صفحه 1:
به نام یزدان پاک
موضوع:روانشناسی تغذیه
2 آشنایی با میگو و خرچنگ ها
خواص میگو و خرچنگ
صفحه 2:
زیستگاه اصلی:مناطق بنلاقی چین
نام علمی: از نوع ۱۱606۵۲10103
اسامی عمومی: 50۲1600 0۲۵896 -5۳۱۲1600 866 0۲۵896 (میگوی نارنجی)
خانواده: ۸۵۵/01069
اندازه: حدود ۳ سانتیمتر
درجه حرارت: ۷۱ تا ۷۶ درجه فارنهایت / ۲۴۸۲۱ درجه سانتیگراد
طول عمر: کمتر از ۲ سال
امنيت: به مخفى شدن لابه لاى كياهان علاقه دارد.
غذاها: جليى مى خورد اما غذاى ماهى ها را ترجيح ميدهد.
آپ از باتلاق های شور مزه می اید.
رفتر؛تقریبا هميشه گرسته است.
صفحه 3:
صفحه 4:
صفحه 5:
زيستكاه اصلى: نايوان
نام علمى: Neocaridina Denticulata
اسامى علمى :581508 /6© 1 860 -م 5150 8©0(ميكوى سرخ)
خانواده. ۸۸/10۵6
طول عمر: ال ونیم
درجه حرارت: بین ۸۰۱5۷۰ در چه فانهایت/ ۲۷۸۵۲۱ درجه سانتیگراد
امنيت:مخفى شدن لابه لاى كياهان
نکته:نوزادان میگوی سرخ بسیار آسيب يذير هستند.
غذاها: غذای ماهیان(پولکی ها و قرص های غذایی)و جلیک
صفحه 6:
صفحه 7:
صفحه 8:
صفحه 9:
صفحه 10:
صفحه 11:
۰
۰
۰
زیستگاه اصلی جنوب شرقی آسبا , سنگاپور
Atyopsis Mollucensis نام علمی:
اسامی عمومی:510۲1000 5109300۲6 (میگوی سنگایوری) - ۴۵۳ ۸۵5120 - 5۳۲۳0۵ ۴۱۵۷۷۵۲
Shrimp — Wood Shrimp
خانواده:6 ۸/43
آننازهبین: 6۸ ۱۲ سانتیمتر
تشخیص جنسیت: نرها بزرگتر هستند.
درجه حرارت: بین ۷۳تا ۸۴ درجه فارنهایت / ۲۲تا ۲۸ درجه سانتیگراد
غذا ها« ذرات ریز غذابی مانند مواد آلی موجود در آب یا ریزه های جلبک
آنچه تهدیدش میکند؛ مامی های زرگ .
صفحه 12:
صفحه 13:
صفحه 14:
3
تلا
3
3
تا
لا
3
تلا
تلا
Palaemonetes ale نام
زییستگاه اصلی: حوزه رودخانه آمازون,آمریکای جنوبی
اسامی عمومی: 5۳۳:۳0۴ ک5ه6 American Freshwater
خانوده: Palaemonidae
اندازه: بين 7.0 تا ۴ سانتیمتر
درجه حرارت: بین ۷۲نا ۸۴ درجه فارتهایت / ۲۲ نا ۲۸ درجه سانتیگراد
اسیدیته آب: باید در آیی متمایل به 010 خنثی نگهداری شود.
غذاها: غذای ماهی (پولکی, قرص های غذایی و..)و جليى
صفحه 15:
صفحه 16:
صفحه 17:
صفحه 18:
Lepidurus Packarid نام علمی:
Vernal Pool Tadpole Shrimp اسامی عمومی:
Triopsidae خانواده:
آندازه بین ۲,۵ سانتیمتر و نهایتا به ۵ سانتیمتر میرسند.
تشخیص جنسیت: ماده ها از نر ها با داشتن کیسه تخم متمایز می شوند.
زیستگاه: آبگیر های بهاری, بومی شیارهای شمال کالیفرنیا
خلق و خو: در طول روز در کف آیگیر ها به جستجوی شکار میپردازند و در ساعات غروب زمانی که اکسیژن آب دچار
نقصان می شود در سطح آب به چشم می خورند.
تغذیه: به شکار لارو , حشرات وحتی میگوهای کوچکتر از خود می پردازند
تولید مثل؛ تولید منل در طول ماههای بارانی به وقوع میپیوندد.تخم ها به وسیله ماده حمل و سپس در آب رها میشوندو
پس از ۷۶ هفته به سن بلوغ مى رستد.
صفحه 19:
صفحه 20:
صفحه 21:
صفحه 22:
japonica Caridina Caridina Multidentata gate pt
Amano Shrimp , Yamato Shrimp ,Alga Shrimp sgapee ull
۸/1036 خانواده:
اندازه: ۵ سانتیمتر
رفتار: تقریبا هميشه گرسنه است.
پرنامه کاری: روز کار است.
درجه حرارت: بین ۶۴ تا ۸۶ درجه فارنهایت بين ۱۸ تا ۲۷ درچه سانتیگراد
اسیدیته آببین ۶ 70
غذا: غذای ماهی(پولکی و قرص های غذایی) و جلیک
آنچه تهدیدش میکند؛ هم تانکی های گرسته و معالجه ای که دارویش محتوی مس باشد.
سختی آب: gu عتا 100
صفحه 23:
صفحه 24:
1١ © ©
اله ب
1
1
1
صفحه 25:
میلوی رورولف
نام علمی: Caridina Gracilirostris
نام عمومی: 510۲1090 80001۵0
> خانواده: ۸۵/۱0۵6
زیستگاه اصلی: هندوستان
درجه حرارت: ۲۵درجه سانتیگراد
اندازه؛ بین ۱ تا ۱۵ اینچ /حدودابین ۲۸۵ ت۳۵ سانتیمتر
تشخیص جنسیت: نرها رنگارنگ تر و یزر گتر از ماده ها هستند.
امتیت.اين میگوها خجالتی نیستند اين ميكوها را با ماهیهای کوچکتر نگهداری میکنند.
غذا: جلیک , ماهی های مرده , غذاهای مخصوص موجود در بازار
آنچه تهدیدش میکند: ماهی های گرسنه
صفحه 26:
مم ۰
میلوی رورولف
صفحه 27:
صفحه 28:
صفحه 29:
صفحه 30:
صفحه 31:
صفحه 32:
صفحه 33:
صفحه 34:
صفحه 35:
:نام عسی 0۱۱۵۱5۱5 8۵۳۸۵65
صفحه 36:
#ناععلمی 80016105[ ۳6۴۱۵6۱5
صفحه 37:
انواع شاه میلوی آب شیرین
Astacus astacus : (2b ام
صفحه 38:
صفحه 39:
صفحه 40:
Astacus astacuS ..vPeu:
صفحه 41:
Astacus astacuSs نامعلمى :
صفحه 42:
3
به
2
0
>
5
=
ما
5
0
©
s
ما
<
صفحه 43:
Coenobita Compressus «yale pbs
اسامی Aish Sex (Hermit Crab sage گیر)
خانواده: 606۳0161036
حداكثر اندازه: به اندازه توب بيس بال
اطول عمر بین ۱۵ تا ۵۰ سال
رطویت: حداقل 1۵۰ ولی ۷۰ بهتر است.
آمنیت: درخانه متحرک خودش زندگی میکند.
درجه حرارت: بین ۷۰ تا ۸۰ درجه فارنهایت / ۲۱ تا ۲۶ درچه سانتیگراد
رفتار: به صعود کردن و بالا کشیدن اژ هر جایی علاقه دارد و شبها بسیار فعال است.
غذاها: در سواحل لاشه خواری می AS
صفحه 44:
صفحه 45:
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
صفحه 46:
| نام علمی: ۳090۵ ۱۱6۵
S| اسامی عمومی: 6۲3۸0 ۴0016۲ (خرچنگ نقب زن)
۱ خانواده: 06/0901036
| زیستگاه اصلی: غالبا اراضى مردابى فلوريدا امريكا
| حداكثر اندازه: ۱.۵ اینچ / ۳ سانتیمتر + چنگال
۷ طول عمر: ۱ سال و نيم
| امنیت: عادت به حفر توئل يا تقب زدن در زیر هرچیزی را دارد.
|** درجه حرارت: ۷۵ تا ۸۷ درجه فارنهایت / ۲۳ تا ۲۷ درجه سانتیگراد
| رفتر: به صعود کردن و بالا کشیدن از هر چیزی علاقه دارد.
| غذاها: لاشه خوار سواحل
آنچه تهدیدش می کنند: مرغ ماهیخوار,راکون ها ,لاک پشت ها
صفحه 47:
صفحه 48:
صفحه 49:
نمو
ثه
ای متفاا
1
jl
js
i Le
لك
صفحه 50:
Lays رگلی نکمانی یا پتر یوت
7 نام علمی: Cardisoma Armatum
© اسامی عمومی: 1116010۳ - Crab Patriot Crab - Rainbow Crab - Indigo-Land Crab
Crab
(خرچنگ رنگین کمانی یا تر بوت)
خانواده: 666۵۳6101026
زیستگاه اصلی: غرب آفریتا
حداکثر اندازه: ۳ اینچ / ۷ ساتنیمتر + پا ها
طول عمر: احتمالا ۵ سال
خلق و خوء به مخفى شدن علاقه دارد واز نظر رفتاری ستیزه چوست.
درجه حرارت: معولا با هر دمایی خود را وفق میدهد/ ۲۳ تا ۲۹ درجه سانتیگراد
غذاها: لاشه خوار است.ماهی های مرده .
صفحه 51:
صفحه 52:
صفحه 53:
صفحه 54:
صفحه 55:
صفحه 56:
نام علمی: 810605 5653۲۴03
اسامی عمومی: Crab Red 610۷۷ (خرجنگ چنگال قرمز
خانواده. 6۲۵051036
زیستگاه اصلی: الند. سنگاپور , هنگ کنگ
حداکثر اندازه: ۱۵ اینچ / ۳ سانتیمتر + چنگال و ۲ اینچ/ ۵ سانتیمتر است.
طول عمو: ۱ سال و نیم تا ۲ سال
آمنیت: زیر هر چیزی نقب می زند.
درجه حرارت: بین ۷۲ تا ۸۲ درجه فارنهایت / ۲۷۲۲ درجه سانتیگراد
رفتار: مخفی می شود و شیها فعال است.
غذاها: در سواحل شنی لاشه خواری می کند.
آنجه تهدیدش میکند: مرغان ماهیخوار , لاک پشت ها و خرچنگ های دیگر
صفحه 57:
صفحه 58:
صفحه 59:
صفحه 60:
<
<
<
<
<
<
<
<
‘<
3
procambarus llamassi .ىملع نام
(obs) YUCATAN, gagac pl
خانواده:6 62۳0037103
زیستگاه اصلی: شبه جزیره یوکاتان(مکزیک)
حداکثراندزه: ۲ اینج/ ۵سانتیمتر بچنگال هایش.حقیقتا چنگال های درازی دارد.
طول عمر؛ احتمالا ۱سال و نیم تا ۲ یال
امنیت: منل بسیاری از خرچنگ ها علاقه ای به مخفی شدن ندارد.
غذاهاء از گياهان استفاده می کند و به پولکی ها و قرصهای غذایی علاقه دارد.
آلپ:به آنت تمیز تیار دار
آنچه تهد یدش میکند: مرخ مامی خوارلکشتها ما های پگ
درجه حرارت؛هرچه گرمتر باشد سربع تر تولید مثل میکند.
صفحه 61:
صفحه 62:
صفحه 63:
صفحه 64:
نام علمی: 61۵/61510 - 6۲۵/۵۵0 - وناحال۵/ - 8۲اوداما - ۷۵۵0 - (خرچنگ آب شیرین)
زیستگاه اصلی: مناطق مرطوب , دریاجه ها و رود خانه ها
حداکثر اندازه: ۳ تا ۶ اینچ / ۷ تا ۱۵ سانتیمتر
طول عمر: ۲ تا ۳ سال
درجه حرارت: خودش را یا هر دمایی وفق میدهد.
