صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
ييدايش سازمان ملل متحد ناکامی جامعه انسانی در پیش گیری از آغاز جنگ جهانی دوم. اين باور را تقویت کرد که ایجاد یک نظام همکاری بین المللی کارامد. می تواند در حفظ جهان در برابر جنگ موثر باشد. سرانجام در کنفرانسی که در سال 1945 در سانفرانسیسکو برگزار شد, 151 کشور پیش نویس منشور ملل متحد را تدوین کردند.. . و سازمان ملل متحد کار خود را به صورت رسمی از اکتبر 1945 آغاز کرد. سازمان ملل متحد, نهادی است که در میان نظام های گوناگون معا اقساای ماس و وف ‎Gell aS Gls‏ الملل, هماهنگی برقرار می سازد.

صفحه 4:
این سازمان کانون اصلی گردهم آبی ها وانجام مذاکره دربار هل و امس ای تعس كاين سا مان رای حفط صل ۰ و دارد کل ما يا محدود کردن درگیری ها و در نهایت, استقرار صلح نمودار گشته است. هم اکنون سازمان ملل متحد, سازمانی جهانی است که بر اثر تجربه هاء ايتكارها و كسترش تعاليت ‎as (tls‏ صورت مارمانی مضاوت باانجم در کنفرانس سانفرانسیسکو پیش بینی و طراحی ‎on‏ )29 درآمده است.

صفحه 5:
اهداف سازمان ملل ماده 1 منشور سازمان ملل متحد, اهداف این سازمان را این گونه بیان می دارد: با ای ی ین ای ار ال رت ی بر برای جلوگیری و برطرف كردن تهدیدات بر ضد صلح به صورت سای ام و اش اقول عدالت و حدوق من 11 2. توسعه روابط دوستانه میان ملت ها بر مبنای احترام به اصل تساوی حقوق و خودمختاری ملل و انجام دیگر اقدامات مقتضی برای تحکیم صلح جهانی؛

صفحه 6:
3- ایجاد شرایط همکاری بین المللی در حل مسائل بین المللی در زمینه اقتصادی, اجتماعی, فرهنگی یا بشردوستی, در بر انگیختن همگان به رعایت حقوق بشر و آزادی های اساسی. هدف سازمان ملل متحد در این معاهده, حفظ صلح و امنیت بین المللی تعریف شده است. ‎Elen) oie Olea yl‏ ورف موی او کی ۰ ما صل و ار یس کار اوه ‎oles‏ اه اس برس ماس ا ل سا عار لسن الملا اس بدون جانب داری, به مسئولیت خود عمل کند.

صفحه 7:
شورای امنیت سازمان ملل متحد که شاخص ترین و پیچیده ترین سازمان بین المللی است. از ارکان اصلی و فرعی بسیاری تشکیل یافته است. شورای امنیت, یکی از شش رکن اصلی سازمان ملل متحد به شمار می آید. درماده 1 منشور ملل متحد, یکی از چهار وظیفه اصلی این سازمان, حفظ صلح و امنیت بین المللی بیان و بر اساس ماده 24 منشورء اين وظیفه بر عهده شورای امنیت گذاشته شده است. شورا بر اساس ‎cil,‏ 23 متشون بانزده عضو دارد که بنج عضو آن دایم و ده عضو آن غیردايم هستند.

صفحه 8:
جمهوری خلق چین. فرانسه, روسیه, انگلستان و ایالات متحده امریکا اعضای دایم شورای امنیت هستند که افزون بر امتیاز عضویت دایم در این شوراء از امتیاز ویژه ای به نام «حق وتو» نیز برخوردارند. منشور ملل متحد, وظیفه اصلی حفظ صلح و امنیت بین المللی را به شورای امنیت محول کرده و بر اساس آن, شورا باید مراقب هر گونه اقدامی باشد که به حفظ صلح جهانی آسیب می زند. البته شورای امنیت در عمل, با برخی محدودیت ها چون: منشور ملل متحد و عمل در قالب آن. محدودیت های خاص در مداخله بشردوستانه, نظارت های موجود برتصمیم های شورا و محدودیت سیاسی روبه روست. جدای از آن, حفظ منافع کشورهای قدرتمند و سلطه گر را نیز در اين راستا نباید نادیده گرفت.

صفحه 9:
مجمع عمومی . 3 مجمع عمومی, آرگان مرکزی سازمان ملل متحد به شمار می آید و آن را می توان مهم ترین رکن تبادل نظر و مشورتی این سازمان دانست. مجمع عمومی, از همه کشورهای عضو تشکیل می شود و هر یک از اعضاء یی رای دازند. بر این اساس ان محم را«مجلس حهای »> تاد اند که ‎te Galle Sols‏ رای ادا راز ‎tales ale wee‏ است. وظایف و اختیارات مجمع را می توان به پنج بخش تقسیم کرد

صفحه 10:
. وظیفه بحث و مذاکره؛ . وظیفه سرپرستی یا نظارت؛ اه اسایی باه . وظیفه مالی؛ . وظيفة اصلاحاتى:

صفحه 11:
در مجمع, برخلاف شورای امنیت, «وتو» وجود ندارد و عضویت وسیع تر آن. به کشورهای بزرگ امکان داده است از مجمع به عنوان سکوی تبلیغاتی خود, سوء استفاده کنند. بنابراین. در مواردی که شورای امنیت به دلیل «وتو» با بن بست روبه رو می شود. مسئله مورد بحث, در مجمع عمومی مطرح می گردد. مجمع عمومی تاکنون چهارده رکن فرعی را ایجاد کرده است که هریک وظایف خاص خود را در راستای اهداف و وظایف مجمع پی گیری می کمیسیون حقوق بین الملل(11,0, برنامه عمران ملل متحد(17([۳8۳), صندوق جمعیت ملل متحد(1([۳1۸), و کمیساریای عالی ملل متحد برای پناهندگان (*1711101), در شمار اين ارکان هستند.

صفحه 12:
شورای اقتصادی و اجتماعی شورای اقتصادی و اجتماعی. سازمان دهنده همکاری بین المللی در زمينه امور اقتصادی و اجتماعی است. چون هدف اصلی از تشکیل سازمان ملل متحد, حفظ صلح و امنیت بین المللی است. این سازمان به ایجاد همکاری میان ملت های گوناگون جهان و پیدا کردن راه حل هایی برای مشکلات اقتصادی و اجتماعی آنها, به عنوان یکی راه های اساسی جلوگیری از جنگ, توجه کرده است هم اکنون شورای اقتصادی و اجتماعی 54 عضو دارد. انتخاب اعضای شورای اقتصادی و اجتماعی باید بر اساس تنوع جغرافیایی, اجتماعی و فک اعام کید تیضای شناد از پم کرو افرت ‎ses gS‏ گروه امریکای لاتین. گروه اروپای غربی و دیگران و گروه اروپای شرقی باشند

صفحه 13:
اين شورا می تواند در زمینه مسائل سیاسی. اقتصادی, اجتماعی؛ فرهنگی, تربیتی, بهداشتی و دیگر موضوع های بین المللی, مطالعه و تحقیق ‎iS‏ و نتیجه تحقیق های خود را به صورت توصیه نامه به مجمع عمومی پا دولت های عضو سازمان تخصصی مربوط بفرستد. از وظایف شورای اقتصادی و اجتماعی می توان به انجام مطالعات. صدور توصیه نامه, تهیه پیش نویس کنوانسیون ها, تشکیل کنفرانس های بین المللی و همکاری با سازمان های تخصصی اشاره کرد صندوق کودکان ملل متحد(یونیسف) مجمع عمومی, صندوق کمک های اضطراری بین المللی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) را در یازدهم دسامبر 1946 تاسیس کرد و چندسال بعد, نام آن به «صندوق کودکان ملل متحد» تغییر یافت. هدف ین سازمان, کمک به مادران و کودکان کشورهای در حال توسعه است. یونیسف برای حمایت و دفاع از کودکان, چارچوبی فراهم کرده است

صفحه 14:
و برای آگاهی از نیازهای خاص کودکان و رفع آن, تصمیم گیری و اقدام می کند. بدین دلیل, یونیسف, تجربه و تحلیل طرح های توسعه ملی را بنا بر درخواست دولت ها می پذیرد و آن طرح ها را از نظر سودمندی برای تن درستی کودکان و میزان مرگ و میر بیماری های کودکان ارزیابی می کند. یونیسف در محدوده امکانات مالی خود, تجهیزاتی را که دولت ها برای آغاز مبارزه گسترده ‎sly‏ کنترل بیماری ها, ایجاد مراکز بهداشتی و بهبود تغذیه نیاز دارند. فراهم می آورد. از فعالیت های مهم این سازمان, برنامه گسترده واکسیناسیون کودکان جهان تا سال 1990 بر ضد شش بیماری مهلک و اصلی اطفال 1 (سرخک, دیفتری. سیاه سرفه, کزاز , فلج اطفال و سل) بود که با همکاری نزدیک سازمان بهداشت جهانی اجراشد.

صفحه 15:
سازمان تربیتی, علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) برای تأسیس یک سازمان آموزشی, علمی و فرهنگی وابسته به سازمان ملل متحد؛ از اول تاا16توامیر 1954 کفرانسی درز لندن تشکیل پتید که ‎al‏ مر این کنفرانس, «کمیسیون, مقدماتی, آموزشی, ‎wale‏ و فرهنگی» را نیز مر اه ام دی ‎OG‏ ها و وظیفه می کرد. 9 بوشسكو در تاريخ جهارم باس ‎TODO‏ بس از آتكه یس كتيور اتماكنتدة ايناس ‎pes WS eas ea ol GU‏

صفحه 16:
اين سازمان از سه رکن کنفرانس عمومی, شورای اجرایی و دبیرخانه می شود. بر اسان ماده 1 اشاس ناه وک هدف سازمان, کمک به صلح و امنیت جهان به وسیله ترویج همکاری میان ملت ها از راه آموزش علوم و فرهنگ است, به گونه ای که در همه جا احترام به عدالت, حکومت, قانون, حقوق بشر و آزادی های اساسی برای همگان فراهم شودمهم ترین فعالیت یونسکو در زمینه آموزشی در سطح جهان, مبارزه با بی سوادی و ريشه كنى اين مشئله بوده أرست.

صفحه 17:
پرنامه یونسکو در زمینه فرهنگ, سه مرحله اصلی و به هم پیوسته را پی گیری می کند: ِ آفرینش آثار اصیل, حفظ آثار موجود و نشر و نقد بین المللی فرهنگ ها. رس ی ان ات ‎debi ayy els‏ توسعه ساختار اساسی علوم در کشورهای عضو, ترغیب همکاری بین المللی برای پیشرفت پژوهش ها و مدارک علمی و به کار بردن علوم و تکنولوژی در کارهای عمرانی است.

صفحه 18:
سازمان بهداشت ‎(WHO) wir‏ انديشه تأسيس بهداشت جهانی, با پیشنهادی در کنفرانس ملل متحد درباره انين شاريان مها زر سال 1945 در سات يسدر شکل با استناد به ماده 1 اساس نامه سازمان جهانی بهداشت. هدف این سازمان. «رسیدن به عالی ترین سطح ممکن از بهداشت برای همه مردم است.» همان گونه که اساس نامه اشاره دارد, بهداشت به معنای «حالت رفاه کامل جسمانی, روانی و اجتماعی است, نه صرفا فقدان ‎soley‏ یا علیلی.»

صفحه 19:
وظیفه سازمان بهداشت جهانی, کمک به بهبود معیارهای آموزشی, تشویق به بهبود تغذیه. مسکن, بهداشت. تفریح» شرایط اقتصادی یا کار و دیگر جنبه های بهداشت زیست محیطی با همکاری موّسسه های تخصصی و در صورت نیاز. کمک به دولت های متقاضی در تقویت خدمات بهداشتی و تلاش در زمینه پیشبرد فعالیت های ريشه کنی بیماری های واگیر, همه گیر و بومی است. معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای محم عدا اعلا یه ال 1961 د فص با 1665 ات و آثار پیش گیری از گسنرش سلاح های هسته ای را یادآور شد.

صفحه 20:
این قطع نامه, خطوط کلی و مهم ترین مطالب معاهده آتی منع گسترش را تبیین کرد. بر اساس ماده, 9 معاهده اصطلاح دولت هسته ای به دولتی گفته می شود که تا پیش از ژانویه 1967 یک سلاح هسته ای يا وسیله انفجاری ساخته و منفجر کرده باشد. عریف نشدن سلاح هسته ای, نبود نظارت بر فعالیت دولت های هسته ای, موکول شدن حق خروج دولت ها از معاهده به موافقت شورای امنیت که اعضای اصلی آن امریکا و شوروی بودند و برخی موارد دیگر, بیان گر وضعیت نابرابر دولت ها در مقایسه با امریکا و شوروی در این معاهده است.

صفحه 21:
دولت ها برای استفاده صلح جویانه از اين انرژی. همگی نقض این معاهده را در عمل به اثبات رسانیده اند. سازمان ملل متحد و مجمع عمومی آن, همچنان به فعالیت های خود در راه خلع سلاح ادامه می دهند. ولی در این شرایط که میان حرف و عمل, تفاوت فاحشی وجود دارد. در بسیاری موارد. جاه طلبی قدرت های بزرگ, مانع از تحقق اهداف مثبت این معاهده می شود. عملکرد سازمان ملل در جنگ ایران و عراق و کاربرد سلاح شیمیایی یکی از جنبه های مهم جنگ ایران وعراق. نقض عمومی, پی دریی و از سازمان دهی شده حقوق انسانی از سوی رژیم بعنی عراق و واكنش ضعیف و ناکافی مجامع بین المللی به ویژه شورای امنیت در برابر آن بود.

صفحه 22:
عاهده و اسناد بین المللی در زمینه ممنوعیت استفاده از سلاح های شیمیایی در جنگ ها فراوان است. پروتکل 17 ژوئن 1925 ژنو, از مهم ترين اسناد بين المللى در اين زمينه به شمار مى رود. 1 ‎Shales a iiss eho ae ae‏ را امضا کرده اند , به کارگیری سلاح شیمیایی در جنگ ها بدون قید و شرط ممنوع در 7ك ‎el‏ تسد ا ورا 0 21994 كه بر اساس كزارش هيئت اعزامى سازمان مللء استفاده از سلاح هاى عابى اند وه شدت محكوم شدسده اس

صفحه 23:
همچنین بر لزوم احترام به پروتکل 1925 ژنو تأکید گردید. ولی از عراق به عنوان استفاده کننده از سلاح های شیمیایی بر ضد ایران نامی به ميان نيامد. سیاست رژیم عراق در تداوم کاربرد سلاح های شیمیایی در جنگ ایران و عراق. سبب شد تا شورا قطع نامه ای در تاریخ 26 اوت 1988 صادر کند. هر چند شورای امنیت با صدور قطع نامه یاد شده, بخش مهمی از وظایف خود را در زمینه کابرد این سلاح به انجام رسانید. ولی پرسش اینجاست که اگر شورا از همان آغاز استفاده عراق از سلاح شیمیایی, چنین مواضعی بر برانر عرای پیش می کرفت. ابا این قدر فرباتی و مصدوم از این حمله ها برجای می ماند؟

صفحه 24:
کرش وراه اامیت در رای مس یکی از موارد عص کسزده حقوق انسایی مستاه فلسطین است رريم خاضب اسرائیل با حمایت در این کشور به کشتار دسته جععی و هزازان جنايت ضد انسانى ديكر دست ار قواعد عرقي پذیرسش در چگ ها اسل حمایب از افراد غير نظادى در برابر خطرهای ناشی از درگیری های مسلحانه است. با توجه به کشتارهای گسترده رژیم صهیونیستی و زیر پا گذاشتن کامل حقوق انسانی مردم فلسطین, ایا حمله های رژیم غاصب اسرائیل, نقض فاحش حقوق بشر و تهدیدی براء شلك متطظفةرو جهان تست )م غاضد انرائيل د كوسد ده است.

صفحه 25:
| دست آویز قرار دادن قطع نامه هاى بين المللى که یک طرفه وب حمایت دولت های غربی و در رأس آنها امریکا صادر شده است, ار ل ل ل ل توجه به جنايت هاى ضداساني رريه اسرائيل. شوراى امنيت موظف است . مسئله رزيم اسرائيل را بدون توجه به ملاحظات سياسى و حمايت هاى امریکا از اين رژیم. در دستور کار خود قرار دهد تا پای بندی اين رژیم را به موازين بين المللى. عملى سازد. بى ترديد. سكوت سازمان ملل و ديكر مجامع بين المللى در برابر اين نقض حقوق بشر تنها محکومیت آنها را نزد افکار جهانی در پی خواهد داشت.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
24,000 تومان