صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
انتظار داريم يس از يايان درس بتوانید: آ- تعريف و اهميت يائسكى رأ بيان كنيد. ۲- ارتباط یائسگی و استئوپروز را عنوان نمائید. ۳- گر گرفتگی و درمان آن را مطرح نمائید. 6- ارتباط بیماریهای قلبی عروقی با یائسگی را عنوان نمائید. ۵- تغییرات آتروفی دریائسگی را شرح دهید. پولوژیکی در یالسگی را بیان نمائید. ۷- تغییرات ادراکی و آلزایمر در یائسگی را شرح دهید. 1- تغييرات روانى ف

صفحه 4:
که معمولا" در حدود سن ۶۸ تا ۵0 سالگی شروع می شود. در اين دوره اركانهاى خانم دچار یک سری تغییراتی می شود که این تغیبرات هم با افزایش سن و هم با کاهش استروژن در ارتباط است. آنجه در اين دوران مهم است اين كه اين ات طبیعی است وخانمها باید با کمک موقعيت سلامتى تلاش نمايند. يزشك در جهت كاهش علائم و امروزه يك سوم عمر خانمها مربوط به بس از يائسكى یا نارسایی تخمدان است.

صفحه 5:
انسان امروزی درجوامع بشری نسبت به ۲۰۰سال گذشته توده استخوانی بیشتری را در سنیئن بعد از ۳۰ سالگی از دست می‌دهند ۶ فعالیت فیزیکی کمتر در زندگی امروزه بشری <کاهش کلسیم در رژیم غذایی <فقدان زودرس و بیشتر بافت به علت اثرات کشیدن سیگار استروژن درمانی مدت مصرف استروژن باید خیلی طولانی باشد تا بتواند از افزایش شکستگیهای ناشی از استئوپروز در سنین بعد از ۷۵ سالكى جل وكيرى كند .

صفحه 6:
ادامه استئو پروز ۰ /خانمهای بالاي ۰ سال دارای شکستگی های فشاری ستسون مهره ها می شون و سوم نها تشخیص داده نمی شود ۰ از شکستگی های لگن با استئوپروز در ارتباط است: این شکستگی ها افزایش خطر مرگ و مير را به همراه دار بیش از ۲۰- ۸۱۵ بیماران مبتلا به شکستگی همای لگن در عرض ۳ ماه بر اثر شکستگی یا عوارض آن (جراحیء آمبولی ۰ عوارض قلبی- ریوی ) می ند. نجات يافتكان نيز تقريبا برای هميشه تا پایان عمر علیل و ناتوان

صفحه 7:
۲-کرگرفتگی گرگرفتگی از ین ومشکل آفرین ترين علائم برای خانم هایی است که به دوران یانسگی پامی گذارد. بیش از ۸۵/ خانمها در عرض ۳ ماه بعد از یک یائسگی طبیعی يا ایجاد شده توسط جراحی دچار گرگرفتگی می شوند ولی به مرور زمان این شکایت حتی بدون درمان کاهش می یابد. بطوری که فقط ۲۵/ خانمه | پس از ۰ سالگی از این مشکل شاکی هستند. مدت گرگرفتگی از ۳۰ ثانیه تا ۵ دقيقه متفیراست و دفعات آن از چندي بار درسال تا جندين بار در روز متغير است.

صفحه 8:
ادامه گر گررفتگی معمولاً مقدم به این حالت احساس طیش قلب ويا احساس فشار در داخخل سر وجود دارد و معكن أست ههراةايا كرك ر فتك ضعفه شش‌و یا سرگیجه رخ دهد. ك ركرفذكى معمولاً به تعريق و احساس سرما ختم می شود. درمان چون گرگرفتگی ازقطع شدن ناگهانی استروژن ۳ مى شود آشکاراست که روش لتخابى درمان عبارت از جاب نی استروژن خواهد بود. این روش از کارایی بیش از ‎۸٩۵‏ بر-

صفحه 9:
۳- بیماریهای قلبی عروقی ثر محافظتی استروژن تا زمان ‎totes Beg ae eee‏ يان مى كردد. اما يس از يانسكى و با افزايش سن شيوع اين بیماریها در خانمها و آقایان برابر خواهد شد. اکثر متخصصین درمانهای جانشین شونده استروژن را توصیه می کنند. if JP ld ‏الى او يمان يها‎ eS LO Ll Ls Jo Ips #قطع سيكار

صفحه 10:
؟ تيت تروف لسکا ای ری یگ زیر یت رگد > اج وی کر ‎wa SUR SEES SSS‏ ‎nan Wal i‏ ياس a در رزیل ضایر نگ ایا ی اریز لیمک

صفحه 11:
بی اختباری ادراری بی اختیاری ادراری به صسورت > ‎pe‏ ارادی. ادرار است که یک مشکل اجتماعی يا بهداشتی را به وجود می آورد. شیوع آين بیماری با افزایش سن و یانسگی افزایش می یابد. علت آن کاهش تونیسیته عضلات لگن به علت مشکلات پسری و آتروفی عضلانی ناشی از کاهش هورمون می باشد. ‎Z‏ با دستگاه تناسلی بافت های قسمت تحتانی واژن. لبه‌ای ولی مجاری ادرار و تریگون منانه. همگی وابسته بسه استروژن هستند و لذا پس از یائسگی متاثر می گردند. ‎as‏

صفحه 12:
تغییرات در واژن : از علائم انویه می توان به موارد ذیل اشاره کرد: #۶ خشکی واژن #سوزش و خارش #مقاربت دردناک *#ترشحات چرکی و خونی ‎a‏ خيا ن: ص ۴۳ پرای تشخیص واژینیت آتروفیک می وان با نمای تیپیک آن تشخیص داد. درمان: تجویز استروژن تنها درمان مزثر برای اين اختلال بوده و مقدار مورد نیاز برای ‎Se‏ اختلال مذکور. معسولا از مقدار لازم برای درمان گرگرفتگی يا استتوپروز #آنتی پیسوتیک نیز بسرای مسواردی که مبتلا به عفونت شده‌اند اندیکاسیون دارد. # همچنین استفاده از مواد لغزنده در زمان مقاربت توصیه می شود.

صفحه 13:
ج- سینه ها در اثر یائسگی و افزایش سن, بافشت عضلانی سینه ها تحلیل رفته و باعث کوچک و چروکیده شدن سینه ها می گردند. د- تغییرات پوستی: با افزایش سن مقدار کلاژن بافت پوست کاهش یافته منجر به نازک شدن پوست می گردد. استروژن موضعی ضخامت پوست را افزايش داده و چین و چروک های آن را اصلاح می نماید.

صفحه 14:
۵-اثرات روانی یکی از مشکلاتی که کیفیت زندگی زنان یائسه را تحت تأثیر قرار می دهد اختلال خواب ناشی از گرگرفتگیسهای مکرر در طی شب است که با درمان استسروژن این مشکل حل می شود. تمرکز حواس: بهبود ارتباطات اجتماعی در نتیجه کاهش فراموشی ناشی از یک خواب خوب خواهد بود. باتسكن بو السود كن همراهى یائسگی با افسردگی یک فرآیند فیزیولوژیک محسوب نمی شود. افزایش افسردگی در زمان یائسگی و سالهای بعد از آن باید باتوجه به مفاهیم اجتماعی و فرهنگی و روانشناسی خود بررسی گردد.

صفحه 15:
خانمهای مسنی که نقشهای اجتماعی خود را ادامه داده اند که از خاذ که مه قع- ‎j‏ اجتماعی خود را کنار گذاشته اند مستعد افسردگی هستند. در بیماران مسن؛ افسردگی سپب بروز دمانس کاذب می گردد که از مشخصات آن کاهش فعالیت و نشاط و فراموشکاری ظاهری است . خانمهایی که افسردگی دارند با اضافه کردن استروژن به درمان ضد افسردگی انها پاسخ به درمان بهتر وشدیدتر می گردد.

صفحه 16:
۶ - بیماری آلزایمر: بیماریهای آلزایمر در زنان ۳۰ برابر بیش از مردان دیده می شود. بعد از یائسگی این پروسه تشدید می گردد. استروژن اثرات محافظتی از عملکرد دستگاه عصبی مرکزی دارد. لذا تجویز استروژن می تواند تا حدی از فراموشی و اختلال عملکرد 6,5 در زمان یس‌ائسگی جلوگیری کند.

صفحه 17:
کاهش تستوسترون: همجنان که در خانمها ک‌اهش استسروژن مشکلاتی به بار می آورد با افزایش سن در آقایان کاهش و حتی در مسواردی قطع تستوسترون نیز مشکلاتی به بار می آورد از حمله : — کاهش میل و قدرت جنسی - بى قرارى شدن قدرت عضلات استخوان - كركرفتكى و... ‎as‏

صفحه 18:
خلاصه یائسگی یک واقعه فیزیولوژیک بین سنين ۴۸ تا ۵۵ سالگی است. کمبود استروژن در دوران یائسکی عوارضی را بوجود می آورد. از جمله: استئوپروز - کر گرفتگی - بیماریهای قلبی عسسروقی - آتروفی ها - اثرات روانی فیزیسولوژیکی - آذراکی و آلسزایمر افسردكى در دوران باثسكى پاتولوژیک است. درمان تمام عوارض کم و بيش با استروزن درمانى بهبود مى يابد. كاهش تستوسترون فيز عوارضى را در سنين بالا بسوجود مى آورد.

صفحه 19:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان