صفحه 1:
صفحه 2:
بسمه تعالی
جهبود خقذچه سالم دز جاهعه
روستاجی
«ایجاد باغچه های خانگی»
تهيه کننده : مهندس عزیز حیاتی
دانشجوی دکتری زراعت
Email:hayati265@yahoo.com
1399
صفحه 3:
ت های مختلف قلبل خوردن گیاهان علفی اعم از برگ. دمبرگ. ساقه. میوه. گل. ريشه.
و ... ویا قسمت های زیر زمینی مانند غده. پیاز و ... اطلاق عی گردد کهبه صورت خام.
آخشک شده. پودر شده.یخ زده ویا کنسرو شده ویابه صورت فر آوردههای مختلفبه مصرف
ی عبارت است از تولید انواع سبزی در باغات,,باغچهها گلخانهها و
نه ها به منظور تغذیه و بهرهبرداری از قفسمتهای مختلفمآن: ‘
صفحه 4:
چرا سبزی ومیوه بخوریم
i حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است, همانطور که ۸۰ درصد
وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها
ماده غذایی که برطرق کننده تمام نیازهای بدن مي باشد میوه است هیچ ماده غذایی
وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی
TT 1
میوه وسبزی ها فاقد کلسترول مضر هستند. میوه ها برخلاف گوشت و لبنیات که حاوی
کلسترول مضر هستند از آن تهی می باشند؛ میوه موجب تقویت حافظه می شود. لازم
به ذکر است که میوه سوخت اسانتی مفز است و تاثیر مثبتی بر روی مفز مي گذارد.
اگر میزان مصرف میوه بالا باشد مغز می تواند اطلاعات را سریع تر و آسان تر
بازخوانی کند.
صفحه 5:
>
چرا میوه بخوریم
رژیم غذایی که فیبر در آن وجود داشته باشد ضد چاقی, فشار خون بالا و
عوامل دیگزی انتت کة احتفال ابثلا بهتیمازتهای قلبی:زا افزایش می دهد.
میزان فیبری که هر فرد روزانه مصرف می کند بسیار با اهمیت است و میوه
تنقا بقاده غذاییی استت: کنهجاوی فیبزهای,هالع و اطبیعتن ,هی باشد.
سبزیها نیز اگرچه به پای میوه ها نمی رسند ولی آنها هم سرشار از فیبر
هستند. توصیه می شود که با خوردن میوه و سبزی روزانه ۳۰ - ۲۵ گرم قیبر به
يدثان برسا جد عصرف یوم اجساین:خوبی زاءدر انسان بهوجقد مدرد
افسردگی را بر طرف می نماید. خوردن میزان زیاد میوه تاثیر بسزایی در
سلامت انسان دارد. حتی خورد آب میوه نیز تاثیریرات فراوانی را در بر
دارد.البته باید صبور باشید چرا که تفریبا ۲۰ روز وقت لازم است تا متوجه تاثیر
آن شوید. شایان ذکر است که أب میوه را باید ۲۰ دقيقه قبل از مصرف هر
وعده غذایی بنوشید. با این روش غلیانی در معده به وجود نمی آید و مواد
تغوية. اق ميوة» به. شکل موثری توسط خون جذب. می نلنوذ.
صفحه 6:
فواید سبزی خوردن
بهترین ها برای کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی
سبزیجات سبز برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2
سبزیجات برگ سبز برای افرایش آمادگی عضلانی بدن
سبزیجات برگ سبز کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
التتوتجات برك سر براك اهزانش وق جسم نها
سبزيجات سبز براى ارتقاى سلامت استخوان ها
صفحه 7:
فواید بی نظیر سبزی خوردن را بشناسید
Te Wo nei فک f¥A AGTXW OHS لاحو تقل ono)
Be دوه جك aH enh @6.04 BD Yo MZAK WY atx BROT 2
~ هک ۳0] ۸ 2 رواد ORO jG زريد 8721305 1
- غاز 0 کمن 2368 وه شكه7 61 ,60۳۵6 زب 97) wth qt &A GH
تطزة 8د م2 6706 ACB je tr 4 jOrL yg
FTDIDS (EVO Vs aOR Ou BOY Wy ¥ nAFaXS wd “8 a
6 20 BEX HH 5G jee CGO YyXG (IDK Zybin Dot ARG 4
(Aji TA Mely Hyg GTX VRU BIE NAG Aad Bays ۵ مب Xi
۱ UBD WRAANIGKS aAKE قازطامه
صفحه 8:
تره؛ کاهنده فشار و کلسترول خون
ی ناه :از از نظر polo’ تفذیه ای طنیه به سیر وی انست: اما طم وبیوی مللیم قرف دارد:
g دارد؛ برگ های یکی کوتاه و نازی بوده و اغلب در بهار و تابستان می روید. دیگری تره فرنگی است
SiN های پهن: قوی و بلند داشته و پیاز آن مشخص است:
به دلیل پتاسیم بالایی که دارد ادرارآور خوبی بوده و سموم را دفع و از فشار و کلسترول بد خون مى
. منيزيم آن از بروز سرطان روده و پروستات جلوگیری کرده و آگر به همراه غذا میل شود سوءهاضمه را
ان کرده, از سوزش معده کاسته و یبوست دائمی و بواسیر را بهبود می بخشد.
