صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحيم
4 ©
صفحه 2:
)9555 > )9 = دی
ای «د حعیت :ذیی
(aba o> رددیار(و خصیت :زری
ی
ارو معنن و رحجکستن توس ect
قرمز-خیلی برخطر
= = er
د.دانش
کارشناس مرکز بهداشت رشت
صفحه 3:
بهداشت وایمنی محیط کار
0000-7
صفحه 4:
اقدامات كنترلى سلامت
بهداشت > فردى
بهداشت مواد غذايى
بهداشت ابزار ومحيط كار
بهداشت ساختمان
صفحه 5:
بهداشت موادغذایی
* ازهرچهارگروه مواد غذایی بصورت متعادل
مصرف شود
* مواد غذايى بصورت بسته بندی تهیه شود
* بسته بندی های خریداری شده ضدعفونی شود
۶ سس ار خر واه be اننا تابلون هارا رن
خارج ازدرب ورودی منزل جدا گردد.
؟ ميوه جات وسبزيجات را ضدعفونی نمایید.
* نان یا شیرینی خشک خریداری شده قبل از
مصرف گرم شود.
صفحه 6:
بهداشت فردی
۶ خودداری از دست دادن, روبوسی و کلیه
اعمالی که مستلزم تماس فیزیکی و نزدیک
شدن افراد به کمتر از 1مترفاصله
gras ho iu © ارات و صايون
۶ استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه با
سر فه
* خودداری از تماس دست ها به چشمها
Soe
صفحه 7:
صفحه 8:
صفحه 9:
و
717 Areas most frequently missed
during hand washing
) Less frequently missed
Not missed
(Adapted from Taylor L (178), An evaluation of hand washing techniques -1,
Nursing Times, 12 January, pp 54-55)
صفحه 10:
Demonstration
Removal of bacteria from hands and gloves
صفحه 11:
Unwashed hand Rinsed hand
Washed 20 sec using Washed 20 sec and then
soap and water sanitized
Fram: Unversity of موصت
صفحه 12:
5
Unwashed glove Rinsed glove
Washed 20 sec using Washed 20 sec and then
soap and water sanitized
Fram: Usvesity of Geng
صفحه 13:
توصیه های لازم به کارفرمایان برای غربالگری
علایم شایعی که کارفرهایان باید برای شناسایی شاغلین مشکوک به بیماری به آن توجه نمایند :
تب یهای,۳۸ درجه سانتی گراد.
* سرفه تنگی تفس خسخس خقگی و سیر عتانم تنقسی.
میعاری های گوارشی, اسهال. استفراغ : حلت تووع و دردهای شکمی
آبریزش بیتی كلودرن رم كلو وخلط خونى
سردرد فرهزی چشم: آبریزش بیتی و گلودرد.
بیعاریهایقلیی عروقی : درد قفسه سیده.
حساسیت وخارش پوستی
* علایم در مواردشدید:
عفونت ریه ( یتوعونی). ستدرم تنفسی حاد شدید. تارسایی کلیه
صفحه 14:
جه كسانى بيشتر مستعد ابتلا هستند؟
شاغلین سالعند.
شاغلین دارای بیعاری زعیده ای عثل دیابت. بیماری های قلبی . تنفسی
افراد دچار تقص در سیستم ایمنی
اقرادی که با گاز ها و بخارات خورنده و التهاب آور تعاس دارند
شاغلین باردار
صفحه 15:
کروه های شغلی که دیشتر در معرض مواجهه بیشتر با
کروناویروس هستند
* کارکنان خدمات بهداشتی
* كاركنان كفن و دفن
* شاغلین آزمایشگاه ها
* مسئولین فرودگاه و شرکت های هوایی
* مرزبانان
* مسئولان جمع آوری زباله
* شاغلینی که مرتب در مسافرت هستند به خصوص به مناطق آلوده
صفحه 16:
راه های انتقال ویروس
راه های احتمالی انتقال:
۰ قطرات تنفسی و مخاط فرد آلوده و انتقال از طربق عطسه .سرفه و بزاق
* تماس نزدیک با انسان مبتلا
* دست زدن به وسایل آلوده و تماس آن با دهان یا بیشی
صفحه 17:
راه های انتقال بیماری از راه حیوانات و یا
محصو لات حیوانی
* این بیماری جدید یک بیماری قابل
لد ار جوات ان
nk cbs oe ee هت ر فد هی تخل سارن وت أن يه
طور دقیق مشخص نمی باشد.
مصرق محصولات حیواتی به صورت خام يا نیمه پخته پرهیز
* از دست زدن بدون دستکش یه گوشت. شیر يا سایر محصولات
حیواتی خام پرهیز کنید.
صفحه 18:
توصیه های لازم جهت پیشکیری شاغلین از ابتلا
* به طور مکرر و در هر زمان ممکن اقدام به شست و شوی کامل
دستها با آب و صابون کنید.
* از تجمع و حضور در مکان های شلوغ و پر تردد اجتناب کنید.
* از دست دادن و روبوسی کردن با اقراد دارای علایم تنقسی
(سرفه, عطسه و...) خودداری کنید.
* دهان و بینی خود را هتگام سرقه و عطسه با دستمال (ترجیحا) و یا
قسعت بالاى آنستین بپوشانید.
صفحه 19:
* فاصله حداقل دو متری را از افراد بیمار رعایت کنید.
* از تماس دست آلوده به جشم؛ بينى و دهان خود بيرهيزيد.
* از رها كردن دستمال كاغذىهاى مصرف شده در محيط خوددارى
* از خوردن مواد غذایی نیمپز خودداری کنید.
* از تماس با حیوانات اهلی/ وحشی خودداری کنند.
صفحه 20:
فرد مشکوک به بیماری کیست؟
* فردی است که به دلیل تب. سرقه ۰ تنگی نفس و سایر علائم مورد
اشاره نیازمند بستری در بیمارستان بوده. عامل بیماریزایی دیگری
برای توجیه علایم بیماری وی وجود ندارد و حداقل یکی از موارد زیر
را دارا است:
۰ سابقه سفر به مناطق و شهرهای آلوده؛ در عرض ۱۴ روز قبل از شروع عللیم
بیعاری
* تعاس نژدیک با مورد لطعی و علاعتدار بیماری
۰ مرالبت مستتقیم از بیمار مبتلا به عفونت ناشی از کورونا ویروس(محتمل/
(as
صفحه 21:
تماس نزديك به جه معنا اسن؟
* تماس با بيماران در بيمارستان
* همكار بودن يا همكلاس بودن با فرد مبتلا به كورونا
ويروس يا هر تماس شغلی با بیمار میتلا به کورونا ویروس
در فضای بسته مشترک
* همسقر بودن با فرد مبتلا به کورونا ویروس در یک وسیله
تقلیه مشترک
صفحه 22:
چه مدت زمانی ویروس پر روی سطوح زنده می ماند؟
۱ a Cn es A at om ngs
زنده می ماند.
* اطلاعات فعلی نشان می دهند که برای چند ساعت این ویروس بر روی
سطوح زنده می مانند.
* مواد شستشو دهتده مشل وایتکس. مایع دستشویی. الکل و غیره می توائد.
ویروس را از روی سطوح از بین ببرد.
صفحه 23:
LT دارویی برای پیشگیری یا درمان این بیماری وجود دار د؟
* تاکنون واکسن با داروی ضد ویروس برای درمان ابن دسته از وبروس ها
یافت نشده است. درمان علامتی است.
* اگر می خواهید خودتان را از بیماری محافظت کنید باید به اصول بهداشت
تنفسی و بهداشت دست و عدم تماس نزدیک با فرد بیمار پایبند باشد.
صفحه 24:
صفحه 25:
آیا برای محافظت از خود به ماسک نباز داریم؟
* استقاده از ماسک به تنهایی باعث محاقظت نمی شود. باید
حتما بهداشت دست و بهداشت تنقسی را رعایت کنید.
* صرقا در این موارد استفاده از ماسک توصیه می شود:
* زماتی که علایم تتفسی( سرفه یا عطسه) دارید
* از قرد مبتلا به ual بیماری صراظبت عی کنید
* مبتلا به این بیماری هستید.
صفحه 26:
نوع ماسک مناسب
* ماسک های کتانی؛ کاغذی. ماسک با ذغال فعال. ماسک/رسپیراتور ۸۱95
توصیه شده است.
* رسپیراتور ۱195 در بین تمامی این ماسکها بیشترین استفاده را دارد.
* ماسک ۷95] نوعی ماسک فیلتردار تنقسی محسوب میشود که قادر است
از ورود کوچکترین ذرات هوا به داغل بینی و دهان جلوگیری کند.
ن ماسک تنفسی بیش از ۹۵ درصد از ذرات معلق در هوا (حتی به
اندازه ۳/ ۰میکرون) را فیلتر میکند.
صفحه 27:
نحوه استفاده صحیح از ماسک تنفسی
ویروسهای خانوادهی کورتا. از جمله ویروسهای کوچک محسوب میشوند. طرز استفاده
صعيح از اين ماسك برایموتر بودن به صورت زیر استد
صفحه 28:
نحوه پوشیدن» استفاده کردن و در آوردن و دور انداختن ماسک
قبل از قرار دادن ماسک بر روی صورت. دستان خود را با دستعال حاوی الکل یا صابون و آب تعیز كنيد.
دهان و بينى رابا ماسك بيوشائيد و عطعنن شوید که هیچ شکافی بین صورت و ماسک شعا وجود ندارد
در حین استفاده از لهس ملسک خودداری کنید.
در صورت تعايل دستان خودرا با شستشو با الكل يا صابون و آب تعيز كنيد
به محض مرطوب شحن ماسكه آن را عوض كنيد و جند بار از ماسک استفاده تکنید.
براى از بين بردن ملسك آن را از پشت جدا کنید (جلوی ماسک را امس
)و بلافاسله در سفل دریسته
بیندازید.
دستان خودرا با آب و صایون و یا الکل تعیز کنید.
صفحه 29:
Pe gaan ip Sar ye mah Vpn
گرده و به خوبی پشویید
2
با همان دستمال تسبررا بيتديد و «سشها يا باستنا مت با
«ستسال را مو سمل باه انار ۰ ae ee
صفحه 30:
بهداشت ساختمان
* برقراری تهویه دراتاق های محیط کار یا
سالن ها
* تعداد کارمندان پاکارگران براساس
وضعیت شهرستان قرمز ,زرد ,نارنجی
صفحه 31:
بهداشت ابزار وتجهیزات
* تمام سطوح مشترک (دستگیره کلید برق .مبل.صندلی)
.يس از هربار استفاده نظافت وضدعفونی شود.
* مواد ضدعفونی به تعداد کافی ودرقسمت های مناسب
( راهروهاءدر ورودی. آسانسور.سرویس بهداشتی)
قرارگیرد.
* محلول گندزدای کلره باید روزانه تهیه شود.(کاهش کارایی
بعداز ۲۴)
* دومرحله نظافت وگندزدایی کاملا جدا باشد.
* گندزدایی با آب سرد انجام شود ( دستمال مرطوب آغشته
به مواد گندزدا )
صفحه 32:
مواد كند زدا بريايه الكل
“الكل یک میکروب کش با طیف گسترده است و به
طورکلی الکل 70 برای از بین بردن ویروسها موثر است.
اتیل الکل از الکل ایزویزوپیل بهتر است. الکل اغلب sly
گندردایی سطی کوچک [به عنوان مثال دریوش لاستیکن
ویالهای دارویی مولتیبل دوز, ترمومترها)و گاهی سطوح
خارجی تجهیزات (مثل استتوسکوپ و ونتیلاتورها)
استفاده ميشود. به دلیل قابلیت اشتغال الکل استفاده از
آن برای گندزدایی سطوح کوچک محدود میشود و در
قضاهایی با تهویه مطلوب استفاده میگردد. استفاده
مکرر و طولانی از الکل به عنوان گندزدا میتواند باعث
تغیبر رنگ, تورم. سخت شدن و ترک خوردگی لاستیک و
پلاستیکهای خاص شود.
صفحه 33:
تهیه مواد گند زدا
جدول |- راهنماى فلظت و مسرف هييوكلريت سديم
محلول اوليه: عمده محلولهاى سفيدكننده خاذكى حاوى هيبوكلريت سديم 0 درصد معادل (2811
oe LEE ۰
محلول توصبه شده: محلول ۱:۱۰۰ از هیپوکلریت سدیم ۵ در صد توصبه می شود استفاده از | an
سفیدکننده به ٩٩ فسمت آب سرد لولهکشی (محلول ۱:۱۰۰ پرای گندزدیی سطوع)
براى د ستبابى به فلت منا سب هيبوكلريت سديم 3 سبث سفيدكننده به أب را تنظيم كنيد. بدعنوان
مثالء برلى أمادمسازى سفيدكنندههاى حاوى 10 درصد هيبوكلريث سديم از دوبرابر ييشستراز
سفبدكتنده استفاده كنبد (بعنى ۲ فسمث سفیدکنندهبه ٩۸ فسمث آب))
صفحه 34:
زمان نمأس براى كاربردهاى منفاوش
٩ سطوع غيرمتخلخل: ببشثر با مساوى ده دفيفه توصبه مىكردد
* كندزدابى از طريق غوطهوركردن افلام: زمان نماس ١؟ دفيفه نومسبه میشسود WS Gly)
(pls So ol Jats
تكنه: سطوع بابد از مواد ألى تميز كردد (مأنند تمبزكردن مدفوع؛ اسنفراغ» نرشحاثء خون با 96 ae
٠ بدن قبل از كندزدابى با لموطهورى)
صفحه 35:
بهداشت ابزار وتجهیزات
* تمام سطوح مشترک (دستگیره کلید برق .مبل.صندلی)
.يس از هربار استفاده نظافت وضدعفونی شود.
* مواد ضدعفونی به تعداذ کافی ودرقسمت های مناسب
( راهروهاءدر ورودی, آسانسور.سرویس بهداشتی)
قرارگیرد.
* محلول گندزدای کلره باید روزانه تهیه شود.(کاهش کارایی
بعداز ۲۴)
* دومرحله نظافت وگندزدابی کاملا جدا باشد.
* گندزدایی با آب سرد انجام شود ( دستمال مرطوب آغشته
به مواد گندزدا )
صفحه 36:
ایمنی در کاربرد مواد گندزدا:
ل چم کم ای الیو بان هرا گام میا در بای کم ارس بای دورو
لاتتقا ذم قرا من كبرد در ترس تا
دا ماه سای ای تراسا os ae Jasllyetas و اساندار ها
یی تهب شه توسشط توليدكتتدة الجام شود ۰ 2
5 فكاء 0د مخلول رقق قميش بابد مكلول غليظ به ابإإضافه شود PUI
كردن ای به مصلول یط موددار 5 كليد ae
4 كال برست يا مخلول غليظ موخب وسكي ديه وا شرا
و در هنگام کاربرد مخلول رقتق تهته اشده باید از پهشش مناسب ضورت
استفاده شود
ددر صر مان ۱ جشم باید بر 10 sha pees 0 داشته شود
ژاول (هیوکلربت ندیم a نها با مواد اشتیدي باید خودداري
ae
8- بس اركا برد مزاول با برکلرین les كندزداين Boas a) dol ci
نم کی رل ها وهی که
صفحه 37:
مدل پنیر سوئیسی برای مقابله با پاندمی ویروس تنفسی
برای جلوگیری از شبوع:استفاده از یک روش مداغله به ثتهاين ايدذآل نيسث
هر مداخله (لايههاى ينير) داراى تواقصى (سوراغهای پنیر)میپاشد.
استفاده از جندين لايه موفقيت|ميزئر اسيته
صفحه 38:
۰ فرمان برای مقابله با پاندمی ویروس کووید-۱۹:
الف: مسئولینهای فردی:
۱-رعایت فاصله فیزیکی( حداقل ۱/۵-۲ متر) و در
صورت بیماری» ماندن در خانه.
۲-استفاده درست از ماسک استاندارد.
۳- شستن دستها و رعایت بهداشت, هنگام سرفه و
عطسه کردن.
۴-لمس نکردن صورت, بینی و چشم.
0- محدود کردن زمان حضور در محل های شلوغ و
اجتماعات.
ب : مسئولیتهای اجتماعی (مشترک)
۶- تست ردیابی سریع, دقیق و پیگیری موارد تماس
۷-تهویه فضاهای بسته و استفاده از فیلترهای هوا.
۸- اطلاع رسانی وحمایت مالی دولت.
-٩ قرنطینه (محدودسازی) و ایزوله کردن موارد
(جداسازی).
۰- درمان مناسب و واکسن. استفاده هم زمان از
Be ۱ ی oi
2 ceri ao eeet
صفحه 39:
صفحه 40:
Na
امقر a}
صفحه 41:
صفحه 42:
پوستر شستشوی دست ها جهت نصب در تسهیلات
بهداشتی کارگاه