لبنیات و انواع آن
اسلاید 1: لبنیات و انواع آن
اسلاید 2: تعریف لبنیاتلبنیات به آن دسته از مواد غذایی گفته میشود که از شیر به دست میآیند. معمولاً ماده اولیه تولید انواع لبنیات، شیر گاو است. اما گاهی از شیر سایر پستانداران همچون بز، گوسفند، گاومیش، و … استفاده میشود. فراوردههای لبنی میتواند به صورت سنتی یا صنعتی که فرایندهای پاستوریزه شدن و هموژنیزه شدن را میگذراند تولید شود.
اسلاید 3: انواع لبنیاتانواع این فراوردهها عبارتند از:پنیر شیر بریده شده (ترش شده) حیوانات تهیه میشود.ماست از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری حاصل میشود.سرشیر، چربی بسته شده شیر پس از جوشاندن شیر در روی آن بدست میآید.خامه، چربی شیر است که از سرشیر گرفته میشود.کره، چربی شیر است که از هم زدن خامه حاصل میشود.
اسلاید 4: انواع لبنیاتکشک، از جوشاندن دوغ و صاف کردن و خشک کردن آب آن بدست میآید.تَرف یا سُج یا قره قروت، خوردنیای ترش مزه که از جوشاندن آب صاف شده کشک و خشکاندن آن بدست میآید.مَسکه (کره دوغی)، کرهای که از زدن ماست و جدا کردن دوغ بدست میآید.دوغ، از زدن ماست و جدا کردن دوغ از مسکه بدست میآید که این دوغ ترشتر است.پینو، نوعی کشک استلور، پنیر دلمه شده سفت نشده است که مزهای شیرین دارد
اسلاید 5: انواع لبنیات آروشه، خوردنی خوشمزه که از سودن پنیر تازه در روی دیگ آتش که به روغن مینشیند و افزودن آرد بدست میآید. دورده یا دووِه، باقیمانده ترش و شور مزه کرهای که داغ شده و روغنش جدا شده است.· روغن زرد یا کرمانشاهی، روغن خالص کره که از جوشاندن کره یا مسکه بدست میآید.· شکر پنیر، شیرینیای که از آمیختن آب پنیر و شکر و پختن آن فراهم میشود.· بستنی، خامهای که به آرامی یخ بسته است.· شیر غنیشده، شیری است که با تبخیر، آب آن به کار رفته و قوام گرفته است.· شیر خشک، با پراندن آب شیر به صورت صنعتی به دست میآید.· خامه ترش، خامهای که به وسیله باکتری تخمیر و ترشیده است.· خامه مخصوص قنادی که از ترکیب خامه طبیعی به همراه شیر کره یا روغن به دست میآید
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.