صفحه 1:
به نام خداوند بخشنده مهر
صفحه 2:
* امور بهداشت تغذیه و خدمات ۳۳
Ol! EB Cees
صفحه 3:
ی ٩
ب) مصرف زياد روغتهاى ياهى د) عدم مصرف دخانيات
teal ا ل كك
.الف) زماتيكه اترذى مصر فى بيشتر از انرؤى دربافتى به بدن باشد.
اب) زمائيكه اترى مصرفى كمتر از انرؤى دريافتى به بدن باشد.
ج) زمانيكه انرزى مصرفى مساوى از اترذى دريافتى به بدن باشد.
ذ) هيجكدام
ات ed ج) وبتامين © د) ويتامين 81
اسف Le lly داجربى 2 =
الف ابروتنين ب)سبزی . ج) ربوهیدرات ۰
Cd ا acl
shore Lt ل PEE د) خشكك كردن
صفحه 4:
- ۹
- نیاز های بایه روزانه خود را تأمین ؟
- تا از كيفيت رك ys را
باشیم و طولانی تر ار
صفحه 5:
cee ao سا دا دک رد سس
چگونگي ۳ ا رت
مثل» هضم و جذب مواد غذایی و دفع مواد زائد.
صفحه 6:
صفحه 7:
انواع ور متلذیر سولد غذايق وآشاميدني صا كد روز
تن زرح بر 2
ا تك
رژیم هاي درماني ل
صفحه 8:
صفحه 9:
صفحه 10:
اس بان
ارات رت
Ro
oe
= Be ler
Bongos tenes
صفحه 11:
انتخاب رزيم غذايي
ree) ۱9-00
0
حذف (0© درصد موارد
و
حذف (720 در صد 3
برخي از انواع سرطانها
صفحه 12:
صفحه 13:
صفحه 14:
Fels, Os &
۳ موه ره ane ade) se spar aoe
|Sugars (added) حب سس Oa ee
۳۰ cow asc arc 20 oes
Mik, Yogur & Meat, Poultry
Cheese Group Fish, Dry Bean
23 Nuts Group
“3 servings
Fruit Group
اا 2-4 servings
‘Bread, Cereal, Rice & Pasta Group
صفحه 15:
۱ New Food Pyramid
Limit high
glycemic foods
Limit intake of
red meat & butter
Low fat dairy, Multiple vitamins
and soy milk for most
1-2 servings
42 Eggs, fish, poultry,
Water, 5-8 and plant proteins
glasses t= 1-2 servings
Nuts and seeds
-2 servings
Legumes
1-2 servings
Whole grains
4-8 servings
Plant oils
2-4 servings
Vegetables
3-6 serving
2-4 servings
صفحه 16:
te ارت ام
.
۶ ملاح معدنی
>
ج) سایر مواد مغذی : رح
|
صفحه 17:
New Food Pyramid
Limit high
glycemic foods
Limit intake of
red meat & butter
Multipte vitamins
for most
Low fat dairy,
and soy milk
1-2 serving
Eggs, fish, poultry,
and plant proteins
2 servings
Water, 5-8
glasses سا
Nuts and seeds
in
Whole grains
| 4-8 servings
صفحه 18:
: کربوهیدرات ساده ۳۳ )> شکر و خرما
۰ یت سرت اه ةيحد 155
00
.ها
تصفیه شده (راس ه 8
(راس هرم) کامل(قانده هرم)
صفحه 19:
تأمين انرزي براي انجام فعالبتكهاق
حرارت براي حفظ گرماي بدن
2 صرفه جويي در مصرف پروتتین های 7۳7
لد pre: ce tale colin cos
صفحه 20:
* یربوهیدرانیای زیر بثای رزيم عذای ۳۲
كربوهيدراتهابى كه از غلات كامل و تصفية نسلاة
شوند .
صفحه 21:
زرد سا
کربوهیدرات ها بی که از غلات تصفیه سده بهبه می »3
ل ل ا
Pod gtd Carol weer)
دستكاه كوارش اين كربوهيدرات ها را به كلوكز (قند حون ) ديل
کند
با سرعت زباد وارد خون می شوند
قند خون را به سرعت افزایش می دهند و به دنبال آن با افزایش سریع
ee Md celia افت سريع قند خون و ايجاد كرسنكى مى شوتد.
صفحه 22:
7 Gs as peewee
مت ۳
هضم این کربوهیدرانها در بدن ما به زمان بیشتری نباز دار 3
ret SMe lke Daca ا(
خون دارد.
*» باعث محافظت در مقابل بیماری های قلبی و دبابت می شود.
۶ _ باعث طولانی شدن احساس سیری و محافظت در مقابل گرسنگی سربق عی
شود.
0 ee ae ces St ee Sr
ويتامين و املاح ميدهد.
3
صفحه 23:
ee elo.
2۳۳ هر سر
New Food Pyramid
Limit high
glycemic foods
Multiple vitamins
for most
و
Eggs, fish, poultry,
and plant proteins
1-2 servings
Nuts and seeds
جات
۰
Limit intake of
red meat & butter &
Low fat dairy,
and soy milk
Water, 5-8
glasses
Legumes
1-2 servings
Whole grains
48 se
صفحه 24:
زم خذابى خنى ازميوه وسبزى مى تواند :
اال ا ل ا ا ال
See ا ae
* فشار خون را پایین آورد.
oS aaa ا ا ا را ار
* در برابر آبه مرواريد (كدورته ندريجى عدسى جشم ) و تحليل نقطة
0
محافظت كند.
ا غذایی و طراوت ذائقه بیفزاید.
صفحه 25:
و بباز
سرد مد رت رت ۶ 2
بر زر مس رس
سرطان روده يزرت : سبزى هاى خام و سبز به ويرّه انواع غنى ار(
deel ا ا en
* سرطان سبنه : احتمالا هويج . اثرات آن در خانواده هاى داراى سابقه خانواد كى |
سس
0 ا eee lee
سس کچاب.
صفحه 26:
بالا ببشكيرى كرده يا در صورت وجود آن را كنترا
ee BS) ا اال ا رالا
جربى و كمتر از +1 درصد كل كالرى از جربى در روز
را در افراد مبتلا به پر فشاری خون به طور قابل توجهی کاهش
می DO
صفحه 27:
؟ احتمال بروز دو عارضه چشمی وایسته به سن
مروارید و تحلیل لکه زرد شبکیه در افرادی که ۷
منظم سبزی های برگی به رنگ سبز تیره مائند
صفحه 28:
۶ ۰ سر ree Uap peices Dad
هدف لا د رور است:
براى تنوع هر جه بيشتر در بيشتر روزها دست كو
ا ل ا ا ا
سبزی های برگی به رنگ سبز تیره
سبزى ها و ميوه هاى زرد يا نارنجى
nS od ل
مرکبات
صفحه 29:
. لابة جربى زبر يوست عايق بوده و حرارت بدن
و
بوجود می آورد.
صفحه 30:
جربى هاى غير اشباع جربى اشباع
چربی ترانس
صفحه 31:
ae ee 5 کر
(35 Se Se peso موا
جرا روغنهاى خوب : خوبند ؟ !
Cel a ا Seer cede ee er a
کات ود
باعث حفاظت قلب > ابر اختلالات بان قلب 2
3 دوكر ضربان
ل ا es ES
er a
ا ل ا ل رسي
صفحه 32:
00 ل er)
اا ares eee ar)
ا اا reer Perret Fy
te بیشمار فراورده هایی که بر روی برچسگ
كياهى هيدروزنه ” يا ” روغن تباتى جامد“ فيد كر
صفحه 33:
1. كلسترول بد (121! ) را افزايش 2ك"
(جربى هاى ترانس و اشباع)
ا Stee Fre
3. كاهى كلسترول خوب (101] ) زاهم
هش مى دهند . (در مورد جربى ترانتس)
صفحه 34:
مر یر دتشیتیا در ساحت
ار
نقش ساختمانی : برای حفط تعادل ببس ۲ ۲
مجدد سلولها در تمام طول زندگی به برون ۳
eae
نقش نظیمی : بسیاری از مواد تنظیم کننده بدن مافت 1 هه
ees Ores ee) ۷
صفحه 35:
درصد هناسب جرجى جدن :
زر و (ضرورى ۱
GPa Gy ye 355
صفحه 36:
Multiple vitamins
for most
Eggs. fish, poultry,
and plant proteins
1-2 servings
‘Nuts and seeds
-2 servings
Plant oils
2-4
Limit high
glycemic foods
Low fat dairy,
and soy milk
1
Water, 5-8
glasses
Legumes
Zsenings
Whole grains
48 sewvings
3.6 serving
صفحه 37:
۱
بالا)
۴ کمک به پیشگیری از توسعه برخی سرطانها مانند سرطان روده
*؟ کمک به پیشگیری از بروز دیابت بزرگسالان ۱
* کمک به پیشگیری از بروز آرتریت و کمک
به رهایی از درد و ناراحتی افراد مبتلابه آين بیماری
* کاهش خطر قرار گرفتن در گروه سالمندان و کهنسالان 2 *
* رهایی از نشانه های افسردگی و اضطراب و ارتقای \
صفحه 38:
صفحه 39:
FO ل
کالری آزاد شده در بدن نياز دارد.
BYE 55 255 oy ا
اس Sera ee
puree) [rey ee ee)
oe ie enor TORI aC coe ered
wu!
Ce eee RC eS aS ct Dea a
صفحه 40:
سر ۳۳
تت 1 وان ۶
مورد علاقه با هر وعده غذابى ويى بو
زا دش وی
متفاوت است. =
ie ا ل رت رز
هواى كرم و ورزشكاران استقامتى اتفاق مى افتد.
و
خستکی و عدم تمرکز. پبوست (به ویژه در سالمندان )
۱
صفحه 41:
؟ وزنی که با حداقل مرک و میر و بیماری ها ار تبا
۰
۱ (OF
0 en CN = 107
ناشی از سرطان و بیماری قلبی می شود
صفحه 42:
i i i
طبیعی» مناسب. مطلوب
صفحه 43:
لحاظ شاخص ره aS 5S و ل و
جربى بدنى بالاى 50 دارند.
صفحه 44:
صفحه 45:
ren ار تا زر رک
تون رل ری 5ر رر
A-D-E-K 7
صفحه 46:
3 كود ويتاممن 8 در يدن :
اس زر ار
زخم معده
خونريزى لثه و عقب رفتكى لثه
منابع عذانی 0
شیر . ل ae و
جرب 0 زرد ae بويزه هويج 7 خارجی
نا rr mCy emery) 0 ا |
صفحه 47:
۶ اين ویتامین برای تشکیل استخوانهای بدن لازم
ل ا ا ا ۰
» باعث تغيير نامطلوب مراحل ريشد استخوانى مى سود ا
e
© روغن كبد ماهى » كره » جكّر » زرده تخم مرغ
صفحه 48:
Bplay oer در بان
* بدلیل وفور اين ماده در منابع غذابی ۰ بروز موارت کسود
با این حال در درمان برخی بساریها نظبر نازایی سفط جنین
ا ا ل
Se ee bre Beeston ee arenes ae)
۱
* غنی ترین منابع روغن های گیاهی (روغن گلرنگ پالمدانه کنان ) هستند از دیگر
منابع سیر تخم موغ,گوشتماهی غلات و سبزیجات بر کدار سبوا
صفحه 49:
5 ۰ ولی در نوزادا oo) 1
الا py Jes Ee رب اس
از چند روز یود می ی . البتهحتعا می بایست پرشک راد ج ۰ 1 ۱
کی
* منابعغذايى :
سبزبهاى برك سب تازه( نظي كاهىء كلم / اسفتاج) BESS,
و محصولات لبتی.
صفحه 50:
000
* بروز بيمارى اسكوربوت
Greco
* تأخیر در التیام زخمها =
ae rea a 7
02
2 | بخصوص فلفل دلمه اى , كوجه فرنكى , اشقناج :توك
2
Pigs ee ey ی
صفحه 51:
صفحه 52:
- این ویتامین به رشد و بازسازی بدن کمک می
- به سلامت يوست » ناخن و مو كمك مى كند .
- به التيام يافتن زخم ها كمك مى كند .
كمبؤد ويتامين 2 آذر انسان
* خشكى و ترك خوردكى كوشه لب
9 خشکی و تورم و التهاب لبها
متابع خذایی
* شیر و فرآورده های لبنی » تخم مرغ » گوشت » جگر
صفحه 53:
rear gen) Sis Cc را
bee ord tetany rene tbe eet) cas
Rear
De RG OR USE Re Tot
صفحه 54:
iS (She a eee Re
Peep Eee) Some CO
BR cr or coe
18 112 عوار خن ناش از کمیود مین
. کم خونی شدید( کم خونی پرنیشیوز ) و ناراحتی های عصبی ۴
تام عدار زد
* كوشت قرمن » تخم مرغ » شيس ء يني » جك رءقلوه
صفحه 55:
اکسیداسیون سلولي گلوکز» میوگلوبین در عضله
توليد آنتي بادي
سم زدايي داروها
ا
سنتز کلاژن
۰
fe كوشت هاء زرده تخم مرغ, دانه هاي کامل. نان و غلات غتي شده
سبزیجات برگ سبز
صفحه 56:
نک ریم م
- در انعقاد خون و توليد لخته دخالت مى ۱
- تحریک پذیری عصبی و عضلانی را تنظیم و کنترل می نماید.
علائم كمبود كلسيم :
رح
eas ۳
- افزايش YES عضلانی -
منابع غذا/
ورد های آن » زرده تخم مرخ » Cae er abe eS
پثیر و زیتون
صفحه 57:
propre ate
(Coe er
pe
تکامل جنسي -
eae
۸ متابولیسم ویتامن -
عو كت
جكر
انواع كوشتها (شامل مرغ و ماهي)
حبوبات و غلات کامل
2 بهترين منابع: غذاهاي حيواني بر بروتئين
مغز دائهها/آجيل.
اخانة كندم
شیر و فرآوردههاي آن
صفحه 58:
* <ادفیقه فبل ار وعده ای
* در رستوران يك غذا براي دو :
* براي صرف جاي و قهوه از ث
* همراه با ساندویچ بجای
* گر غذايي را دوست ندارید آن را نخورید.
؟ هميشه در بشقاب غذای خود را کامل بکشید تا متوجه شوید - -
که چقدر مي خورید.
صفحه 59:
به جاي قاشق و چنگال با کاره و چنکال و به
we
a eR RCTS ets eee ec ee
eyes omen Mery orgs be
Si ee aoe oe
z وه shes Js so ike
Ore PE ef ريختن غذا: تفارك ر تسرد
POEs ese CRA Rapes
صفحه 60:
صفحه 61: