صفحه 1:
دس alirezasaemin;

صفحه 2:

صفحه 3:
109 ecceseceee Ng VWI cose

صفحه 4:
۰ هه يا كريب ( 6112126 ) بیماری واگیرردار است که توسط نوعی ویمروس آرازهای از خانواده 6 ۲013 ۲11۷/260۷ 60۲/20 ایجاد می‌شود. اين نوع ویرروس‌ها در پرندگان و پستانداران اشر م ىكذا رند.اين بيمارى باعث عفونت حاد دستگاه تنفصی می‌شود که با سردرد ناگهانی؛ درد ماهیچه تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود.این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث ذات الرریه شود. سه گونه ویروس آنفلوآنز! به نامهای - 85 ۸ وجود دارد .

صفحه 5:
ae ‏شیوع بيدا كرد و تا اروز آمار مرگ و‎ Wade» ‏در قرن بیستم ویرروس آنتلوآنزا‎ ‏می یک سیم ننرولی را طی کرده‌است. به این صورت که در آغاز فعالیت این ویرروس‎ ‏مرگ‌های دسته جمعی حتی *4 میلیون نضر در یکسال گنرارش شده‌است اما به مرور كاهش‎ ‏یافت. امروزه گونه‌های جدیدتر این ویربوس ماند آنقلوآنزای پررندگان یا آنقلوآنزای‎ ‏خوکی نی ظهور کرده‌اند.‎

صفحه 6:
Sak ‏که در +هرضصی انفلو ان‎ ol بیماری‌هایی چون قلبی» ریوی؛ کلیوی» دیابته آسم» بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن ‎ol 3)‏ به انفلو انا را افنرایش می‌دهند . همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. چون این بیماری وگیم دار است در مکان‌های عمومی امكان انتقال اين بيمارى زياد می‌باشد .

صفحه 7:
تب ولرز» سردرد» دردهای عضبلانی از < پا خلط همراه پاشد. 4 گلودرده خشونت صداء آبریزش از بینی از علایم شایع بیماری هستند. آنفلوانرا در تما سنین به غیم از دوران شیر‌خوارگی دیده می‌شود. شیوع ناگهانی انواع مختلف آنفلوانزاتقریبا هر زمستان رخ می‌دهد و شدت آنهامتفاوت استه.

صفحه 8:
8 ‏بيمأرى‎ je عنونت با ویرروسهای دسته اورتومیکسوویرروسها. این ویرروس‌ها در اش تماس مستقیم یا غیر‌مستقیم (مثلا استفاده از لیوان آلوده) گستررش می‌یابند.

صفحه 9:
هرچند دوره معمولی بیماری ۳ تا ؛ روز است اما چون در جربان آنقلوآنزا میکروب‌های ديكرى به بدن حمله ی کنند ازاینرو سبب پیدایش عفونته‌های ثانوی به خصوص در دستگاه تتفس هم می گردند و این بدان معنا است که آنقل‌آنز! مقاومت بدن را کم کرده و آن را بای دچار شدن به بیماری‌های دیگر آماده می‌سازد. به کار برردن ماسک» گندزدایی هوای اتاق پیماران و جدا کرردن مسریع مبتلایان از افراد سالم تا حدی مانع شیوع آنفل وآذزا می‌شود.

صفحه 10:
اكى يكى از موارد زیر به هنگام درمان رخ دهند: - افنرایش تب یا سرفه - وجود خون در خلط - گوش درد - تتگی نقس یا درد ققسه سینه - ترشحات غلیظ از بینی» سینوس‌ها یا گوش‌ها - درد سینوس - درد یا سفتی گردن.

صفحه 11:

صفحه 12:
(به انگلیسی: ۴۱۵0۵5 و تا پارانشیم کید است و به دلایل مختلفی مى تواند ايجاد شود كه بعضى از آنها قابل مسرايت هستتد و برحنى مسرى نيستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت می کنند میتوان به افرراط در مصرف الکل " اش بضی داروها " آلودگی به باکتری و هم‌چنین ویرروس اشاره نمود. هپاتیت ویرروسی منجر به عفونت کبدی می‌گرردد. عامل بيمارى هپاتیت ویررال(ویرروسی) یک ویرروس است و در ابتدا می‌تواند مثل یک سرما خوردگی برروز نماید. ولی بیماری مزمن هپاتیت 6/۳" بر عکس مسرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان می‌تواند حیات بیمار را تهدید کند. بیشتر مبتالایان به هپاتیت از نوع 62 و 18 علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویرروسی را نشان می‌دهند از قبیل خستگی» دل درد؛ درد عضجلانی و تهوع و بی اشتهایی» ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی برروز می‌کند که شامل تورح شکم» اندامهاء يررقان و خوذرینری‌های گوارشی و ... است .در ایبران بالغ بر 4۳ افراد آلوده به اين وی‌وس می‌باشند.

صفحه 13:
روس پانیت ب و اين ويمروس عمدتا از طرريق تماس با خون افراد آلوده منتقل می‌شود .همچنین روش‌های زیر می‌تواند باعث انتقال این ویرروس گردد :ارتباط جنسی با افرراد آلوده-استفاده از سوزن هاى آلوده که به عنوان سرنگ استفاده می‌شوده به ویره در افراد معتاد به مواد مخدر تزریتی و همچنین -سوراخ شدن بدن با هر وسیله یز یا سوزن آلوده (مثل خالکویی غیس بهداشتى )-استفاده از لوازم شخصى به صورت اشتراكى -دريافت ف آوردمهاى خون و پللاسمای آلوده که در اییران اکشرا در بیماران تالاسمی و هموفیلی دیده می‌شود.-زخمی شدن پوست بدن در یک بخش آلوده بیمارستانی .

صفحه 14:
۰ و برای جلیگیرری از انتشار این ویرروس کارهای زیر ضروری به نظس می‌رسد:زخم و برریدگی‌های پوست را خودتان پانسمان کنید. در صورت نیاز به کمک ببرای پانسمان زحم از دستکش استریل استفاده شود .در صورتی که به این بیماری مبتلا هستیده خونء پلاسما و اعضای بدن و بافت اهداء نکنید .از ریش‌تراش مسواک» و لوازم آرايشى با لوازم شخصی دیگران به طور مشترک استفاده نکنید.به یاد داشته باشید غیس از واكسن نوع 15 اين بيمارى؛ این بیماری واکسن و درمان کامل ندارد. ازایمرو پیشگیرری از آلودگی دیگان با عمل به توصیه‌های بهداشتی بر عهده شماست .

صفحه 15:
زمايشها ‏ از ديكى نکات مهم در مورد این ویرروس این است که به تدریج به کید آسیب می‌رساند. یک کبد سالم مواد شیمیایی مورد نیاز بدن را می‌سازد و مواد سمی را از خون خارج می‌کند. وقتی شما به این بیماری مبتلا می‌شوید کبد شما ملتهب می‌شود و بافت طبیعی تخریب شده به ‎le‏ آن بافت فیبس‌ی و فرسوده می‌ماند.پس از تشخیص پزرشک آزمایش کبد انجام می‌گیررد. این کار از طرریق آزمایش‌های خون» سونوگرافی و نمونه برردارى از كبد كار بسيار آسانی است و از طرربق بى حسی موضعی و از طرریق یک سوزن نمونه گیرری انجام می‌شود و بيمار حداكش يك روز در بیمارستان بسترری می‌شود.

صفحه 16:

صفحه 17:
۰ بهداشت به زیان فارسی دری ((صحت» علم و هنر پیشگیری از بیماریهاه طولانی ‎BS‏ ‏عم و بالا ببردن سلامتی به‌وسیله کوشش‌های اجتماعی است. بر همین اساس» بای بهداشت فرردی» عمومی» روانی و غذایی تعریف‌هایی وجود دارد.

صفحه 18:
۰ طبق سازمان جهانی بهداشته بهداشت به بر سه سطح استوار است: پیشگیس‌ی سطح اول» سطح دوم و سطح سو].

صفحه 19:
اول ‎ole 2‏ جلو گیمری از برروز بیماری انجام می‌شود. اين اقدامات موجب الا رفتن میزان قدرت چسمی و روانی افرراد جامعه و سالمتر شدن محیط زندگی می‌شود؛ و خود به دو مرحله تقسیم می‌شوند: ‎wy‏ هه این مم‌حله عبارت است از محموعه اقدا

صفحه 20:
شامل آموزش همگانی بهداشته بهبود رژیم غذایی بر اساس گرروه‌های سنی» فراهم آوردن شرایط مناسب مسکن» کار» و تأمین تفریحات سالم می‌شود.

صفحه 21:
ب# مه بهداشتی و بیماری‌ها شامل روش‌هایی اختصاصی است که از برروز بم‌خی بیماری‌ها جلوگیرری می‌کند؛ همچون تزریق واکسن بای پیشگیری از ابتلا به سخکه» کنران سیاه‌سررفه فلج اطفال و...» سمپاشی بررای مبارزه با پشه مالاریء استفاده از کپسول ویتامین ‎cola A‏ جلوگیرری از ابتلا به شبکوری؛ کم کرردن گرردوغبار در معادن بررای پیشگیرری از بیماری‌های ریوی رد کا رگرران» و مبارزه با آلودگی هوا و استعمال دخانیات بمرای پیشگیمری از سرطان ریه.

صفحه 22:
پچ اين مرحله شامل تشخيص به موقع بیماری و درمان مناسب و به سرعت أست. ان اقدامات بررای جلی‌گییری از سیر بیماری به طبرف مراحل پیشرفته» به وجود آمدن نقص و ناتوانی و مسرایت بیماری به افراد سالم ضرورت دارد.

صفحه 23:
در این مرحله هدف متوقن کرردن سیم بیماری و جلگیّی از ناتوانی کامل یا مرگ است. فيرزبوترابى بسراى ب كرداندن حركت به يك عضو عا رضهديدهه نمونهاى ازاين اعمال است. عملهاى جراحی؛ استفاده از عینک» سمعک و ورزش‌های مخصوص مثال‌هایی دیگر از اقداماتی هستند که ببرای با گرداندن قسمتی از توانایی‌های از دست رفته یا جلوگیرری از ناتوانایی بیش‌تر مورد استفاده قررار م ى كي ررند.

صفحه 24:
نهداسب م شستن دسته‌ها یکی از مهم‌تررین شیوه‌های رعایت بهداشت فردی و جلی‌گیرری از انتقال بیماری‌های وا گیرردار است.بهداشت فردی متشکل از روش‌ها و اصولی جهت پیشگیری از روز انواع بيمارىها و ياكيينه نكمداشتن اعضاى بدن است. ساد‌تررین کارها مانند شستشوی دست‌ها یا کل بدنه پاکیگی مو و ناخن و رعايت اصول ياكينكى لباس و بوشش هاى ضردى می‌تواند سالامت یک فرد را تا حدود بسیار زیادی تأمین کند.بهداشت فردی پایه اصلی سالامت فرد و در نهایت یک جامعه را تشکیل می‌دهد. با رعایت چندین نکته ساده و روزم در زندگی فرده امنيت بالایی بررای وی حاصل می‌شود که نتیجه آن پیشگیری بهر از درمان خواهد بود.

صفحه 25:
۰ هدف بهداشت غذایی پیشگیرری از آلودگی غذایی» گسترش بیماری‌هاء و جلوگیرری از مسمومیت غذایی است. قوانین بهداشتی غذایی راه‌های امنی را ببرای آماده کمردن و نگهداری مناسب مواد غذایی» و خوردن درست غذا ذکس می‌کنند.

صفحه 26:

صفحه 27:

صفحه 28:
بخش مکی زمین هسته‌است.هسته ود دو بخش است:هسته داخلی و هسته خارجی . هسته داخلی جامد و هسته خارجی» مایع است..قطس آن ۲۵۲۰ کیلومتر و مای آن ۸۰۰ درجه سانتی گراد است.فاصله آن از سطح زمین ۱۳۳7 کیلومتر است.موادهسته به علت فشارزیادی که بى آن وارد می شود بسیار مترا کم ترراز سای اجنرای زمین است هسته بیشتر از نیکل تشکیل شده است تا آهن.

صفحه 29:

صفحه 30:
کوسته ‎Cee ee ee‏ انواع مختلفی از ستگها ساخته شده‌است. از جمله : سنگ آذرین» سنگ رسویی» سنگ ‎me °‏ در پایین پوسته گوشته است. پوسته دارای دو بخش متفاوت است: پوسته قاره‌ای و پوسته اقیانوسی. ضبخامت پوسته در تقاط مختلف زمین بین ۵ ‎PAS V9‏ است.پوسته قشرنسبتا نا زکی دراطراف که ی زمین استا. تم کیب وساختمان پوسته درزيرقاره هاواقيانوس هاباهم متفاوت استت.پوسته ی زمین درزیر‌قاره ها از دو لایه ی سیلیسیم وآلومینیوم وسيليسيم ومنيرزيم وآهن درست شده است.

صفحه 31:
گشته پعستة

صفحه 32:
= سته گوشته به قسمتی از زمین گویند که در فاصله ۲۹۰۰ کیلومتری از سطع زمين قمرار دارد . گوشته حدفاصل بین پوسته و هسته می‌باشد . گوشته حالتی نیمه جامد دارد و مانند حمیر می‌باشد . گوشته اطرراف هسته را فرا گررفته است» مواد سا زنده گو شته : سیلسیم » اکسینن »اهن ؛ منيرزييم » کلسیم.

صفحه 33:

صفحه 34:

صفحه 35:
4 1 بررگها زواید جانبی ساقه‌اند که از انتهایی نوک ساقه پدید می‌آیند. بر گها اندامهای پهن و سبز رنگی هستند که با نظم و ترتیب ویژه‌ای بر روی ساقه گیاهان قرار دارند ودارای دو بخش اصلی پهنک و دمببرگ اند. پهنک سطح تماس برك و محيط را زياد می‌کند پهنک ر به علت نا زک بودن دو نقش فتوسنتن و تعررق را بخویی انجام می‌دهد. بررگ هر گیاه معمولا ويد كيهاى ظاهرى خود را دارا است. اين وي شكى در درجه اول مربوط به خصوصیات ارثى كياه ودر درجه دوم مربوط يه عوامل محيطى ماذند نور؛ رطوبت و دماست.

صفحه 36:
بخش‌های بس ‏ در نهاندانگان بر گ م رکب از یک قسمت صفحه مانند سبزری به نام پهنک است که به وسیله دنباله باريكى به نام دمبررگ به ساقه متصل می‌شود دم بررگ غالبا در پایین خود و در قسمتی که به ساقه متصل می‌شود گاه پهن شده به صورت غلافی کم و بیش ساقه را در برمی گیررد. غلاف يا نیام گلبررگ در بعضی از بگها گاهی خارج از اندازه رشد کرد تمامی میانگره ساقه را پوشانده» گاهی ایجاد زایده‌ای به نام گوشوارک را می‌کند. به جز پهنک برگ بقیه اجنرای آن را ضمایم بررگ می گویند. بر گها ممکن است دارای همه ضمایم یاد شده باشد یا فقط شامل دع ب ىك و بهنك باشنده گاهی نیز بب رگ فاقد دمبررگ و حتی پهنک است.

صفحه 37:
یک بررگ از دو بخش پهنک و دمب سك تشكيل شده‌است. پهنک:بخش فعال بر گ بوده و غالبا به علت دارا بودن کلرروفیل سببر رنگ استه. پهدک ممکن است وجود نداشته و یا بسیار کاهش يافته باشد ومثلا به صورت پیچک در می‌آید . پهنک معمولاً به شكل صفحه مسطحی است که رگبگها از آن می‌گذرند رگی رگها ادامه دمبرگ ۱01۳ . چگونگی پر کندگی رگبسگها را در سطح بررگ رگ‌بندی ( گستررش رگب سگها ) مینامند. ‎aS‏ امیله کوتاهی است که پهنک را در محل گره به ساقه متصل می‌کند. قسمت عمده دم رگ را بافتهای چویی و آبکشی تشکیل می‌دهند. دمب رگ معمولا بهلبهپایه پهدک متصل استه ولی در بعضی از گیاهان مانند لادن و کرچک به سطح زیررین بررگ اتعبال دارد. ‎oe‏ برگها فاقد دمررگ را که پهنک آنها مستفيما به ساقه متصل است بی‌دمبرگ یا چسبنده می‌نامند. . قاعده رگ گاهی به صورت نیام (خلاف) گسترش می‌يابد و ممکن است دارای ضبایعاتی به نام گوشوا رک و زبانک باشد.

صفحه 38:
برك كياهان دوئيداى :برك كياهان دو منکن تیه لباقت ساره فتط از يك قطعه تشکیل شده حال آن که بررگ مرکب از چند قطعه کوچک به نام بر گچه بوجود آمده‌است. در قاعده رگ گیاهان دو لپه‌ای یک جنت گوشوارک و یک جوانه جانبی قرار دارد. . گستررش رگبرگها معمولاً شبکه‌ای استه. ببرگ گیاهان تک لپه‌ای:ببرگ گیاهان تک لپه‌ای از دو بخش پهنک و نیام تشکیل شده‌است گسترش رگبررگ قسمت اعظم آنها موازی است. در محل اتصال نیام به پهنک زبانک وجود دارد. در بعضی گونه‌های غالات در محل اتصال پهنک به نیام یک جفت گوشواره وجود دارد. برگ بازدانگان:بررگ اکشر بازدانگان سوزنی یا پولک مانند است. بای مثال ببر‌گ سوزنی در کاج و پولک مانند در سرو وجود دارد. بر‌گهای سوزنی فقط یک رگیرگ دارند و به نوک تیزری ختم می‌شوند.

صفحه 39:
برك شاخه اصطلاحات به ای بز رگ و تقسیم‌شده گفته می‌شود و بيشتر بای سرخسرها بكار مىرفته اما امروزه به ب رككهاى نخل و يايانخلها هم ب گ‌شاخه می‌گویند.

صفحه 40:
بس ‎SII‏ ‏آرایش بررگ‌های ساقه‌ای در طول ساقه بى سه نوع است. ب كهاى متقابل: آرايش ب سكها به صورتى است كه در هر كره دو ب سك روبروى هم قررار گرفته‌اند مانند زبان گنجشکه یاس بننش. برگهای فراهم: در این آرایش بررگی در هر گرره بیش از دو بررگ وجود دارد مانند خرزهره. ب كهاى متتاوب: در هر گره شاخه فقط یک بررگ دیده می‌شود مانند گردو.

صفحه 41:
م ساختار درونی دمبرگ:تمام سطح دمب رگ از بشره‌ای پوشیده شده که امتداد بشر» ساقهاست. ودردرون آن ياراشيمى وجود دارد كه ركبركها ميان آن م ىكذ رند. آوندهای چوب = آبکش با همان وضعی که در ساقه قرار دارند (آوندهای آبکشی در خارج و آوندهای چوبی در داحل ) وارد ب رگ می‌شوند. ساختار درونی پهنک:بشره در دو سطح بالایی و پایینی بگ قرار دارد. مزوفیل در بین دو لایه بشره واقع شد‌است. رگبرگها یا دسته‌های آوندی مزروفیل از دو نوع پارانشیم نردهاى و حفرهاى تشکیل شده‌استا كه فضاى بين بشره زجرين زيرين برك را ير م ىكند. ركبركها ادامه رشته‌های آوندی دمبرگ اند. آوندهای چوب - آبکش با همان وضعی که در ساقه قررار دارند وارد مرگ می‌شوند.انتهای رگببرگ عمومًبه یک ترا کنید ختم مى شود ركبركها علاوه بى هدايت مواد نگاهدارنده پافتهای ب رگ نیز هستند.

صفحه 42:
et ‏بررگ درختان در پایین؛رشد متأوت و غیر منظم بخش‌های مختلف پهنک» در ب‌گهای‎ ‏گیاهان مختلف سبب اشکال متفاوت آنها می‌شود. بطور کلی بر‌گها را بر حسب وضع پهنک به‎ ‏دو دسته بز رگ تقسیم می‌کنند.بر‌گهایی که پهنک واحدی دارند و به آنها بر‌گهای ساده‎ ‏می‌گویند. بگهایی که پهنک آنها از بر گچههای متعدد تشکیل می‌شود به بر‌گهای م کب‎ ‏مرسوواند.پهنک بررگهای ساده ممکن است کامل بودهء يا به حاشيه به علت بريدكيها يا‎ ‏فرورفتگیها اشکال مختلف پیدا کند. انواع بر‌گهای ساده را از رو پهنک و کناره آنها که‎ ‏دارای دندانه یا کنگرهاست و همچنین بر حسب نوع و عمق برریدگی حاشیه که سطحی است‎ ‏و یا کم و بیش به رگبررگ و سطحی می‌رسد نامگذاری می‌کنند.برگهای مركب از‎ ‏ب كجدهاى متعدد تشكيل مى شوند» اكر ب كجدهاى ب رك م ركب در طررفين يك ركب كك‎ ‏مشترک که راشی نام دارد قررار كي ,ند آن را ب ىكل مركب شانهاى يا يررمانند مى كويند.‎ ‏ديكى از اشكال مهم ب ىكل مربوط به وضع و اشكال نوك و كنارءهاى يايينى آن است كه در‎ ‏شناسایی انواع گیاهان اهمیت مخصوص دارند.عده‌ای از مولفان بر‌گهای کب شانه‌ای را‎ ‏ابتدایی تر از بم‌گهای کامل پا ساده می‌دانند و به عبارت دیگر تکامل ب رگ را از حالت م ىكب‎

صفحه 43:
se ‏بیشماری از مقایسه بمرگ یا فروند گیاهن فسیلی یا گیاهان امرروزی ذکس می‎ se ‏در طبیعت فعلی نیز برخی از درختان که ب‌گهای مکب شانه‌ای دارند مانند کات یا لیلکی‎ ‏که در جنگلهای اطبراف دریای خزر فراوان می‌روید؛ دارای بر گهای مرکبی هستند که‎ ‏بعضى از ب كجههاى آنها با رگچه‌های مجاور خود چسبیده و یکی شده‌اند.‎ ‏رنگدانه‌های ببررگ: رنگ ببرگ‌ها به خاط وجود رنگدانه در گیاه است. گیاهانی که رنگ‎ ‏سبز دارند دارای سبنزینه پا کلروفیل هستند. ببرای جداسازی رنگدانه‌های برگ باید برگ‎ ‏را در حللال متاسبی مانند الکل برييزيم تا رنگدانه در آن حل گردد. رای بهتر شدن تأثیم اين‎ ‏كار مىتوانيم آذرا ریز کنیم» هم برنیم و گ‌ما بدهیم. از حمام بخار نیز می‌توان بای‎ ‏جداسازی رنگدانه از حلال استفاده کرد.‎

صفحه 44:
۳ RS دفع آب به صورت بخار از سطح ب ىك را تعرق می‌گویند. تعررق به صورت روزانه پوستگی و عدسکی صورت می‌گیررد. ولی به صورت روزانه‌ای بیشتر دیده می‌شود. اهمیت تعررق به سبب تعرق جرريان يافتن آب در كياهان است. تعريق: دفع آب به صورت مايع از سطح ب ىك را تعرريق مىنامند. فتوسنت (نورساخت ): فآ يندى است كه در آن كياهان سبن در برابى نور خورشيد وبا استفاده از دىاكسيد كربن هوا وهمجنين آبه كلوكن مىسازند و اكسيدرن آزاد م ىكنتد. تنفس: ضر آيند آزاد سازى انرثى شيميايى مواد غذايى را به كمك اكسيؤن تنفس مىكويند.

صفحه 45:
سره سار بعضى از بركها كذشته ازغذاسازى ويا بجاى آنه كارهاى ويءاى انجام می‌دهند. تبغ‌ها و خارها در بعضى از كياهان بركهاى محافظ كياه هستند و نمى كذارند جانوران كياه را بخورند. در بعضى از كياهان؛ مانند كاكتوس "همه بركهاى محافظ خار هستتد وعمل نو رساخت را ساقه سب و ضبخیم گیاء انجام می‌دهد. بر‌گهای ذخیره‌ای نیز ویرگیهایی دارنده بعضی از آنهاء مثل پیاز خوراکی» غذاساخته شده را بجای ساقه و ريشه در بر‌گها ذخیرره می‌کند. بسیاری از گیاهان مناطق خشک دارای بب‌گهای ضجخیم و گوشتی هستند که آب را در خود ذخیره می‌کنند. مثلا دمبرگ نوعی درخت در مادا گاسکار» مقدار زیادی آب ذخیرره می‌شود. رهگذران تشنه با سوراخ کردن دمیررگه از آب درون آن استفاده می‌کنند. پیچکها برگهای باریک و کشیدء هستند و به بالا رفتن گیاء کمک می‌کند. در نخود؛ رگ جه انتهایی بررگ مرکب به پیچک تبدیل شده است. بگکها دارای نوعی وی گی هستند. این بررگها کوچک و ساد‌اند و در قسمت زیررین شکوفه بعضي از كياهان می‌رویند. در ‎AAS‏ ‏بنت قنسول بمگک رشد می‌کند» رنگی می‌شود و بخشی ا زگل بشمار می‌رود. بررگ های حشره خوار نیز ویثگیهایی دارند. اين ب‌گها می‌توانند حشره‌ها را جذب کنند و بدام

صفحه 46:
بیاندازند. این گياهان بیشتر در منطقه‌های مرطوب رشد می‌کند و مواد غذایی خود راز شکار حشرهها بدست می‌آورد.

صفحه 47:
زندگی بک از درون جوانه آغاز می‌شود. جوانه بخشی از قسمت رشد یابنده ساقه‌است و از قسمت بالایی محل اتصال دمب رگ به ساقه سر می کشد. در گیاهانی مانند علنهاء که دارای ساقه ضرع هستند بررگ قنها یک بار می‌روید و با ضرا رسیدن زمستان رویش بررگ کاملا" متوقن و گیاء کاملا" خشک می‌شود. اما در گیاهانی که دارای ساقه چویی هستندء مانند درختان و درختچه‌های خزران بر گه در هر سال بر‌گهای جدیدی می‌رویند. در زمستان» بررگهای داضل جوانه‌ها فعالیت حیاتی اندکی دارند. در بهار گرما و رطوبت جوانهها را فعال می‌کند. آنها نخست غذای خود را از ب‌گهای قدیمی و یا از غذای ذخیره شده درگیاه به دست می‌آورنده سپس طی یک تا چند هفته کاملا " رشد می‌کنند و غذای خود را می‌سازند. بر‌گهای رشد کرده» گذشته از غذای خود» مقداری غذای اضافه نینر می‌سازند که بای مصرف یا ذخیره در سای قسمته‌های گیاه انباشته می‌شود.رنگ برگ در طی رشد از سبر روشن به سبن تیسه تفییس می‌کند. سپس دیواره‌های سلولها ضخمیتر می‌شود و استحکام ‎dell Sy‏ می‌یابد. با ننردیک شدن فصل سما و فررارسیدن پایییر دگ ‌گونیهایی در برگ درختان و درختچه‌های خزران کننده به وجود می‌آید. در محل اتصال دمب ىكل به

صفحه 48:
ساقهء لايداى سلولى به نام لا 7 آب ومواد غذايى به برك مىشود. در نتيجه يس از مدتى بركها از لايه جدا كننده آويززان مىشوند و به زمين مىافتند. رنك سبن بركها در بايبن تخييس می‌کند و زرده قررمز» ذارنجى و ارغوانی می‌شوده زیرا برگهاه گذشته از سبنرینه ( کلروفیل » رنكدانههاى ديكرى نين دارند. وجود این رنگدانه‌ها سبب می‌شود که آنها پس از متوقف شدن عمل فتوسنت به رنگهای گوناگون دیده شوند. قارچها و باکتریها بر‌گهای افتاده بر زمین را تجزیه و مصرف می‌کنند.

صفحه 49:
شکل ظاهری بر‌گها بسیار متتوع است. آنها به شکلهای دا و بسیاری شکلهای دیگ هستنده اما در مجموع می‌توان آنها را به سه گروه تقسیم کررد: بررگهای پهن» ب‌گهای باریک و بر‌گهای سوزنی. غیس از این سه گرروه بعضی گیاهان مانند سروکوهی برر‌گهای پولک مانند دارند. شگل بررگ گیاهان یکی از راههای مهم شناسایی نوع گیاه است. طول بيشتى بر‌گها میان ۳۰۱۵/۲ سانتى متر است. اما برك بعضى از كياهان بسیار بزررگ است. مثلا" طول بعضی از بر‌گهای نوعی نخل آفریقایی به ۴۰ مت هم مى رسد. ‎Aad‏ نوعی از برر‌گهای شناور که در مردابهای آممریکای جنویی می‌روینده به ‎۸/٩‏ ‏متر مى رسد. همجنين در مرداب اننرلی» قطبر ب‌گهای دایره‌ای نیلوضر آپی كاه بيش از ۵۰ سانتیمتر است. بگ بعضبی از گیاهان بسیار کوچک است. تعداد بر‌گهای گیاهان گوناگون نینم متفاوت است. گیاهانی مانند گندم و ذرت دارای چند بب رگ هستند. درحتان کهنسال نارون صدها هار ب رگ دارند. بعضی از گیاهان تنها یک بررگ دارند. بر‌گها یا ساده هستند يا كب. ب كى كه يك بهنك داشته باشد برك م مكب است. يهنكهاى بك مركب را ب ىكجه می‌نامند. ب ‌گچه‌های بمرگ م کب بصورت پر یا پنجه روی ساقه قررار

صفحه 50:
می “ مانند رگ درضت گرردو و زبان كنجشك. بجدهاى بر كهاى مركب ينجداي ‎aes‏ ‏دعب سك مور ويتده منند رگ شبدر. در بعضى از كياهانء ب ركجدهاً کوچکتری تقسیم می‌شوند. ‎WS 2 al‏ را برگ م رکب دووگانه می‌نامند مان ‎ae‏ ‏شبت( شوید ). لبه و طریح رگبس‌گهای پهنک بررگها گوناگون استا. بعضی پهنکها دارای لبه صافء بعضی دانه دار و بعضی کنگره دار هستند. لبه بیشتر ب‌گهای باریک و سوزنی صاف است. لبه پهدک بیشتر گیاهانی که در منطقه اقلیمی استوایی و نیمه استوایی می‌رویند نیز صاف است. لبه پهنک درختانی ماننه پررتقال» نارون و گیلاس دانه دار است و روی آنها روزنه‌هایی وجود دارد. بخشی از آب اضافی گیاه از راء این روزنه‌ها خارج می‌شوند. لبه ببرگ بعضی از گیاهان» مانند توت سفید و بلوط جنگلی» کنگره دار است.

صفحه 51:
و ‎tb YS»‏ بسیار مهمی در جررخه غذايى جانوران وانسان دارند. بسيارى جانوران» مانند كاو و كوسفند وبزء از كياهان تغذيه م ىكنند. جانوران كوشتخوار نين با تغذيه از جانوران كياهخوار به طور غيى مستقيم به كياهان وابسته هستتد.استفاده از انواع سبزريها بصورت حام و پخته بخشی از نیاز غذایی انسان‌ها را رطف می‌کند. انسان از بس گیاهان استفاده‌های دیگری نیز می‌کند. مثلا " با خشک کردن بررگ بوته چای؛ چای تهيه می‌کند و از بب‌گهای روغتدار انواع روغتها را می‌سازد. از بر‌گهای آویشن بای خوش طعم ساختن غذاء از بگ درخت اووکالیپتوس و بسیاری از گیاهان دیگ ‎ole‏ تهیه داروها و از برگ توتون در ساختن سیگار استفاده می‌کند. شکل؛ رنگ و طبرح برگها الهم بخش هن‌مندان در نقاشی و عکاسی بودءاست. جمع آورى و حنشك كردن بركها نين از مس كررميهاى سودمند است.

صفحه 52:

صفحه 53:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان