صفحه 1:
EN Nae
: موضوع
Sb ar cule
صفحه 2:
عسل طبیعیبه عنوان یک اکسیر حیات بخش. دارای مقادیر
فراولنی از از انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن می باشدکه نقشی
عظیم در فعالیت و فرآیندهای حیاتی را بر عهده دارد...
مهمترین این ربزفاکتورهای حیات عبارتند از: وبتامینهای ۰۲0 ۱0
۵ ۶ ۰۵0 ۰۳0 و ویتامینهای ۰6 ۰۳0 ۲..
همینطور عسل در صنعت دارو سازي و نیز در صنعت ربخته گری.
شمع سازی و چاپ و رنگررزی نیزکاربرد داردو همینطور در بسته
بندی. نگهداری و عمل آوری مواد غذائی و جلاها و واکسها...
صفحه 3:
بسیاری افراد . مصرف عسل به صورت ملیع را نسبت به متبلور
(کرمی ) ترجیح می دهند .که دلیل ن . تصور عدم طبیعی بودن
عسل های متبلور است . در صورتی که همانطور که توضیح داده
شد آغلب عسل ها در شرلیط طبیعی متبلور می شوند و تبلور
طبیعی Ke اشکال دارد ون . احتمال تخمیر شدن عسل است .
براى رفع اين اشکال ارلئه و مصرف عسل های متبلور همگن
( کرمی یا کره ای ) پیشنهاد می شود ..
صفحه 4:
رنک عسل
یک خاصیت قلبل مشاهده عسل است و بیشتر تلبع درجات مختلف
جذب نور با طول موج های مختلف اجزای عسل است. عسل در
رنگهای مختلف تولید میشود .
عسل داراي خاصیت اسيدي بوده و نگهداري و بسته بندي آن در
ظروف فلزي بسیار خطرناک است : زیرا اسید موجود در عسل
موجب خوردگي فلزات مي شود سپس آن با مواد قندي عسل
مخلوط حي شود و روي کیفیت عسل تاثیر مي گذارد . سالم ترین
روش نگهداري عسل در حجم کم ظروف شيشه اي . لعلبي-یا سفالي
است براي نكهدار عسل به حجم زياد بايد Al ظروف استیل .
گالوانیزه و یا ظروفي که سطح داخلي آنها بوسیله مواد مقاوم به
اسید عسل پوشیده شده باشد . استفاده نمود
صفحه 5:
رنگ عسل را در 7 طبقه تقسیم بندی میکنند :
1- روشن همانند آب
2 بیش از حد روشن
3- روشن
4- کهربایی بسیار روشن
5- کهربایی روشن
6- كهربايى
7- كهربايى تيسره
صفحه 6:
cl > اندازه گیرری رنگ عسل روشهای اختصاصی وجود دارد. رنگ عسل
ملاكى از كيفيت عسل نيست وى براى سليقه مصرف کننده عامل مهمى است. بعد
از کرریستاله شدن رنگ عسل روشنتر میشود. عسل به عنوان یک عامل رنگ
در صنایع غذایی به کار رده میشود.
صفحه 7:
Saal
اد
pores
اسطو
خودوس
بلوط
00
ضد سرفه های , کنترل اسپاسم
ضد(سرفه,زخم معدهء خستگی, ضعف
ضد(افسردكى نار كيده
للك معدهسنگ مفرا:
شکم,ضعف وبی حالی)
و سرد رد مگ رن بت وهای Sst
های مجاری تنفسی ,انگل های روده
ای و تب)
جلوگیری(واریس,ضعف و بیحالی؛ کم
خوتی »ناراحتیهای گردش تون)
صفحه 8:
زهر زنبور
زهر زنبور عسل داراى تركيبات شب مشلبهبا نیش مار است . در
هرنیش خوردن توسط زنبور باعث می شود که فردبا خوردن یک يا
دو نیش نمیرد .( هرچند در افرادی کهبه نیش زنبور حساسیت دارند
ممکن است یک نیش هم باعث مرگ گردد. )زهر زنبورچس از تولد از
غده مخصوصی ترشح شده و در روز پانزدهم پس از تولد کیسه زهری
زنبور کاملا از زهر پر می گردد
صفحه 9:
موارد کاربرد درمانی زهر زنبور عسل به این صورت است :
1 ورم های مفصلی و روماتیسمی . از قبیل دردهای مفصلی پراکنده .
روما تیسم قلبی . ورم مهره های ستون فقرات تغییر شکل دهد .
2ورم های عصبی.
3بتنگی نفس ( آسم ) میگرن .
ورم های عفونی موضعی و آماس ها .
3کاهش کلسترول و فشار خون .
0عداوای بیماری های چشم (التهاب عنبیه . قرینه و ...)
7درمان بیماری های پوستی .
3 ,کمک به درمان بیماری های 15 ام اس . فلج اطفال
صفحه 10:
کاربرد در صنایع
موم زنبور عسل به علت شکل پذیری ob} نقطه ذوب نسبتا
پایین و برداشت آسان در صنایع ريخته گری فلزی . مدل سازی
( قللب سازی ) . مجسمه سازی ۰۰ علامت گذاری ها . کاغذ
کایبن ۰ پوشش محلفظ برای صفحات لیتوگرلفی و اتومبیل ها .
در صنایع غذلیی ( نگهداری . فرآوری و بسته بندی غذا و تولید
آدامس ) . حفاظت ظروف در برابر اثرات اسیدی ها حاصل از آب
میوه هایا عسل و جلوگیری از خوردگی ظروف و استوانه های
فلزی کاربرد دارد .
صفحه 11:
کار برد عسل در صنابع غذایی
عسل در صنایع غذلیی بصورت ساده وا بصورت تر کیب در شربت ۰
نوشلبه . شکلات . مربا ها . شیرینی جات . سس ها . بستنی ها
( محصولات شیری ) و کنسروها مصرف حی شودبه طور کلی ترکیب
عسل در صنایع غذلیی بصورت پودر راحتتر و رلیجتر است . ولی به
علت جاذب رطوبت بودن پودر عسل . ابتدالبا پودر های نشاسته . آرد
( گندم ) وییا قند ( شکر ) مخلوط . و سپس مصرف حی شود با توجه
.به اينكه عسل . حاوى مقدار زیادی گلوکز و فروکتوز است 7 که
گلوکز در بدن فوری مصرف شده . فروکتوزبه تدریج مصرف می شود
- تغنیه َن . خصوصاً برای ورزش کردن و کسانی که نیاز فوری و
طولانی به قند دارند بسیار مفید و با اهمیت است .
صفحه 12:
تولید واکس ها و جلادها
برای آثار هنری و نقاشی های با ارزش جلا ساخته شده . از موم و رزین
تهیه ی شود. همچنین ی توان از سایر روغن های دیگر نظیر روغن
های لیمو . پرتقال . بزرک و روغن های حاصل از نفت وبا روغن های
نباتی استفاده کرد تا بوی تند ترپنتین بر طرف شود . برای اینکار
میزان مصرف موم حدود 5-50/ است .
انواع واکس ها و جلاها . شامل واکس مبلمان . جلای مبلمان . جلای
کف اناق ile جرم و واکس کفش اس
صفحه 13:
تولید رنگها مواد شمعی و چسب ها
برای افزلیش زیاد طول عمر رنگها مواد شمعی و چسب ها از موم زنبور
عسل استفاده می شود .یک روش ساده اضلفه کردن رزین و موم ذوب
شده همراهبا ۸5-15 برزک به رنگهای ( طبیعی با مصنوعی ) در دمای
حدود 55 درجه سانتی گراد است .. معمولا برای تولید مواد شمعی علاوه
بر موم و ینگ های مخصوص (بی خطر) نیز استفاده می شود به طوری
که عی توان از مخلوطی از دو قسمت موم یک قسمت پیه ویک قسمت
رنگ مخصوص استفاده کرد .
صفحه 14:
مصرف حشرات به صورت خوراک
برخی از حشرات که مغذی و خوش خوراکند در تغنیه انسان
بسیار استفاده می شون ار نمونه مهم لین حشرات زنبور عسل
است که لارو و شفیله ی ن.به صورت خام با حرارت دیده و زنبور
بالغ آن به صورت حرارت دیده مصرف می شود .
صفحه 15:
1 بسیاری از حشرات دارای میزان چربی پایین و پروتئین خام بالا (50-
40 درصد ) هستند که نسبت به اغلب منلبع طبیعی پروتئینی نظیر
00 واه بره و ... بهترند .
2حشرات خوش خوراکند و سربع پخته می شهند . آنها را بصورت
کشک و بودر برای افزایش پروتئین به غذا با نان اضافه می کنند .
3.نهيه خوراک از حشرات راحت است و با توجه به پایین بودن
ضایعات آن می تواند بدون مشکل طبخ شوند .
مصرف زنبور عسلبه دلیل پرورش مناسب ر . بهداشتی » سالم » و
چند محصولی بودن ( زنبور عسل . موم و ...) نسبتبه حشرات دیگر
مناسب تر است .
صفحه 16:
ترکیبات جثه ی زنبور های نوزاد و بالغ
ترکیبات مهم جثه ی زنبور های نوزاد . پروتئین خام و وبتامین های By
و 0 و ترکیب مهم زنبور های بالغ پروتئین خام است .
میزان پروتئین خام بدن زنبور های بللغ 30-60 درصد ( ماده خشک)
5 شرليط پرورش فصل و مقدار تولیدات کلنی (عسل ۰ موم
و... ) بستگی دارد . حتی میزان پروتئین خام بدن آنها معیار سنجش
خوبی برای سلامت و توانایی های کلنی است .
با توجهبه آنکه جثه ی زنبور ها حاوی پروتئین بالاست حی توان آن را
ب پروتئین گیاهی ( سویا) و یا پروتئین حیولنی ( گوشت گوساله )
مقایسه کرد.
صفحه 17:
فرآوری و نگهداری زنبورها
اولین مرحله فرآوری چس از استخراج زنبورها . کشتن نوزاد یا بالخ
است . لین عمل با قرار دادن گن ها در فریزر و با حرارت داده »
موثرتر است . بلید توجه شود . اگر حرارت دادن به وسیله گرمای
مستقیم صورت بگیرد . فرآورده به سرعت فاسد می شود . از اين رو
لازم است بلافاصله خشک یا مصرف شود. معمولا پروتئین زنبور .
خیلی سریعتر از پروتئین های گوشت دام ها فاسد حی شود . پس از
کشتن زنبورها . لازم است در کمتر از 24 ساعت (در اقلیم گرم و
مرطوب . کمتر از 6 ساعت) آن ها را شست و سپس پخت . و یا سرخ
. منجمد و خشک کرد . خطر برخورد نیش زنبور , حتی پس از مردن
نیز وجود دارد .
صفحه 18:
از لین رو . بهتر است . زنبورهای بللغ را آسیاب کرد . زهر نیز پس
از خشک شدن یا انجماد . فعال بلقی عی ملند . ولی چس از پختن
یا سرخ شدن زنبورها سبی لثر عی شود . از لین رو پختن یا سرخ
کردن زنبورهای بللغ . توصیه حی شود.به علت وجود خطر فساد
زنبورهای (نوزاد . بللغ) پخته پا سرخ شده نیز . بایدآنها را
فوراخشک . و پابه صورت منجمد در فریزر نگهداری کرد. اگر
فریزر نباشد . زنبورهای پخته شده oS مدت یک روز ۰ و
زنبورهای سرخ شده را اندکی بیشتر از یک روز می توان در
یخچال نگهداری کرد .
صفحه 19:
(Wax) p90
مایعی است که از غدد زیر شکم زنبور ترشح شده وبه محض تماس با
هوا منجمد می شود. زنبور از موم برای درست کردن شانهای ذخیره
عسل . گرده و سلولهای پرورش نوزادان وپوشاندن (پهلک کردن ) دهانه
سلولها استفاده مى كند .جون زنبور براى درست كردن يك كيلو گرم
موم بلید 10-تا 12 کیلو عسل بخوردمبه نفع زنبور دار است كه موم قالب
زده ( عاج دار) را دراختيار زنبور قرار دهدتا عسل بیشتری عایدش
گردد. موم غیر از مصرف زنبورداری ( تهیه ورقه های موم عاج دار ) ۰ در
کارخلنه های داروسازی و صنعتی (رنگرزی ۰ ساختن کرمهای آرایشی ۰
مدلسازی و تولید شمع ) کاربرد دارد.
صفحه 20:
بره موم
بره موم مخلوطی از مقادیر گوناگون موم زنبور و رزین ها است که
توسط زنبور از كياهان بويقه جولنه كلها و برگها جمع آوری شده است.
خود بره موم داراى خاصيت آنتى باكتريال است براى همين بيشترين و
بهتربين كاربرد را در علم يزشكي براي درمان برخي بيماري ها دارد .
همینطوراستفاده در مواد آرایشی. ضد لب کردن ظروف. به عنوان
عليق حرارقي ويا در صنايع الكتريكي Gly بکار بردن بره موم در
داروها ابتدا بلید عصاره خللص لین ماده استخراج شود. سپس در
داروها بکار برده شود. برای اينکه از حلال های مخصوص بره موم
استفاده می شود. بره موم در گیلکول و اتانول حل می شود.
صفحه 21:
بره موم در الکل اتیلیک . و بنزن حل میشود و الکل میتواند مواد
قابل حل آن جدا نماید.
بره موم حاوی حدود ۵۰ درصد صمغ یا رزین گیاهان. ۳۰ درصد
موم» ۱۰ درصد اسید های چرب ضروری. ۵ درصد گرده SS و ۵
درصد دیگر آن از ترکیبات آلی. ویتامین ها و عناصر معدنی مانند
نقره . سدیم . جیوه . مس . منگنز . آهن . گلسیم . وانادیم و
سیلیس است. مقدار و نوع ترکیبات بره موم بسته به مکان. زمان
جمع آوری و روش تولید آن متفاوت است.
صفحه 22:
خواص پزشکی بره موم
این ماده خارق العاده خواصی شامل اشر ضد باکتربایی. ضد
9 ضد انگلی. آنتی اکسیدانی .ضد التهلبی. ضد پوسیدتی
دندان دارد. همچنینبه عنوان تقهیت کننده سیستم ایمنی بدن ۰
بهبود دهنده اختلالات دهان و لشه بی حس کننده موضعی ۰
کاهش دهنده فشار خون کاربرد دارد.
تعداد زنبورهلیی که در یک کلهنی زنبور عسل
برای تولید بره موم فعالیت حی کنند بسیار محدود
بوده و جمع آوری بره موم معمولا در ساعات اولیه
روز توسط زنبوران عسل مسن تر که بیش از 3
هفته سن دارند انجام می شود.
صفحه 23:
8 3 عسل (رس کردن )
غللب عسلها بعد از مدتي سفت شده یا اصطلاحا شکرك مي
زنند.مصرف کنندگان تصور مي کنند که این نوع عسلها تقلبي است
و به علت مخلوط بودن با شکر به این صورت در امده اند.
صفحه 24:
بلید تاکید کرد که بسياري از انواع عسلهاي طبيعي نیز حتي
مدت كوتاهي پس از استخراج شکرك زده و این مساله ارتباطي به
تقلبی بودن عسل ندارد.بلکه معرف آن است که عسل كاملا سالم
بوده وبه هیچ وجه با شکر مخلوط نشده است.در ایران
فروشندگان و مصرف کنندگان معمولا عسل ملیع را مرغوبتر مي
دانند ولکن در كشورهاي اروپايي عسلهاي کربستالیزه
شده(شکرك زده)را بر عسل مایع ترجیج مي دهند.
به طور كلي عسل طبيعيپس از مستي شکرك خواهد زد.بعضي از
انواع عسلها در هفته هاي دوم و شوم و بعضي در دو سه ماه بعد
از استخراج و بعضي از انواع عسلها بعد از جند سال شكرك مي
رد
صفحه 25:
فواید و کاریمدهای عسل در محصولات زیبایی و بهداشتی
عسل لثر مرطوب کننده و آرامبخش بر روى يوست خشک دارد و
میتولند آماس و بیماریهای پوستی جزئی را کاهش دهد. همچنین
باعث آرامش پوست میشود. به ترمیم زخمها کمک میکند و
فاکتورهای مرطوبکننده پوستی را باز میگرداند. عسل قادر به
نگهداری محتوای رطوبت فرآورده در شرلیط جوی با رطوبت نسبی
بسیار زیاد میباشد. همچنین از لن به عنوان شیرینکننده. نرم
کننده. مرطوبکننده. . ضد حساسیت. نرم کننده پوست. بازسازی
کننده بافت پوششی و مسکن استفاده می شود .
صفحه 26:
عسل در انواع مواد آرایشی زیر مصرف میشود :
وت کف کننده (صابونهاء شامپوها و کفهای حمام
2 کرمها و سایر امولسیونها
3- ماسکهای زیبایی و فرآوردههای صورت
صفحه 27:
زنبور عسل
يكى از شكفت انكيزترين مخلوقات جهان زنبور عسل است که از او
در قرآن كريم نيز نام برده شده است.
پروردگارت به زنبور الهام كرد كه در
کوهها و درختان و در آنچه سقف
دارند لانه کن. آنگاه از هر میوهای
بخور و راه هموار پروردگارت را بپوی.
و از شکم آنها نوشابهای که
رنگهای مختلف دارد. بیرون میآید.
که آن باعث درمان مردم است. به
راستی در این کار نشانهای برای
اندیشمندان است