ن ناراحتی های طحال را برطرف کزده و برای نقرس و درد مفاصل مفید است. همچنین تمایلات جنسی
اش می دهد.
ره به دلیل مواد خشبی نفاخ است. بر اين اساس هر چقدر ظریف تر و جوان تر باشد قابلیت هضم بهتری
و هُواد مغذی آن بهتر جذب می شود.
صفحه 9:
جنكّد
برگ های پهن و کرک دار داشته و دارای انواع ترب سفید, سیاه و قرمز
آب طبیعت گرم دارد و کمی نفاخ است. به دلیل دارا بودن مواد گوگرددار
اضدعفونی کنندگی فراوانی دارد, همچنین اشتهاآور خوبی است.
ن 6 فراوان آن در رفع بیماری های دهان موثر است و از پوسیدگی دندان ها
. اين ويتامين در برك تربجه چندین برابر بیشتر است و اگر به همراه غذا
شود به جذب آهن کمک می
تحقیقات انجام شده, تربچه سلول های سرطانی بدن را از بين برده و در
ررض شیمی درمانی موثر است.
ب» لیل دارا بودن ید برای بیماران مبتلا به گواتر مفید است و با تنظیم
ز یکت گزدش خون زا بهنود.هی بخشند و برای دفعسنگ کلیه:و کیسه
صفحه 10:
ای طبیعت معتدلی دارد. به دلیل دارا بودن ویتامین -۸۵جزء آنتی اکسیدان های قوی بوده و برای
ایکال های مضر بدن مفید است. همچنین پایین آورنده قند خون بوده و لکه های قهوه ای و کک و مک
از تماس مستقیم با نور خورشید را رفع می کند.
اتی که در دانشگاه پزشکی شهید بهشتی انعم شده است, شاهی چربی و کلسترول بد خون
می دهد و روغن های فرار آن برای مخاط تنفسی, آسم, برونشیت و سرفه های مزمن مفید
صفحه 11:
جرا بايد شاهى بخوریم؟
1813 جيه :2 :ا «وهحقاي 1 إزو جا وونل -
Dy Ye. day
RIB © 616 QIK ۳ 8 1 ۳ إل 0 02( 8
x 0510 با 679:1 :180416 الاز لح غ9[ قط ولا .
8 موی ماو رروون و یزورما hat 60۳۳۵9 -
هو اجان ز فتاه 65 ۳۳۱ ۶ 7۱8 0 «و846)
۳ یهن هرطق تا مرول
u 8
صفحه 12:
جعفری؛ خون ساز و قاعده آور
* این سبزی سرشار از ویتامین و املاح معدنی آهن, کلسیم و فسقر است. عادت ماهانه
را تنظیم و خون را تصفیه می کند. همچنین روده ها را ضد عفونی می کند.
مصرق جعفری به دلیل: دازا بودن آهن گیاهین در:غذای ررورانه افراد کم خون با بچه.
هایی که روند رشد ضعیفی دارند توصیه می شود.
این سبزی بادشکن خوبی است و درد و پپچش شکم را رفع می کند. جعفری بیماری
های کبدی, تنگی نفس و علائم بائسگی زودرس را رفع کرده و چویدن آن به رفع بوی
بد دهان و گازهای تخمیری معده کمک می کند.
صفحه 13:
© ريحان؛ آرامبخش و خواب آور
*« أأين: سيرى بسيار معط :وجوش slew onl pine ce se wn
عصبى (ميكرن) و سركيجه است و به دليل تركيبات آرامبخش براى رفع بى خوابى هاى
اضطرابى موثر بوده و مسكن خوبى به شمار مى رود.
lay شير مادران شيرده را زياد مى كند و براى رفع التهاب كليه مفيد است. اين
سيرق تفاخ نيت و اسياتتم هات معدة زا برطرق می کند.
صفحه 14:
© نعنا؛ اشتهابرانگیز
مهمترین خاصیت درمانی نعنا, اثربخشی آن بر دردهای
دستگاه گوارش شامل درد معده, روده, نفخ, دلپیچه, تهوع و
اسهال است. برای این منظور کافی است 10 گرم از نعنا
خشکشده را در یک لیتر آب دم کرده يا از عرق نعنا استفاده
کنید.
نعنا علاوه بر مورد فوق, اشتهابرانگیز و نشاطآور بوده و برای
درمان سرماخوردگی, انفلوآنزا, سرقه, ناراحتیهای روحی و
عصبی, بواسیر, تپش قلب و سکسکه نیز مفید است
>
صفحه 15:
9 گشنیز؛ کاهنده قند خون
* اين سبزی طبیعت سردی دارد و بوی خوشایندی ندارد. چینی ها
این سبزی را جعفری چینی می نامند. گشنیز فشار و قند خون را
کاهش دادم عطش و تهوع را رفع می کند و مسکن خوبی است.
تقویت کننده قلب, مغز و معده است. ضد اسپاسم. معرق و
محرک اشتهاست و بهترین داروی کبد و طحال است.
این سبزی جوش های پوستی و دهانی ناشی از گرمی غذاها را
رفع کرده و تمایلات جنسی را ملایم می کند. مقدار Ul obj
خواب را پریشان, عادت ماهیانه را نامنظم و مصرف کننده را
دچار گیجی, بی حسی و خوابی عمیق می کند.
صفحه 16:
6 نم 1 5
© ييازجه : عنى از ويتامين 6
*, پیازچه فواید زیادی دارد که بیشتر آن ها مانند پیاز است. از آن جمله مى توان به موارد زير اشاره نمود:
| - کاهش قند خون
۲ - کاهش کلسترول خون بالا
- كاهش فشار خون بالا
- كاهش خطر بيشرفت سرطان كولون و ديكر سرطان ها
- كاهش التهاب
آلیل: پروبیل: دی سولغايد سوجو بدن پیاژچه.دآزای:فوآید: ضدالتهانی وان آکسهدانی: می بنگند:
پیازچه غنی از کروم است. کروم نوعی ماده معدنی ضروری است که بدن از آن برای تنظیم گلوکز, سوخت و
سازیدن و ذخیره سازی ماکرونوترینت ها استفاده می نماید. در واقع کروم جزئی از فاکتور تحمل گلوکز است.
همچنین کروم باعث کاهش کلسترول تام همراه با افزايش کلسترول خوب(۲۱۵۱) و کاهش تری گلیسیرید می شود.
#بيازجه غنى از اين ويتامين است. وبتامین به ارتفاء سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن در برابر بیماری های
قلبی - عروقی, پیماری های چشمی و چین و چروک های پوستی محافطت می نماید.
,مواد مغذی دیگری که در پیازچه موجد است می توان به فیبر, منیزیم, ویتامین 86, پناسیم و مس اشاره نمود.
صفحه 17:
ترخون؛ جانشین مناسب نمك
>
yl سبزی عطر تندی دارد و کمی تلخ است. وجود چند برگ ترخون در سبزی سفره اشتها را
تحریک و نفس را خوشبو می کند.
بوی تند آن موجب مهار رشد میکروب های پوست و کاهش بوى بد بدن می شود. ترخون به
جهت:اسانس تعدى که دارد«جایگزین منیبب تحک بودم و فصرف ol pan Gy gl 2 برای بیماران:
قلبی, افراد مبتلا به فشار خون یا اشخاصی که رژیم غذایی بی تمک دارند توصیه می شود.
این سپزی اعصاب را تقویت کرده و به هضم غذاهای پرچرب کمک می کند و یک آرامبخش
ملایم است. ترخون سم زدای خوبی است و موجب تسکین درد و رفع مشکلات قاعدگی از
جمله تهوع و ضعف می شود اين شيرف قدرت دفاعی بدن را بالا برده و از شدت بیماری های
ویروسی می کاهد.
صفحه 18:
ات بر اساس اندام مورد استفاده:
خوراکی دارند (چغندر هويج: تربجه و ...)
ه آن مصرف مى شود (يياز. سير و .4
اقه خوراکی دارند (مارچوبه. سیب زمینی, ریواس. اسفناج و ...)
رک خوراکی دایند (کلم. کرفس, کاهو, شهید. اسفناج. شاهی. جعفری, نعناع. ترخان. مرزه, شنبلیله.
لبته سبزی هایی مانند کرفس و کاهو و سیر و پیازچه هم برگ و هم ساقة آنها خوراکی می باشد.
ه خوراکی دارند شامل:
ی آنها خوراکی است (خیار, بامیه. کدو, ذرت شیرین و .4
نها خوراکی است (بادمجان, خربزه. فلفل, گوجه فرنگی. هندوانه و ..4
دانه خوراکی دارند (نخود فرنگی. لوبیا؛ باقلاه ذرت بلالی و ..)
رگل خوراکی دارند (کلم گل. کلم بروکلی. آرتیشو و .4
غلاف خوراکی دارند (لوییا سبز)
صفحه 19:
اجه حرارت پایین (حدود ۳-۲تا ۸-۷ درجه سانتیگراد) جولنه مییند و رشد بهینه آنها در
(۲۷-۱۶ درجه سانتیگراد) انجام میگیرد و دارای ربشه سطحی هستند.
ات فصل گرم
جوانه زدن احتیاج به دمای بالا دارد (۱۰-۱۵ درجه سانتیگراد) و در هوای گرم (۳۲ ۲۴-۳
انتیگراد) بیشترین رشد و بهترین محصول را دارد و دارای ريشه های عمیق مي باشند.
أ 2
صفحه 20:
فرایند ایجاد باغچه های خانگی
صفحه 21:
زمینه سنجی و زمینه یابی
بررسی و تعیین > 44
00000 یی ۱ ی
#۶
Dy ms. Ye
© = 3 ین
صفحه 22:
کاشت سبزی در گلخانه
* گلخانه بخش محدودی از فضاست که در آن عوامل طبیعی قابل
کنترل است, به گونه ای که برای کشت متراکم وتولید محصول
خارج از فصل يا خارج از محیط طبیعی, محل مناسبی را ایجاد
می کند. همان طور که در ابتدا گفتیم, یکی از مزایای استفاده از
روش گلخانه ای , مصرف کم آب در کاشت محصولات است که
این امر با توجه به بحران آبی کشور بسیار حائز اهمیت است.
تکته دیگر اهمتله گاهش گیفیت خاک های حاصلعیز ریز کشت ره
دلیل کم آبی موجود است؛ که در این روش به دلیل تحت کنترل
در آوردن اين مسئله. ضمن این که اين موضوع را مرتفع می
سازد, به افزایش محصولات کشاورزی برداشت شده در واحد
سطح نیز کمک شایانی no کند. در کشاورزی سنتی نقریبا همه
jar به شانس بستگی دارد
صفحه 23:
دلایل اقتصادی برای کشت گلخانه ای
J مه جرین دنل آفسادی برای wad ماه پیت وان به آفرایش داد بردا مت ها
سال, افزایش برداشت محصول نسبت به سطح زیر کشت. تعبین ژمان بهره
نییازی محصول ر اش كدان اكرات القازة کرت أما قن كسب ارت tebe
ابراداتتءهم خواهد دا كنت كلخاتةرهم اد اين فقوله مسا بیسبت:: به موضوعاتووز
مى توان به عنوان سختى هاى كار در كلخانه اشاره كرد: آورده اوليه براى شروع اين
كسب وكا يهرينا زتاد:اسست کهرالنه از آنتجایت که تیشیز این هزینه ها برات, Shiga
گلخانه صرف می شود, تنها یک بار آتفاق می افتد. کارشناسان معتقدند که آگر
بردانشت محصولات ذارای مطلوبیت نننبی, باشذ, تفریبا بعد از نسه سال هزینه های
اولیه شما به جیبتان باز می گردد. دومین مسئله مربوط به کشاورزی گلخانه ای, نیاز به
مراقبت لحظه ای و دايمى در اين نوع كشت است؛
مثلاء تنها يى غفلت از دمای گلخانه در یک شب زمستانی wo تواند تمام زحمات چند
ماهه تان را بر باد دهد.
صفحه 24:
احدات یک گلخانه خانگی
oly اندازی یک گلخانه هستید اما سرمایه کافی برای تاسیس یک گلخانه بزرگ را تداریدبرایتان یک
اریم: فضاهای کنار افتاده ای مانتد حباط , پشت بام می تواند در اين روش دلرای صرفه اقتصادی برایتان
باشد. به عنوان مثال یک فضای صد متری از پشت بام منزلتان را برای راه اندازی یک گلخانه در نظر بگیرید.
UV گلخانه را با چهارچوب فلزی پلند کنید. چون دوام بیشتری دارد و برای عابق آن بهتر است از پلاستیک هاي elcid
داز استفاده کنید. چرا که اشعه های آسیب رسان خورشید را دقع مى كنتد, در حالی که عایق های ساده زیر نور آفتاب
یت ذره بینی پیدا می کنند که برای رشد گیاهان به خصوص صیفی جات بسيار مضر است. اين عايق هاى ثانا
| #فاوت قيمت چندانی با نوع پلاستیکی اش ندارد, اما درنتیچه کار نقش اساسی بازی می کند.
آپاید به فکر سیستم آب رسانی برای گلخانه تان باشید. آب رسانی قطره ای بهترین و با صرفه ترین روش
| یرای گلخانه کوچک شماست.با یک بار هزینه, برای همیشه و در همه دوره ها می توانید از آن استفاده کتید.
صفحه 25:
برای راه اندازی این سیستم در ۱۰۰ مترمریع. چیزی حدود دو میلیون تومان کنار
بگذارید. این سیستم آب رسانی شامل یک مخزن هزار لیتری آب و حدود صدمتر لوله
یک ونیم اینچی مخصوص آبیاری قطره ای و یک پمپ آب متوسط است. نکته مهم در
آب رسانی قطره ای این است که دراین سیستم آب کمی مصرف می شود حتی کمتر*
از مقذازی که با اب پاش دستن مصرف امی کنید .امن سیستم آب رسای جيرف دود
دو میلیون تومان هزینه بر می دارد.
اكنون بايد به فكر محل كاشت نهال باشید, اين جا دو روش بالشتکی و ناودانکی وجود
دازد. روش بالتشتکی بسیار کم, هزیته تر اما یک بار عصرف است چون ازگلدان های
پلاستیکی استفاده:می؛شود:زوش ناودانکن: به علت. طول:غمر ومقاومت. بالاء گزینه
عاقلانه تری است. ناودانکی همان طور که از اسمش مشخص است, از لولههای
تمد ا ار جين گالوانبرة است,برزون آين لولهها از خاک پر من شوداه این سازجها
یک گلخانه یک دست و ردیفی به شما می دهد.
> اکنون نوبت آماده سازی گلخانه برای کاشت است , بنابراین سراغ خاک و انتخاب نوع
محصول بروید.
صفحه 26:
مناسب
مراحل اجرایی
در ز
مين
صفحه 27:
نور خورشيد (حداقل 7 ساعت نور خوشيد به آن بتابد)
|
۱
|
|
1
صفحه 28:
صفحه 29:
صفحه 30:
صفحه 31:
صفحه 32:
صفحه 33:
صفحه 34:
صفحه 35:
صفحه 36:
صفحه 37:
صفحه 38:
« برداشت و بازار
ات در ابتدای روز و یا در اواخر روز یعنی صبح و عصر انجام می گیرد.
بصورت دستی و يا با ابزار تمیز و ضدعفونی شده صورت گیرد.
صفحه 39:
ال سالم و ارتقاء سطح سلامت خانواده و جامعه
زنان در تامین معیشت خانواده
مشارکت و انگیزه زنان روستایی در فعالیتهای کشاورزی
؛ افزایش اعتماد بنفس در زنان روستایی
صفحه 40:
صفحه 41:
صفحه 42: