صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم موضوع:سرطان معده ا 22 :دانشجو

صفحه 2:
0 ديواره ى معده از داخل به خارج داراى 4 لايه ى مخاطی زيرمخاطى,لايه ى عضلانى , و لايه ى سروزى و زیر سروزى است. * سلول های سرطانی معده در ابتدا به لایه ی مخاطی معده معدو. بوده و پس از یک سب طییعی سا طولانی پیشرفت کرده , و به 1۳ 3 معده نفوذ میکند. ۳ re 9

صفحه 3:

صفحه 4:
م ۱9 ‎٩‏ اگر در زمان تشخیص ,بیماری به لایه ی مخاطی و زیر مخاطی محدود باشد ,به عنوان سرطان اولیه ی معده شناخته میشود . ‎٩‏ در صورت نفوذ بیماری به لایه ی عضلانی یا لایه های پس از آن ‏سرطان پیشرفته ی معده نامیده میشود. ‏7 در صورت عدم درمان بیماری ,سلول های سرطانی میتوانند از طریق سروز به ارگان های مجاور مانند طحال , کولون هریم کح روا کرالی مسخط تفص اه از مور چا فده و از طریق جریان خون و لنف مهاجرت کرده و در ارگان های دور دست مانند کبد ,ریه و... به شکل تومور های ثانویه درایند. ‏۴ مراحل پیشروی سرطان معده موحله ‏1 5 © :هه .هر ‎x et‏ ‎y=‏ ‏- اه بر له مخا ی ماهیچه‌ی معده ‏یه خارجی معده

صفحه 5:
1 آندوکارسینوماها:90 تا 95 درصد همه ی سرطان های معده را تشکیل میدهند.از نظر بافت شناختی به دو دسته ی عمده تقسیم میشوند: ‎٩‏ نوع روده ای: يا نوع خوب افتراق یافته که دارای سلول های سرطانی منسجم بوده و مکررا زخمی میشوند.این دسته از تومور ها از نوع اپیدمیک بوده ,پیش آگهی بهتری دارند,و در مردان, افراد مسن و در 7 ‌ ‏مناطق جغرافیایی پر خطر و آمریکائیان آفریقایی تبار شایع تر ‏هستند. ‏© نوع منتشر: این تومور ها افتراق ضعیفی دارند ,و بدون انسجام سلولی بوده و با نفوذ به دیواره ی معده و ضخیم شدن آن بدون تشکیل یک توده ی مجزا مشخص میشوند.این تومور هاءنوع بافت شناختی عمده در مناطق اندمیک بوده , و در زنان و بیماران جوان تر شايع ترهستند

صفحه 6:
OdIR0 ‏سرطان‎ Elgil 2-لنفوم های معده: 2 تا 7 درصد همه ی تومور های معده را تشکیل میدهند. از این دسته میتوان لنفوم ‎te‏ ون بان بر ‏3- سار تومور های نادر: شامل تومور هایی مانند ادنواسكواموس, اسكواموس و كارسينوماهاى افتراق ‎

صفحه 7:
‎٩‏ علائم مراحل اولیه: سوء هاضمه و ناراحتی معده, احساس نفخ و باد کردن پس از خوردن غذا. تهوع خفیف ,کاهش اشتها,و سوزش سر دل ‎So eee‏ : خون در ‏مدفوع .استفرا زن بدون علت قابل توجیه . درد میم ‎SS‏ ‎

صفحه 8:
الف:معاینه ی بالینی و شرح حال ,شامل ارزیابی عادت ها و وضع سلامت بیمار,و انجام معاینه های بالینی - اريسي هاف پارا کی شام تمارش کامل سلول های خون و اندازه گیری مقدار هموگلبین خون, آزمایش گایاک يا بررسی وجود خون مخفی در مدفوع,آزمون بلع باریوم آندوسکوپی فوقانی و بیوپسی,و انجام سی تی, © اسکن معده

صفحه 9:

صفحه 10:
اپید میولوژی عمومی: سرطان معده چهارمین سرطان .شایع در جهان است "رخ داد اين بیماری در نقاط مختلف جهان متفاوت است. " بیش از 70 درصد سرطان معده در کشور های در حال :اپید میولوژی بیماری در ایران " مناطق شمال و شمال غرب (استان ‎sb‏ ‏اردبیل ,سمنان, گلستان , آذربایجان شرقی و تهران)بالاترین خطر ابتلا به سرطان معده را دارند. ناطق جنوبی مثل کرمان کمترین خطر ابتلا به سرطان معده را دارند.

صفحه 11:
جنس: سرطان معده در مردان نسبت به زنان ,2برابر معمول تر است. *سن: اين بیماری در سنین بالاتر بیشتر رخ میدهد,و بیشتر افراد مبتلا بیش از 55سال سن دارند. هیک ‎aa gly SU‏ یک باسیل کرم متفی است ,که در معده کلونیزه میشود و عامل سرطان زای انسانی

صفحه 12:
7-3 ا طان معده ” مصرف كم ميوه جات و سبزيجات:ميوه ها و سبزيجات منایع غنی کارتنوئید ها به ویژه بتا کاروتن,ویتامین سی, فولات ,مواد شیمیایی گیاهی و سلنیوم هستند.برخی مطالعه ها ویژگی های آنتی اکسیدانی ریز مغذی های مجود در میوه ها و سبز کاهش خطر سرطان معده موئثر دا نیترات و نیتربت:سبزیجات منبع عمده نیترات ۲" و گوشت های فراوری شده منبع عمده نیتریت هستند. مطالعه ‎sb‏ انجام شده,رابطه منفى بين ( تصرف سبزیجات و خطر سرطان معده را نشان میدهند.بنابراین مصرف گوشت های فراوری شده اس ‎ee lee ee‏ ا ‎hap‏ 3 5-5-5-5

صفحه 13:
‎Rae‏ ار د ‎٠ ‏كم ويتامين سى:مطالعه هاى‎ eae ‏اپیدمیولوژیک ,ارتباط سطوح يايين 1 6ه‎ ‏با گاستریت یکی معده؛و خطر سرطان‎ ‏معده نشان داده اند.مصرف ویتامین»از طریق‎ ‏خوردن غذاهای دارای آن يا مصرف‎ ‏ویتامین:احتمالا خطر سرطان معده را کاهش‎ ‏میدهد. ویتامین» به عنوان یک آنتی اکسیدان‎ ‏میکند و میتواند انواع اکسیژن های فعال‎ Jos ‏تولید شده در محیط معده را کاهش داده ,و‎ ‏همچنین مانع تولید ترکیباتلا نیتروز در معده‎ ‏کودد.‎

صفحه 14:
> ae نمک ,غذاهای نمک سودو ترشی :مصرف ‎Og Sai obj‏ غذاهای دارای نمک زیاد مانند گوشت ماهی و نمک سود,ترشی سبزیجاتوسایرغذاهایی ک با نمک نگهداری Bese oii eee eure pir tee: ean " ساير عوامل تغذیه ای:چای سبز به دلیل داشتن پلی فصو هیا همراه باشد.

صفحه 15:
۲ الکل و سیگار کشیدن:الکل به عنوان یک محرک معده ل ل ‎econ ver een‏ 5 است .سیگار کشیدن سبب کاهش پروستاگلاندین هایی میشود که کار آنها یکپارچگی مخاط معده است.همچنین دود سیگار سبب ایجاد ضایعات پیش ساز معده ای مانند گاستریت ,اولسراسیون و متاپلازی روده ای میگردد.در افراد سیگاری عفونت هلیکو باکتر پیلوری و التهاب معده و دوازدهه نسبت به غیر سیگاری هاءمیزان بروز بیشتری دارد. :شیوه ی زندگی

صفحه 16:

صفحه 17:
‎eee‏ ره ‏"چاقی:چاقی یکی از عوامل خطر آدنوکارسینومای کاردیای معده است.چاقی میتواند سبب رفلاکس معدی- مروی شود,که منجر به یک وضعیت پیش ساز ای ار معده با مری شود. ‏۷سابقه ی خانوادگی:سابقه خانوادگی مثبت یک عامل خطر مهم سرطان معده است.3-1درصدهمه ی موارد سرطان معده ارثی هستند.خوشه ای شدن خانوادگی در 0درصد سرطان های معده دیده شده و خطر سرطان معده در خویشاوندان درجه اول بیماران مبتلا به اين چهاری تا 5برابر افزایش میدهد. ‎Takk ‏پویران بروه‎ Boe lees Jie ‏بات‎

صفحه 18:

صفحه 19:
۲ اقداماتی در راستای کاهش عفونت هلیکو باکتر پیلوری در جامعه ۲ بهبود روش های تهیه و نگهداری غذا ۲ شیوه ی زندگی سالم ” غربالكرى

صفحه 20:
oll ۳ ‏شر‎

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان