صفحه 1:
غزاهای شیرافزا
صفحه 2:
صفحه 3:
شیر مادر. اولین و بهترین غذا برای کودک است که تا پایان دو سالگی
کودک از آ فى Fee
امروزه نداشتن شیر کافی و تفییر کیفیت شیر از دغدفه های مادران
شیرده می باشد.
صفحه 4:
چه غذاهایی شیرافزا هستند؟
نظر ابن سینا؛
بایدبدانی! که افزایش و کاهش شیر پستان بسته به بیشی و کمی خون خوب و پسندیده است که
حر poe یهن
اگر دیدی که شیر يستان زياد استه بدان كه خون خوب و يسنديده در بدن دارنده يستان زياد .
و اكر ديدى كه شير يستان اندك و كمتر از اندازه لازم است بدان كه سبيش كمى خون يستديده در
پستان است.
پستان
بدن دار
لاون فر طب و سدع
بتابراين غذاهابى كه از آن ها خون خوبى توليد مى شود, شيرافزا نيز هستند.
صفحه 5:
چه غذاهایی شیرافزا هستند؟
علاوه بر وجود خون خوب در بدن, تولید شیر منوط یه عملکرد صحیح و سلامت
پستان تیزم بشید
برخى مواد غذايى نيز باعث قوت يستان و عملكرد صحیح آن در دوره شیردهی می
ود
صفحه 6:
خوردن سیراب شیردان گوسفند که نزدیک به ۶ ساعت روی بار در حال پختن باشد
ea ye dads آنز اک نب جموی طبیمی معترف رد
صفحه 7:
۲ کیاب پستان بز و گوسفند
صفحه 8:
در تهیه آبگوشت توجه به این دو نکته بسیار ضروری است:
گوشت مورد استفاده باید تازه و غیر منجمد باشد
زمان پختن گوشت می بایست بیش از ۵ ساعت طول بکشد تا گوشت خوب پخته و
هضم آن آسان باشد
صفحه 9:
4 جو آب (ماء الشّعير طَبّى):
مود لازم:
چوی پوست کنده: ۱۰۰ گرم
آبه هو لیثر
طرز تهیه:
جوی پوست کنده و آب را در ظرفی ريخته و بگذارید با شعله ملایم بجوشد تا زمانی که
جوها شکفته شده و نزدیک به سه لیوان آب باقی بماند.
سپس شعله را خاموش کرده و بگذارید مود آن ته نشین شود.
آب سرخ رقیق بالای آن ماءالشعیر رقیق نامیده می شود.
ماالشعير غذاييت كمى ذارد. ولى در باكسازى بدن و هجنين به جريان انداختن شیر در
sas Ap as
صفحه 10:
0. شیر تازه گاو یا بز:
نوشیدن شیر با عسل برای تولید شیر بهتر و مناسب است
(مصرف شیر در وعده صبحانه مضر است)
صفحه 11:
آشى كه از حبوباتى مانند كتدم: جو پوست کنده. ماش پوست کنده لپه و .. تهیه
شده و از سبزیجاتی نظیر کاهو, اسفناج و جعفری نیز در آن استفاده شده باشد.
این آش مقوی و شیرافزاست
صفحه 12:
ماهى (كباب كردن آن روى آتش بهتر است)
مرغ.و خروسن.جوان كه بوصورت طبيعى بز وك كبده باشند (مرغ .على خورسوتي
بسيار مضر هستند)
صفحه 13:
۸ قاوو گندم بو داده با کنحد و خشخاش
طرز تهیه قاووت:
گندم. کنجد و در صورت وجود تخم خشخاش را بدون نمک کمی برشته کنید.
سپس آن ها را آسیاب کرده و با مقدار کمی نیات یا شکر طبیعی مخلوط ذ
اضافه کردن مقداری پسته. قهوه و هل کوبیده نیز به اين ترکیب خوب است.
هنكام مصرف مى توان با كمى شير يا آب جوش مصرف نمود.
صفحه 14:
٩ جوانه گندم
نحوه مصرف:
ووزی یکی موقاشی A om a جنک شنده ea el
غذاخوری جوانه گندم تاز
صفحه 15:
طرز تیهیه:
حل كردن يك تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل در یک لیوان آب. سپس اضافه کردن
کمی آب لیموترش تازه. و مصرف روزی دو سه لیوان.
صفحه 16:
طرز تهیه:
۰ عدد مغز یادام خام پوست کنده را با یک لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری
عسل, ۵ دقيقه در مخلوط کن, مخلوط کنیدو سپس جرعه جرعه ميل كنيد
صفحه 17:
۲ سیاه دانه با عسل:
۱۰۰ گرم سياهدائه را آسیاب کرده, بلافاصله با یک شیشه ی ٩۰۰ گرمی عسل مخلوط
wean jae ۲ قاشی چانجوزن میل کیید:
۳ مصرف زی
به خصوص زیره سبز(در غذاها یا یه صورت فرنی) یا مصرف آویشن.
مصرف این ترکیبات برای مادران گرم مزاج و در فصل گرم بايد با احتیاط باشد
صفحه 18:
۶ رازیانه
راه های معمول استفاده:
تهیه قاووت از مخلوط مساوی تخم رازیانه و نبات. روزی یکی دو فاشق
دم کرده یا جوشانده نخم رازیانه. یک قاشق غذاخوری در روز
عرق رازيائه. روز دو بار و هربار نصف استکان چایخوری.
بومادران نیز خواصی شییهبه رازه درد