صفحه 1:
صفحه 2:
سلامت
فره ی
: سفر
فصل دوازدهم :
دبیر:
3 33
نام دانش آمو
صفحه 3:
برای چه لازم است غذا بخوریم؟
۱-باعث تامین ماده(برای ساخت سلولهای جدید و رشد بدن)
۲-باعث تامین انرژی(برای انجام فعالیت های روزانه)
انرژی تولیدی از غذاها در بدن ما به مواد مغذی آنها بستگی دارد. این مواد شامل:
کربوهیدراتها(قندها) . لیپیدها(چربی ها) . پروتئین هاء ويتامين هاء مواد معدنی. و آب
هرچه مواد مغذی یک غذا بیشتر باشد. ارزش غذایی آن بیشتر است.
صفحه 4:
۱- کربوهیدراتها( قندها)
۲- لیپید(چربی)
۳- پروتئین
۴- ویتامین
۵- مواد معدنی
۶ آب
صفحه 5:
ee
مرکب مثل فروکتوز و لاکتوز و ساکارز
صفحه 6:
چربی جات گیاهی که معمولا در دمای اتاق مایع هستند.
نوری که معمولا جامد هستند پس احتمال رسوب آنها بیشتر است و ممکن است سبب
گرفتگی رگها و بروز بیماری شود.
صفحه 7:
پروتئیین ها: واصد سازنده ی آنبا
اسیدامینه است. برخی اسیدامینه ها
ضروری هستند یعنی بدن ما قادر به
تولید آنها نیست و بلید از طریق غذاها
لن را بدست بیاوريم. پروتئین ها سبب
ساخت سلول و بافتها ميشوند.
صفحه 8:
عملکرد 9 وظيفه مواد غذایی:
قند: سوخت اصلی سلولهای بدن است و تولید انرژی میکند
ve i : اثرژی فراوان تولید میکند و اندام ها را از ضربه محافظت میکند و در ساخت غشا کاربرد دارد. =
پروتئین: در رشد و ترمیم بافتها نقش دارد
سوال: مقدار انرژی که یک گرم چربی تولید میکند تقریبا دو برابر مقدار انرژی است که قند تولید میکند اما
قندها سوخت اصلی بدن هستند. چرا؟
صفحه 9:
از مواد اصلی استخوان ها و دندانها در مهره داران-کمک به انعقاد خون
از مواد اصلی استخوان ها و دندانها در مهره داران
شرکت در سلولهای خونی و فرایند خون سازی
شرکت در تنظیم فعالیت سلولها برای رشد بدن
ايعاد eee
ایجاد پیام عصبی
تاثیر در سلامتی دندلن ها
صفحه 10:
A
B
A wm U
27۳۳ aise [an]
سلامت چشم و بینایی به ویژه در نور کم هویج,گوجه فرنگی,شیر و فراورده
هایش,جگر
در پیشگیری از کم خونی و ریزش مو گوشت,تخم مرغ,لبنیات,نان و غلات
سلامت پوست و لثه میوه ها و سبزیجات, گوجه فرنگی و گل |=
کلم
افزايش جذب و مصرف کلسیم و فسفر ماهی,تخم مرغ,شیر و فراورده هایش
جلوگیری از تجزیه چربیها و تحلیل ماهیچه روغن گیاهی,جوانه گندم و آجیل
کمک به فرایند انعقاد خون(لخته شدن خون) سبزی ها,چای و گوشت
صفحه 11:
غذای سالم:
غذای سالم و مقوی غذاهای متنوعی هستند که همه مواد مغذی را به میزان کافی به بدن برساند و
انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.
صفحه 12: