چكيده امروزه افزايش دانش در خصوص رژيم هاي غذايي و سلامت، منجر به توجه بيشتر محققان به ارتقا كيفي محصولات غذايي شده است. طي دو دهه گذشته صنعت جهاني لبنيات نيز توجه ويژه اي به سمت توليد محصولات با ارزش افزوده و تغيير مسير از توليدات رايج به سمت محصولات كيفي و اقتصادي داشته است.

hamed

26 صفحه
592 بازدید
13 دی 1400

برچسب‌ها

صفحه 1:

صفحه 2:
مقدمه Bt es ee ee, 6 ‏همه پزشکان و کار کنان ببداشتی. صرف نظر‎

صفحه 3:
لاکتوفرین * لاکتوفرین یک کلیکوپروتئین کلوبولار با وزن اتمی ۸۰ 623 است. لین پروتئین در اغلب مایعات تراوش شده از بدن مانند شیر, بزاقء اشک و ترشحات بینی یافت می‌شود. لاکتوفرین یکی از اجزای سیستم ایمنی است و در گرانول‌های پلی مورفونو کلثرها نیز وجود دارد. * لاکتوفرین می‌تولند از شیر بویژه آغوز پاللیش شود. یکی از میمترین خاصیت‌های لاکتوفرین جذب و انتقال آهن است. لاکتوفرین با جذب آهن آزاد. محیط را عاری از لین عنصر کرده و در نتیجه پاتوژنبلیی که برای ادامه حیات به لین عنصر حیلتی نیاز دارند را از آن محروم می‌کند و بدین ترتیب با مبار رشد باکتری‌های مضر به صورت غیر مستقیم گسترش عفونت را مهار م ىكند.

صفحه 4:
مزایا و خواص لاکتوفرین امروزه افزایش دانش در خصوص رژیم های غذایی و سلامت. منجر به توجه بیشتر محققان به ارتقا کیفی محصولات غذایی شده است. طی دو دهه گذشته صنعت ‎Gila‏ لبنیات نیز توجه ویژه اى به سمت توليد محصولات با ارزش افزوده و مسیر از تولید رایج به سمتمحصولات کیفی و اقتصادی داشته است.از اینرو بخش قابل توجیی از درآمد در صنعت لبنیات. از طریق پروتئین های ویژه به دست می آید. پروتئین های شیر قوام و ویژ کی های حسی محصولات لبنی مختلف را تقویت می كند. در اين ميان لاكتوفرين بيشترين خاصیت ضد میکروبی را از خود نشان داده است. از این خاصیت لاکتوفرین در تولیدات غذایی, بسته بندی و دارو استفاده می گردد.

صفحه 5:
پودر لاکتوفرین به عنوان مکمل ها و فواید آن ‎gine propionibacterium sCutibacterium‏ اکثر آ کنه ها هستند. لاکتوفرین عملکرد این است که این باکتری ها را از آهن محروم کرده و اثرات آنيا را کاهش می دهد. ‏۰ ‏در برخی شرایط . رادیکال های آزاد و کونه های اکسیژن واکنش پذیر به آسیب سلول ها و آسیب 0۱۷۸ کمک می کنند. به دلیل استرس اکسیداتیو ممکن است التباب رخ داده و بر رشد آکنه تأثیر بکذارد. طبق گفته دانشمندان تحقیقات ‏ لاکتوفرین یک آنتی اکسیدان قوی است . از اين رو پتانسیل مبارزه با رادیکال های آزاد است. ‏مصرف لاکتوفرین در کنار ویتامین ] و روی باعث کاهش ضایعات آ کنه و ‏کومدون در کمتر از سه ماه می شود. ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 6:
پودر لاکتوفرین به عنوان مکمل ها و فواید آن 6 5 علاوه بر اين . التباب به طور مستقيم با ايجاد كرفتكى منافذ باعث ايجاد آكنه و کیست می شود. خواص ضد التیابی لاکتوفرین بیبود سریع ضایعات را تضمین می کند. 7" 3 متخصصان پوست بر اين واقعیت تا کید دارند که سلامت روده شما بازتابی از پوست شما است. به عنوان مثال , اکر دستگاه گوارش شما نشت يا ناسالم باشد . استفاده از انواع کرم صورت يا پروبیوتیک های سطح جیانی باعث رفع التباب پوستی . ورزش یا اگزما نمی شود. مصرف لاکتوفرین باعث تقویت میکروار کانیسم های مضر در دستگاه هضم و در عين حال فعالیت فلور مفید بیفیدوس می شود.

صفحه 7:
لاکتوفرین و شیرمادر لاکتوفرین یک کلیکو پروتئین ایمنی بخش است که بمقدار قراوانی در شیر مادر وجود. دارد. درحالیکه شیر کاو فاقد آنست, أل لاکتوفرین به آهن آنرا اژ دستیایی میکرویبای آهندوست محفوظ نکه میدارد و بکمک ايمنو كلوبين ترشحی آ یک عامل فعال برعلیه ایی کولای بارزه سکن

صفحه 8:
جشم انداز تغذيه با شیرمادر .يه انحصارى با شيرمادر. موجب نجات جان ساليانه هفت ميليون کودک. مبتلا به بیماریبای اسیالی وعفونتياى حاد تنفسى ميكردد. * جان یک میلیون نوزاد را تنبا میتوان با شروع تغذيه با شير مادر. در طى نخستين ساعت تولد نجات داد. " شیر مادر سلامت و تندرستی میلیونیا کودک دیگر را بطور غیر مستقیم تضمین می کند. * تغذیه انحصاری با شیرمادر قادر است. جان دو سوم از کودکان ۰ تا ۳ ماهه که بدلیل بیماریبای اسیالی و عفونت تنفسی میمیرند. را محافظت نماید. " شیرمادر قادرست جان یکسوم کودکان ۶ تا ۱۲ ماهه را از ابتلا با بیماریبای عفونی کشنده نجات بخشد. " شیرمادر تضمین کننده جان یک هفتم کودکان زیر ۵ سالی است. که دو سال اول زندگی شیر مادر خورده باشند.

صفحه 9:
موجب نجات جان یک ییوت نوزاد و كودى شير خوار از مرك ميكردد.

صفحه 10:
تولید شیرمادر اساسا تولید شیرمادر بنا بر تقاضای شیر خوار می باشد. افزایش مکیدن شیر خوار موجب تخلیه بیشتر پستانای مادر گردیده و بنوبه خود منجر به ترشح بیشتر شیرمادر میشود. ترشح شیرمادر دارای پتانسیل بالایی است. گزارشهای مختلفی وجود دارد که مادران دو قلو و حتی سه قلو, نیازی به فرمولا نداشتند. متاسفانه هر گونه مداخله نا گاهانه که تلاش میجوید. بنحوی از انحاء یک ماده غذایی را در اه اول تولد به شیرمادرخوارعرضه نماید. خواسته یا ناخواسته با زیر پا گذاشتن اهمیت تغذیه انحصاری شیر ماد" تنبا موجب کاهش مقدار و کفایت شیرمادر خواهد ش

صفحه 11:
پروتئین های ضد میکروبی شیر * پروتئین شیر به طور تقریبی حاوی ۲۰ /پروتئین آب پنیر و ۸۰ /کازئین است. پروتئین های آب پنیرمی توانند تعداد زیادی از پپتید های زیستی را که دارای اثرات فیزیولوژیکی در بدن انسان هستند ارتقا داده ویا فعال کنند. لین پپتید هابه طور عمده بر روی سیستم عصبی, سیستم قلبی عروقی. سیستم ایمنی بدن از طریق فعالیت ضد میکروبی و ضد ویروسی موثر هستند (۲۰۱۰, ۱۵0۷۲61۲۵ ۵۶ اه .( در دسته بندی جزئثی تر. پروتئین های ميم شیر شامل لاکتوفرین. ترانسفرین. فریتین, ایمونوگلوبولین ‎LB‏ پروتی وز کالمدیوم. پرولاکتین و باشد (۲۰۰۷, ۴۵۲۲ 6۴ 21( در این بین لاکتوفرین خواص درمانی زیادی از جمله خاصیت ضد إن مى قارچی. ضد با کتریلیی. ضد انگلی. ضد ویروسی و ضد تومور دارد و بر رشد استخوان موثر است. ب ررسی ها نشان میدهد استفاده از لاکتوفرین در دنیا روبه افزلیش بوده و امکان به کارگیری آن در مقیاس تجاری وجود .(2009 ,اه

صفحه 12:
اجزای تشکیل دهنده شیر اجزاى تشكيل دهتده شير Sey cx امحلول هر چربی ها ترکیبات اگزوژن غتی سازی فراورده هایلیتی. فراسودمند. ترکییات حاصل از ميكرونى 0 گت ‎Gangs‏ ‏افيتوكسيكال

صفحه 13:
این پروتئین در اکثر ترشحات از جمله شیر. اشک, بزاق و همین‌طور به میزان زیاد در کراتول‌های ۱ ‎are‏ 1 1 کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو عنوان کرد: خواص بیولوژیکی آن شامل تنظیم جذب آهن در روده. محرک رشد سلول‌های حیوانی. خواص ضد التیابی؛ تعدیل کننده فعالیت م ا ل ‎eRe De Sead eS Tard‏ ۱ اختصاصی نیز به طور غیرمستقیم دخالت می‌کند به علت موقعیت استراتژیک لاکتوفرین در سطح مخاطی یکی از اولین سیستم‌های دفاعی است که از ورود عوامل تهاجمی میکروبی از راه مخاط جلوكيرى مى كند.

صفحه 14:
لاکتوفرین با جذب آهن آزاد محیط را عاری از اين عنصر می‌کند و در نتیجه باکتری‌ها و پاتوژن‌هایی که برای زندگی رشد و تکثیر خود به آهن نیاز دارند از آن محروم می‌مانند و قادر به ادامه زندکی نمی‌شوند و بدین ترتیب لاکتوفرین به طور غیرمستقیم عفونت را مبار می‌کند. کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو عنوان کرد: لاکتوفرین بر زوق در خی رس ی مت مانند باکتری‌های گرم منفی. گرم مثبت. تك ياخته. ويروس انكل و قارچ‌ها تأثیر مى كذارد.

صفحه 15:
نقش فیزیولوژیکی و مکانیسم عمل لاکتوفرین مطایق بررسی ها لاکتوفرین شیر شتر بیشترین خاصیت ضد باکتریایی را داراست. ا ‎RC CRE‏ 7/7 | باکتریایی اشاره کرد. نقش محافظتی در برابر عفونت دستگاه کوازش و همچنین بیبود عملکرد سیستم ایمنی از دیگر خصوصیات این پیتید به شمار می رود لاکتوفریسین کاوی دارای اثرات سیتوتو کسیک در برابر بسیاری از انواع مختلف سلولهای ری رل بت هب ی ی ید ری ای درد وا ‎Re Me sae meee‏ ا ‎COO Cer‏ ‎Re are‏ ا ا ا ‎Pe een DS‏ چیه تب در ‎a a te oe‏ ‎RECT ape MO IC CECE SDC?) Lr Sey cure ane C) SMe aap ers ance bc)‏ ری ی رت رت سب

صفحه 16:
ويتامينهاء مواد معدفی و آهن شیرمادر بر خلاف شیر کاوخواران, کم خونی فقر ‎ee‏ ا آهی در شيرمادر خواان. بل از ...| شیرمادر جذب آن پسیار خوب | است و تا حدود 1/۷۰( گاهی تا . تجویز آهن تا شش ماهتی در شیر مادرخواران لازم نیست. یکسالکی نادر است, متاسفانه آهن زیرا اشباع لاکتوفرین با آهن, اضافه شده به شیرهای مصنوعی نیز 7 1 ۰) میرسد. این در حالیست فعاليت ايملى بخش آنرا يخطر چندان افاقه تمیکند, پیشگیری از کم 7 ‎Sue‏ خوتی ففرآهن بسپولت امتان پذیر که جذب آهن شیر کاو خیلی سح ناچیز بوده و فقط 2۱۰ است. قرار کرفتن شیرخوار در معرض آفتاب بطور برهنه تنیا به مدت ۱۰ دقیقه و یا فقط سر و دستیابمدت ۴۰ دقیقه نیاز ویتامین د یک هفته شیرخواز را تامین میکند. شیرمادر محتوی مقادی کاقی از سایر ویتامینباست.

صفحه 17:
یمنوگلویین ترفنحی 7 | (عملکرد ضد میکروبی با پوشتن آنتی (ن) لاکتوفرین فاکتور رشد اپیتلیال (ايمنوسودوليشن جيليشن (فزایش سارویشس ایرون. ضد جسيلد كى. رشد. لومينال. ترميم مخاطات روده ای و تروفیک) روده ها) كلوتاتيون براكسيدلز سيتوكاثين (ضد التباب. ‎ees‏ ‎apne‏ سد ‎(Siig!‏ ‏چربی) ‏أ نوكلتوتيدها (ارتقاء پاسخ آنتی بادی, افزایش قلور باكتريايى)

صفحه 18:
پروقئینهای زیست فعال (بیواکتیو) * بطور کلی عوامل اختصاصی مانند لاکتوفرین, لیزوژیم و ایمنو کلوبین ترشحی آ و جزو فراکسیون پروتئین وی شیر مادراست. * لاکتوفرین اکر با آهن اشباع نگردد. موجب ایمنی بخشی ضد میکروبی میکردد (آپو لاکتوفرین) این ماده ایمنی بخش با دور از دسترس نکه داشتن آهن از میکروار کانیسمیا: ایمنی شیرخوار را تحكيم مى بخشد و با مشار کت با سایر عوامل ایمنی بخش نقش میمی در کشتار باکتریبا و ویروسا دارد. یک نقش تقویت رشد اپیتلیوم روده نیز برای لاکتوفرین در نظر گرفته شده است. * لیزوزیم موجب پارگی دیواره باکتریبا ميكردد. * سیتوکائین ها پروتتنیای مترشحه از سلولهای ایمنی بخش هستند و موجب ارتقاع سیستم ایمنی میکردند. اینترل و کین ۶ و ۸ پیش التیابی و ینترلوکین ۱۰ ضد التبابی هستند.

صفحه 19:
نتایج بررسی مصرف مقادیر مختلف لاکتوفرین در پنیر. نشان داد که با افزايش مقادیر لاکتوفرین رشد باکتری ها در این فراورده لبنی کاهش یافته, در نتیجه ماند کاری پنیر بیشتر شد . در مطالعه دیگری . فعالیت ضد میکروبی لاکتوفرین به همراه آب هویج نیز گزارش شده است .ژاپن و بسیاری از کشورها از لاکتوفرین به عنوان یک ماده کاربردی برای تگیداری بیولوژیکی ماست و سایر فراورده های غذایی استفاده می کنند.خواص مفید و خوب لاکتوفرین منجر به استفاده از آن در نوشیدنیبای فراسودمند گردیده است . اخیرا نیز مشخص شده است که تغذیه خوراکی لاکتوفرین اثرات مفیدی از ‎alos‏ تعدیل عملکرد سیستم ایمنی دارد به طوریکه امروز به عنوان مکمل غذایی انسان و حیوان به کار می رود

صفحه 20:
کاربردهای درمانی لاکتوفرین لاکتوفرین گاو از آب پنیر و بدون چربی به منظور استفاده در مواد غذایی و یا کاربرد دارویی استخراج می شود و از آن در رژیم های غذایی خاص, غذای کودک. غذاهای رژیمی. محصولات لبنی. ماست. دوغ و آدامس استفاده می شود. تاثیر لاکتوفرین بر روی رشد و تکثیر عوامل عفونی مختلف مانند باکتری های گرم منفی و مثبت. تک یاخته و ویروس, انگل و قارچ به اثبات رسیده است .محققین اظیارکردند لاکتوفرین موجب از بین رفتن ] .نام در روده نوجوانان می شود.تاثیر لاکتوفرین بررسی شد و بر روی این پاتوژن ها موثر بود.

صفحه 21:
کاربردهای درمانی لاکتوفرین لاکتوفرین به صورت بالقوه برای محافظت در پرابر آسیب های استخوانی مناسب می باشد. پوکی استخو ان یک بیماری شایع بوده و مشخصة آن کاهش تودة استخوانی است.ارزیابی های علمی نشان می دهد کاهش حجم استخوان درنتيجة عدم تعادل بین فعال سازی استئوبلاست و ها استئوکلاست ها میباشد. این پروتئین (لاکتوفرین) با افزايش تكثير و تمایز استتوبلاست ها و مهار رش د استئوکلاست ها بر استخوان سازی موثر واقع می شود. لاکتوفرین از طریق خاصیت آنتی اکسیدانی. ضد باگریایی و شضد سرطانی, سیستم ایمتی بدن را پیبود و تقویت می کند.برطبق بررسی ها تقریبا تا ۳۰ ۰ درصد موارد سرطان از طریق اصلاح عوامل تغذیه ای و الگوی مصرف مواد غذایی قابل پیشگیری می باشد.

صفحه 22:
نقش فیزیولوژیکی و مکانیسم عمل لاکتوفرین نقش فیزیولوژیکی جذب آهن آنتی اکسیدان ضدمیکربی ضد ویروسی ضد التهابى ند تونوری مكانيسم عمل افزايش حلاليت و جذب بواسطه كيرنده انصال به غشاى سلول و بدام انداختن أهن جلوگیری از رشد ميكروب ها بوسيله اتصال به أهن. (أن را از دسترس میکروب ها دور نگه میدارد) از هم باشيدكى غشاى سلول باكترى بوسيله برقرارى برهمكنش با ملكول هاى سطحى غشا جلوكيرى از اتصال وبروس مهار هماتند سازى زنوم وبروس كاهش سابتوكاين هاى التهابى تحریک سلول های کشنده طبیعی تنظیم بیان پروتئین های61 مهار ۷56۴ وابسته به آنژیورنز افزایش آبوپتوز سلولهایٍ

صفحه 23:
کاربرد لاکتوفرین در صنایع غذایی براى اولين بار ائر آنتى ويروسى لاكتوفرين توسط كروه “8707/7/6 و در سال ‎Re‏ ل ل ل ا ا ‎CC nO‏ ‎eO ICL‏ ا ل ا ا ا ا 0 ا ا م اا ‎PECTS Le eA ate etre‏ روى ويروس هاى روده موثر استرو مى تواند تاثير مثبتى در بيبود تومور روده كوجكف و اپ لاکتوقرین شیوع کاستروانتر تی ویروسی در کودکان را کاهش می دهد این تاثیر در سایر کروه های سنی نیز مشاهده شده | ست تحقیفات همچنین بر نقش حفاظتی لاکتوفرین در برابر کوید سارس | شاره دار د. لانج و همکاران بیان دا شتند که احتمالا لاکتوفرین با جلوگیری از ات صال پروتئین های سطحی عامل بیگانه به سلول میزبان مانع پیماریزایی ویروس سارس می کردد. مطالعات بر نقش لاکتوفرین در جلوگیری از ورود ویروس به ال ل ل ل ل

صفحه 24:
تکنولوژی های جدید برای حل مسائل زیستی و حفاظتی مواد غذایی در کشورهای درحال توسعه نیز همانند (کشورهای) توسعه یافته مورد نیاز است. هزاران نفر به دلیل عدم رعایت ببداشت در زنجیره مواد غذایی از بین می روند. لاکتوفرین خواص شگفت انگیزی دارد از جمله ‎AT‏ ‏اکسیدان. ضد عفونی. ضد سرطان و می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها باشد. به عنوان یک پروتئین متصل شونده به آهن برای درمان کم خونی نیز می تواند استفاده شود. باتوجه به بحث درآمد زایی و رونق اقتصادی در صنایع لبنی. لزوم جداسازی پروتئین های با ارزش بالا وجود دارد. از سویی نقش اثبات شده (کنترل و درمان) لاکتوفرین در برابر ویروس ها به ویژه ویروس های هم خانواده با کوید ‎۱٩‏ ,بررسی همه جانبه جیت بیره برداری درست از این پروشین لببی را لازم و ضروری می کند . به طور کلی با توجه به نقش سلامت بخش فراورده های لینی با توجه به ترکیبات مفید . آن مصرف نرمال اين فراورده ها با سطح كيفى بالا (رعایت استاندارد های ببداشتى). به عنوان یک رژیم غذایی مغذی و متنوع قابل توصیه و لازم میباشد زیرا علاوه بر تامین نیازهای تغذیه ای و پیشکیری و درمان برخی بیماریا و عارضه ها در از بين بردن عوامل ویروسی تظیر کوید ‎۱٩‏ که درماتیای شتاخته شده و مدوتی در مورد آتبا وجود ندارد. می تواند تاثیر گذار باشد.

صفحه 25:
منابع - پروتئین لاکتوفرین شیر وتاثیر تن دربالابردن سیستم ایمنی بدن. . وحید مفید.میناز خدایی. عطیه حبیبی . الیام مدیری ۰ سپیده رسایی.کوروش اقبال طلب.مقلله شر کت شیرپاستوریزه پگاه تهبران-دپارتمان معاونت آموزش و تحقیق وتوسعه(شیریور:۱۳۹۹) - شعربافی رمیسا. مرادیان فاطمه, رفیعی علی رضا. بررسی فعالیت ضد میکروبی پروتتین لاکتوفرین بر روی رشد پسودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. ۱۳۹۵: ۱۸ (۷) :۲۳-۱۹ -Aala, M., Aghaei Meybodi, H R., Peymani, M., Larijani, B. 2009. Osteoporosis and exercise in postmenopausal women. Iranian Journal of Endocrinology & Metabolism, 11(2), 209-217. - Adlerova, L., Bartoskova, A., Faldyna, M. 2008. Lactoferrin: review. Journal of Vererinarni Medicina. 53 (9): 457-468.

صفحه 26:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
28,000 تومان