تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 43 اسلاید

sydlyrdahashmy525

صفحه 1:

صفحه 2:
يت های دفعی بدن محل در بدن : داخل شکم % نوع کار : دفع اوره و نمک ها (ادرار) - تنظیم مقدار آب بدن

صفحه 3:
اندام های دفعی بدن غدههاى عرق: ‎١‏ محل در بدن : در يوست نوع كار : دفع آب و نمك هاى محلول آن (عرق) و خنى كردن بدن

صفحه 4:
اندام های دفعی بدن روده‌بزرگ: ‏ محل در بدن : داخل شکم نوع كار : دفع مواد زايد دستكاه گوارش سبك ‎IE‏ ‏(مدفوع) و تنظيم آب بدن

صفحه 5:
اندام های دفعی بدن ‎la‏ محل در بدن : داخل قفسه سینه نوع کار : دفع کربن دی اکسید

صفحه 6:
اندام های دفعی بدن غده هاى اشكى: | محل در بدن : داخل چشم | نوع کار : دفع آب و شستشوی چشم

صفحه 7:
دستگاه دفع ادر او اه | مجرای 5 ادرار

صفحه 8:
دستگاه دفع ادرار بر اثر واکنش های درون سلول ها مواد زایدی (غیر از کربن دی اکسید) تولید می شود که به وسیله دستگاه دفع ادرار از بدن خارج مى شود. دستكاه دفع ادرار شامل کلیه . میزنای . مثانه و مجرای دفع ادرار است: ite

صفحه 9:
اجزای دستگاه دفع ادرار ‎ta as‏ کلیه ها اندام اصلی در دستگاه دفع ادرار هستند که در پشت معده و روده ها یعنی چسپیده به دیواره پشتی شکم قرار گرفته اند.

صفحه 10:
احزای دستگاه دفع ادرار کلیه راست کمی پایین تر از کلیه چپ قرار دارد زیرا کبد روی کلیه راست فشار آورده و آن را کمی به پایین متمایل کرده است.

صفحه 11:
احزای دستگاه دفع ادرار ‎ta ls‏ به هر کلیه یک سرخرگ وارد می شود این رگ .در کلیه شعبه های زیادی پیدا می کند و به مویرگ های فراوانی تبدیل می شود. هم چنین از هر کلیه یک سیاهرگ خارج می شود. اين دو رگ,به بزرگ سیاهرگ پائینی متصل می شوند که به سوی قلب می رود.

صفحه 12:
احزای دستگاه دفع ادرار ‎has‏ ‎Ads‏ لوبیایی شکل است و از دو بخش درونی (مر کزی) و بیرونی( قشری) تشکیل شده ‏است. ‎

صفحه 13:
احزای دستگاه دفع ادرار ‎ta ls‏ بخش درونی (مرکزی) از قسمتهای هرمی شکل تشکیل شده است که قاعده‌ی هرم به طرف خارج کلیه و رأس آنها به طرف مرکز کلیه قرار دارد. از فاصله‌ی بین دو هرم. رگهای خونی عبور در بخش مر کزی, محفظه ای وجود دارد که لگنچه نامیده می‌شود. ادرار از رس هرمها به لگنچه می‌ریزد و در آنجا جمع ۳ می‌شود.

صفحه 14:
اجزای دستگاه دفع ادرار ‎ta as‏ بخش درونی (مر کزی) کلیه :

صفحه 15:
احزای دستگاه دفع ادرار ‎la ais‏ بخش بیرونی (قشری) » که ۳ تا ۶ میلیمتر ضخامت دارد. بخش مرکزی را در برمی گیرد. قسمتی از بخش قشری, در بین هرمهای بخش مر کزی نفوذ می‌کند و محل قرارگیری رگهای خونی است. یک هرم و بخش قشری مربوط به آن را یک لوب کلیه می‌گویند.

صفحه 16:

صفحه 17:
احزای دستگاه دفع ادرار ‎ta ls‏ در هر کلیه ,«در حدود یک میلیون واحد تصفیه به نام نفرون (لوله سازنده ادرار) وجود دارد. هر نفرون لوله ی بسیار باریکی است که به چشم دیده نمی شود. و اطراف آن را مویرگ ها پوشانده اند. دیواره ی هر نفرون فقط یک لایه سلول دارد و بسیار نازک است. مواد زاید از مویر گ وارد نفرون (لوله ادرارى) مى شوند. به اين ترتيب مواد زايد خونى كه از طريق سرخرك ها وارد كليه شده است. از خون خارج مى شود.

صفحه 18:
اجزای دستگاه دفع ادرار و ترون لول ایا رگ‌های خونی ‎ne‏ بخش درونى | ' برش كليه و طرز قرار كرفتن نفرون (لولدى ادرارى)

صفحه 19:
اجزای دستگاه دفع ادرار ‎la as‏ هر لوله نفرون را شبکه‌ی درهمی از رگهای خونی در بر می‌گیرد. چندین لوله‌ی نفرون در انتهای خود به یکدیگر می‌پیوندند و مجرای جمع کننده‌ی ادرار را تولید م ىكنند. اين مجراء ادرار را به لگنچه می‌ریزدو از آنجا ادرار وارد میزنای می شود.

صفحه 20:
اجز اي دستگاه دفع ادرار سلول های دیواره نفرون ها مانند سلول های پرز روده باریک در دستگاه گوارش و کیسه های هوایی در دستگاه تنفسی به طور انتخابی مواد را از خود عبور می دهند. سلول های دیواره نفرون مواد زاید خون را گرفته و وارد لوله های ادرای می کنند تا دفع شوند.همچنین برخی مواد مفید را که وارد ادرار شده اند دوباره جذب کرده و به خون برمی گرداند. - سلول های پرز روده مواد حاصل از تجزیه ی غذاها را جذب کرده و وارد خون می کند تا به مصرف بدن برسد. سلول های دیواره ی کیسه های هوایی باعث عبور کربن دبی اکسید از خون به هوای درون شش ها و همچنین عبور اکسیژن از هوای شش ها به درون خون می شوند.

صفحه 21:
اجز اي دستگاه دفع ادرار رگ‌های خونی پرز ها (دستگاه گوارش) کیسه های هوایی (دستگاه تنفسی) نفرون ها (دستگاه گدفع ادرار) نفوذ يذيرى انتخابى(عبور انتخابى مواد از خود)

صفحه 22:
اجزای دستگاه دفع ادرار ‎ta ls‏ در کلیه بر خلاف سایر اعضای بدن . سرخرگ حاوی مواد زاید و سیاهرگ مواد زاید ندارد. خروج خون پر اکسیژن به قلب این وضعیت مشابه اتفاقی است که در شش ها می افتد ؛ زیرا در شش ها نیز بر خلاف ساير اعضای بدن سرخرگ ها کربن دی اکسید (مواد زاید) و سیاهرگ ها اکسیژن دارند.

صفحه 23:
احزای دستگاه دفع ادرار ‎ta ls‏ در کلیه ها سرخرگی که حامل مواد زاید سلول هاست (خون کم اکسیژن ) وارد کلیه می شود . اين خون توسط سرخر گچه (مویرگ های سرخر گی ) وارد نفرون ها می شود. پس از تصفیه در نفرون ها , خون پر اکسپژن از طریق سیاهر گچه (مویرگ های سیاهر گی) به سیاهر گ وارد می شود و در نهایت وارد قلب می گردد. مواد تصفیه نشده در نفرون ها تشکیل ادرار را می دهند و بعد از رفتن به لگنچه به میزنای منتقل می شوند.

صفحه 24:
احزای دستگاه ‎ge‏ ادرار رگ‌های خون نفرون (لولهی ادراری) ‎wane Se‏ ۱: ورود سرخرگ به کلیه ۲ وارد شدن خون حامل مواد زاید از سرخرگ به مویرگ های سرخرگی ‎ee‏ ‏۳ ورود مواد زاید به نفرون ها ۴ ورود خون تصفیه شده به مویرگ های سیاهرگی برش كليه و طرز قرار گرفتن نفرون (لوله‌ی ادراری) ۵: وارد شدن خون تصفیه شده از مویرگ های سیاهرگی به سیاهرگ ۶: ورود مواد تصفیه نشده از نفرون به لگنچه و سپس میزنای

صفحه 25:
اجزای دستگاه دفع ادرار ‎la gs‏ پیماری سنگ کلیه : سنگهای کلیه از تشکیل نمک و مواد معدنی متبلور مانند کلسیم در مجرای ادراری ایجاد می شوند. سنگها می توانند پس از عفونت ایجاد گردند. اگر سنگهای کلیه به اندازه‌ای بزرگ باشند که کلیه ها را مسدود کند می تواند باعث درد شکمی شدیدی شود. اما معمولاً سنگها از طریق مجرای ادراری خودبه خود دفع می شوند. در بعضی موارد . لازم است با عمل جراحی برداشته شوند.

صفحه 26:
اجزای دستگاه دفع ادرار ‎la as‏ بیماری نفریت : نفریت التهاب کلیه است . بر اثر عفونت يا بیماری خود ایمنی ایجاد می شود. نفریت بطور کلی بوسیله مقدار بالای پروتتین و خون در ادرار مشخص می شود. نفروزیت نوعی بیماری کلیوی مرتبط با گروهی علائم و نابرابریهای شیمیایی است( تر کیبی از مایعات اضافی داخل بافتهای بدن . مقدار کم پروتئین خون . آب و نمک و مقدار زیادی چربی در خون ). نفروزیت ممکن است از بیماری کلیوی خاص یا واکنش به دارو ایجاد شود. بعضی اشکال آن ارثی اند. شایعترین آنها در کودکان سنین ۱۸ ماهه تا ۴ ساله رخ می دهد و بیشتر در پسران شایع است.

صفحه 27:
احزای دستگاه دفع ادرار ‎ti‏ از هر کلیه . یک لوله هم به نام میزنای خارج می شود. این لوله ها | ادرار تشکیل شده در میزنای کلیه ها را به مثانه مس ی " ۱ مجاری دفع ادرار (میزراه)

صفحه 28:
اجزای دستگاه دفع ادرار ‎ie‏ دو میزنای به کیسه ای به نام مثانه می روند تا ادرار ساخته شده در کلیه ها را در آن جمع ‎ads‏ ‏کنند. وقتی مثانه از ادرار پی می شود احساس دفع ادرار را ايجاد مى شود. مثانه مجاری دفع ادرار (میزراه)

صفحه 29:
اجزای دستگاه دفع ادرار مجاری دفع ادرار(میزراه: ‏ ادارار در اين مجاری(میزراه) از بدن دفع می شود. مثانه مجاری دفع ادرار (میزراه)

صفحه 30:
تعادل آب در بدن خون باید مواد غذایی و اکسیژن لازم را به سلول های بدن برساند و مواد زاید آن ها را پس بگیرد. در این صورت تر کیب خونی باید به طور دائم در تغییر باشد و مواد محلول در پلاسما كم و زياد شوند. البته تغییرات جزیی تر کیبات خون اشکالی به وجود نمی آورد ولی اين تغییر تر کیب نباید از حد معینی بیشتر باشد. مقدار ماده ی لازمی مانند اب هم نباید زیادتر از حد

صفحه 31:
تعادل آب در بدن اطراف پیشتر سلولهای زنده ی بدن ما را آب فرا گرفته است.داخل سلول ها هم آب وجود دارد و فعالیت های شیمیایی آن ها باید درون آب صورت بگیرد.

صفحه 32:
تعادل آب در بدن جانورانی که در داخل آب زندگی می کنند.از لحاظ جذب و دفع آن مشکلی ندارند. اما جانوران ساکن خشکی و خود ما اغلب با مشکل کم آبی بدن رو به رو می شویم که باید آن را حل کنیم. کلیه اندامی است که مقدار آب بدن را تنظیم می کند. ep

صفحه 33:
تعادل آب در بدن بدن شما در یک شبانه روز. از راه هایی آب خود را از دست می دهد و از راه هایی دیگر آب مورد نیاز خود را دریافت می کند. تصویر زیر , راه های جذب و دفع آب بدن را نشان مى دهد. از دست دادن آب گرفتن آب حدود ۲۷۰۰ میلی لیتر در شبانه روز حدود ۲۷۰۰ میلی لیتر در شبانه روز 1 [وآکش‌های] 1 ۱ | ۳ 4 | نوشیدن غذاهای آب‌دار تعادل آب در بدن

صفحه 34:
تعادل آب در بدن در مواردی كه بدن آب از دست می دهد (ادرار . عرق . تنس و مدفوع ) . تغییرات زیادی ممکن است رخ بدهد و هر روز متفاوت با از دست دادن آب حدود ۳۲۰۰ میلی لیتر در شبانه روز روز های گرفتن آب گذشته باشد. حدود ۲۷۰۰ میلی لیتر در شبانه روز | واکتش‌های | درون پدن | نوشیدن غذاهای آب‌دار از دست دادن بیش از اندازه آب و برهم خوردن تعادل آب در بدن

