صفحه 1:
صفحه 2:
در چه ظروفی غذا بپزیم و بخوریم تا سالم تر باشیم؟
۶ €
«ظروف شیشه ای.چینی. کریستال و پیرکس »
صفحه 3:
با توجه به مجموعه شرایط. ظروف شیشه ای. چینی و پیر کس از بهترین نوع
ظروف به حساب می آیند:
الف- کشیدن و خوردن غذا: ۱
« اما اوانی که در آن طعام بايد خورد, چینی و آبگینه از همه بهتر است.»
ظروف شیشه ای به دو دلیل ظروف مناسب و قابل استفاده ای هستند:
١.عدم ورود به غذا
۲.تقریبا نداشتن هیچ گونه فعل و انفعالی با غذا
صفحه 4:
ب- طبخ غذا:
استفاده از ظروف ييركس يا جينى هاى مقاوم به حرارت. مى تواند راهى براى
برون رفت از مشكل ظروف مضر باشد.
FI eS
دح Pg
صفحه 5:
ج- نگهداری خوراکی ها:
شیشه. بو رنگ و مزه ای را به موادی که با آن در تماسند منتقل نمیکند:
مناسب برای نگهداری چای خشک. پودر قهوه. انواع ادویه و گیاهان خشک
برای نگهداری اسانس های میوه و سبزیجات که فرار و محتوی حلال هستند نیز
ظروف شیشه ای تنها ظروف مناسب هستند.
صفحه 6:
نکات مهم در خرید و استفاده از ظروف شيشه ای بلوری. چینی و
پیرکس:
۱- ظروف دارای موج کمتر و دارای سطوح داخلی و خارجی صاف و یکنواخت را
خریداری کنید.
۲- از خرید انواع فانتزی این ظروف که به دلیل شکل ظاهری غیرمعمولشان.
شستشویشان دشوار است. پرهیز نمایید. ۳
صفحه 7:
۳- این ظروف باید عاری از هر گونه ترک باشند؛ زیرا که باعث کاهش مقاومت
مکانیکی شيشه می گردد.
۴- محل اتصال و جوش روی بدنه ظروف نباید تيز و برنده باشد. حداکتر
برآمدگی مجاز در این نواحی نیم میلی متر است.
صفحه 8:
۵- ظروف شيشه ای نباید دارای رگه های رنگی قابل رویت باشند.
۶- وجود سطوح تیره یا لکه در ظروف شيشه ای که در اثر شستشو با آب داغ
نمیز نشود. غیرمجاز است.
5
صفحه 9:
۷-وجود حباب در ظروف شيشه ای موجب افزایش خطر شکنندگی آنها مى
گردد. ظروف شيشه اى بايد فاقد هر كونه حباب باشند.
۸- از مزایای ظروف شیشه اى مشخص بودن مواد غذايى درون آنهاست. لذا
ترجيحا انواع شفاف این ظروف را انتخاب نمایید.
صفحه 10:
۹- چنانچه لب پریدگی با هر نوع آسیب ظاهری و خش فراوان در این ظروف
وجود دارد. بهتر است دیگر از آنها استفاده نشود.
لب پریدگی ها علاوه بر جمع کردن باکتری ها و عوامل بیماری زا خطر مجروح کردن
لب و دهان را نیز همراه دارند و شستشوی این قسمت ها نیز دشوار است.
۰- بهتر است از تماس مستقیم این ظروف با المنت های برقی و حرارت خیلی
زياد اجتناب کرد.
صفحه 11:
۱- شیشه رسانای خوبی نیست. لازمست غذا به طور مداوم به هم زده شود تا
انتقال حرارت در ماده غذایی به صورتی یکنواخت منتقل شود.
۲- از قرار دادن این ظروف در شرایط شوک حرارتی یعنی گرم و سرد شدن
ناگهانی و شدید. احتراز کنید. حست
صفحه 12:
خصوصیات استاندارد ظروف چینی:
ترکیب آنها شيشه ای و سفیدرنگ باشد؛
با رنگ های مصنوعی تزئین شده باشند که در نتیجه نسبت به آب غیرقابل
نفوذ باشند؛
چنانچه ضربه ای آرام به ظرف چینی وارد شود. صدای زنگ دار و طولانی
مدتی از آن شنیده می شود.
صفحه 13:
نکته:
۱- کریستال هایی که برای دکوراسیون طراحی می شوند ممکن است دارای
سرب باشند و استفاده از آنها برای پخت و پز با کشیدن غذاء اشتباه است.
۲- رنگهای تزیینی چینی در صورت انحلال در غذا می تواند مشکلات خاص
خود را داشته باشد.