توليد مثل: معمولا در بهار توليد مثل ميكند اما در زمان های دیگر هم امکن پذیر است.
صفحه 65:
صفحه 66:
Lbs نعل اسپی در مقابله با التری های پیماری زا
بالتریها ر فین رشر مواری به ام انرو تولسين ترشح م ىكنن ركه سبب ایهار تب در انسان
میشور. پون تجزيه و سمزرایی ائروتولسينها مشّلل است, به همين رلیل نمیتوان آنها را پا
استريليز كرون ساره ثابو ركرر. اين مساله. مشّللات بسيارى رر توبه راروهاى فالصس ازجمله
والسنها و مايعات وريرى ايجار كررة است.رر هال هاضراز اتروتولسينهاى به رست آمره از
عساره تبزیه سلول آمیبی fd LE استفارهمیشور. این ماره عمارهای اس تکه از فون
فريئكهاى نعل اسب یگرفته شره و ميل تركيبى بسيار بالايى نسبت به اتروتولسينهاء نشان
مى رهد. تصور مى شو ركه فرهئّكهااز اين موار شيميايى به عنوان سيستم ايمنى اوليه استفاره
صفحه 67:
به رلیل صساسیت بسیار بالا و سهولت اثرازگیری با این موار آله تنها ۱۵ رقیقه به طول میکشر)
فلوم راروها و میعات تزریق وریری طی ۲۰ ساگلزشته به طور پشملیری افزایش یافته است. موار
مژگور در تشفیس پیماریها پنران سورمنر تیستتر زیرا راروهای مشفس و مندصر به فرری نیستلم. ور
عوض وقت یکه نیازمنر آگاهی سریع از نتیبه آزمایش هستیم, برای مقال در میت نقاعی؛این موار
اثرازهگیرگتتره از همه مفیرترنر. این موار را از فو کشت شره فرچنگهای نعل اسبی زره تهیه
میکنتر و به این ترتیب تا ۳۰ در صر از کل عبم فون فرنگ را میتوان جم عآور ىكرر.
صفحه 68:
صفحه 69:
صفحه 70:
صفحه 71:
Callinectes sapidus«,/7 4.
سبز زیتونی و سفیر فرچگوای آبی و ررفشنرگیشان رليل ناملزارى آنهاست.اين فرئلها غالبا د ركف زنوكى م كتنر و
در هرفل رودفانه ها سَلارى هستنر. تالابها و مناطق ساهلى اقيانوس اطلس غربى منطق هكاراثيب و فليج ملزيكزيسئلاه این
نوع فرهئّك است. فرهئلواى آبى از سفت بوستان ٠١ با به شمار هى روثر و از فانواره ميلو لابستر و فرهئّك آب شيرين
هستت.این فرپنگ با استفاره از سه جفت پاهای میانی رله مى رو ركه راراى نول تيز مى باشئر. اين موجور از الهای
زانبری برای رفع از فور استفاره و نار را پوسیله آن هاكرفتار م یگذ,رویفت ضمانم پشتی ر رگونه های برست آمره
با نام (Callinectes wey به زان يونائى يعنى شاگر با( منتر پارو عریض و مسطح اس تکه باعث شره از
این
فرپلا یک شتار واقعی بسازر.
صفحه 72:
صفحه 73:
صفحه 74:
صفحه 75:
صفحه 76:
قر
3
هالووين
صفحه 77:
hs
مرها شرفت
صفحه 78:
فريك
غال را
صفحه 79:
صفحه 80:
صفحه 81:
صفحه 82:
070
فرينك نقاب رار
صفحه 83:
صفحه 84:
صفحه 85:
صفحه 86:
صفحه 87:
صفحه 88:
صفحه 89:
میزان چربی وکالری
0 گرم پفته شره
دارای ۲۲ کر کالری
و ۲کر۴ پربی می
باشر.
قواص خورالى
سع ىكنير به جاى ايئله oS
صر ف كثير آن را با ليمو سرو
كنير تا مائع ورور جربى به
برئتان شور و مقرارى زيارى
سلينيم رر برن) تامين شور.
صفحه 90:
Ad veld
موی phe گر
رین 9-8 كس هع
اويتامي نللسيم-آهن - منيزيع
| ۷سیم- روی- سیم
jil gue | سلنیم
"نياسين (يُلى از ويتامين ها یگروه 2
لافسفر ميلو نسبت به سايرآيزيان بيشتراست.
صفحه 91:
ميزا نللسترول رر ا كرم هيلو عرور رو سوء| ميزا نللسترول ور يك ثفم مرغ ۵۰گرمی است نی در وزیا مساوی میزا نگلسترول دیلو (toe
كلسترول نقم مرغ است با اين تغاو تله در ميلو ميزان اسبر جرب اشبا عله براى سلامتى مشر است صفر اس تكله ميتوائر بهكاهشللسترول فون
لم ككنر. براساس ably yy Slight رالغدرر امريلا صور تكرفته و به تايب انجمن متفصصان قلب امريلا رسيره و در مهله نظام bj, يران فيز
ثبت سیر هکلسترول موبور در مه باعث افزای شگلسترول فون نمی شور .و اصصولا انهه كه عدت اصلى افزايشكلسترول فون است اسیر های
چرب اشبع به شمار می روندمیلو مقرار ابل توجهی املاح ضروری به فصوص قسفر و اهن دار رکه به ویژه را یگووگان ررهال رشر و زتان باروار بسيار
مفیر است. لته قابل توبه یر این اس تکه در غذای دربایی به «لی لگمتر بورن باغت پیونری به نسبت سایر غزاها یگوشت یگوشت آنها نر۴ قر
بوره و اين واقعيت به قصوص پس از پفت مشتص می شور .
صفحه 92:
همين رليل غزاهاى رربايى و از جمله مهلو براى افرار هس كه به وليل وضعيت دهان و وثرا نكمتر قاور به جويرن و عشم غزا هستتر بسيار هقير
plac) يلى از آبزيان فوش فورال معسوب مى شو ركه رر تغزيه انسان) به عنوان يك هنبع بروتئين «ريايى اهميت زيارى رارد و از لزيز ثري
غزاهاى رربايى استءاز نظر مقايسه اى نسبت به ساير غذاهاب كه بروئئين زيارى زارئد مائن ركوشت هاهى وكوشت ماكبان ميل وكالر ىكمترى دارر
.بروتثين هوجو در ميل وكيغيت بالابى راشته و هاوى نمام اير حاى آمينه لازم جوت رشرمى باشر هيلو ز كل داراى هرب ىكمى هى باشر سیر های چر
BL ag als pal te ay HCO) بو و برای سامت یز خر رم بر jad ih CA, ph EAU موف
است.. اسسير عاى جرب لمك ٠“ مانئر كلوز وينتانوتيك لآ عا) اسير حمجنين روكوزالزانويك هل | 10) مى باش ركه از اجزاى ضرورى براى غشاى pl
مفز و پافت چشم هستتر و هگنل التیاب و پیشگیری از فته شرن tha LS ops
صفحه 93:
ليبوبروثئين لاسأ (جربى بم فون) سبب رله يافت كلسترول به درون ريواره ى عروق و ايجار سرفرك هاى سفت شده مى شور. افزايش HDL
(جربى فوب) وكاهش لاسأ (هربى بر) ازفضر ابتلا به ببمارى هاى عرو قكروتر قلب م ىكاهربا نغزيه مناسب مى ثوان نسبت 01 اب1 لل را
| كاهش راوكه اين امركاهش .| بءسا1]0]) كامى اناس در يبشّيرى از بيمارى هاى قلبى-عروقى است. افزايش نسبت 901 بر ADL
ue
براى افزايش ميزان اهتمال يبعارى هاى قلبى - عروقى مصوب مى شور. همپتین در پیماری های قلبی - عروقی ماس ata 9 srl,
جربى بد و LDL coms (iol oie dk x IB به ا 40 ررفون استءآن به مطالعات بالينى روشن هى سازر ايبن اس تكله ثعوه تفز
تقش بسيار اساسى رر تغبیر سفح سزمی ody IDL LDL
صفحه 94:
چه عواملی سیب افزایش 1-0 (چریی پر فون) می شونر؟یلی از عولمل یکه سیب افزایش than g LDL سر یگلسترول م یگروره مرف
اسيرهاى جرب اشباع است. ابن امر به فصوص با مصرف اسيرهاى هرب ترائس) بيشتر م ىكرد ركه اين اسيرهاى جرب به طورعمره رر روضن های
هبدروزنه (هامر) بافت مى شوند. جه فائتورهايى سبب اغزايش ا 4]0] (هربى فوب فون) مى شوئرة
يلى از فالتورهاى مسبب اغزايش جربى فوب فون كه نتيجه ى آ نلاهش ابتلا به بيماربواى قلبى - عروقى است, مصسرف اسيرهاى جرب غيراشباع
انا > ۳ منت أيكوزوبنة تويك امیر(۳۹) وهمپنین گنیک 014۸۹۱ )مس باشم. ایناسیرهای هرپ ر هاهى و ميلو و فرتورره هاى وريايى
صفحه 95:
کلته ای دربا هگلسترول gles
بيشتر افرار تور تاررستى رر هورر مصرف ميلو رارئر. در حرءاكرم هيلو "٠١ ميل كرعكلسترول وپور را زاین اسساس بسيارى از OF Bae jh pe
اجتتاب م ىلنئر؛ ور هال ىكه بر بايه بسبارى از مطالعات انهام شرهء با وجور غنى بودن ملو از للسترول, هيج رليلى براى اجتتاب از مصرف آنا وجور
نداردرزيم غزايى عاوى ميلو ميزان تا را به مقرركم و ADL oie را به مقرار بيشترى افزايش هى «هم. بنابر اين با مصرف ميلو
سيت اها
بعسا 40 راكاهش رهير.مغالعات رر مورر اثرميلو و ثقم مرغ روى سط كلسترول افرار ىكل هكلسترول فون آنها طبيعى بوره, نشان مى ره رکه
ls oy ie ميزان ساهاس| را به مقراركم و ميزان ا 42ل را به مقرارپیشتری افزایش می دهد در نتیهه نسبت اهاسا به -1ظ ۲۹ راکاهش
م
رهر؛ در صورت یکه معبرف تفم مرغ نتايع لس مصرف مورا راشته است؛ به علاه با تیه به اي نکه مصبرف میلو سلح ثر ىكلليسرير فون را ثا را
ررض رگاهش می رهر, بتابراين مصرف ميلو بأكاهش فشر يبعارى هاى قلبى - عروقى همرا ست
صفحه 96:
ارزش تغزیه ای ola
ميلو منبع عالى ويتامين 812 ويتمين 2, سلنيوم و جربى هاى غيراشباع است. ميل ويك منبع بروثئين باكالر ىكم هعسوب م ىكرد ركه عاوى آهن و
ناسین یی از ويقامين ها ىكروه ©) تيز هست. با تومه به اله ميك ويك منبع عالى از اسير آمينه تريبتوفان ميباشر(اسير آمينه تريبتوفان در بدن
تیاسین تبریل می شور) بتابراين ميلو رركل راراى نياسين فوق العاره بالايى است (نياسين هوهور رر ميلو + ثياسين به رست آمره از تريبتوفات در
بدن )ميلو هاوى مقاريرزيارى تريبتوفان و سلنيوم است. سلنيوم به علت دارا بورن اثر أنتى السبرانى به ييشليرى از سرطا ن لمك م ىكثر.سلنيو»
موار معرتی اس تکه با اثر آنتى Hall فور به بيطّليرى از سرطا نمك ه ىكثر. اين هاره رر هيلو به مقرار بسبار زيارى وجور رارد.ثنها فصرف روزا
۲۰ گرم میو ۷/۸۸ درصر نیز روزانهبه این ماره ی مفزی(سلنیو] را برظرف AS gp
صفحه 97:
نقش سلنیوع در توسازی و ترمیم بفش های تفریب شره ی ۲08۸ به هو ركامل روش است. به علاوه, cold Pp آتزي عكلوثاتيون.
پراگسیرازرفالت دارر. این آنزیم ر هگیم موار سمی و مضر را فنشی م یکند. هام یله سلح «سلئیو» در فون وکب رگاهش می یایر, عوامل آلسیرانی و
رایگال های آزار.مومب تفریب /080] و اهار سلول های سرفانی و رشر آنهام یگررند.
صفحه 98:
ee ۳
ميلو به عنوان غزایی «ریایی
صفحه 99:
به نام یزدان پاک
موضوع:روانشناسی تغذیه
آشنایی با میگو و خرچنگ ها
خواص میگو و خرچنگ
میگوی نارنجی
زیستگاه اصلی :مناطق باتالقی چین
نام علمی :از نوع Neocaridina
اسامی عمومی( Orange Bee Shrimp- Orange Shrimp :میگوی نارنجی)
خانوادهAtyoidea :
اندازه :حدود 3سانتیمتر
درجه حرارت 71 :تا 76درجه فارنهایت 21 /تا 24درجه سانتیگراد
طول عمر :کمتر از 2سال
امنیت :به مخفی شدن البه الی گیاهان عالقه دارد.
غذاها :جلبک می خورد اما غذای ماهی ها را ترجیح میدهد.
آب :از باتالق های شور مزه می اید.
رفتار :تقریبا همیشه گرسنه است.
میگوی نارنجی
میگوی سرخ
زیستگاه اصلی :تایوان
نام علمیNeocaridina Denticulata :
اسامی علمی(Red Shrimp- Red Cherry Shrimp:میگوی سرخ)
خانوادهAtyidae :
اندازه :بین 2.5تا 3.5سانتیمتر
تشخیص جنسیت :ماده ها کمی بزرگتر هستند.
طول عمر1 :سال و نیم
درجه حرارت :بین 70تا 80در جه فانهایت21 /تا 27درجه سانتیگراد
امنیت:مخفی شدن البه الی گیاهان
نکته:نوزادان میگوی سرخ بسیار آسیب پذیر هستند.
غذاها :غذای ماهیان(پولکی ها و قرص های غذایی)و جلبک
میگوی سرخ
میگوی سنگاپوری
زیستگاه اصلی:جنوب شرقی آسیا ,سنگاپور
نام علمیAtyopsis Mollucensis :
اسامی عمومی( Singapore Shrimp:میگوی سنگاپوری) Flower Shrimp – Asian Fan -
Shrimp – Wood Shrimp
خانوادهAtyidae:
اندازه:بین 8تا 12سانتیمتر
تشخیص جنسیت :نرها بزرگتر هستند.
درجه حرارت :بین 73تا 84درجه فارنهایت 22 /تا 28درجه سانتیگراد
غذا ها :ذرات ریز غذایی مانند مواد آلی موجود در آب یا ریزه های جلبک
آنچه تهدیدش میکند :ماهی های بزرگ .
میگوی سنگاپوری
میگوی شیشه ای
نام علمیPalaemonetes:
زییستگاه اصلی :حوزه رودخانه آمازون,آمریکای جنوبی
اسامی عمومیAmerican Freshwater Glass Shrimp :
خانوادهPalaemonidae :
اندازه :بین 3.5تا 4سانتیمتر
درجه حرارت :بین 72تا 84درجه فارنهایت 22 /تا 28درجه سانتیگراد
اسیدیته آب :باید در آبی متمایل به phخنثی نگهداری شود.
غذاها :غذای ماهی (پولکی ,قرص های غذایی و)..و جلبک
طول عمر2 :سال
میگوی شیشه ای
میگوی بچه قورباغه ای
نام علمیLepidurus Packarid :
اسامی عمومیVernal Pool Tadpole Shrimp :
خانوادهTriopsidae :
اندازه :بین 2.5سانتیمتر و نهایتا به 5سانتیمتر میرسند.
تشخیص جنسیت :ماده ها از نر ها با داشتن کیسه تخم متمایز می شوند.
زیستگاه :آبگیر های بهاری ,بومی شیارهای شمال کالیفرنیا
خلق و خو :در طول روز در کف آبگیر ها به جستجوی شکار میپردازند و در ساعات غروب زمانی که اکسیژن آب دچار
نقصان می شود در سطح آب به چشم می خورند.
تغذیه :به شکار الرو ,حشرات وحتی میگوهای کوچکتر از خود می پردازند
تولید مثل :تولید مثل در طول ماههای بارانی به وقوع میپیوندد.تخم ها به وسیله ماده حمل و سپس در آب رها میشوندو
پس از 6تا 7هفته به سن بلوغ می رسند.
میگوی بچه قورباغه ای
میگوی آمانو
زیستگاه اصلی :ژاپن
نام علمی Caridina Multidentata :و japonica Caridina
اسامی عمومیAmano Shrimp , Yamato Shrimp ,Alga Shrimp :
خانوادهAtyidae :
اندازه 5 :سانتیمتر
رفتار :تقریبا همیشه گرسنه است.
برنامه کاری :روزکار است.
درجه حرارت :بین 64تا 86درجه فارنهایت بین 18تا 27درجه سانتیگراد
اسیدیته آب :بین 6تا 7ph
غذا :غذای ماهی(پولکی و قرص های غذایی) و جلبک
آنچه تهدیدش میکند :هم تانکی های گرسنه و معالجه ای که دارویش محتوی مس باشد.
سختی آب :بین 6تا 10dh
میگوی آمانو
میگوی رودولف
نام علمیCaridina Gracilirostris :
نام عمومیRudolph Shrimp :
خانوادهAtyidae :
زیستگاه اصلی :هندوستان
درجه حرارت25 :درجه سانتیگراد
اندازه :بین 1تا 1.5اینچ /حدودا بین 2.5تا 3.5سانتیمتر
تشخیص جنسیت :نرها رنگارنگ تر و بزرگتر از ماده ها هستند
امنیت :این میگوها خجالتی نیستند این میگوها را با ماهیهای کوچکتر نگهداری میکنند.
غذا :جلبک ,ماهی های مرده ,غذاهای مخصوص موجود در بازار
آنچه تهدیدش میکند :ماهی های گرسنه
میگوی رودولف
میگوی ص'ورتی ساکن در آبهای خلیج فارس
:ن''ام ع'لمی Penaeus semisulcatus
میگوی هندی ساکن در آبهای خلیج فارس
:ن''ام ع'لمیPanaeus indicus
میگوی موزی ساکن در آبهای خلیج فارس
ن''ام ع'لمی PenaeusMerguiensis :
میگوی سفید ساکن درآبهای خ'لیج فارس
:ن''ام ع'لمی Metapenaeus affinis
میگوی ببری سیاه یا مونودون
:ن ام علمیPenaeus monodon
میگوی سفید شرقی یا چ'ینی
:ن ام علمیPenaeus chinensis
میگوی ژاپنی یا کروما
:ن''ام ع'لمی Penaeus japonicus
انواع شاه میگوی آب شیرین
نام علمی Astacus astacus :
Astacus astacus : نام علمی
Astacus astacus : نام علمی
Astacus astacus ن''ام ع'لمی:
Astacus astacus ن''ام ع'لمی:
Astacus fluviatilis ن ام علمی:
خرچنگ گوشه گیر
نام علمیCoenobita Compressus :
اسامی عمومی) Hermit Crab :خرچنگ گوشه گیر)
خانوادهCoenobitidae :
حداکثر اندازه :به اندازه توپ بیس بال
طول عمر :بین 15تا 50سال
رطوبت :حداقل %50ولی %70بهتر است.
امنیت :درخانه متحرک خودش زندگی میکند.
درجه حرارت :بین 70تا 80درجه فارنهایت 21 /تا 26درجه سانتیگراد
رفتار :به صعود کردن و باال کشیدن از هر جایی عالقه دارد و شبها بسیار فعال است.
غذاها :در سواحل الشه خواری می کند.
خرچنگ گوشه گیر
خرچنگ نقب زن
نام علمیUca Pugnax :
اسامی عمومی( Fiddler Crab :خرچنگ نقب زن)
خانوادهOcypodidae :
زیستگاه اصلی :غالبا اراضی مردابی فلوریدا امریکا
حداکثر اندازه 1.5 :اینچ 3 /سانتیمتر +چنگال
طول عمر 1 :سال و نیم
امنیت :عادت به حفر تونل یا نقب زدن در زیر هرچیزی را دارد.
درجه حرارت 75 :تا 82درجه فارنهایت 23 /تا 27درجه سانتیگراد
رفتار :به صعود کردن و باال کشیدن از هر چیزی عالقه دارد.
غذاها :الشه خوار سواحل
آنچه تهدیدش می کنند :مرغ ماهیخوار ,راکون ها ,الک پشت ها
خرچنگ نقب زن
نمونه ای متفاووت از خرچنگ نقب زن
خرچنگ رنگین کمانی یا پتر یوت
نام علمیCardisoma Armatum :
اسامی عمومیCrab Patriot Crab - Rainbow Crab – Indigo-Land Crab - Tricolor :
Crab
(خرچنگ رنگین کمانی یا پتر یوت)
خانوادهGecarcinidae :
زیستگاه اصلی :غرب آفریقا
حداکثر اندازه 3 :اینچ 7 /ساتنیمتر +پا ها
طول عمر :احتماال 5سال
خلق و خو :به مخفی شدن عالقه دارد و از نظر رفتاری ستیزه جوست.
درجه حرارت :معوال با هر دمایی خود را وفق میدهد 23 /تا 29درجه سانتیگراد
غذاها :الشه خوار است.ماهی های مرده .
خرچنگ رنگین کمانی
خرچنگ چنگال قرمز
نام علمیSesarma Bidens :
اسامی عمومی( Clow Crab Red :خرچنگ چنگال قرمز)
خانوادهGrapsidae :
زیستگاه اصلی :تایلند ,سنگاپور ,هنگ کنگ
حداکثر اندازه 1.5 :اینچ 3 /سانتیمتر +چنگال و 2اینچ 5 /سانتیمتر است.
طول عمر 1 :سال و نیم تا 2سال
امنیت :زیر هر چیزی نقب می زند.
درجه حرارت :بین 72تا 82درجه فارنهایت 22 /تا 27درجه سانتیگراد
رفتار :مخفی می شود و شبها فعال است.
غذاها :در سواحل شنی الشه خواری می کند.
آنچه تهدیدش میکند :مرغان ماهیخوار ,الک پشت ها و خرچنگ های دیگر
خرچنگ چنگال قرمز
خرچنگ یوکاتان
نام علمی:
procambarus llamassi
نام عمومی( YUCATAN:یوکاتان)
خانوادهcambaridae:
زیستگاه اصلی :شبه جزیره یوکاتان(مکزیک)
حداکثر اندازه 2 :اینچ 5 /سانتیمتر+چنگال هایش..حقیقتا چنگال های درازی دارد.
طول عمر :احتماال 1سال و نیم تا 2یال
امنیت :مثل بسیاری از خرچنگ ها عالقه ای به مخفی شدن ندارد.
غذاها :از گیاهان استفاده می کند و به پولکی ها و قرصهای غذایی عالقه دارد.
آب :به آب تمیز نیاز دارد.
آنچه تهدیدش میکند :مرغ ماهی خوار.الکپشتها.ماهی های بزرگ
درجه حرارت :هرچه گرمتر باشد سریع تر تولید مثل میکند.
خرچنگ یوکاتان
خرچنگ آب شیرین
نام علمی( - Yabby - Lobster - Mudbug - Crawdad – Crayfish :خرچنگ آب شیرین)
زیستگاه اصلی :مناطق مرطوب ,دریاجه ها و رود خانه ها
حداکثر اندازه 3 :تا 6اینچ 7 /تا 15سانتیمتر
طول عمر 2 :تا 3سال
درجه حرارت :خودش را با هر دمایی وفق میدهد.
تولید مثل :معموال در بهار تولید مثل میکند اما در زمان های دیگر هم امکان پذیر است.
خرچنگ آب شیرین
دم پاره ها یا یورو پد ها
دنباله شنا -تلسون
قسمت پوزه مانند یا روستر
خرچنگ نعل اسبی در مقابله با باکتری های بیماری زا
باكتريها در حين رشد موادي به نام اندو توكسين ترشح ميكنند كه سبب ايجاد تب در انسان
اندوتوكسينها مشكل است ،به همين دليل نميتوان آنها را با
ميشود .چون تجزيه و سمزدايي
داروهاي خالص ازجمله
استريليزه كردن ساده نابود كرد .اين مساله ،مشكالت بسياري در تهيه
واكسنها و مايعات وريدي ايجاد كرده است.در حال حاضراز اندوتوكسينهاي به دست آمده از
استفادهميشود .اين ماده عصارهاي است كه از خون
عصاره تجزيه سلول آميبي شكل خرچنگي
خرچنگهاي نعل اسبي گرفته شده و ميل تركيبي بسيار بااليي نسبت به اندوتوكسينها ،نشان
ميدهد .تصور ميشود كه خرچنگهااز اين مواد شيميايي به عنوان سيستم ايمني اوليه استفاده
ميكنند.
به دليل حساسيت بسيار باال و سهولت اندازهگيري با اين مواد (كه تنها 15دقيقه به طول ميكشد)
داروها و مايعات تزريق وريدي طي 20سالگذشته به طور چشمگيري افزايش يافته است .مواد
خلوص
داروهاي مشخص و منحصر به فردي نيستند .در
مذكور در تشخيص بيماريها چندان سودمند نيستند زيرا
عوض وقتي كه نيازمند آگاهي سريع از نتيجه آزمايش هستيم ،براي مثال در مننژيت نخاعي؛اين مواد
اندازهگيريكننده از همه مفيدترند .اين مواد را از خون كشت شده خرچنگهاي نعل اسبي زنده تهيه
ميكنند و به اين ترتيب تا 30در صد از كل حجم خون خرچنگ را ميتوان جمعآوري كرد.
خرچنگ نعل اسبی
خرچنگ آبی گونهCallinectes sapidus
رنگ سبز زيتوني و سفيد خرچنگهاي آبي و درخشندگيشان دليل نامگذاري آنهاست.اين خرچنگها غالبا در کف زندگي مي کنند و
در مدخل رودخانه ها شکارچي هستند .تاالبها و مناطق ساحلي اقيانوس اطلس غربي منطقه كارائيب و خليج مکزيکزيستگاه اين
نوع خرچنگ است .خرچنگهاي آبي از سخت پوستان 10پا به شمار مي روند و از خانواده ميگو البستر و خرچنگ آب شيرين
هستند.اين خرچنگ با استفاده از سه جفت پاهاي مياني راه مي رود كه داراي نوک تيز مي باشند .اين موجود از چنگالهاي
گازانبري براي دفاع از خود استفاده و شکار را بوسيله آن ها گرفتار مي کند.دوجفت ضمائم پشتي در گونه هاي بدست آمده
با نام التين )Callinectesبه زبان يوناني يعني شناگر زيبا( مانند پارو عريض و مسطح است که باعث شده از
اين
خرچنگها يک شناگر واقعي بسازد.
خرچنگ مدور
خرچ'نگ هالووین
روح خرچنگ
خرچنگ خال دار
خرچنگ ناخنی
خرچنگ عنکبوتی ژاپنی
خرچنگ پیکانی
خرچ'نگ نقاب دار
خرچنگ زمینی آبی
yetiخرچنگ
خرچنگ آبی
نمونه ای از خرچنگهای غول پیکر
دم
چشم های مرکب
شکم
سر وسینه متصل به هم
پنجه ها
پاهای شکمی شنا
چشمهای بزرگ
پاهایی که غذا را از آب جدا کرده و جمع آوری میکند
خوراکی
خرچنگ
میزان چربی و کالری
خواص خوراکی
60گرم پخته شده
دارای 122گرم کالری
و 2گرم چربی می
باشد.
سعی کنید به جای اینکه با کره
صرف کنید آن را با لیمو سرو
کنید تا مانع ورود چربی به
بدنتان شود و مقداری زیادی
سلینیم در بدن تامین شود.
خوراکی
خواص خوراکی
100گرم میگو حاوی
77میلی گرم آب
99کالری انرژی
میگو
8/1گرم پروتئین
8/0چربی
163میلی گرم کلسترول
91میلی گرم قند است.
ویتامین ها
ویتامین C-A-E-D-B12-B6
ویتامین کلسیم-آهن -منیزیم
سدیم -روی -پتاسیم
مس-منگنز-سلنیم
نیاسین (یکی از ویتامین های گروه )B
فسفر میگو نسبت به سایرآبزیان بیشتراست.
ارزش غذایی میگو
میزان کلسترول در 100گرم میگو حدود دو سوم میزان کلسترول در یک تخم مرغ 50گرمی است.یعنی در وزن مساوی میزان کلسترول میگو یک سوم
کلسترول تخم مرغ است با این تفاوت که در میگو میزان اسید چرب اشباع که برای سالمتی مضر است صفر است که میتواند به کاهش کلسترول خون
کمک کند .براساس تحقیقاتی که در دانشگاه راکفلرد امریکا صورت گرفته و به تایید انجمن متخصصان قلب امریکا رسیده و در مجله نظام پزشکی ایران نیز
به ثبت رسیده کلسترول موجود در میگو باعث افزایش کلسترول خون نمی شود .و اصوال انچه که علت اصلی افزایش کلسترول خون است اسید های
چرب اشباع به شمار می روند.میگو مقدار قابل توجهی امالح ضروری به خصوص فسفر و اهن دارد که به ویژه برای کودکان درحال رشد و زنان باردار بسیار
مفید است .نکته قابل توجه دیگر این است که در غذای دریایی به دلیل کمتر بودن بافت پیوندی به نسبت سایر غذاهای گوشتی گوشت آنها نرم تر
بوده و این واقعیت به خصوص پس از پخت مشخص می شود .
به همین دلیل غذاهای دریایی و از جمله میگو برای افراد مسن که به دلیل وضعیت دهان و دندان کمتر قادر به جویدن و هضم غذا هستند بسیار مفید
است.میگو یکی از آبزیان خوش خوراک محسوب می شود که در تغذیه انسان به عنوان یک منبع پروتئین دریایی اهمیت زیادی دارد و از لذیذ ترین
غذاهای دریایی است.از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند مانند گوشت ماهی و گوشت ماکیان میگو کالری کمتری دارد
.پروتئین موجود در میگو کیفیت باالیی داشته و حاوی تمام اسید های آمینه الزم جهت رشدمی باشد میگو در کل دارای چربی کمی می باشد اسید های چرب
امگا 3که از دسته های اسید های چرب غیر اشباع بوده و برای سالمتی مفید هستند در میگو به وفور یافت می شود که در کاهش خطر بیماری قلبی موثر
است ..اسید های چرب امگا 3مانند:ایکوزوپنتانوئیک( )EPAاسید همچنین دوکوزاهگزانوئیک( )DHAمی باشد که از اجزای ضروری برای غشای سلول
مغز و بافت چشم هستند وبه کنترل التهاب و پیشگیری از لخته شدن خون کمک میکند.
لیپوپروتئین ( LDLچربی بد خون) سبب راه یافتن کلسترول به درون دیواره ی عروق و ایجاد سرخرگ های سفت شده می شود .افزایش HDL
(چربی خوب) و کاهش ( LDLچربی بد) ازخطر ابتال به بیماری های عروق کرونر قلب می کاهد.با تغذیه مناسب می توان نسبت LDLبه HDLرا
کاهش دادکه این امرکاهش LDLبه )HDLگامی اساسی در پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی است .افزایش نسبت LDLبر HDL
عاملی
برای افزایش میزان احتمال بیماری های قلبی – عروقی محسوب می شود .همچنین در بیماری های قلبی -عروقی اساس پیشگیری و درمان ،کاهش
چربی بد و افزایش چربی خوب ،یعنی کاهش نسبت LDLبه HDLدرخون است.آن چه مطالعات بالینی روشن می سازد این است که نحوه تغذیه،
نقش بسیار اساسی در تغییر سطح سِ ـ ُرمـی LDLو HDLدارد.
چه عواملی سبب افزایش ( LDLچربی بد خون) می شوند؟ یکی از عواملی که سبب افزایش LDLو سطح سرمی کلسترول می گردد ،مصرف
اسیدهای چرب اشباع است .این امر به خصوص با مصرف اسیدهای چرب ترانس بیشتر می گردد که این اسیدهای چرب به طورعمده در روغن های
هیدروژنه (جامد) یافت می شوند .چه فاکتورهایی سبب افزایش ( HDLچربی خوب خون) می شوند؟
یکی از فاکتورهای مسبب افزایش چربی خوب خون ،که نتیجه ی آن کاهش ابتال به بیماریهای قلبی – عروقی است ،مصرف اسیدهای چرب غیراشباع
امگا – 3مانند ایکوزوپنتانوئیک اسید( )EPAوهمچنین دوکوزاهگزانوئیک ( )DHAمی باشد .ایناسیدهای چرب در ماهی و میگو و فرآورده های دریایی
به
وفور یافت می شوند.
نکته ای درباره کلسترول میگو
بیشتر افراد تصور نادرستی در مورد مصرف میگو دارند .در هر 110گرم میگو 200میلی گرم کلسترول وجود دارد؛ براین اساس بسیاری از مردم از مصرف آن
اجتناب می کنند؛ در حالی که بر پایه بسیاری از مطالعات انجام شده ،با وجود غنی بودن میگو از کلسترول ،هیچ دلیلی برای اجتناب از مصرف آن وجود
ندارد.رژیم غذایی حاوی میگو ،میزان LDLرا به مقدارکم و میزان HDLرا به مقدار بیشتری افزایش می دهد .بنابر این با مصرف میگو
نسبتLDL
به HDLرا کاهش دهید.مطالعات در مورد اثرمیگو و تخم مرغ روی سطح کلسترول افرادی که کلسترول خون آنها طبیعی بوده ،نشان می دهد که رژیم
غذایی حاوی میگو ،میزان LDLرا به مقدارکم و میزان HDLرا به مقدار بیشتری افزایش می دهد؛ در نتیجه نسبت LDLبه HDLرا کاهش
می
دهد؛ در صورتی که مصرف تخم مرغ نتایج عکس مصرف میگو را داشته است؛ به عالوه با توجه به این که مصرف میگو سطح تری گلیسرید خون را تا 13
درصد کاهش می دهد ،بنابراین مصرف میگو با کاهش خطر بیماری های قلبی – عروقی همراه است.
ارزش تغذیه ای میگو
میگو منبع عالی ویتامین ،B12ویتامین ، Dسلنیوم و چربی های غیراشباع است .میگو یک منبع پروتئین با کالری کم محسوب می گردد که حاوی آهن و
نیاسین (یکی از ویتامین های گروه )Bنیز هست .با توجه به اینکه میگو یک منبع عالی از اسید آمینه تریپتوفان میباشد(اسید آمینه تریپتوفان در بدن
به نیاسین تبدیل می شود)؛ بنابراین میگو در کل دارای نیاسین فوق العاده باالیی است (نیاسین موجود در میگو +نیاسین به دست آمده از تریپتوفان در
بدن).میگو حاوی مقادیرزیادی تریپتوفان و سلنیوم است .سلنیوم به علت دارا بودن اثر آنتی اکسیدانی به پیشگیری از سرطان کمک می کند.سلنیوم یکی از
مواد معدنی است که با اثر آنتی اکسیدانی خود به پیشگیری از سرطان کمک می کند .این ماده در میگو به مقدار بسیار زیادی وجود دارد.تنها مصرف روزانه
120گرم میگو 7/81درصد نیاز روزانه به این ماده ی مغذی(سلنیوم) را برطرف می کند.
نقش سلنیوم در نوسازی و ترمیم بخش های تخریب شده ی DNAبه طور کامل روشن است .به عالوه ،سلنیوم درفعالیت آنزیم گلوتاتیون
پراکسیداز دخالت دارد .این آنزیم در کبد مواد سمی و مضر را خنثی می کند .هنگامی که سطح «سلنیوم » در خون و کبد کاهش می یابد ،عوامل اکسیدانی و
رادیکال های آزاد ،موجب تخریب DNAو ایجاد سلول های سرطانی و رشد آنها می گردند.
میگو به عنوان غذایی دریایی