صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
صفحه 4:
معد مه :
* آهن اولین بار در سال ۰۱۷۱۳ به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده
بافت بدن شناخته شد.
# آهن ۰.۰۰۵ درصد از وزن بدن :
E ۲۳ کرم (زن ها) تا ۳.۰ گرم(مردها)
"ا آهن ذخیره: حداکثر اگرم
6 آهن دریافتی از غذا: ۱۱ تا ۱۵ میلی گرم در روز
6 ميزان جذب آهن: ” تا ۱۲ درصد ( حدا کثر ۱.۳ میلی گرم در روز)
اتلاف آهن: ۱.۳ میلی گرم در روز (زن ها) و ۰.٩ میلی گرم در روز(مردها)
صفحه 5:
jn e+
- 042 مهم آهن slats
هم وگلوبین
می و گلوبین
سیت وکرومها
آنزیم ها
صفحه 6:
صفحه 7:
متاح اهن :فرح هاى اهن در رذ جم عذا فى
+ ۱۰۰ کرم گوشت : ۲-۲ میلی گرم آهن , ۷۰-۲۵ درصد: آهن هم
+ آهن هم <جذب ۲۳ درصد آهن مصرفی
صفحه 8:
تخت مواد غذابی بر روی میزان آهن
صفحه 9:
عواملی که در جذب آهن موئرلند:
© نياز بدن به آهن
8 شکل آهن مصرفی
6 حجم مواد در رژیم غذابی
6 مقدار آهن مصرفی
صفحه 10:
از بين رفتن سلولها
8 ريزش يوست بدن
9 ضایعات مو و ناخن
8 دفع یاخته های پوشثی مجرای گوارش
۵ دفع مقادیر ناچیز همو گلوبین از طرق ادرار
صفحه 11:
عوارض ناشی از کمبود آهن در بدد._
صفحه 12:
— a - st — + : a
= - =
Fw » ES) .ضعفء خستگی زودرس
ترشی دهان, لرزش بعد از فعالیت
تنگی نفس در موقع ح رکت سریع
کاهش فعالیت سلولهای مغزی
کاهش قدرت باد گیری در کو دکان
تولد کود کان کم وزن و نارس و سقط جنین
صفحه 13:
کاهش دهنده ها مانند :
/کزالات در اسفناج
3 تانن در قهوه و چای
[ فیتات ها در سبوس غلات
افزایش دهنده ها مانند :
6 ویتامین i
فر و کتوز 3
الا برو
صفحه 14:
ساختمان فابتیک اسید و اتصال آن به کاتیونها
صفحه 15:
STARCH
Pe Phosphate group (PO«)
Ca Calcium atom
=a Phytase enzyme attack
صفحه 16:
+ غنی سازی مواد غذایی با آهن
ei ° بروتيين i در 6
سین غذایی Sale ©
mae
صفحه 17:
۱۹۹۲ : درصد 60.0 << درصد ٩
> : 690 ۳درصد
صفحه 18:
فروس سولفات
9 فروس فومارات
9 پودرهای آهن
Ou Pe — 0
و فروسسولنات 08
صفحه 19:
Table 1. Characteristics of Iron Sources Commonly Used to Fortity Food (adapted from Hurrell 1985, 1992;
Bothwell & McPhail 1992)
Approximate Average relative Approximate
Fecontent(%) bioavailability relative cost*
Rat Man
Freely water soluble
Ferrous sulfate 7H,O 2 100 0 Lo
Dried ferrous sulfate 3 100 100 07
Ferrous gluconate 12 9 9 51
Ferrous lactate 9 106 41
Ferricammonium citrate 18 107 21
Poorly water soluble/soluble in dilute acid
Ferrous fumarate 33 95 100 13
Ferrous succinate 35 19 2 41
Ferric saccharate 10 2 4 52
Water-insoluble/poorly soluble in dilute acid
Ferric orthophosphate 24 6-46 41
Ferric ammonium orthophosphate (EKA Nobel, Sweden) 9
Ferric pyrophosphate 2 45-58 23
Elemental Fe powders: electrolytic 98 44-48 05
carbonyl %8 39-66 10
reduced 9 24-54 02
Protected compounds
NaFeEDIA 1 28-416 60
Adapted from references 10, 12, and 25,
CLOMOG DOINED ETOTES
"Relative to ferrous sulfite
,0 = 1.0, for the same leve! of total ion, MECLOOLOGY TO OK 1 TUB
ADPROOCOBOT OF
صفحه 20:
Sloss, بعل "رم فروس
ous. وم پودرهای آهن به
همراه افزودن ۲-۱۰۵ میلی گرم اسید فولیکت
برای هر یک کیلو گرم آرد
صفحه 21:
مواد معدنی و وبتامین هایی که به آرد اضافه می شوند
© آهن
© روى
© فوليك اسيد
© ويتامين 0 ©
© ويتامين © ©
© ويتامين © ©©)
© ويتامين ©
© ويتامين ©
© نياسين
© كلسيم
0
صفحه 22:
ان نظ فتاه که سال تاریخچه و رایج بودن در
ش از ۲۰ کشور aoe , par ۲
GSH میزان کمخونی و افزایش
آوانمنیرینهای جسمی و ذهنی افراد جامعه
1۹۸۰ Cs 2 wigs يباتك Sb
17 در طول ۷ سال ۳.۲ میلیارد
دلار توان تولید کار را در جمعیت با لا می برد .
صفحه 23:
روشهای کاهش محسوس فیتات
صفحه 24:
آیا مصرف آرد غنی سازی شده خطری ندارد؟
مسو اکن نهر مقاویاس۵ ال !۳میلی عرم بازای هر کیلو گرم وزن بدن
در" كيتكاينن طرح در كاهش ميزان كم خولى ١
AYES nae اهنم "مما لإربيمابوى جسن ار جور نات فنص رسازی شده
* تعيين ميزان آرد افزوده شده با توجه به مقدار مصرفى و نيز شدت كم
خونى در جمعيت هدف
صفحه 25:
ELLAN Geographix™Santa Baibara, CA (800) 929-4MAP|
Turkmenistan cnartenes
5124 1
سنتی شامل لواش carer pepe یس وس و ۵ به
ی انیت
sarah
۲ سم 7 7 Saudi
کیفیت پایین آرد و افزودن جوس Arabiz
th Bahar شیرین
f
Riyadh
Bae
صفحه 26:
© ناكافى بودن سرمايه
© نبود سياست اجرايى
© عدم حمايت تكنيكى لازم
از صنایع بزرک و محلی
8 شبکه توزیع نامناسب
8 فقدان برنامه آموزشی
صفحه 27:
۴۱ ۶۳۱۴
> ۲
كر ۲۱۱۱۰
AGLS
Several
Equivalent
Operations
Preamix sdded
during
دعوم ب وت حا
صفحه 28:
Fortification of Wheat Flour
flour in
remix
eeu 7
dosifier 7
mixing conveyor
iets out
صفحه 29:
صفحه 30:
|
Fortification of Wheat Flour»
0
0
flour i
4
9
dosifier
mixing conveyor
iets out