صفحه 1:
دج مق بن
م و ضورع تعفی: ماع وناس, ٠3 و كاركروللها ورب
(مناو ر(قنها بكار aXe pr
(Wie Wee yes Cur أولررض::
صفحه 2:
Pet i
٠ ارائه تعريفى جامع براى كلمة ويتامين» عملاً غير ممكن است. اين
كلمه در سال ١٠3١م به وسيلة فونك اختراع شد. در اين سال او
توانست از پوستة برنج عنصر کریستالی را به دست بياورد كه از
بیماری بریبری پیشگیری نموده و آن را درمان میکند (ناراحتی
که زمانی اطلاعی از آن در دست نبود و بر اثر فقر ويتامين 8)
ايجاد مىشود).
ويت به اين عنصر نام «آمين حياتى» را داد كه طبيعتاً اصطلاح
ويتامين از كلمة آمين حياتى كرفته شده و يس از آن اين نام به
مجموعة عناصر مورد نياز فعاليتهاى حياتى كه بدن نمىتواند آنها
ارا بسازد و بنابراين بايد آنها را از طريق تغذيه بدست بياورد اطلاق
شد.
صفحه 3:
۰ البته اگر سعی کنیم ویتامینها را به نوعی تعریف کنیم» شاید بتوان
گفت که این عناصر یا بهتر از آن» عناصر حیاتی» برای ادامة حیات
لازم بوده (تكثير» رشد. حفظ و نگهداری» فعالیت. جذب و تحلیل .
و....) و به بدن امکان میدهند تا مواد غذایی را که دریافت میکند
(عناصری را که از اين ویتامینها برخوردار هستند) به مقادیر -
بسیار کوچکی تبدیل کند که با نیاز های ارگانیکی او سازگاری داشته
باشد. فقدان این عناصر حتی به صورت جزئی باعث ایجاد
بیماریهایی میشود که ناراحتیها و آسیبهای خاص خود را در
پی داشته و تنها با استفاده از ویتامین یا ویتامینهایی که کمبود آن
ایجاد شده قابل درمان است.
صفحه 4:
صفحه 5:
۰ غذایی که میخوریم اگر متنوع: oo ویتامینهای ضروربی
را خود به خود به بدنمان میرساند
۰ (كويا فقط به استثناى ويتامين د)؛ اما اشکال اين است که
بسیاری از مردم در انتخاب خوراک خود عاقلانه رفتار
نمیکنند؟ یعنی رعایت نمیکنند که غذایشان متنوع باشد.
همچنین از غذاهای اساسی و مهمی که ویتامینها را
برایشان تامین کند» غالفند. به چنین افرادی باید مقداری .
ویتامین اضافی بخورانیم تا جبران کمبودشان بشود. بسیاری
از ویتامینها قابل ذخیره شدن در بدن نیستند؛ از اینرو
میتوان گفت که بدن ویتامینهای افزون بر نیاز خود ريا به
راحتی دفع میکند.
صفحه 6:
ميات یا
* ویتامینهای محلول در چربی : ویتامین 9 ویتامین() »
ویتامین8) و ویتامین) هستند و ویتامینهای محلول در آب :
ویتامین های خانواده9) و ویتامین)هستند .
* اين تقسیم بندی اولیه بدلیل تفاوت در جذب عملکرد و
ذخیره آنها در بدن و بر اساس قابلیت حل شدن در آب يا
چربی می باشد
صفحه 7:
De a
۰ رتينول يا ویتامین 9) یکی از ویتامینهای محلول در چربی میباشد.
ویتامین 9) از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته میشود که فرمهای
فعال ویتامین () هستند و در طبیعت به چند صورت موجود
میباشند. در طبیعت موادی به نام پیش سازهای ویتامین 0) وجود.
دارد که بتا کاروتن از آن جمله است. بتا کاروتن ترکیبی است كه
در بدن شکسته شده و به ویتامین 0) تبدیل میشود.
چون ویتامین 9) محلول در چربی است جذب آن در رو دهها به
هضم چربیها بستگی دارد. از اين رو کسانی که در هضم چربیها
مشکل دارند مثل مشکلات صفراوی باید میزان بیشتری ویتامین
) دریافت کنند. به دلیل اينکه » این ویتامین محلول در چربی است
و قابليت ذخیرهشدن در کند و باشتياى چرني را ا داراست و میتواند
در زمان کمبود مصرف مورد استفاده قرار
صفحه 8:
ae كك
* ویتامین 9) یکی از ویتامینهای بسیار مهم است و در
بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن نقش دارد. از آن جمله:
ویتامین 69 در رشد و نمو مزثر است. ويتامين © در
کیفیت بینایی موثر. است. ویتامین 0) نقش اساسی در حفط
بافتهای مخاطی بدن (مثل لایههای مخاطی اندامهای
گوارشی) دارید. ویتامین 69 در دستكاه ايمنى بدن و در
تو لید مثل موثر است. ویتامین 9) در بدن بوسیله مواد حمل
کننده پروتئینی منتقل و به مکانهای مورد نیاز ارسال
میشود . در صورتی که فردی کمبود شدید پروتئین داشته
باشد مثل کودکان مبتلا به سوء تغذیه شدید » عوارض
كمبود ويتامين 9) در وى ظاهر مىكردد. 0
صفحه 9:
7 ال یتسین ۳
* ضد شب کوری و ضعف قوه بینایی است و در معالجه
بسیاری از. اختلالات چشمی موثر است.
٠ مقاومت بدن را در مقابل عفونت مجاری تنفسی زیاد
مینماید.
* مدت بیماری را کوتاه میسازد.
٠ لايه خارجى بافتها و اندامهای بدن را سالم نگاه میدارد.
۰ برای رشد استخوانهای محکم » ست » مو دندانها و
لثههای سالم ضروری است.
» در موارد استعمال خارجی به بهبود اکنه » زرد زخم ٠
کورک و دمل کمک میکند.
٠ در معالجه نفخ و اتساع بعضی از اعضای بدن و ازدیاد
فعاليت غده تيروئيد موثر است.
صفحه 10:
ی
٠ اين ويتامين به فرم اصلىاش فقط در مواد غذايى حيوانى
موجود است. ويتامين ) به مقدار زياد در حكّر وجود
دارد. درتخم مرخ ميزان محدودى از أن يافت مىشوند و
شیر و ادنیات منابع خوب ویتامین 9) هستند . پیش سازهای
ویتامین 9) یعنی کاروتنوئیدها که در بدن به ویتامین 9)
تبدیل میشوند» که در سبزیجات با رنگ سبز, تيره مثل
سبزی خوردن و اسنناج» در سبزیجات نارنجی رنگ مثل
ال
پرتقال و گرمک وجود دارد. ۱
صفحه 11:
oe”
در Bore استفاده بافتها
0
ل حي و اين
ao oe نس »كال كردن آنزیمهای لام رای سوختن قند
در بدن است. اين ويتامين نقش ess cel
oa ۱
ا لل ند» و در نان
صفحه 12:
* لیم
٠ حبوبات » كبد و كايهدا » غنى از ويتامين 90) هستند ولی
در مرحله بخت طولانى غذاها » ويتامين غير فعال مىشود.
احتياج به ويتامين 90) در مرراحل ضعف عمومى » نقاهت »
كار عضلانى زياد و شيردهى بيشتر است. اكر جيره غذايى
از لببيدها و بروتنينها غنى باشدء نيال به تيامين كاهش
مییابد. انسان متوسط برای هر هزار کالری انرژی غذایی
مورد نیاز » روزانه به 0.9 میکروگرم ویتامین 00)
احتیاج دارد.
صفحه 13:
* وی 8۳85
۰ ریبوفلاوین یا ویتامین 690 باعث آزاد سازی انرژی از
كربوهيدرات هاء بروتئين و جربیمی شود. دلیل انتخاب
اين نام » رنگ زرد اين ویتامین است که ناشی از. وجود
حلقه فلاوینی موجود در ساختمان آن می باشد . از
ویتامینهایی است که در بسیاری از مواد غذایی موجود است
اما عوارض کمبود آن گریبانگیر افراد زیادی است در
حالیکه خود آنها نمی دانند این عارضه می تواند ناشی از
کمبود مواد غذایی باشد .
06
صفحه 14:
* در واقع یکی از دلایلی که روش مناسب شیر را نگهداری
در پاکتهای چند لایه می دانند این است که» از تخریب
ویتامین 96) در برابر نور جلوگیری می کند زیرا این
ویتامین در مجاورت اشعه ماوراء بنفش تخریب می شود .
ویتامین 96) همراه غذا وارد بدن می شود و به کمک ناقل
هایی که در. دیواره روده وجود دارید به خون منتقل می
گردد . ویتامین 96) جزء ویتامینهای محلول در آب است
از اینرو در بدن ذخیره نمی شود پس میزان مورد نیاز آن
باید روزانه مصرف گرد تا مبتلا به کمبود آن نشویم . .
صفحه 15:
ل ا
به رشد و دوباره سازى كمك ميكند.
به داشتن پوست و ناخن سالم کمک میکند.
در بهبود زخمهای دهان» لبها و زبان موثر است.
برای قوة بینایی مفید است و خستكى جام را كاهش ميدهد.
در سوخت و ساز کربوهیدرات هاه چریی ها و پروتلین ها با مود دیگر موثر
coe ای
اختلال در چربی هاء ترس از نور و عوارض معده و روده ها از علائم کمبود
اين ويتامين ميباشد. در اثر كمبود اين ويتامين در بيماران مبتلا به ديابت » ورم
دهان و ترک لبها مشاهده میشود. در ضعف چشمها یعنی موقعیکه چشم از نور
ميترسد بايد از غذاهايى كه داراى اين ويتامين هستند استفاده شود.
صفحه 16:
ate ge
* بهترین منابع رییوفلاوین شامل مخمر آبجو » بادام » گوشت » غلات
» سبوس گندم » ثار ج » سویا » شیر و اسنناح,در صورتیکه شما
روزانه 0 لیوان شیر یا ماست مصرف کنید و در طول روز غذای.
تهیه شده با گوشت ( گوشت قرمز ۰ مرخ و ماهی ) یا تخم مرغ
مصرف نمایید و از نان سبوس دار مثل نانسنگک تغذیه کنید »
مطمئن باشید میزان ویتامین 96) مورد نیاز بدن شما تأمین شده
است. ریبوفلاوین به ار د و حبوبات اضافه میشود. ریبوفلاوین در
اثر نور و قليا نظير جوش شيرين از بين مى رود. اين ماده توسط
حرارت از بين نمى رود. اكرجه در داخل آبى كه در حال يختن
استء نفوذ مى كند. براى حفظ محتوى ريبوفلاوين غذاها آنها را بايد
دور از نور قرار داد.
06
صفحه 17:
۲
مکمل های ریبوفلاوین به 86 صورت قابل دسترسی هستند:
* ساده
© فعال شده
)9 اين ماده همچنین در مولتی ویتامین ها و ویتامین های ٠»
40080 90و OS کمپلکس نیز به صورت قرص های
میلی گرمی یافت میشود.
صفحه 18:
ae
۰ خانواده ویتامین 9) اعضاء زیادی دارد. یکی دیگر از اين ویتامینها
ويتامين ©6)يا نياسين است.نياسين یا ویتامین 98) درمان کننده
بیماری مهلک پلاگر است که پیش از کشف 9 » جان بسیاری از
ایتالیایی ها » اسپانیایی ها و حتی آمریکایی های قرن 40 را گرفت.
پیش از کشف این ویتامین تصور می شد پلاگر یک بیماری :بر وی
یا میکروبی است که افراد خانواده های فقبر را مبتلا می سازد ام با
کشف ویتامین 05) ۰ در ابتدای قرن بیستم علت و راه درمان آن
شناخته قد ۲
BO. جزء ویتامینهابی است که در شرایط مختلف مقاوم است . از
اینرو به راحتی هدر نمی رود » اين ویتامین در بسیاری از مواد
غذایی مثل ذرت یا گندم به صورت ترکیب با مواد دیگر وجود دارد
كه پیش از شکسته شدن جذب بدن نمی شود .
wo
صفحه 19:
ee ee
این ویتامین در ساختمان ماده اى در بدن شرکت می کند که
بسیاری از اعمال حیاتی » سوخت و سازها و تبادلات
. الکترونی توسط آن صورت می گیرد
اين ويتامين موجب انبساط عروق می شود از اینرو
مصرف میزان کافی و حتی بیش از نیاز آن در مبتلایان به
فشار خون بسیار مفید است .
از اثرات اين ویتامین کاهش کلسترول خون است .
ao
صفحه 20:
GBS Gis salle ees
نیاسین در تعداد زیادی از مواد غذایی موجود است . در بعضی از مواد به
صورت ترکیب وجود دارد که درحین پخت آزاد می شود و در اقلام مواد غذایی
. حاوى بروتنين » مواد اوليه را توليد می کند
کنسرو .هم تن دارای مقدار قابل توجهی 90) است » همچنین اين ویتامین در
© نان » سیب زمینی » ذرت» گوشت گاو و در میوه ها و سبزی ها در گیلاس
. هلو و هويج موجود است
( در صورتیکه شما در روز 4 تا 5 کف دست نان و غذای تهیه شده با گر شت
حداقل 40000 گرم ) و سیب زمينى يخته ( با پوست ) و 4 یا 0 عدد میوه مثل
. كيلاس و هاو مصرف كنيد ميزان نياز شما از ويتامين 99) برآورده می شود
ضمنا ذرت بو داده نیز یک خوراکی کم کالری و دارای میزان مناسبی99)
. است که می توانید در میان وعدها مصرف کنید
eo
صفحه 21:
* متام ۳۲
* این نوع ویتامین 9) محلول در آب است و در بدن تبدیل به
تركيبى به نام كوآنزيم 9) مىشود كه وجود اين ماده در بدن
براى تبديل غذا به انرزى لازم است.همه سلولهاى بدن
نیاز به ویتامین 99) یا اسید پانتوتنیک دارند. ویتامین
9 به عنوان ویتامین " .۰ ۰ . . " نیز شناخته شده
است. زیرا عملکرد غده آدرنال ربا تقویت کرده و بهبود
میبخشد. (غده آدرنال عضوی است که بدن را در مقابل
انواع استرسها حمایت میکند).
صفحه 22:
75
۰
گوشت تازه» سبزیجات و تمام غلات تازه دارای ویتامین
© بیشتری نسبت به غذاهای فریز شده یا کنسرو شده
pl, )میات از
نان غلات و حبوبات» »“جكرء لوبياى خشك و نخود»
ماهی » مرش آجيل (فندق» كردو)» بادام زمينى» كل كلم »
شير و ينيرا» سیبزمینی » پرتقال » موز و زرده تخم مرغ.
66
صفحه 23:
a كن
اسید فولیک که به نام های فولات یا ویتامین 90) نیز خوانده می
شود برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی؛
خون و سلول ها حیاتی و اساسی است. اين ویتامین بدن را در مقابل
بیماری های قلبی» نقصهای مادر زادی» پوکی استخوانو سرطان
های مشخصی حفظ می کند..
در فرآورده های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده)
اسید فولیک از بین می رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به
مدت طولانی نیز می تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.
صفحه 24:
فرالد ل ل
٠ نقايص مادرزادى؛ ميزان يايين اسيد فوليك با نقايص موقع تولد
همراه است.
* نیمی از نقایص لوله عصبی (نظیر اسپینا بیفیدا) قابل پیشگیری است
اگر زنان در سن باروری از اسید فولیک در رژیم غذایی شان
استفاده کنند. مطالعات نشان می دهد
۰ حمله و سکته قلبی اسید فولیک برای پاک کردن خون از ماده ای
به نام هوموسیستین ضروری است. میزان بالای هوموسیستین خطر
بیماریهای قلبی و سکته قلبی را افزایش می دهد.
٠ سرطان ها سطح پایین اسید فولیک» در ایجاد سرطان مخصوصاً
سرطانی گردن رحم » ریه و روده بزرگ نقش دارد.
* بوگی اسنخوان فقدان اسید فولیک و در نتیجه افزایش هوموسیستین
باعث ضعف استخوانها شده آنها را مستعد شکستگی می کند.
OP
صفحه 25:
oe
۱
شامل ؛ جگر» عدسسبوس برنج آرد سویاء نخود چشم
سیاه» لوبیای مرمری, لوبیا قرمن بادام ز مینی» اسفناج »
برگ شلغم گندم و مارچوبه .
صفحه 26:
کمبود اسید فولیک عاملی برای بروز آلزایمر و پارکینسون
۰ اسید فولیک» قدرت مغز را در سالمندان تقویت می کند
هه
صفحه 27:
با سك
* ویتامین 009) یکی از ویتامینهای محلول در آب است. اين
ویتامین که کوبالامین نیز نامیده میشود اين ویتامین برای
سلامت مغز استخوان و سیستم عصبی » مهم و ضروری
است. مصرف ناکافی اين ویتامین منجر به یک بیماری به
نام کم خونی مگالوبلاستیک میشود که منجر. به دریافت
ناكافى اكسيز ن توسط سلولها و ایجاد اختلالات سیستم
عصبی میشود. اين ویتامین بسیار حساس است و به
سرعت تخریب میشود . تحمل نور » حرارت و مواد
اسیدی و قلیایی را ندارد.
صفحه 28:
٠ ویتامین 90) جذب شده مدتی طولانی در بدن انسان باقی
میماند و دفع آن کند است. در گوشت » شیر. پنیر و تخم
مرغ نیز اين ویتامین وجود دارد. مواد غذایی گیاهی عاری
يا فقير از اين ويتامين هستند.
و6
صفحه 29:
۰ ویتامین 0 در گروه ویتامینهای محلول در آب قرار دارد.
66
صفحه 30:
ة
* برتقال » توت فرنگی » کلم بروکلی » گریپ فروت ۰ گوجه
فرنگی » انبه لیمو ترش » گل کلم » سیب زمینی » هندو انه
» اسفناج » کلم و نارنگی منابع گیاهی دارای ویتامین 6
هستند. جگر » منبع حیوانی دارای ویتامین ) است.
حرارت پخت غذاها . خرد کردن سبزیها و کهنه شدن آنها
موجب غیر فعال شدن اين ویتامین میگردد که دلیل آن را
اکسید کردن مولکول آن میدانند. دس ی
اکسیداسیون شدیدتر است. ( ,. 2
صفحه 31:
2
ويتامين «سى» اثرات مثبت بسيار زيادى در بدن دارد كه شامل موارد زير است:
+ یادآوری عملکرد سیستم ایمنی بدن
٠ تقويت بدن در مقابل سرطان
۰ ضروری برای ترمیم زخم ها
۰ کمک به جلوگیری از آب مروارید
۰ افزایش کلسترول خوب (را21/60)
٠ کاهش خطر بیماری قلبی
۰ کاهش فشار خون
مفید در درمان GIN
مقابله با اسپاسم ناشی از آسم
صفحه 32:
۰ - نگهداری سلامت عروق خونی .
٠ کمک به تقویت باروری مرد
- تقویت بدن در مقابل مشکلات و عوارض دراز مدت دیابت.
٠ كمك به بدن در مقابل سوختكى ناشى از خورشید و اثرات آن.
٠ کمک به درمان خونریزی لثه» کبود شدگی و ورم مفاصل.
<<
ie Sa,
So eee ie Teele بنابراين
pS liad ی از من ها رین ۱ سین ee
صفحه 33:
* وتان 7۱
٠ از بيمارى راشيتيسم یا نرمی استخوان نیز مطالبی شنیدهاید
foe ae ae
پاهای هلالی شکل دارند. دلیل آن چیست؟ آیا هلالی شدن
پای افراد به سمت خارج یا داخل یک مسئله ژنتیکی است
یا یک کمبود تغذیهای؟ ویتامین () از ویتامینهای محلول در
چربی است و از. راههای مختلفی به بدن میرسد.
اصلیترین راه تأمین ویتامین0) برخورد نور ماورای بنفش
آفتاب و تغییرات پیش سازهای زیر پوستی است. این
ویتامین از راه مواد غذايى حيوانى نيز تامين مىشود. در
جل ا
99
صفحه 34:
ف سس ۱
۰ مقدار ویتامین 0) در کبد ماهی و ساير حیوانات زیاد است.
در شیر » کره و زرده تخم مرخ نیز وجود دارد. برای
کودکان و زنان باردار و شيريده روزيانه 60000 ميليكرم
لازم است. تجويز مقادير زياد ويتامين موجب
هيبرويتامينوز مىشود كه با رسوب املاح كلسيم در بافتهاى
نرم از جمله كليهها و ششها همراه است. نيان بدن انسان در
فصل زمستان به ويتامين 0) بیش از فصل تابستان است.
صفحه 35:
* اثرمثبت بروی بیماری 0)
صفحه 36:
ee ee
۰ - از طریق تابیدن آشعه آفتاب( اشعه ماوراء بنفش) به
ویس شین
٠ 0- می توان ویتامین() را به صورت سنتيتك ( یعنی
مصنوعی یا ساختگی) نیز به بدن رساند.
صفحه 37:
۶ و۳
* ویتامین ۶) یکی از ویتامینهای محلول در چربی است. دلیل
شهرت ویتامین 63 خلصیت آنتی اکسیدان آن است. که
عبارتست از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر
استرسهای فیزیولوژیکی و محیطی در خرن بوجود آمده
است.
م8
صفحه 38:
aa كن
* ویتامین ۶ تنها توسط گیاهان تولید می شود. در برگها و
دانهها ۰ خصوصا روغنهای گیاهی موجود است. با
مصرف روزانه سبوس گندم » آفتابگردان » بادام » ذرت و
زیترن میتوانید میزان زیادی ویتامین ۶) دریافت کنید.
هه
صفحه 39:
کاهش خطر بیماریهای قلبی
بیماری آلزایمر و پارکینسون
صفحه 40:
۱ as
بیوتین یا ویتامین ,لا" بدن را قادر میسازد تا از انرژی *
موجود در غذا استفاده کند. بیوتین کوآنزیم گروهی از
آنزیمهای کربوکسیل کننده است.
۵
صفحه 41:
9 *
۰ ویتامین به عنوان ویتامین انمتاد خون كه براى
جلوگیری از خونریزیهای کشنده ضرورت دارید شناخته شد.
اين ويتامين براى تشکیل پروتومبین » به وسیله کید »
دخالت می کند و کمبود آن سبب خونریزی می گردد.
میکروبهای طبیعی روده قادر به ساختن ویتامین 1) هستند
Sel anny eck G ine so)
طولانی مصرف شود با از بین رفتن اینمیکروب ها از
سنتز. ویتامین ۲) در- روده کاسته می شود.
صفحه 42:
ی
به پیشگیری از خون ریزی داخلی و خارجی کمک میکند.
انعقاد خون را تنظیم میکند
Ce متلیع
علاوه بر تهیه ویتامین ) توسط باکتریها در روده. گیاهان سبز
مانند اسناج » گل کلم » گوجه فرنگی ۰ جوانه گندم » ماهى» جگر و
زرده تخم مرخ »ماست »روغن نباتى نيز داراى اين ويتامين مى
باشند و نياز انسان را به اين ويتامين برطرف مى كنند.
صفحه 43:
* تسیا
٠ ویتامین اف از ویتامیتیای محلول در چربی است و از چربیهای
اشباع نشده مواد غذایی بدست میأید.این ویتامین تا هنگامی که تعادل
چربی در بدن در ازای هر دو چربی اشباع نشده مقابل یک چربی
اشباع شداست به سوخت و ساز چربیها کمک میکند و به همین
خاطر باعث کاهش وزن میگردد.
اقواليد
»* اين ويتامين از رسوب و انباشته شدن كلسترول در جدار ركها
جلوكيرى ميكند.در لطافت يوست و مو مفيد است.در برابر آثار
زيان بخش اشعه ابكس تا حدودى بدن را محافظت ميكند.با
بیماریهای قلبی مبارزه میکند و برای کاهش وزن و سوختن جربيها
موثر است.
صفحه 44:
ae 0ك
* روغنهای گیاهی به خصوص دانه کتان » آفتاب گردان
»گلرنگ » سویا » بادام زمینی ۰ گردو و بادام و روغنهای
ماهی » روغن نباتی و روغن جوانه گندم » ذرت » تخم
مرخ » جگر و مغز نیز حاوی مقادیری از اين ويتامين
میباشند.همچنین روغنهای اشباع شده «حرارت و اکسیژن از
موارد از بین برند؛ اين ويتامين ميباشند
صفحه 45:
ee re ee
اين عنصر به سختی شناخته شده و میتواند به عنوان یک
مادة تصفیه و پاکسازی خون و از بین برنده برخی بیماریها
ویتامین همچنین سمزدا نیز میباشد Gal محسوب شود.
صفحه 46:
* این ویتامین در آب غیر محلول و در چربی محلول است و
برخی از متخصصین آن ربا در مواردی نظیر اختلال در
aS Called مرگ نسوج مغزیی و مسمومیت به وسیلة
قارچهای سمی آمانیت فالوئید تجویز میکنند.
صفحه 47:
* لي ابیز ول
اين ویتامین ضد بیماریهای غدد چربی بوده و يك عامل
کاهش دهندة چربیهای بدن محسوب میشود که دارای
خاصیت به حرکت درآوردن چربیهاء محافظت از کبد»
جلوگیری از تجمع چربیها در آن و تخریب آنها میباشد.
صفحه 48:
ويتامين 41 را در منایع ذخیرهای گیاهان (غدههای
زیرزمینی دانههای غلات و غیره) و گندم» قلب» اسفناج؛
شیر ذرت» ملاس نیشکرء سویاء ماست و مسلماً در غلات
جوانه زده میتوان یافت.
صفحه 49:
0
برای مدتی طولانی» اين ویتامین با ويتامين 90) به خاطر شباهت زیاد آنها اشتباه
كرفته مىشد. اين ماده مقدار چربی موجود در خون را به حالت طبیعی باز
میگرداند. ویتامین () از مشتقات سیتوسترولها است.
اين ويتامين ضد جين و چروک است ولی در معالجات رایج نه خیلی شناخته و نه
خیلی مصرف میشود.
ges
کلم پیچ» خامه» ملاس نیشکر» شلغم؛ Ud S این ویتامین را در برگهای چغندر»
و غیره میتوان یافت.
صفحه 50:
ان
اين ويتامينته انعقاد خون و تشكيل يلاكتها كمك ميكند
بك برخى از انواع كم خونيها و در بيمارى هموفيلى مفيد
ست. 1
منابع:در کنجد و زرده تخم مرغ به طور طبیعی یافت
۳
میشود
۵
صفحه 51:
رامین زا
٠ اين ويتامين در التيام زخمها مفید است.
٠ منبع: به طور طبيعى در كلم يا فت ميشود
صفحه 52:
۰ سوالات تحقیق: .
ee و«
بیماریی0(6) موثر است؟
۱
¢ 00007 قدر به تخیر انداختن روند
بیماری پارکینسون است.
صفحه 53: