سایرتحقیق و پژوهش

سلامت بهداشت.سلامت چیست؟

صفحه 1:

صفحه 2:
*سالمت مفهومی است که چیستی و چگونگی آن هميشه مورد توجه بشر بوده و معانی متعددی از آن" دهخدا »بیعییشدن« و در فرهنگ فارسی معین ارائه شده است. بهعنوان نمونه سالمت در لغتنامه »رهایپیافتن« معنی شده است. بقراط سالمت را در تعادل بین اخالط چهارگانه. شامل صفرا. سودا, بلفم و خون, میدانست. ابنسینا سالمت را چنین تعریف کرده است: سالمت سرشت و حالتی است که در آن اعمال بدن به" مقابل بیماری نیست. درستی سر میزند و نقطه دانشمندان طب سنتی نیز به پیروی از بقراط. سالمت را ناشی از تعادل میان اخالط چهارگانه شامل. سردی. گرمی. خشکی و تری دانستهاند. سازمان بهداشت جهانی سالمت را برخورداری از آسایش کامل جسمی, روانی و اجتماعی. و نه فقط نداشتن بیماری و نقص عضو میداند.

صفحه 3:
"در اسلام, انسان موجودی است که هم جسم دارد و هم روح. و اين دو با هم در ارتباطند و از هم تأثیر میپذیرند. همچنین بدن انسان هدیه و امانت الهی برای تکامل روح بهحساب میأید. حضرت علی )ع( در حکمت 388 نهجالبالغه میفرماید: »سختتر از فقر, بیماری تن و سختتر از بیماری تن, بیماری ل وان( 1ك ‎cS‏ اس ‎DUIS oe Geers clas‏ از سالمت بدن تقوای دل )سالمت روان( است.« رای در فرهی معالی اسالم سالس بهصوان بت اررس طب ترك وبا تعبیرات لطیفی همچون, برترین نعمتهاء" دنیا, نعمتی که انسان از شکر آن عاجز است و دهها . عنوان دیگر, توصیف و اهمیت آن گوشزد شده است.

صفحه 4:
ات ‎ANSP fg‏

صفحه 5:
"اگرچه تعریف سازمان جهانی بهداشت از سالمت بهعنوان جامعترین تعریف در دنیای امروز پذیرفته شده" بسیار مهم" باتوجه به دیدگاه اسالم, میتوان گفت که این تعریف کامل نیست., زیرا از یک جنبه است. ام" معنوی است. در تعریف سالعت عقلت شده و آن طبه تابراير در يى تعزيف جامع مبدوان كفت: شالفك ‎lion as aula sa el) nas‏ شذار تالالد لفل رزو 5 عاط خانوادگی - اجتماعی و معنوی برخوردار است. و تعریفی پویا و فرایندی دائما" وسیعی دارد. عفهومی آن آفزوده میشود و گستره در حال دکرگونی است که روزبهروز بر دامنه" فردی, یک امر زیر بنایی و مهم, و عامل اساسى و مؤثر در توسعه امروزه »سالمت و بهداشت« به مثابه اجتماعی, فرهنگی, آموزشی و اقتصادی در همه جوامع مطرح است. تأمین سالمت افراد جامعه از" همه دولتهاست و قوانین اساسی کشورهاء از جمله قانون اساسی جمهوریاسالمیایران. وظایف اولیه 1 بر توسعه بهداشت در و قوانین و پیماننامههای بینالمللی همچون سازمان جهانی بهداشت ۷۷۲۱۵ جوامع تأکید دارند.

صفحه 6:
۲سازمان جهانی بهداشت یکی از ازانسهای تخصصی سارمان ملل منحد است که نعس یک مرجعیت" بهداشت جامعه جهانی ایفا میکند. این آژانس در ‎٩‏ آوریل سال سازماندهنده را در حفظ و توسعه" سازمان جهانی بهداشت. هدف سازمان ۱۹۴۸ در ژنو پاینخت سوئیس, تأسیس شد. در اساسنامه دستیابی مردم به بیشترین سطح سالمت ممکن بیان شده است. وظیفه اصلی این سازمان مبارزه با بیماریها بهخصوص بیماریهای مسری شایع و ارتقای سالمت عمومی مردم جهان است. در کشور ما نهادهای مسئول در زمینه سالمت و بهداشت همچون وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی وزارت آموزش و پرورش و... با نگاه به تعریف سالمت از دیدگاه اسالم و سازمان جهانی بهداشت به انجام وظایف خود" سالمت جامعه در جهت حفظ, تأمین و توسعه میپردازند.

صفحه 7:
»بهداشت و باتوجه به تعریف سالمت., تأمین سالمت مستلزم رعایت »بهداشت« ‎cowl‏ بنابراین دو کلمه سالمت مترادف هم نیستند. اما بهداشت چیست؟ بخواهیم بهطور مختصر و در عین حال جامع. بهداشت را تعریف کنیم »بهداشت عبارت است از تأمین, حفظ و باالبردن سطح سالمت.« البته تا سالمت كاهى_بايد ابتدا به درمان” بیماری پرداخت و پس از رفع آن و بازگرداندن سالمت, آن را حفظ و ارتقا داد. بنابراین وقتی از بهداشت سخن پیم هردو موضوع پیشگیری ‎bias‏ مورد توجه قرار میگیرد.

صفحه 8:
"با نگاهی واقعبینانه به موضوع حفظ و تأمین سالمت بهطور حتم پیشگیری بر درمان مقدم است که از دالیل آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 1 .در پیشگیری هرگونه اقدام بسیار آسانتر. کمهزینهتر. حتى بيهز, و اطمینانبخشتر است در ی ‎cai!‏ ‏بیماری نیز موجب حالیکه درمان مشکلتر و پرهزینهتر است و با درد و رنج نیز همراه است؛حت نگرانی است. 2 .در پیشگیری, زمان آموزش پیشگیرانه بسیار کوتاه و برای همه در هر سطح معلومات با هزینه بسیار"" ر است؛ اما در درمان تربیت نیروی انسانی برای خدمات درمانی مستلزم صرف وقت زیاد و هزینه کم میس فراوان است. " مواد و داروها و تجهیزات, وجود نیازی به کشورهای دیگر, برای تهیه 3 .در روشهای پیشگیری غالبا تجهیزات و مواد و دارو نیاز است. ندارد, ولی در روشهای درمانی, اغلب به کشورهای بیگانه در زمینه با عوارض جانبی همراه است, در 4 .روشهای درمانى مستلزم مصرف داروهايى است كه معموال حاليكه در روشهای پیشگیرانه چنین مسائل و مشکالتی وجود ندارد." نقاهت و گاهی با" با از دستدادن فرصت کار و فعالیت در طول بیماری و دوره 5 .درمان بیماریها غالبا ابتال به بيماريهاى دیگر 9 عوارضی مانند نقص عضو همراه است. ولی در پیشگیری با استفاده از خدمات بهداشتی به آسانی و سادهترین شیوه میتوان از وقوع بیماری و پیامدهای ناشی از آن جلوگیری نمود.

صفحه 9:
لا 5 0 *سلامت مفهومی است چِنّد وتجهى و در عين حال یکپارچه که وجوه بر هم تأثیر میگذارند و در تعامل با مختلف لن کامال یکدیگر سالمت فرد را تضمین ميكتند. به عبارث” قليل تفكيى از هم ديكر, ابعاد سالتی ال تست تا که برخى افراد عليرغم اينكه عالمت اشكارى از يك بيمارى جسمى و روانى نداريد ولك ا قدرى تاملا در رفتار آنها ميتوان خستكى, اضطراب, افسردكى, ناامیدی و عدم رضایت را در وجودشان مشاهده کرد که میتواند سالمت ‎igh.‏ را تهدید کند.

صفحه 10:

صفحه 11:
*قابل درکترین بعد سالمت, سالمت جسمانی است که آسانتر از ابعاد دیگر میتوان آن را مشاهده کرد. سالمت جسمانی بیانگر عملکرد درست بخشهای ‎ces eases lens‏ مارا ات از بطر سا سای امت زیستشناسی عملکرد مناسب سلولها و اعضای بدن و هماهنگی آنها با هم نشانه بعضی از نشانههای سالمت جسمانی عبارتاند از: ظاهر خوب و طبیعی, وزن مناسب, اشتهای کافی. خواب راحت و منظم. اجابت مزاج منظم. اندام متناسب, حرکات بدنی هماهنگ, طبیعی بودن نبض و فشار خون و افزایش مناسب وزن در سنین رشد و وزن نسبتا ثابت در سنین باالتر و...

صفحه 12:
سلامت روانی "سلامت روانی بهمعنای نداشتن بیماری روانی نیست, بلکه سالمت روانی, عبارت است از: داشتن قدرت تطابق با شرایط محیطی و بروز عکسالعمل مناسب از فرد در برایر مشکالت و حوادت زندفی. برخی از دیکر تضانههای سالمت روانی عبارتاند از سازگاری" صحیح در فرد با خودش و دیگران, قضاوت نسیتا انتقادیذیری, داشتن برخورد با مسائل, داشتن روحیه عملگرد مناسب در برخورد با مشکالت و... .

صفحه 13:
*سلامت اجتماعی شامل مهارتها و عملکردهای اجتماعی و همچنین توانایی شناخت هر فرد از خود." بزرگتر است. سالمت اجتماعی یعنی ارتباط سالم فرد با جامعه, خانواده, به عنوان عضوی از جامعه مدرسه. Ha BL ce tet ni فردسالم از ظر اجاعی نش‌های ای خودرا وم ‎ae tn lis ace)‏

صفحه 14:
سلامت معنوی “يكى از داليل ابتالى افراد به بيماريهاى روحى ‏ رواتى كه بهدتبال خود مشكالت جسمانى و اجتماعى را نيز به بار مى آورد, داشتن احساس يوجى و بيهدفى در زندگی است که خود تاسی از نذاشتن سالمت معنویاست افراد سالم از نطر معنوی اهدافی اساسی در زندگی دارند. فراتر از جهان مادی به جهان مینگرند, آرامش دارند و به دیگران اين آرامش را نیز منتقل میکنند. سطح باالیی از ایمان به خدا, امیدواری, تعهد, کمالجویی, پایبندی به اخالقیات و هدف داشتن در زندگی و اعتقاد به معنوبت و معاد از ویژگیهای سالمت معنوی است. ۱

صفحه 15:
*سلامت افراد در طول زندگی همواره در معرض عوامل مختلفی قرار میگیرد. گاهی ابن عداملا باعث تقوية شالفت قرا ی كافك او براق نمونه فردی که بهطور ارثی از دندانهای سالم و محکم برخوردار است. عامل ژنتیک تقویتکننده سالمت دهان و دندان اوست؛ برعکس, فردی که در خانوادهای با سابقه یکی انار كلدك عروقی متوله شوه امال ابتالی ‎olen oiled‏ لسر است. با افرادی که در کشورهای آفریقایی محروم زندگی میکنند به دلیل عدم دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی کافی در مقایسه با کشورهایی که دارای امکانات بیشتری هستند, ‎pid‏ در معرض عوامل تهدیدکننده سالمت قرار دارند.بهطور کلی چهار عامل سبک زندگی, ورائت و )ژنتیک(, عوامل محیطی و دسترسی به خدمات بهداشتی - درمانی عوامل موّثر بر سالمت هستند.

صفحه 16:

صفحه 17:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان