3 تابد نا خد تسكن زهان کر 5 ‏ارزيابي زا كوتاهتز نمود. ‎

صفحه 23:
متدهاي انتخاب ضدعفوني کننده ها : ‏تاریخچه‎ ‏وا‎ Stat tee Dat oat درمقايل 8 رین 100 در سال 1881 زابوت كن و تیمش براي اولی ای ندهی شده‌اي را از فعالیت ] ر> ‎ae bw‏ سر ‏7 متفاوت در آب, روغن, الکل را ترتیب داد.

صفحه 24:
تا عواملي که در فعالیت ضدعفوني کننده‌ها موثر است: aio sige culled L laaize Jelge - ae ۳ مک اي متفاوت. برخي هدفهاي ‎ey‏ برخي ۱ ‎Se cera‏ ‎tal‏ إل يوا ‎١ i‏ أب معان ‎is WEE‏ 35 ی ‎ener‏ - امروزه انیات شده ضدعفونی‌کننده‌هایی ‎AO‏ رت رکش ۶ ‏زمان تاثیر این مواد نیزمهم است ‏5 م رت ل رت ‎Bee‏ ستفاده ‎erie?‏ ‎cee‏ نيز آز أهمبت زبادي برخوردار ‏عوامل مرقبط با ميكرواركانيسمها: ‎ ‏ال ا ا ‎pope ope a‏ 500 ميكرواركانيسمها: علطت | یگ > وجود مواد آلي در محيط م عواملي که در ارزببي نسنها و معبارهای فعالبت موتر ‎ea‏ ‏سویه تحت آزمایش: زان المینان آزمایش و قاپلیت نماینده بودن: اینکه آنا این سوبه معرف او ۳۳ هل با عیر: در صورت کار با ‎reer‏ ا حسم رك ‎Sever Rap ene ec‏ ‎Be evening PINON PSE‏ آزمايش: یا خنتي‌سازی با شستشو با فبلترهاي عشابی ‎BvD ile Peete ie een eerie‏

صفحه 25:
۱ ‏ا ل‎ | ‏ا‎ Cm Crt eh Een شبوه -رقت/ خننيسازي (ترجیعا) ی mesa) 211111100000 5 طبقه بندي ماده باكتري كشن سویدها 0 0 280160. 6538 ‏استافيلوكوكوس أورئوس‎ Ree ear ee ee eta ot en pec ac een Cy تب مقطرر محلول آزمايشي محصول در 25/1 غلظت مور سه یقت یا فاص 2) شامل خدافل دو وقت در محدوده ففال کت 1 5 15 45,30 با 60 دقیقه در 20 درجه سانتیکراد انتقال مخلوط( 1 سي سي) ميكروار كانيسسم -0 انتفال مخلوط( 1 مسي سي) ميكروار كانيسم - ضدعفونیکننده به خشي کننده معتبرشدهبه طور ضدعفونی کندهبه دستگاهفیتراسبون. شستشو همزمان ( رقت بك دهم ) تعت شرلبط معنبربه طور همزمن با مکان استفاده از خنن يكننده. 1 ۱ در محیط آکار 7 20 تيو ‎Pera PTO ee or OSes‏ 000000 0 x ‏دقیقه کاهش 5 لوگي در میکروارکنسمهاابجاد کند مورد قبول وافع خواهد:‎

صفحه 26:
۱۳ 7

صفحه 27:
SSD ad ae EOS)

صفحه 28:

صفحه 29:

صفحه 30:
SSD ad ae EOS)

صفحه 31:

صفحه 32:
OTS BY Le ee TSS.)

صفحه 33:
SSD ad ae EOS) بيهم

صفحه 34:
SSD ad ae EOS)

صفحه 35:
OTS BY Le ee TSS.)

صفحه 36:

صفحه 37:

صفحه 38:
OTS BY Le ee TSS.) my 200/1217

صفحه 39:
RapID™ ONE Panel OE eect ‏أ‎ wees seTe 5 2006/12/17 11

صفحه 40:
SSD ad ae EOS)

صفحه 41:
SSD ad ae EOS) ۰ ۱

صفحه 42:
SSD ad ae EOS)

صفحه 43:
eS Dokl er ee ee 2 Streptococcus ‘epidermis ae aT 31 «6.2 83.4 ۳ 26 94 10 Peele] Yeast ۳7۳7 spp Penicillium eT ea ery جح وسعمءه ا رمامرصاى جرديع عسالعهظ عسهاسوهمع. Se)

صفحه 44:
پروژه کنتر لآلو دگيهاي بیولوژيك در اناقهاي تمیز ‎Biocontamination Control of‏ ‎Clean rooms and associated‏ ‎controlled environments‏ ‎Master Plan‏ 1 رامت ينا تارتن يهاضت الم . ‎Bee en Pe Pe‏ ‎sea oni‏ 00 عبارئند از خطرات نأي ‎1 ‎eee era Pere irre ae Ris ‏ماش شزا و و فهناي:‎ Bil pe 352 ‏عواملي را که ‎aco : Sar Se a RE Pat‏ رت ری سولوزيك ۳ ۳ له 0 ‎VHA vee em, on SSS

صفحه 45:

صفحه 46:
عيد فطر بر شما مبارك باد 2007/08/29 21:18:32

دزانفكتانها و نحوه انتخاب آن درمحيطهاي آزمايشگاهي ‏Disinfectants and ‏Selection Methods ‏in Lab. Areas تاريخچه ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ كاربري علمي ضدعفوني كننده ها 150سال پيش /اقدامات عملي به دوران باستان – جنگجويان :آتش /آب جوش – ارسطو و اسكندر مقدوني گزارش هومر :سولفور ( دي اكسيد سولفور) 800سال پيش از ميالد – اپيدمي گسترده طاعون .پزشك هن>>دي سوس>>روتا 500پس از ميالد -اطاقه>>اي عم>>ل گ>>ازدهي شوند پزشك سويسي پاراسلسوس در اواخ>>ر ق>>رن 16ميالدي فارم>>اكوپه‌اي تهيه كرد و مواد مثل جي>وه ,س>>رب ,آرس>>نيك ,مس ,آهن و س>ولفور را معرفي نمود. در س>>ال 1810نيك>>والس اپ>>رت در فرانس>>ه روش ح>>رارت دادن م>>واد غذايي – كنسرو جيروالمو فراكاسترو ايتالي>>ايي( همكالس آق>>اي كوپرني>>ك ) در اوس>>ط قرن شانزدهم سه كتاب در مورد واگيري نوشت كه در آن اشاره كرد. تاريخچه اقدامات عملي مبارزه با بيماريهاي واگير : پوششها ويژه با ماسكهاي منقاري شكل در ونيز بار كليه كشتيها گاز داده مي‌شد و نامه‌هاي پستي كامال ضدعفوني مي‌گرديد. نامه‌اي /سركه تاريخچه ‏ اولين باري كه از مواد شيميايي براي كشتن ميكروارگانيسمها استفاده شد سال 1676بوده است ‏ يك بازرگان پوشاك و سازنده ميكروسكوپهاي آماتوري به نام آنتون ون ليون هوك براي اولين بار تاثير مايع داراي فلفل را بر موجودات ذره بيني نوشت ‏ اولين باكتريها با مشاهده پالك دنداني خود .كشته شدن آنها در مجاورت با سركه ‏ اولين پروتوزئا را به نام ‏Giardia lambia تاريخچه ‏ يافته‌هاي لويي‌پاستور در شيمي ,باكتري‌شناسي و پزشكي منجر به تشكيل علم ميكروبيولوژي گرديد. ‏ مشكالت او در تفهيم پزشكان آن زمان به شعله دادن لوازم پزشكي و حرارت دادن باندهاي زخم ‏ و نقش او در نجات صنعت شرابسازي فرانسه با حرارت دادن 50تا 60 درجه كه امروزه تحت عنوان پاستوريزاسيون ميشناسيم بر كسي پوشيده نيست. تاريخچه ‏ جوزف ليستر مدتها از علت عف>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ونت در پي شكستگيهايي ك>>ه منج>>ر ب>>ه پ>>>ارگي پوس>>>ت مي‌ش>>>د و تف>>>اوت آن ب>>>ا بهبوديه>>>اي بدون عفونت شكستگيهايي كه زخم پوس>>تي ب>>ه هم>>راه نداشت متعجب بود ‏ بع>>دها ب>>ا اي>>ده پاس>>تور و اس>>>>>>تفاده از فن>>>>>>ل بين گندي>>دگي عف>>وني ب>>افت و آلودگي ميك>>روبي توانس>>ت ارتباط مستقيم پيدا كند. ‏ با توجه ب>ه ع>>وارض س>>مي اين م>>اده او بع>>دها محل>>ول 1ب>>>ه 20ي>>>ا 1به 40رقي>>>ق ش>>ده اين م>>اده را توص>>يه نمود. تاريخچه ‏ كخ با اس>>تفاده از ميكروس>>كوپهاي پيشرفته‌تر توانست هجوم ميكروب را به بافتها و ايجاد عف>>ونت نش>>ان دهد. ‏ در سال 1881در ي>>ك مجموع>>ه 48 صفحه‌اي در م>>ورد اث>>ر بيش از 70 ماده ش>>يميايي در محيطه>>اي آبي, روغ>>ني و ي>>ا الكلي و در ش>>رايط متف>>اوت دم>>ايي ب>ر كش>>تن اس>>پور باكتري شاربن اندازه‌گيري نمود ‏ ك>>ه از بين آنه>>ا فع>>الترين ان>>واع عب>>ارت بودن>>د از :كل>>ر ,آرس>>نيك, ب>>روم ,ي>>د ,كلري>>د جي>>وه ,پتاس>>يم, پرمنگنات .و مواد با فع>>اليت كم>>تر عب>>>>>>ارت بودن>>>>>>د از :اس>>>>>>يد هي>>>>>>>>دروكلريك ,كلري>>>>>>>>د آهن, هيپ>>>>وكلريت كلس>>>>يم ,س>>>>ولفيد آموني>>وم ,اس>>يد فرمي>>ك ,كي>>نين, كلرپيرسين و روغن تربانتين. تاريخچه ‏ كرونيگ و پال در س>>ال 1897پايه‌گ>>>>>>>>>ذاران علمي ض>>>>>>>>>دعفوني كنن>>>ده‌هاي ش>>>يميايي هستند و در مقاله خ>>ود اعالم نمودن>>د ك>>ه اث>>ر ض>>>>دعفوني كنن>>>>دگي م>>واد باي>>د در ش>>رايط تحت كن>>>ترل ارزي>>>ابي ش>>>ود و وابس>>>ته ب>>>ه ح>>>>>>رارت و ت>>>>>>راكم ميكروارگانيس>>>>>>>>>مها مي‌باشد. ضدعفوني كننده هاي شيميايي ‏ كلرين و هيپوكلريت سال 1854 جهت ضدعفوني فاضالبها و مكانهاي بيمارستاني ‏ يداين كه در سال 1811در درمان گواتر مورد استفاده قرار مي گرفت از سال 1830به عنوان تنتور يد كه محلول %5يد در الكل رقيق شده بود ‏ استفاده از جيوه به تمدنهاي اوليه چين؛ هند و مصر بازميگردد .اين ماده توسط ماتئوس پالتيروس در سال 1140به اروپائيان معرفي گرديد و درسال 1429در طي اپيدمي گسترده سيفليس در اروپا مورد استفاده قرار گرفت .سالها بعد به دليل سميت اين ماده تركيبات ديگري از قبيل متافن؛ مرتيوالت؛ مركوركروم و امالح متيل مركوري وفنيل مركوري مورد استفاده قرار گرفت . – داكين در سال 1915محلول سديم هيپوكلريت قليايي %5/0جهت ضدعفوني جراحات زخمها در جنگ جهاني اول مورد استفاده قرار داد. ‏ الكل (اتانول) ماده ضدعفوني كننده ديگري است كه داستاني بسيار طوالني دارد .در گذشته ابتدا از شراب و بعدها پس از امكان تقطير مواد محلول %60يا %70آن توسط هرينگتون و واكر مورد استفاده قرارگرفت .البته در هيچ غلظتي امكان كشتن اسپورها فراهم نبود. ‏ جوهر قطران (كرئوزوت) تركيبي از فنل كه از تقطير قطران چوب بدست مي آمد توسط ريشنباخ در سال 1832معرفي گرديد .اما چند سال بعد در عملهاي جراحي و نيز ضدعفوني فاضالبها مورد استفاده قرار گرفت. ‏ پراكسيد هيدروژن توسط تنارد در سال 1818معرفي گرديد و توانايي آن در خنثي سازي بوي تعفن توسط ريچارسون بسيار مورد توجه قرار گرفت.امروزه از اين ماده در شير و آب ميوه استريل مورد استفاده قرار ميگيرد. ‏ تركيبات چهارتايي آمونيوم امروزه به ميزان گسترده اي مورد استفاده قرار مي گيرد .گرچه علم فعاليت ضد ميكروبي آن در سال 1916گزارش گرديد اما تا سال 1935كه توسط جرارددوماك به شكل گسترده و تجاري معرفي گرديد مورد استفاده قرار نگرفت. حرارت و فيلتراسيون ‏ در ق>>رون وس>>طي ح>>رارت در ش>>كل آتش جهت ن>>ابود ك>>رد لباس>>ها و اجس>>اد اف>>راد بيمار مورد استفاده قرار ميگرفت. ‏ جوب>>ولت درس>>ال 1718و اپ>>رت در س>>ال 1810موفق ش>>دند از روش جوش>>اندن 15 دقيق>>>>>ه اي و بس>>>>>تن درب ق>>>>>وطي در نگهداري مواد غذايي استفاده كنند. ‏ بع>>دها روش>>هاي حرارته>>اي غ>>ير پيوس>>ته توس>>ط تين>>دال ب>>ه ن>>ام تينداليزاس>>يون و پاس>>تور ب>>ه ن>>ام پاستوريزاس>>يون م>>ورد استفاده قرار گرفت .فيلتراس>>يون ن>>يز در ابتدا جهت خالص سازي آب مورد اس>>تفاده قرارگرفت و بعدها تين>>دال در س>>ال 1881 كارايي آن را اثبات نمود. تشعشع ‏ آثار ضد ميك>>روبي ن>>ور ابت>>دا توس>>>>ط داون>>>>ز و بالنت در س>>ال 1877م>>ورد بررس>>ي قرار گ>>رفت .در س>>ال 1928 گيت به اثر اشعه فوق بنفش ب>>ر DNAميكروارگانيس>>مها اشاره نمود. تعاريف و اصطالحات ‏ ضد عفوني كننده DISINFECTANT ضدعفوني كننده ماده اي است عاري از آلودگي؛ معموال يك ماده شيميايي است اما گاهي ميتواند فيزيكي نيز باشد مثل اشعه ايكس يا نورهاي فرابنفش كه بيماري و يا ساير ميكروارگانيسمهاي مضر را نابود ميكند اما لزوما اسپور باكتريها را از بين نمي برد. ‏ لغت disinfectantدر ابتداي قرن 17مورد استفاده قرار گرفت زمانيكه تصور ميشد كه يك بخار متعفن به نام effluviaيا گازهاي متعفن موجب ايجاد بيماري ميشود و هرگاه برخي مواد شيميايي مثل سولفور مصرف ميشد اين بوي تعفن را از بين مي برد و بيماري را از بين مي برد. ‏ درمورد ضدعفوني كننده ها 5خصوصيت شاخص وجود دارد: ‏ – – – – – )1برداشت آلودگي ) 2ميكروارگانيسمها را درحالت ويجيتاتيو مي كشد وفقط مهار نميكند )3لزوما اسپور باكتريها را نميكشد. ) 4معموال يك ماده شيميايي است اما ميتواند در عين حال فيزيكي باشد. )5در مورد مواد فاقد حيات مصرف دارد . تعاريف و اصطالحات ‏ آنتي سپتيكها ‏ استرليزاسيون – يك آنتي سپتيك ماده اي است كه از رشد يا اقدام ميكروارگانيسمها جلوگيري مي كند .و اينكار را يا با مهاركردن فعاليت آنها ويا نابود كردن آنها انجام ميدهد .اين اصطالح اختصاصا براي موادي كه در مورد بافتهاي زنده بكار مي رود كاربرد دارد. – اقدام يا فرايندي فيزيكي يا شيميايي را گويند كه تمام اشكال حيات را نابود ميكند خصوصا ميكروارگانيسمها را . تعاريف و اصطالحات ‏ مواد آنتي ميكروبيال :هر ماده اي كه رشد ميكروارگانيسمها را سركوب مي كند ويا آنها را مي كشد. ‏ آنتي بيوتيكها :يك ماده شيميايي آلي كه توسط ميكروارگانيسمها توليد مي شود و توانايي نابودكردن يا مهار كردن رشد ساير ميكروارگانيسمها را در رقتهاي كم و غير توكسيك دارد. ‏ آسپسي :جلوگيري از آلودگيها با ميكروارگانيسمها كه شامل شرايط استريل در بافتها مواد و يا اطاقها با حذف كردن و يا برداشت ارگانيسمها مي باشد. ‏ بيوبردن :لود ميكروبيولوژيك كه عبارت است از تعداد ارگانيسمهاي آلوده كننده در محصول قبل از اعمال عمليات استريليزاسيون. ‏ ضدعفوني كننده هاي با توان باال :ماده اي كه توان كشتن اسپور باكتريها زمانيكه با غلظت مناسب و تحت شرايط مناسب مورد استفاده قرار ميگيرد داشته باشد .بنابراين به نظر ميرسد كه اين ماده بتواند توان كشتن كليه انواع ديگر ميكروارگانيسمها را داشته باشد. ‏ ضدعفوني كننده هاي با توان متوسط :ماده اي كه فرم باكتريهاي ويجيتاتيو را نابود ميكند كه در برگيرنده باسيل سل ويروسها ليپيدي و غير ليپيدي ‘ اسپور قارجي ميباشد اما بر روي اسپور باكتريها بي اثر است. ‏ ضدعفوني كننده هاي با توان ضعيف :ماده اي كه تمام انواع باكتريهاي ويجيتاتيو را به استثناي باسيل سل ‘ ويروس ليپييدي و بعضي ويروسهاي غير ليپيدي و برخي اسپورهاي قارچي نابود ميكند. مواد ضد عفوني كننده -كلر و تركيبات كلرينه ‏ ‏ ‏ كلر و تركيبات كلرينه : گرچه كلر به طور گسترده در زمين پراكنده مي باشد اما به صورت آزاد در طبيعت يافت نميشود؛ و به صورت تركيبات سديم؛ منيزيوم پتاسيم كلسيوم موجود ميباشد. ‏ در سال 1809سر همفري اين عنصر گازي شكل سبز متمايل به زرد را كشف نمود. – ‏ مشاهدات ناشي از خاصيت رنگبري آن منجر اولين كاربرد عملي در رنگبري پارچه ها گرديد – ‏ .سپس كمي پس از آن استفاده تركيبات هيپوكلريت سديم و كلسيوم آن مدت كوتاهي پس از آن رايج گرديد .در نيمه قرن نوزدهم خواص ضدعفوني كنندگي و بوبري آن مورد شناسايي قرارگرفت در سال 1846درلندن از خواص ضدعفوني كنندگي آن جهت فاضالب شهري استفاده كردند. ‏ نهايتا در سال 1881كخ اثر باكتري كشي آنرا بر يك نمونه كشت خالص مشاهده نمود . فاكتورهاي موثر بر اثرات باكتريسيدال كلر: – – – ‏ اثر pHاحتماال از ساير عوامل بسيار بيشتر است و هرچه اين شاخص بيشتر شود اثر ماده ضدعفوني كننده كمتر خواهد شد. اثر غلظت :افزايش غلظت كلر آزاد در يك محلول در افزايش فعاليت ضد باكتريال موثر خواهد بود. اثر دما :افزايش 10درجه دماي محلول به ميزان 50تا 60درصد زمان كشتن محلول را كاهش ميدهد . تركيبات آلي :افزايش تركيبات آلي پروتئيني با الحاق به كلر آزاد محلول ظرفيت باكتري كشي آن را كاهش ميدهد اما تركيبات قندي ونشاسته اي تاثيري بر آن ندارد. اثر سختي :از قبيل منگنز و كلسيوم هيچگونه تاثيري بر فعاليت ميكروب كشي كلر ندارد. كاربردهاي عملي كلر: آب آشاميدني؛ آب استخر( ميزان 0.6تا ppm 1كلر آزاد )؛ يخ؛ فاضالبها؛ پزشكي و علوم مرتبط مواد ضد عفوني كننده -يد و تركيبات يده ‏ كاربردهاي عملي : ‏ يد درسال 1812توسط دانشمند فرانسوي كورتيس كشف گرديد. – ‏ خصوصيات ضدعفوني كنندگي محلولهاي يد دار: – ‏ تركيبات ضدعفوني كننده يد به سه گروه تقسيم ميشوند. ‏ مصارف آنتي سپتيكي جلدي – – – – – – )1محلول آبي خالص )2محلول الكلي )3تركيبات يدوفوره. تنتور يد :مصرف 30گرم تنتوريد مي‌تواند كشنده باشد. محلول لوگل :سميت و رنگ دهي باال پاويدين – يداين :سميت پايين / سوختگيها ‏ مهمترين كاربرد اين ماده ضد عفوني كننده در پزشكي عبارت است از ضدعفوني پوست كه از سالهاي مياني قرن نوزدهم و در مورد آماده سازي موضع جراحي آغاز شده است. آب آشاميدني ,استخرهاي شنا ,فاضالبها ,ضد عفوني هوا محدوده عمل : يد يك ميكروب‌كش موثر سريع و عالي با طيف اثر بسيار گسترده است كه شامل تمامي ميكروارگانيسمهاي مرتبط با سالمتي مي‌شود .مايكوباكتريومها و اسپورهاي باسيلي و كلوستريدياها مي‌توانند توسط اين ماده كشته شوند .عالوه بر اين يد داراي خاصيت قارچ‌كشي و ضد تريكوموناس نيز مي‌باشد. مواد ضد عفوني كننده -تركيبات پركسيژن ‏ براساس استانداردها در آينده ضدعفوني‌كننده‌هايي بايد بيشتر مورد مصرف قرار گيرند كه : )1 در حالت رقيق خود بر ميكروارگانيسمها موثر باشند. )2 سميت آن در انسان و حيوان در حداقل خود باشد. ‏ )3به محيط آسيب وارد نكند. ‏ يك چنين ماده شيميايي آب اكسيده شده است كه تحت عنوان پراكسيد هيدروژن معروف است .اگرچه براي اولين بار در سال 1818توسط شيمدان فرانسوي به نام تنارد معرفي گرديد اما دانشمندي انگليسي به نام ريچاردسون ازآن در بوبري و در نتيجه ضدعفوني كردن نام برد. ‏ يكي از بهترين و بيشترين كاربردهاي آن در ضدعفوني كردن شير و آب‌ميوه مي‌باشد .در جراحات و زخمها نيز غلظت پايين اين ماده مي‌تواند بسيار موثر باشد. شير و ‏ضدعفوني كننده خود طبيعت عسل موجود مي‌باشد .در فاگوسيتها . ‏فعاليت ضد ميكروبي پروكسيد هيدروژن: اين ماده بر طيف وسيعي از ارگانيسمها از قبيل باكتريها ,بوزكها ,قارچها, ويروسها ,اسپورها موثر است. باكتريهاي بي‌هوازي به دليل عدم توانايي توليد كاتاالز در شكستن پروكسيدها در مقابل اين ماده بسيار حساس مي‌باشند. به طور كلي پراكسيد هيدروژن فعاليت بسيار بيشتري بر گرم منفي‌ها در مقابل گرم مثبت‌ها دارد. مواد ضد عفوني كننده -ازن ‏اوزون يا O3يك ماده غيرپايدار با سه اتم اكسيژن مي‌باشد .داراي رنگ آبي مي‌باشد كه در غلظتهاي پايين قابل مشاهده نيست .درسال 1893براي اولين بار توسط رايس و همكاران جهت ضدعفوني آب مورد استفاده قرار گرفت .در حال حاضر در ضد عفوني آكواريومهاي بزرگ مورد استفاده قرار مي‌گيرد.در صنايع دارويي جهت استريل و خالص سازي آب مورد استفاده قرار مي‌گيرد .جهت رنگبري كاغذ در صنايع مربوطه نيز كاربرد دارد. ‏توليد اوزون : به طور كلي اوزون در دماهاي پايين كارايي بيشتري دارد و اين به دليل اثرات تخريبي است كه دماي باال بر ساختار مولكولي آن دارد .با عبور هواي خشك يا O2از دو الكترود جداشده توسط شيشه يا سراميك. ‏مقايسه اثر ضدعفوني‌كنندگي : به اين منظور ميكروارگانيسمي به نام Cryptosporidium parvumدر شرايط يكسان تحت تاثير مواد ضد عفوني كننده مورد مقايسه قرار گرفت :نتايج بدست آمده نشان داد كه به طور مثال زمان مورد نياز در مورد اوزون 10-5دقيقه در حاليكه در مورد كلر 90دقيقه خواهد بود. اين درحاليستكه غلظت مورد استفاده اوزون 1ميليگرم در ليتر و در مورد كلر 80ميلي‌گرم خواهد بود. مواد ضد عفوني كننده-الكل ‏در بسياري از بخشهاي اروپا در سالهاي 1930از اين ماده جهت جرم‌زدايي دستهاو پوست استفاده نمودند .در سال 1992ديگر از آن جهت جرم‌زدايي پوست استفاده نشد .امروزه در امريكا از مواد ديگري از قبيل يدوفورها, كلرهگزيدين گلوكونات ,مشتقات فنليك و تركيبات چهارتايي آمونيوم جهت جرم‌زدايي پوست استفاده مي‌شود .بعدها تركيبات ديگري با حدود 70درصد اتانول يا ايزوپروپانول مورد استفاده قرار گرفت كه به صورت ژل عرضه مي‌شد كه هنوز هم كاربرد دارد. ‏اين ماده احتماال يكي از قديمي‌ترين آنتي‌سپتيكها مي‌باشد كه براي درمان جراحات توسط كلوديا گالن سال 200پيش از ميالد توصيه مي‌شده است .اولين تحقيق علمي به عمل آمده در مورد اين ماده بررسيهاي باكهولتز در سال 1875بوده است كه امكان خاصيت آنتي‌سپتيك آن را روشن ساخت .كخ دريافت كه اين ماده بر روي اسپور شاربن تاثيري ندارد. ‏الكل به عنوان ضدعفوني كننده سطوح سخت. ‏عدم تاثير آن بر فرم اسپور باكتريها كاربرد آنرا محدود ساخته است. هزينه نسبتا پاييني دارند و به راحتي بدست مي‌آيند و در كاربرد جلديشان سميت ندارند. به دليل خاصيت حالليتشان به چربي به عنوان يك تميزكننده مطلوب كاربرد دارند. ‏بي رنگ هستند اما به راحتي قابليت رنگي شدن دارند .با بسياري از مواد ضد عفوني كننده به دليل نداشتن اثرات ناشي از باقيمانده آن متفاوت است. ‏خصوصيات ضد عفوني كنندگي الكل: – – – – الكل به طور گسترده در تخريب اشكال ويجيتاتيو ميكروارگانيسمها. به دليل خواص حالليت چربي آن اين محلول كاربرد بسيار زيادي دارد . اسپورهاي باسيلوس سوبتيل در اتانول 95 درصد به مدت يكسال زنده باقي مي‌مانند. كارايي الكلهاي با زنجيره كوتاه ,عموما اتانول در مقابل قارچها و بوزكها به خوبي مستند شده است. WHO Bio-safety Manual راهنماي ايمني زيستي آزمايشگاهها ‏مرحله مقدماتي : Cleaning بر اساس تعاريف Cleaningعبارت است از برداشت چرك و كثافات‘ آلودگيهاو لكه هاي مواد آلي كه در برگيرنده مراحلي چون برس زدن؛ وكيوم كردن؛ گردگيري خشك؛ شستشو يا غوطه ورنمودن در آبي كه داراي صابون يا ساير انواع ديترجنتها هستند .زيرا اين مواد همچون اليه اي محافظ مانع عمل كشته شدن توسط مواد ضدعفوني كننده برروي ميكروارگانيسمها خواهدشد. ‏مواد شيميايي ضدعفوني كننده : – به طور كلي اين گونه مواد در دماي باالتر اثر ميكروب كشي بيشتري دارند اما بايد توجه داشت كه افزايش دما از يك حد خاص موجب از بين رفتن ساختمان شيميايي اين مواد نيز خواهد شد كه بايد در مورد شرايط نگهداري آن مد نظر قرار گيرد. – بسياري از باكتري كشها براي سالمتي انسان مخاطره آميز هستند و هنگام تهيه رقتهاي مورد نظر استفاده از دستكش؛ پيشبند و عينك ضرورت دارد. – تا جايي كه ممكن است بايد در تعدد مصرف انواع ضد عفوني كننده ها محدوديت قائل شد به داليل اقتصادي و زيست محيطي: WHO Bio-safety Manual راهنماي ايمني زيستي آزمايشگاهها جدول توصيه شده جهت تهيه رقتهاي تركيبات كلردار: نوع تركيبات كلر در دسترس و موردنياز سديم هيپوكلريت( %5كلر آزاد) كلسيم هيپوكلريت ( %70كلر آزاد ) پودر دي كلروايزوسيانورات( %60كلر آزاد) شرايط تميز ) 1g/l ( 0.1% ‏ml/l 20 ‏g/l 4/1 7/1 ‏g/l شرايط كثيف 0.5% ) 5g/l ( ‏ml/l 100 ‏g/l 0/7 5/8 ‏g/l قرص دي كلروايزوسيانورات( 5/1گرم كلرآزاد 1ق>>رص در ه>>ر 4قرص در هر به ازاي هر قرص) ليتر ليتر كلرامين ( %25كلر آزاد ) ‏g/l 20 ‏g/l 20 متدهاي انتخاب ضدعفوني كننده ها ايده و عمل ضدعفوني كردن بسته به كاربردهاي آن بسيار متفاوت است. ‏هيچ روشي به تنهايي تمامي الزامات انتخاب يك ماده ضد عفوني را به دليل فرموالسيون بسيار متعدد ,آزمايشات ميكروارگانيسمها و شرايط كاربرد تامين نمي‌كند. به دليل ففدان يك روش جامع و مشخص تنها راه پرهيز از اشتباهات وسعت دادن دامنه تحقيقات است .در واقع با افزايش اطالعات تكميلي توسط روشهاي آزمايش متفاوت است كه كارايي يك ضد عفوني كننده و در نهايت توفيق در ضدعفوني مشخص مي‌گردد. ‏با استفاده از سويه‌هاي متفاوت كه نماينده طيف وسيعي از ميكروارگانيسم هاي هدف هستند ,ضدعفوني‌كننده‌ها ارزيابي مي‌گردند. ‏به داليل فني بسياري از مشكالت در طي اين ارزيابي بايد حل شود :بايد روشهاي استانداردي طراحي شود تا نتايج بدست آمده تكرارپذير گردند .با جايگزيني روشهاي سريع Rapid Testsبايد تا حد ممكن زمان طوالني ارزيابي را كوتاهتر نمود. متدهاي انتخاب ضدعفوني كننده ها تاريخچه : در سال 1873كازيمير داواين كارايي محلول يد را درمقابل باسيل شاربن نشان داد. در سال 1881رابرت كخ و تيمش براي اولين بار ارزيابي سازماندهي شده‌اي را از فعاليت اسپوركشي بيش از 70نوع ماده شيميايي حل شده با غلظتهاي متفاوت در آب, روغن ,الكل را ترتيب داد. متدهاي انتخاب ضدعفوني كننده ها عواملي كه در فعاليت ضدعفوني‌كننده‌ها موثر است: – عوامل مرتبط با فعاليت مواد ضد ميكروبي : – مكانيسمهاي متفاوت .برخي هدفهاي خاصي دارند ,برخي تغييرات ساختماني در ميكروارگانيسمها بوجود مي‌آورند. بر اساس اصول بيولوژيك اين مواد ضدعفوني‌كننده يا فرايند متابوليك ميكروارگانيسمها را مهار مي‌كنند و يا اينكه عملكرد حياتي آنها را مختل مي‌كنند. – امروزه اثبات شده ضدعفوني‌كننده‌هايي بيشترين اثر را دارند كه موجب تغييرات غيرقابل برگشت و يا اصالح در ميكروارگانيسمها باشند. – زمان تاثير اين مواد نيزمهم است – اثرات سينرژيست و يا آنتاگونيستي مواد ضدعفوني‌كننده نيز زماني كه به صورت تركيبي مورد استفاده قرار مي‌گيرند نيز از اهميت زيادي برخوردار است. عوامل مرتبط با ميكروارگانيسمها : –طبيعت ميكروارگانيسمها – وضعيت فيزيولوژيك ميكروارگانيسمها –اجتماعات ميكروبي ( فلور و بيوفيلم) –مقاومتهاي طبيعي و اكتسابي: – محيط فيزيكي ,فيزيكوشيميايي و شيميايي ميكروارگانيسمها: » » » » غلظت دما عموما فعاليت ميكروبي با افزايش دما افزايش مي‌يابد. وجود مواد آلي در محيط الكتروليتها عواملي كه در ارزيابي تستها و معيارهاي فعاليت موثر است: سويه تحت آزمايش ,ميزان اطمينان آزمايش و قابليت نماينده بودن :اينكه آيا اين سويه معرف فلور مكان مورد نظر هست يا خير .در صورت كار با سويه‌هاي موجود در محيط كارايي استفاده از ضدعفوني كننده تضمين خواهد شد. معيارهاي فعاليت نقاط بحراني در شيوه‌هاي آزمايش: تهيه نمونه ميكروبي خنثي‌سازي يا شستشو با فيلترهاي غشايي شناسايي وشمارش ميكروارگانيسمهاي بازمانده متدهاي انتخاب ضدعفوني كننده ها روش و رفرانس ‏EN 1040 – Phase one Suspension Test شيوه –رقت /خنثي‌سازي (ترجيحا) ‏Nدم ‏Nورت عN ‏Nايي ( در صN شيوه فيلتراسيون غشN امكان خنثي سازي ) هدف فعاليت باكتري‌كشي مواد ضدعفوني‌كننده شيميايي طبقه بندي ماده باكتري‌كش سويه‌ها سودوموناس آئروژينوزا ATCC 15442 استافيلوكوكوس اورئوس ATCC 6538 محلول حاوي ميكروارگانيسم سوسپانسيون تنظيم شده‌اي از كشت آگار تحت شرايط خاص تعداد سلولهاي زنده در معرض ضدعفوني‌كننده : ‏Cfu/ml* 5 107تا 1.5 * 107 ‏Nول و ‏Nراي محصN ‏Nده بN ‏Nق كننN ‏Nاده رقيN مN غلظتهاي آزمايشي شده آب مقطر ,محلول آزمايشي محصول در 25/1غلظت مورد نياز .حداقل سه رقت (با فاصله لگاريتمي )2شامل حداقل دو رقت در محدوده فعال زمان تماس و دما ,45 ,30 ,15 ,5 ,1يا 60دقيقه در 20درجه سانتيگراد حذف محصوالت آزمايش شده در كشتهاي بعدي ‏Nم – ‏Nي) ميكروارگانيسN ‏Nوط( 1سي‌سN ‏Nال مخلN انتقN ضدعفوني‌كننده به خنثي كننده معتبرشده به طNNور همزمان ( رقت يك دهم ) انتقال مخلوط( 1سي‌سي) ميكروارگانيسNNم – ضدعفوني‌كننده به دستگاه فيلتراسيون .شستشو ‏Nان ‏Nا امكN تحت شرايط معتبر به طور همزمان بN استفاده از خنثي‌كننده. بازمانده شمارش ميكروارگانيسمهاي شمارش ميكروارگانيسمها در مخلوط خنثي با تلقيح در محيط آگار غشاي قرار داده شده در محيط آگار انكوباسيون 37-36درجه براي 48ساعت تفسير چك كنيد كه كليه كنترلهاي با اندازه‌ها ثابت تنظيم شده است و يا روشهاي فيلتراسNNيون معتبراسNNت . ميزان كاهش ميكروارگانيسمهاي زنده را اندازه گيري كنيد .محصول در صورتي كه بتواند در طي 60 دقيقه كاهش 5لوگي در ميكروارگانيسمها ايجاد كند مورد قبول واقع خواهدشد. پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي پروژه تهيه تابلوي فلور ميكروبي نتايج فلور ميكروبي فلور ميكروبي قبل از عمليات ضد عفوني فلور ميكروبي بعد از عمليات ضدعفوني باكتري تعداد كلني شمارش شده كل% فراواني جمعي% luteus Micrococcus 439 22 22 pumilus Bacillus 380 19 41 pumilus Bacillus epidermidis Staphylococcus 360 18 59 spp 260 13 72 209 10.5 82.5 firmus Bacillus 84 4.2 megaterium Bacillus 70 sphericus Bacillus تعداد كلني شمارش شده كل% فراواني جمعي% 320 64 64 Streptococcus epidermis 66 13. 2 77.2 firmus Bacillus 31 6.2 83.4 sphericus Bacillus 27 5.4 88.8 86.7 megaterium Bacillus 26 5.2 94 3.5 90.2 Coagulans Bacillus 23 4.6 98.6 66 3.3 93.5 Yeast 5 1 99.6 Coagulans Bacillus 60 3 96.5 spp Penicillium 2 0.4 100 maltophila Bacillus 22 1.1 97.6 spp Penicillium 20 1 98.6 leuffi Acinetobacter 18 0.9 99.5 Yeast 10 0.5 100 spp Oligella 1 0 100 putrefacians 1 0 100 Corynebacteri um spp Staphylococcus باكتري 500 پروژه كنترل آلودگيهاي بيولوژيك در اتاقهاي تميز ‏Biocontamination Control of ‏Clean rooms and associated ‏controlled environments ‏Master Plan ‏ در راستاي اجراي اصول GMP و الزامات سازمان بهداشت جهاني ,كليه مراكز توليد فرآورده هاي بيولوژيك موظف به استقرار مباني يك سيستم مدون كنترل آلودگيهاي بيولوژيك در اطاقهاي تميز و يا محيطهاي تميز مرتبط, متناسب با شرايط و فضاي توليد خود مي‌باشند. ‏ اين سيستم عواملي را كه مي‌تواند بر كيفيت ميكروبيولوژيك فرايند و محصوالت تاثير بگذارد مورد ارزيابي و كنترل قرار خواهد داد .شناسايي و مانيتورينگ آلودگيهاي بيولوژيك در نواحي داراي ريسك بايد از طريق نمونه برداري و شمارش واحدهاي حياتي با روشهاي مناسب و مطابق با طرح نمونه ‏ ‏ مثالهاي منابع آلودگي عبارتند از خطرات ناشي از هوا ,سطوح ,لباسها و مايعات. نمونه برداري بيولوژيك مي‌تواند در ايجاد يك زيرساخت اطالعاتي موثر باشد. پروژه كنترل آلودگيهاي بيولوژيك در اتاقهاي تميز عيد فطر بر شما مبارك باد

51,000 تومان