صفحه 35:
تعادل آب در بدن با تنظیم مقدار آبی که بدن دریافت می کند(غذاهای آبدار. نوشیدن و واکنش های درون بدن) . مقدار آب را درون بدن ثابت نگه داریم. از دست دادن آب گرفتن آب حدود ۳۲۰۰ میلی لیتر در شبلنه روز حدود ۳۲۰۰ میلی لیتر در شبانه روز اسب نوشیدن | غذاهای آب‌دار | تنظیم گرفتن آب برقراری مجدد تعادل اب در بدن

صفحه 36:
تنظیم محیط داخلی بدن دستگاه دفع ادرار سه وظیفه ی اساسی در تنظیم محیط داخلی بدن دارند : ۱. دفع اوره و مواد سمی دیگر و همچنین مواد معدنی اضافی بدن به صورت ادرار ۲ تنظیم مواد موجود در خون ۳. تنظیم مقدار آب بدن

صفحه 37:
تنظیم محیط داخلی بدن دفع اوره و مواد سمی دیگر و همچنین مواد معدنی اضافی بدن به صورت ادرار : در ادرار علاوه بر آب اضافه بدن اوره و مواد معدنی اضافی بدن هم وجود دارد. بعضی از مواد دفعی مانند اوره سمی هستند و اكر درخون بمانند شخص را مسموم مى كنند. اين ماده در آب حل مى شود تا رقيق شود و دفع آن به بدن آسيب نرساند.

صفحه 38:
تنظیم محیط داخلی بدن تنظیم مواد موجود در خون : شاخه هایی از اصلی ترین سرخرگ بدن.یعنی آئورت به دو کلیه وارد می شود. خون در این اندام ها گردش منظم دارد. در اين ميان كليه ها مواد دفعی و اضافی خون را از آن می گیرند و به صورت ادرار دفع می کنند.

صفحه 39:
تنظیم محیط داخلی بدن تنظیم مواد موجود در خون : در اطراف نفرن ها مواد زاید خون (از آب گرفته تا نمک‌ها و به ویژه اوره) به داخل نفرون نفوذ مى کنند و اندک اندک از کلیه برون می روند. به این مایع خارج شده از نفرون ها ادرار گفته می شود. کلیه اندام تنظیم کننده ی تر کیب خون است. نفرون (لوله‌ی ادراری) رگ‌های خونی

صفحه 40:
تنظیم محیط داخلی بدن تنظیم مقدار آب بدن : مقدار دفع ادرار, به مقدار آشامیدنی هایی که مصرف می کنید بستگی دارد. مقدار آب خون. هر گز نباید از حد معینی کمتر یا بیشتر شود. کلیه ها این حد را تنظیم می کنند.

صفحه 41:
تنظیم محیط داخلی بدن تنظیم مقدار آب بدن : اگر مقدار آبی که می خورید مناسب باشد. ادرار شفاف و تقریباً بی ‎Sy‏ خواهد بود. = p= kee p= تا = ee al a pa» ا هر انسان باید روزانه حدود ۲ لیتر (تقريباً / ليوان) آب Sy ۲ ic pa» LF ب بخورد.

صفحه 42:
تنظیم محیط داخلی بدن تنظیم مقدار آب بدن : می دانیم که آب لازم ترین ماده برای بدن است. اما کار مهم کلیه ها دفع اين ماده است. اما اين به اين معنى نيست که آب ماده اى غير لازم محسوب مى شود ؛ زيرا آب در بدن مصرفه نمی شود. اما موجب حمل و نقل مواد در بدن می شود .

صفحه 43:
تنظیم محیط داخلی بدن تنظیم مقدار آب بدن : اندازه گیری مقدار بعضی از مواد در ادرار راهنمای خوبی برای تشخیص بیماری است. مثلاً وجود قند یا پرو نشانه بیماری است. ن در ادرار هولة 0 | ‎Genuine‏ ‏| 40 ‎cae‏ 5 | گلوکز ‎a‏ ‏| آوره (دارای نیتروژن) ‎x‏ ‏| سایر مواد نیتروژن‌دار ‎ws‏ ‏سدم ‎ott‏ ‏ساير مواد معدنی ۱/۵۳ مواد موجود در ادرار در حالت عادی

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
19,000 تومان