صنایع غذاییپزشکی و سلامتتغذیه

لبنیات و انواع آن

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۲۱ اسلاید

alrza

صفحه 1:

صفحه 2:
۱ 8

صفحه 3:
لبنیات به آن دسته از مواد غذایی گفته می‌شود که از شیر به دست می‌آیند. ‎Ugaso‏ ماده اولیه تولید انواع ‎badd‏ ‏شیر گاو است. اما گاهی از شیر سایر پستانداران همچون ‎«jo‏ گوسفند. گاومیش» و ... استفاده می‌شود. فراورده‌های لبنی می‌تواند به صورت سنتی پا صنعتی که فرایندهای پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را می‌گذر اند تولید شود.

صفحه 4:
ينير بريده شذه (: 3 ‎af‏ ‏حيوانات تهيه ميشود. ٍ ماست از تخمير شير توسط نوعى باكترى حاصل ميشود. سرشيرء جريى بسته شده شير يس از جوشاندن شير در روى آن خامه. جريى شير است كه از سرشير كرفته مىشود. كره. جربى شير است كه از هم زدن خامه حاصل می‌شود.

صفحه 5:
کشک از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست می‌آید. ترف يا شج یا قره قروت. خوردنیای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست می‌آید. مسکه (کره دوغی): کرهای که از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست می‌آید. دوغ. از زدن ماست و جدا كردن دوغ از مسکه بدست میآید که اين دوغ ترشتر است. پینو. نوعی کشک است ‎yg)‏ پنپر دلمه شده بیفت_نشده ابیت که + Wels

صفحه 6:
انواع لبنیات وشه. خوردنی خوشمزه كه ا سوحن يتين تازه در روي أتش كه به روغن مىنشيند و افزودن آرد بدست

صفحه 7:
فواید لبنیات شیر و لبنیات. منبع بسیار خوبی دای تامین پروتئین مورد نیاز بدن است. مصرف روزانه دو لیوان شیر ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز فراد بالغ را تأمین ميكند. کلسیم فوجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان. کندی رشد. خرابی دنداد ما در کودکان و پوکی استخوان در لزرگسالان پیشگیری میکند.

صفحه 8:
نمودار میزان مصرف سرانه لینیات در بازه سالهای ۱:۸۷ ‎٩۵‏ | 95 هو 93 92 91 00 90 89 88 87

صفحه 9:
ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می‌شود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود؛ اما ماست‌های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می‌کنند. به غیر از زبان‌های ایرانی مانند فارسی و کردی در دیگر زبان‌های دنیاء غالبا نام یوقورت را بکار می‌گیرند که ريشه زبان ترکی دارد.

صفحه 10:
جدول ارزش غذایی برای ۱۰۰ گرم ماست انرژی قند چربی نمک اسیدهای چرب ترانس 33/28 0/8 0/33 0/1 كيلوكالرى كرم كرم كرم كرم

صفحه 11:
ز نظر تغذیه‌ای. ماست ماده غذایی مفیدی باشد که سرشار از پروتئین و برخی انواع ویتامین ب است. املاح موجود در آن یاد بوده و در عوض, میزان چربی آن با يزان چربی شیری که ماست از آن تهیه شده برابر می‌باشد. ماست نیز مانند بقیه گروه‌های خود منبع بسیار خوب کلسیم. فر. اسید پانتوتنیک و روی است. پم موجود در ماست. در حفظ سلامت ل‌های روده‌ای نیز مفید است. جالب 8 بدانید. مواد غذایی پروبیوتیک به

صفحه 12:
از خواص ماست میتوان به موارد زیر اشاره کرد: اشتهاآور. چاق‌کننده. دفع سمومات؛ رفع پبوست. اصيت ضد میکرویی. خاصیت ضد سرطانی. خاصیت هنده چربی خون و زیبایی ای ماست. سه مصلح وجود دارد که ناراحتی ناشی از ردن ماست را از بین می‌برد؛ گیاه نعناع. آویشن و تیان را اگر همراه ماست بخورید به هضم آن کمک کند. افرادی که طبع‌شان سرد است در فصل گرم و د (خصوصا در فصل سرد سال) می‌توانند مقدار ات بیشتری را استفاده کنند ولی در مقابل کسانی گرم‌مزاج هستند. بهتر است در فصول گرم سال قدار کمتری مصلحات را به ماست بیفزایند اما در سرد در این زمینه محدودیتی ندارند.

صفحه 13:
és> ‏دوغ نوشیدنی لبنی است که از ترکیب‎ ‏آب و ماست به دست می‌آید. در‎ ‏گذشته یکی از فراورده‌های جانبی کره‎ ‏محسوب می‌شد. برای تهیه آن. ابتدا‎ ماست پرچرب را با آتب رقیق می‌کردند. سپس با استفاده از مشک ‎we‏ آن جدا شده و باقی‌مانده به‌عنوان دوغ مصرف می‌شد. امروزه با تغییر در روند تولید کره به لحاظ تکنولوژی. روش تولید دوغ نيز به‌عنوان نوشیدنی تخمیری شیری

صفحه 14:
اس دوغ تولید صنعتی ‎li‏ بدون گاز و دوغ گازدار در ایران سابقه‌ای بیش از چهل سال دارد و با توجه به نحوه تولید این فراورده. می‌توان آن را به انواع: دوغ: دوغ گازدار. دوغ حرارت دیده بدون گاز و دوغ حرارت دیده گازدار تقسیم کرد. 3۳

صفحه 15:
اس و دوغ دوغ فراورده‌ای است که از اختلاط ماست با آب آشامیدنی با نمک یا بدون نمک و افزودن اسانسهای سبزیجات معطر از قبیل کاکوتیء نعناع و پونه تهیه می‌شود و در اين نوع دوغ ممکن است با توجه به شرایط نگهداری و در اثر تخمیر طبیعی ناشی از فعالیت میکروارگانیسمهای زندهی موجود

صفحه 16:
دوغ دوغ گازدار فراورده‌ای است که بعد از فراوری به روش اول به آن گاز کربنیک تزریق می‌شود. دوغ حرارت دیدهی بدون گاز فراورده‌ای است كه بعد از فرايند أن به روش اولء ‎ly‏ ‏افزايش قابليت نكهدارى و جلوكيرى از توليد گاز تحت تأثير فرايند حرارتى قرار داده شود. و دوغ حرارت ديدهى كازدار فراوردهاى است که بعد از فرایند آن مطابق بند سوم. برای ایجاد گاز در اثر تخمیر طبیعی. باکتری‌های ترموفیل مورد استفاده در تولید ماست (استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دبروکي بولگاربکوس) به آن اضافه شود.

صفحه 17:
é XN د ها برای حفظ کیفیت انواع دوغ گازدار و بدون گاز و افزایش زمان ماندگاری آن بهتر است در یخچال و در مکانی به دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود هر چند نگهداری آن در مکانی با دمای معمولی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

صفحه 18:
لس دوغ مصرف دوغ مانند هر غذایی دیگر دارای فواید و مضراتی است. از فواید و مضرات دوغ می‌توان به تیب به بهبود عملکرد دستگاه گوارش, تقوب سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان. کمک به سلامت دندان‌ها. استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان؛ کاهش کلسترول خون, درمان گرمازدگی و عطش, رفع بوی بد دهان. کمک به خواب آرام و راحت. پاکسازی و شفافیت پوست به عنوان فواید و افزایش فشار خون. اختلال در فرایند هضم و... به عنوان مضرات این ماده غذایی اشاره کرد. در حال حاضر استاندارد بین‌المللی نام ایران ثبت شده و به عنوان میراث فرهنگی غذا

صفحه 19:
رابطه با مصرف ماست » شیر و لبنيات در طب سنتی ایران» شير تقويت كننده قلب و در درمان برخی بیماری‌های روحی و روانی مثل افسردگی و وسواس: عفونت‌های ریه و برخی مشکلات گوارشی مثل یبوست مفید و موثر شمرده شده را گرم وتر می‌دانند. شیر گاو گوسفند و بز جهت تغذیه انسان مناسب شمرده شده است. شير خوب و سالم» قوام معتدل دارد. سفید رنگ و صاف است و طعمی متمایل به شیرینی دارد.

صفحه 20:
توصیه می‌شود در هر لیوان شیر يك قاشق عسل حل شده و نوشیده شود. کره نیز به عنوان یکی از مشتقات شیر دارای طبیعتی گرم وتر می‌باشد و مصرف آن خصوصا همراه با شکر چاق کننده است. کره گاو لطیف‌ترین انواع کره است. زیاده روی در مصرف کره جدا از ایجاد و تشدید مشکلات قلبی و عروقی که به دلیل کاهش تحرک و فعالیت‌های جسمی در دنیای امروز افزایش یافته. در معده افراد نیز ایجاد ضعف و سستی نموده و به سوء هاضمه منجر می‌گردد.

صفحه 21:
1 1 رت ۶ با مصرف ماست . شیر و لبنیات ‎١‏ درمورد پنیر ۰ طبیعت آن سرد وتر می‌باشد. خوردن مغز گردو با پنیر هم در 1 طب سنتی و هم در آموزه‌های اسلامی 5 توصيه كرديده است. هر چه پنیر کهنه‌تر باشد طبیعت آن به سمت گرمی و خشکی می‌رود. ماست نسبت به دوغ به دلیل داشتن | کاهش تشنگی می‌شود. نعنای خشک. ۱ زیره. گل سرخ و زنجییل بر روده بعنوان 3 مصلحات ماست در طب سنتى توصیه می‌گردند.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
19,000 تومان