آشپزیمراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتتغذیهسایر

ظروف شیشه ای، چینی، کریستال و پیرکس

صفحه 1:

صفحه 2:
در چه ظروفی غذا بپزیم و بخوریم تا سالم تر باشیم؟ ۶ € «ظروف شیشه ای.چینی. کریستال و پیرکس »

صفحه 3:
با توجه به مجموعه شرایط. ظروف شیشه ای. چینی و پیر کس از بهترین نوع ظروف به حساب می آیند: الف- کشیدن و خوردن غذا: ۱ « اما اوانی که در آن طعام بايد خورد, چینی و آبگینه از همه بهتر است.» ظروف شیشه ای به دو دلیل ظروف مناسب و قابل استفاده ای هستند: ١.عدم‏ ورود به غذا ۲.تقریبا نداشتن هیچ گونه فعل و انفعالی با غذا

صفحه 4:
ب- طبخ غذا: استفاده از ظروف ييركس يا جينى هاى مقاوم به حرارت. مى تواند راهى براى برون رفت از مشكل ظروف مضر باشد. FI eS ‏دح‎ Pg

صفحه 5:
ج- نگهداری خوراکی ها: شیشه. بو رنگ و مزه ای را به موادی که با آن در تماسند منتقل نمیکند: مناسب برای نگهداری چای خشک. پودر قهوه. انواع ادویه و گیاهان خشک برای نگهداری اسانس های میوه و سبزیجات که فرار و محتوی حلال هستند نیز ظروف شیشه ای تنها ظروف مناسب هستند.

صفحه 6:
نکات مهم در خرید و استفاده از ظروف شيشه ای بلوری. چینی و پیرکس: ۱- ظروف دارای موج کمتر و دارای سطوح داخلی و خارجی صاف و یکنواخت را خریداری کنید. ۲- از خرید انواع فانتزی این ظروف که به دلیل شکل ظاهری غیرمعمولشان. شستشویشان دشوار است. پرهیز نمایید. ‏ ۳

صفحه 7:
۳- این ظروف باید عاری از هر گونه ترک باشند؛ زیرا که باعث کاهش مقاومت مکانیکی شيشه می گردد. ۴- محل اتصال و جوش روی بدنه ظروف نباید تيز و برنده باشد. حداکتر برآمدگی مجاز در این نواحی نیم میلی متر است.

صفحه 8:
۵- ظروف شيشه ای نباید دارای رگه های رنگی قابل رویت باشند. ۶- وجود سطوح تیره یا لکه در ظروف شيشه ای که در اثر شستشو با آب داغ نمیز نشود. غیرمجاز است. 5

صفحه 9:
۷-وجود حباب در ظروف شيشه ای موجب افزایش خطر شکنندگی آنها مى گردد. ظروف شيشه اى بايد فاقد هر كونه حباب باشند. ۸- از مزایای ظروف شیشه اى مشخص بودن مواد غذايى درون آنهاست. لذا ترجيحا انواع شفاف این ظروف را انتخاب نمایید.

صفحه 10:
۹- چنانچه لب پریدگی با هر نوع آسیب ظاهری و خش فراوان در این ظروف وجود دارد. بهتر است دیگر از آنها استفاده نشود. لب پریدگی ها علاوه بر جمع کردن باکتری ها و عوامل بیماری زا خطر مجروح کردن لب و دهان را نیز همراه دارند و شستشوی این قسمت ها نیز دشوار است. ۰- بهتر است از تماس مستقیم این ظروف با المنت های برقی و حرارت خیلی زياد اجتناب کرد.

صفحه 11:
۱- شیشه رسانای خوبی نیست. لازمست غذا به طور مداوم به هم زده شود تا انتقال حرارت در ماده غذایی به صورتی یکنواخت منتقل شود. ۲- از قرار دادن این ظروف در شرایط شوک حرارتی یعنی گرم و سرد شدن ناگهانی و شدید. احتراز کنید. حست

صفحه 12:
خصوصیات استاندارد ظروف چینی: ترکیب آنها شيشه ای و سفیدرنگ باشد؛ با رنگ های مصنوعی تزئین شده باشند که در نتیجه نسبت به آب غیرقابل نفوذ باشند؛ چنانچه ضربه ای آرام به ظرف چینی وارد شود. صدای زنگ دار و طولانی مدتی از آن شنیده می شود.

صفحه 13:
نکته: ۱- کریستال هایی که برای دکوراسیون طراحی می شوند ممکن است دارای سرب باشند و استفاده از آنها برای پخت و پز با کشیدن غذاء اشتباه است. ۲- رنگهای تزیینی چینی در صورت انحلال در غذا می تواند مشکلات خاص خود را داشته باشد.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
19,000 تومان