صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحيم دستقاه كردش خون

صفحه 2:
دستگاه گردش خون ‎-١‏ كردش ريوى مقاومت كم و فشار كم( هلا - ‎٠١‏ ميليمتر جيوه ) ‎-P‏ کردش سیستمیک مقاومت بالا ه فشار دالاا ۸۰ - ۱۲۰ متلدمتا هنهه ) Pugh erevation

صفحه 3:
عروق خونی * شریان یا آرتریول: دارای دیواره قوی است که خون تازه را با سرعت زياد به سمت بافتها هدایت می کند. * شریان اخه های کوچک سیستم شریانی هستند که دیواره عضلانی قوى دارند و می توانند آرتریول را کاملا مسدود کرده یا چندین برایر گشاد * مویرگ: تبادل مایعات؛ مواد غذایی ؛ الکترولیت ها و گازهای تنفسی بین خون و مایع میان بافتی در مویرگها انجام می گیرد. مویرگها دیواره بسيار نازك و يرى دارند. 2 ز مویرگها جمع کرده و بتدریج به يكديكر مى بيوندند.

صفحه 4:
اصول پایه ای دستگاه گردش خون * جریان خون در هر بافت رابطه مستقیم و دقیقی با نیازهای همان بافت دارد. * برون ده قلبی توسط مجموع تمام خونهای موضعی بافتی کنترل می شود. بطوریکه هرچه میزان خون وریدی که به قلب باز می گردد بیشتر باشد .برون ده قلب نیز افزایش می یابد * فشار شریانی توسط مکانیسم های خامی و بطور مستقل از کنترل جریان خون موضعی یا کنترل برون ده قلبی کنترل می شود.

صفحه 5:
جریان تیغه ای با لامینر جریان خون در رگ هایی با سطح هموار معمولا بصورت لایه لایه است و هر لایه در فاصله ثابتی از جدار رگ باقی می ماند. LAMINAR or STREAMLINE FLOW بط < رظا

صفحه 6:
اثر هماتوکریت بر ویسکوزیته خون بل فزیدترجط ت وکری دنا وپسکوزیتط آر11000100110100ایلب ده 1111111011011 وعل جربلرناخور 1101010010010 ۱۱۱۱0( آاصیعول]1011110110101010110100111010] ادص حصودل10100101] 1(

صفحه 7:
تاثیر اعصاب خودمختار بر فشار خون : با تمریک اعصاب سمیاتیک تنوس عضله صاف دیواره رگها افزایش یافته و فشار خون را در شریانها یا وريدها زياد مى كند. پاراسمپاتیک: سیستم عصبی پاراسمیاتیک نقشی در کشاد شدن عروق ندارد.

صفحه 8:
دریچه های وریدی * دریچه های وریدی چنان قرار گرفته اند که جهت جریان خون فقط میتواند به سوى قلب باشد. در نتیجه هر بار که شخص پاهایش (ا مرکت می دهد یا عضلاتش را سفت می کند مقداری خون بسوی قلب رانده می شود و فشار در وریدها کاهش می یابد . *_نارسایی دریچه های وریدی باعث افزایش فشار در وریدهای پا می شود و بدین. ترتیب برآمدگی درشت پیازی شکل در وریدهای زیر پوست سراسر پا و مخصوصا ساق پا بوجود می آید و معمولا با خیز یا ادم پا همراه است این اختلال را واریس می گویند.

صفحه 9:
منابع ذفیره خون ۶ وریدها: با دیواره نازک و قابلیت اتساع بالاء بیش از ۰« درصد تمام خون را در خود ذغیره می کنند. * طمال: می تواند محلی برای ذخیره خون و بویژه گلبول های قرمز باشد. ۶ کبد: سینوسهای کبدی می توانند صدها میلی لیتر خون را در خود ذغیره

صفحه 10:
سافتار سيستم مويركى در محل تلاقى متاآ(تريول و مويرك يك فيبر عضله صاف(اسفنكتر ييش مويركى) وجود دارد. ديواره مويركها از يك لايه نازك تك سلولى تشكيل شده كه توسط یک غشاءی ‎ah‏ در طرف خارج احاطه شده است. تبادل مواد بين مویرگها و مایع میان بافتی میتواند از طریق شکافهای بين سلولی و همچنین از طریق وزیکولهای پلاسمایی سلولهای آندوتلیال انجام شود.

صفحه 11:
تبادلات مویزگی فاكتورهاى اصلى مركت مايع بين دو سوى غشاء مويركى ‎٠‏ فشار مويركى ‎٠‏ فشار مايع ميان بافتى ‏* فشار اسمزى كلوئيدى يلاسما ‏. فشار اسمزی کلوئیدی مایع میان بافتی ‏تعادل استارلینگ در مبادلات مویرگی: ‏* مقدار مایعی که از انتهای شریانی مویرگها به خارج فیلتره می شود با مقدار مایعی که به مسیله بازجذب به گردش خون باز گردانده می شود پرابر است.

صفحه 12:
سیستم لنفاتیک اين سیستم مایع اضافی خارج سلولی, پروتئینها و ذرات درشت را که نمی توانند با جذب مستقیم به داخل مویرگها راه یافته و از بافت خارج شوند را به خارج فضاهای بافتی حمل می کنند. یکی از راههای عمده برای جذب مجاد غذایی از لله کوارش بویژه و بطور عمده مسئول جذب چربی هاست. میزان کل جریان لنف ۳-۲ لیتر در روز است.

صفحه 13:
پمپ لنفاتیک مجرای لنفا‌ی توسط دریچه های متعددی به قطعات متوالی تقسیم مى شود. دریچه ها بصورت يكطرفه عمل مى كنند و هر كاه يكى از قطعات لنفى ير شود آن قطعه منقبض شده و مايع لنف را به دريجه و قطعه بعدی تقل مى كند. ‎LYMPHATIC CAPILLARY‏

صفحه 14:
مکانیسمهای کنترل کردش خون کنترل هاد: بوسیله تغییرات سریع در گشادی یا تنگی موضعی آرتریول ها و اسفنگترهای پیش مویرگی انجام می گیرد. کنترل دراز مدت: با تغییر نیازهای متابولیکی یک بافت؛ با ساخت رگهای جدید و افزایش واسکولاریته به شرایط متابولیسمی جدید پاسخ هی دهد.

صفحه 15:
تنظیم همورال کردش خون * تنگ کننده ها: اپی نفرین. نور اپی نفرین. وازوپرسین ۶ گشاد کننده ها: هیستامین ها و برادی کنین

صفحه 16:
تنظیم عصبی گردش 094 مرکز وازوموتور واقع در بصل النفاع بعنوان مرکز اصلی تنظیم عصبی جریان خون مطرم است و از نواحی تنگ کننده. گشاد کننده و ناهیه هسی تشکیل یافته است. اعصاب سمپاتیک با تنگ کردن عروق و افزایش تعداد ضربان و قدرت تلمبه ای قلب» فشار خون را افزایش می دهد. سیستم عصبی پاراسمپاتیک نقش کمی در تنظیم گردش خون دارد و بطور عمده باعث کا: تعداد ضربان قلب می شود و اثر اندگی بر قدرت تلمبه ای قلب داشته و تاثیری بر گشاد شدن عروق ندارد.

صفحه 17:
رفلکسهای بارورسپتوری * بارورسپتورهای مستقر در قدس آثورت و سینوس کاروتید نسبت به افزایش فشار حساس بوده و پیامهایی به مرکز وازوموتور ارسال می کنند. * طی مکانیسمهای فیدیکی با مهار سمپاتیک فشار خون مجددا به هد طبیعی بر می گردد. * این سیستم نسبت به تغییرات سریع فشار پاسخ می دهند ولی در تنظیم دراز مدت فشار شریانی تاثیری ندارند.

صفحه 18:
کنترل فشار توسط کمورسپتورها * کمورسپتورها سلولهای حساس به مواد شیمیایی هستند که نسبت به فقدان اکسیژن و زیادی ©2002 يا ءا“ حساس بوده و تقریبا به همان روش رفلکس بارورسپتوری عمل می کنند.

صفحه 19:
پاسخ سیستم عصبی مرکزی به ایسکمی ۶ کاهش جریان خون به مغز با نارسایی تغذیه ایی و ایسکمی مغز همراه است. *؟ نورونهای مرکز وازدموتور مستقیما به ایسکمی پاسخ می دهند. * در چنین شرایطی فشار شریانی به مداکثر مقدار خود می رسد.

صفحه 20:
(فلکس دهلیزی و شریانی بارورسیتورهایی که به فشار کم معروف هستند در دیواره دهلیزها تقر مستند. با افزایش حجم خون و اتساع دهلیزها تمریک شده و طی رفلکسهایی فیلتراسیون مایع داخل توبولی و افزایش دفع مایعاترا منمر می شود . بدین ترتیب حجم خون را کم کرده و فشار خون را پایین می آورد. افزایش فشار دهلیزی همچنین سبب افزایش تعداد ضربان قلب می شود.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان