صفحه 1:
هم
سر
صفحه 2:
عوامل موثر در خواص شیر
DS oat od سا
5
فهر
ست :
۳
bal و
صفحه 3:
صفحه 4:
شیر(مقدمه) مایعی خوراکی است که توسط غدد پستان پستانداران تولید میشود. شیر غذای اصلی نوزادان با تشکیل میدهد
که هنوز توانلیی گوارش غذاهای گوناگون را ندارند. انسانها مانند دیگر پستانداران در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه میکنند.
مردم مناطق گوناگون از شیر چهارپایان اهلی بهویژه گاو و دیگر چهارپایان همچون گاومیش, گوسفند. بز و شتر استفاده میکنند.
صفحه 5:
اما تکته ی مهم در مورد شیر این است که از آن برای تهیه لبنیات استفاده میشود .
ترکیب شیمیایی دقیق شیر خام. به نوع گونه حیولنی که شیر را تولید کرده بستگی دارد . بیشتر شیر را لب و بعد قندی بنام
لاکتوز ۰ پروتئین و چربی تشکیل میدهد . شير حاوى كلسيم ٠ فسفر . يتاسيم و منيزيم و ويتامينهاى آء بداء بداء برع ب ۰۱۲
شه ده al AS نياسین, و اسید فولیک است. پی اچ 0۲۱ شیر گاو بین ۶۸-۶۴ است؛ یعنی کمی اسیدی محسوب میشود ولی
1
. شیر خوراکی مورد تأیید وزارت بهداشت از ۶۵-۸۵ است PH
صفحه 6:
در آغاز دوران اهلی کردن بهعنوان غذا استفاده شدملست. گوسفند و بز در بین سالهای ۹۰۰۰ تا
تاربخچه شیر : شیر حیوانات در
۸۰۰۰ سال پیش از میلاد در خاورمیانه اهلی شدند.در حدود ۷۰۰۰ سال
پیش از میلاد. احشام در نقاطی از آفریقا و ترکیه بهصورت گله درآمدند.
همچنین شیر در دوران نونسنگی در انگلستان و ایرلند استفاده شدهاست
شیر بهطور کلی به دو صورت به مصرف میرسد :
۱- منبع طبیعی تغذیه براى نوزادان pls گونههای پستانلر
۳- فراورده غذایی برای مصرف انسان در تمام سنین که از حیوانات تهیه میشود
صفحه 7:
عوامل موثر در خواص شیر :
* نوع علوفه مورد مصرف : مصرف علوفه تازه توسط حیوان طبیعت شیر را مرطوب میکند و مصرف علوقه خشک
طبیعت شیر را خشک تر می کند . اگر این علوقه خاصیت خواب آوری داشته با شد (مئل کاهو) در نتیجه
خاصیت آرام بخشی پیدا مى کند.
وان شیرده هرچه جوان تر باشد شیرش هضم راحت تری خواهد داشت.
فصل بهره بوداری :اکر تغذیه حیوان در فصل بهارکه برندگی بیشتر است صورت پذیرد شیر مرغویتر می باشد:
رنگ حیوان : هرچه حیوان تیره تر باشد طبیعت شیر آن گرمتر است.
روش پرورش نیز در خواص شیر تاثیرات متفاوتی خواهد گذا
صفحه 8:
شير در مقایسه با نوشیدنیهای گازدار کالری بیشتری دارد و از نظر متخصصان تغذیه در واقع نوشیدنی نیست و یک غذایی کامل
به شمار میرود .
پر رشد :
تاثیر مصرف
در کشورهای در حال توسعه شیر یک عنصر کلیدی
در راه بهبود تغذیه و امنیت غذایی محسوب میشود.
ارتقای وضعیت پرورش دام زنده. فناوری تولید
محصولات لبنی و کیفیت شیر نوید بخش کاهش
فقر و سوء تغذیه در جهان میباشد.
صفحه 9:
پژوهشگران آلمانی میگویند کودکان و نوجونانی که در روز ۲۴۵ میلیلیتر شیر (یک لبوان متوسط) مینوشند در سال 1۴ ۰
رشد میکنند. در مقابل دلیل اصلی کوتاهتر شدن قد ایرانیها کاهش مصرف شیر و لینیات است.
متخصسان تغذیه توصیه میکنند حتما شیر بنوشيد اما در نوشیدن آن حد اعتدال را رعایت کنید. مصرف شیر بطور روزانه با در
نظر كرفتن مزاج یا تیپبدنی به سلامت بدن و جلوگیری از پوکی استخوان کمک میکند .
شیر و عضله سازی :
شیر گاو . منبع غنی پروتلین با خوب و حاوی تمام اسیدهای آمینهی ضروری است . شیر همچنین منبع غنی انرژی در
قالب چربی اشباعشده است که مانع استفادهی بدن از تودهی عضلانی برلی تولید انرژی میشود .
صفحه 10:
داشتن تودهی عضلانی مناسب برای حمایت از ستون مهرهها و کمک به حفظ ساختار طبیعی بدن مهم است. برای حفظ یا
افزایش تودهی عضلانی خالص, به پروتئین موجود در soled
رت عضلات را طی تمرینات مقاومتی افزایش میدهد .
شیر به دلیل آنکه حاوی کلسیم بالایی است تأثیر مثبتی بر تراکم
استخوان دارد و نوشیدن آن در سالهای کودکی و نوجولنی
اال رشن و حفظ سلاست استخوانهاحر سالهاى بعد
زندگی بازی میکند .
ble,
بر نیاز است. چراکه افزایش
رف اث
يرء تودءى
ee
صفحه 11:
خواص خوردن شیر قبل از خواب شب
اگر با مصرف شیر دچار نفخ و دل درد نمیشوید « بهترین زمان مصرف آن قبل از خواب است ۰ زیرا در حین خواب ۰ بدن این
فرصت را دارد که کلسیم و پروتدین خود را از این ماده غذلیی تامین کند. و چون شیر جاوی ترییوفان اس به i ۶
ام و رات کمک م یکند .
شیر رطوبت بخشی بی نظیر
همچنین نوشیدن شیر قبل از خولب باعث افزایش حجم بدن میشود و بهترلست افرادی که تیپ بدنی خشک و لاغر دارند از این
خاصیت شیر برای رسیدن به وزن دلخواه استفاده کنند ؛ برای این منظور بهتر است یک فنجان شیر گرم را با مقدار کمی شکر
ترکیب کنند و نیم ساعت قبل از خواب بنوشند .
صفحه 12:
: مهم تربن اشتباهات که برخی مرتکب آن میشوند
شما میتوانید هر اندازه که دوست دارید . شیر بنوشید ؟
افرادی که باور دارند شیر برای سلامت مطلوب ضروری است . بر اين باورند که مصرف هر میزان شیر در طول روز مشکل آفرین
نخواهد بود . اما مصرف بیش از حد شیر میتواند آثار سلامت جدی به همراه داشته باشد . در یک مطالعه با حضور ۶۰ هزار زن
که در بازه سنی ۳۹ تا ۷۴ سال قرار داشتند و ۴۵ هزار مرد که در بازه سنی ۴۵ تا ۷۹٩ سال قرار داشتند ؛ مشخص شد ۰ نوشیدن
سه لیوان شیر یا بیشتر در روز میتواند خطر مرگ و شکستگیهای لگن را اف
که مصرف بیش از حد شیر میتواند خطر ابتلا به سنگهای کلیه و سرطان را افزایش دهد
دهد . همچنین . برخی مطالعات نشان دادهاند
صفحه 13:
کودکان برای رشد به شیر گاو نیاز دارند
یکی از توصیههای والدین به کودکان مصرف شیر فراوان است زیرا بر این باورند که شیر برای رشد کودکان ضروری است . با این
وجود ؛ برخی پژوهشها نشان دادهاند » کودکانی که شیر گاو نمینوشند نیز میتوانند به اندازه آنهایی که این کار را انجام میدهند.
سالم باشند.. در حقيقت ٠ برخی مطالعات نشان دادهاند . کودکانی که شیر گاو مینوشند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به
آسم . كوليك ٠ و عفونتهای كوش قرار دا
صفحه 14:
شیر پرچرب برای چه کسانی خوب است ؟
حرف از چربی که به میان می آید عده زیادی وحشت به جانشان می افتد که چربی مضرلست و باید از آن دوری کرد . در حالی
که واقعا این طور نیست و چربی نیز به اندازه خود برای بدن و سلامتی مفید است . در رابطه با شیر پرچرب نیز همین قضیه صدق
می کند . به گونه ای که متخصصان چربی های موجود در شیر را از Bled
تامین انرژی و دریافت ویتامین های محلول در چربی برای کودکان
۶ و رای آهمیت می دانند .
از جمله تفاوت شیر کم چرب با پرچرب می توان به اين مورد اشاره داشت
که شیر پرچرب کلسیم کم تری را وارد بدن می کند
صفحه 15:
به همین خاطر برخی از افرد از مصرف آن پرهیز می کنند. ولی جالب است بدانید که شير هاى بر جرب برای مصرف کودکان و
نوجوانان و هم چنین روزه داران بسیار توصیه می شود . پس این نوع شیر به نوبه خود مفید است . کودکان تقریبا 1۳۰ انرژی
جوه راز چربی موجود در شیر دریافت می کنبد
شير كم جرب را چه کسانی مصرف كنند ؟
است . به طورى كه يك ليوان شير كم جرب
دربرگیرنده ٩۰ کالری و شیر پرچرب حاوی ۱۵۰ کالری است. و حتما می دانید کالری زياد موجب چاقی می شود ۰ پس افرادی
یک نمونه دیگر از تفاوت شیر کم چرب با پرچرب در میزان کالری هایشا
که در معرض چاقی دارند از مصرف این نوع شیر(پرچرب) خوددرای کنند . هم چنین افرادی که شرایط زیر را دارند شير كم
چرب بخورند که عبارتند از
صفحه 16:
فراد دچار چربی خون
افراد بزرگسال به خصوص خانم ها
آفراد مبتلا به پوکی استخوان ( به علت کمبود کلسیم)
خانم ها به علت جذب کلسیم بیش تر
خانم های باردر و شیرده ( ۴-۳ لیوان شیر کم چرب در روز)
صفحه 17:
تاثیر شیر بر دندان ها : یکی از مقالات برگزیده در اولین کنگره علمی نقش مصرف فرآورده های شیری در سلامت جامعه
نقش مصرف شیر و فرآورده های آن در سلامت دندان ها" است بر اساس این مطالعه اثر حمایت کنندگی شیر و ترکیبات آنها در
کرت دنتان بزرگالان نیز تایید شده است : برای پیشرفت یک پوسیدگی دندابی ۰ جهرعاسل اا ج
ارگانیسم های خاص .کربوهیدرلتهای قابل تخمیر و زمان دخالت دارند . بیماری های دندانی از جمله بیماریهای چند عاملی
. مطالعات و بررسیها نشان داده که گروهی از پنیرها نقش محافظت کنندگی در برابر پوسیدگی دندان از خود نشان
میدهند و به شکل موثری دندان را در برابر پوسیدگیهای سطحی و ریشه ای محافظت می کند . شیر نیز با ترکیبات بینظیر و
خاص خود بواسطه مکانیسم های ویژه ای در کاهش پوسیدگیهای دندانی موثر است . توانایی فراورده های شیری در افزایش
ترشحات بزاقی و حضور پروتئین ۰ چربی . کلسیم و فسفر موجود در آنها در کاهش روند پوسیدگی دندان نقش اساسی دارد.
صفحه 18:
قان به این نتیجه رسیده اند که افراد بزرگسالی که پنیر زیادی می خورند نسبت به گروهی که مصرف پنیر پایین تری دارند
کمتر در معرض خطر پوسیدگی های ریشه ای دندانی هستند.. بر اساس مطالعات انجام شده ۰ افرادی که اصلا پوسیدگی ريشه
ای نداشتد به افرادی که پوسیدگی دندانی داشتت
استفاده می کرده اند .
۰ درضد پنیر بیشتر و ۲۵ در
از ساير فرآورده هاى لبنى بيشت
شيرهاى شكلاتى كه مقدار متعادلى ساكارز دارند
تسبت به سایر قندها . احتمال تاثیر آنها در
یکی دندان کمتر است .
صفحه 19:
قند در شیر در مقایسه با قند در آب به طور قابل ملاحظه ای »کمتر در پوسیدگی دندان نقش داره . بر اساس این مقاله . هيج
مدرک علمی که ثابت کند » مصرف شیر باعث ایجاد پوسیدگی دندان در اوایل دوران کودکی میگردد وجود ندارد ۰
اين يوسيدكى شديد كه معمولا قبل از سن سه سالكى ديده ميشود ٠ ناشى از تغذيه نامناسب يا تغذيه كودكان با غنلهای حاوی
كربوهيدراتهاى قابل تخمير به مقدار زياد مى باشد . بر اساس مطالعات انجام شده باقى ماندن سر يستانك شيشه شير در دهان
كودك مى تواند از ترشح بزاق و رسيدن آن به سطح دندان جلوكيرى كند و باعث به وجود آمدن يوسيدكى دندان ها شود .
لیپیدهای موجود در شیر و فرآورده های آن از طریق تشكيل يك بوشش محافظ بر روى ميناى دندان خطر ” دمينراله ” شدن
آن را کاهش میدهند و یا اینکه بواسطه عمل ضد میکروبی اسیدهای چرب خود اين عمل حفاظتى را اعمال مى نمايند .
صفحه 20:
سلامت قلب
جربى شيرء ممكن است به افزايش سطوح لیپوپروتتین با چگالی بالا (-۱۲۳۱) کمک کند. ۲۱۵۵1 به عنوان * کلسترول خوب
" شناخته می شود که به جلوگیری از بیماری قلبی و سکته کمک می کند .
علاوه براین ۰ شیر منبع خوبی از پتاسیم است . این ماده ی معدنی به تعادل فشار خون کمک می کند.
گاوهای تغذیه شده در مراتع یا چمنزار ها ء شیر با اسید های چرب امگا-۳ و اسید لنولئیک تولید می کنند . این چربی ها به
محافظت قلب و سلامت رگ های خونی کمک می کند.
صفحه 21:
آلرژی ها
متخصصان تخمین زده اند . حدود 4۵ از کودکان به شیر آلرژی دارند که می تواند موجب واکنش های پوستی ۰ مانند اگزما ء و علائم
روده ای مانند کولیک ( درد شدیدی که تشدید شونده است و سپس در اوج درد ناگهان متوقف می شود )۰ یبوست و اسهال شود .
ديكر واکنش های جدی عبارتند از :
- آنافیلاکسی ( یک واکنش آلرژیکی سخت و خطرناک است که با علائمی مانند تورم حلق و دهان» کهیر و ناراحتی شدید تشخیص
داده می شود )
< خس خس سینه
- دشواری در تنفس
9
صفحه 22:
کودکان و بزرگسالان : هردو ممکن است نسبت به شیر آلرژی داشته باشند . آنتی بیوتیک هایی که به گاو های شیرده داده می
شود با ایجاد آلرژی ارتباط دارد
عدم تحمل لاکتوز
شیر گاو نسبت به شیر سایر حیوانات . حاوی لاکتوز بیش تری می باشد . براساس بررسی های انجام شده در سال ۲۰۱۵ بیش تر
از ۷۵ از جمعیت جهان : مبتلا به نوعی عدم تحمل لاکتوز هستند . بیش تر افراد دارای این مشکلات ۰ می توانند مقدار بسیار
کمی لبنیات در رژیم خود . بکنجانند
صفحه 23:
آلاینده ها ی شیر : آلاینده ها در شیر؛ یکی دیگر از نگرانی های جدی هستند . شير توليد شده در آمريكاء به دلیل اضافه شدن
هورمون رشد نوترکیب گاوی ( |۲6۵1 ) در اتحادیه اروپا ممنوع است .
هنگامی که این هورمون ها برای گاو ها تجویز می شود ۲8۳۷ باعث می شود تا گاوها ۲۰ بیشتر شیر تولید کنند و
همچنین موجب می شود تا گاوها هورمون های رشد شبیه به انسولین تولید کننده ( 16۳-1)
با توجه به انجمن مصرف کنندگان ارگانیک, برخی از |۲63۳ هایی که به گاوها اختصاص داده می شوند . وارد شیر می شود
اثتلاف پیشگیری از سرطان ( 560) ) مى كويد :
* به احتمال زیاد 16۴-1 ) باعث تغییر سلول های طبیعی پستان به سلول های سرطانی سینه می شود
علاوه بر این ( 163۳-1) باعث حفظ بدخیمی سلول های سرطانی انسان می شود . از جمله تهاجم و توانایی آن در گسترش
دادن سلول های سرطانی به اندام های دور . *
صفحه 24:
0۷ همجنيزخطر لبتلابه ماستیتیس[ نوعیعفونتپسستان) را افزلین . که گاهی|وقا تب اعمیشود که چرک
هاء باکتریها و خون وارد شير شود . قانونف درا لیر ایا لتمتحده . وجود تا ۵۰ میلیونساولچرکیدر هر فنجانشسیر را
مجز لعلام کردم لست
اگر ۲85۱ بسیار خطرناک بوده و در اتحادیه اروپا ممنوع است . چرا در ایالات متحده قانونی لست ؟ :۳6-) معتقد است که
( شرکت مونسانتو . سازنده ۲851۱ بر قوانین ایمنی محصولات 5.لا تأثیر گذاشته است که اجازه فروش شیر بدون علامت
۲0۷ را می دهد .)
آلودگی دیگری که در شیر گاو یافت می شود , آفت کش ها هستند . پس ماندها در چربی محلول هستند ۰ به این معنی که در
شیر و بافت حیوانات متمرکز می شوند
صفحه 25:
0۷ همجنيزخطر لبتلابه ماستیتیس[ نوعیعفونتپسستان) را افزلین . که گاهی|وقا تب اعمیشود که چرک
هاء باکتریها و خون وارد شير شود . قانونف درا لیر ایا لتمتحده . وجود تا ۵۰ میلیونساولچرکیدر هر فنجانشسیر را
مجز لعلام کردم لست
اگر ۲85۱ بسیار خطرناک بوده و در اتحادیه اروپا ممنوع است . چرا در ایالات متحده قانونی لست ؟ :۳6-) معتقد است که
( شرکت مونسانتو . سازنده ۲851۱ بر قوانین ایمنی محصولات 5.لا تأثیر گذاشته است که اجازه فروش شیر بدون علامت
۲0۷ را می دهد .)
آلودگی دیگری که در شیر گاو یافت می شود , آفت کش ها هستند . پس ماندها در چربی محلول هستند ۰ به این معنی که در
شیر و بافت حیوانات متمرکز می شوند
صفحه 26: