صفحه 1:

صفحه 2:
۰ اه کچ ‎Cys Seas‏ عدیریت تلفیقی آقات تهیه و تنظیم: مهندس سهیل فرید کارشناس ارشد مدیریت حفظ نباتات

صفحه 3:
**استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات در کشور و باقی ماندن این ترکیبات در محصولات سبب شده است تا اصلی ترین راهبرد مهم برای توسعه کشاورزی در کشور؛ در وهله اول» افزایش سطح سلامت جامعه با اولویت قرار گرفتن تولید محصول سالم و در وهله بعد. تولید محصول ارگانیک باشد.

صفحه 4:
هدف نهایی اجرای برنامه تولید سالم در کشو سوق دادن داوطلبانه کشاورزان به سمت تولید محصول سالم در کشور با استفاده از امکانات غیردولتی است؛ چنانچه این هدف حاصل گردد؛ کشاورزان به این باور مىرسند كه به منظور ايجاد اطمینان‌خاطر در مصرف كنندكان بايد به تولید محصول سالم روی آورده و به عرضه آن در بازار بپردازد.

صفحه 5:
سه تعریف کلیدی درباره محصول سالم» محصول ارگانیک و محصول طبیعی

صفحه 6:
**محصول ارگانیک: این محصولات ماحصل به کارگیری استاندارد های داوطلبانه زیست محیطی هستند. دقت داشته باشیم که ارگانیک در چارچوب استاندارد های زیست محیطی قرار دارد که مهمترین هدف آن حفظ و پایداری خاک و ارزش های اکوسیستمی است. بنابراین کشاورزی ارگانیک. نظام زراعی است مبتنی بر مدیریت اکوسیستم» متم رکز بر حاصلخیزی خاک و سلامت گیاه و عدم مصرف مواد شیمیایبی مصنوعی كه اين نظام با شرايط اجتماعی اقتصادی منطقه‌ای و محلی سازگار است. این محصولات دارای کیفیت » طعم طبیعی و خوب و فاقد هیچ گونه مواد شیمیایی مصنوعی و باقیمانده عناصر و فلزات و مواد مضر هستند.

صفحه 7:
* محصول سالم یا (65۸۸۳) : به محصولی گفته می‌شود که عاری از عناصر و ترکیبات سمی و آلاینده بوده و یدبا رعایت حداکثر باقی‌مانده مجاز (1815) تولید شده باشد. با استنلد به این تعریف: می توان گفت محصول سالم پا می تولند ماحصل اعمال دستورالعمل‌ها و روش‌های تولید ارگانیک (کشاورزی زیستی) باشد که در این حالت علری از عناصر و تر کیبات سمی و آلاینده است و به آن محصول ارگانیک اطلاق می‌شود یا محصول به دنبال اعمال سایر دستورالعمل‌ها و روش‌های تولیدی به دست آورده باشد و عناصر و ترکیبات سمی و آلاینده در محصول کمتر از حدا کثر باقی‌مانده مجاز (۷1815) باشد که یکی از این دستورالعمل هاء ) ‎AGRICULTURAL‏ 6000 088671685 ) يا عمليات خرب کشاورزی حداكثر باقى مانده مجاز (1/1181-5) است كه به تولید محصول 62/1۴ منتهی می‌شود. ge “as @ MRL: Maximum Residue Limits

صفحه 8:
محصول طبیعی: ‎F‏ محصول طبیعی محصولاتی تحت پوشش نظام پایش و گواهی با عنوان "موقعیت جغرافیایی " می باشد. این محصولات عاری از بقایای مواد شیمیایی مصنوعی و حاصل تولید درمناطق وحشی ۰ طبیعی و دست نخورده (از نظر ورود تکنولوژٌی) مانند مراتع .جنگل ها » دیم زار ها و یا مزارع مشخصی هستند که به دلیل شرایط خاص اقلیم و اکولوژی منطقه در طول سال های مدید و به صورت سنتی » در تولید آنها از هیچ گونه نهاده های شیمیایی استفاده نشده است .

صفحه 9:
تفایتحصول( 6۵/۵۴ )و ارگانیک: » محصول 63/۳۴ و محصول ارگانیک هر دو بر اساس اعمال استانداردهای خاص برای رسیدن به محصول سالم» تولید می شوند. لیکن از نظر شیوه و روش فرق عمده‌ای در اجرا دارند. محصول ‎GAP‏ محصولی است که می‌توان آذ را در هر مزرعه ای تولید نموده و ضرورت و الزام تولید آن کنترل و بازرسی فرآیند تولید تا عرضه بر اساس استانداردهای عملیات خوب کشاورزی است. این محصول که توسط یک نهاد بازرسی یا گواهی کننده تأیید و گواهی می شود دارای حد مجاز آلاینده‌ها و باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین و... بوده و سالم است.

صفحه 10:
* محصول ارگانیک: نتیجه نهایی کشاورزی زیستی (ارگانیک ) می‌باشد که می توان در مزارع و باغ‌هایی با استقرار شرایط ویژه و اعمال مدیربت خاص و پس از طی یک فرآیند به تولید به آن دست يافت. از اصول مهم کشاورزی زیستی (ارگانیک) منع کاربرد نهاده‌های شیمیایی مصنوعی مانند آفت کش‌هاء کودهای شیمیایی و افزودنی‌های شیمیایی در تولید محصول است به طوری که همه مراحل تولید شامل تقویت زمین» کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های ارگانیک نظیر بذور و نهال ارگانیک: کودهای زیستی: كميوستهاء حشرات سودمند و میکروا رگانیسم های مفید صورت می گیرد.

صفحه 11:
** کشاورزی ارگانیک در واقع یک نظام مدیریت جامع‌نگر است که موجب افزایش سلامت کشت بوم از نظر تنوع زیستی؛ چرخه طبیعی عناصر غذایی و فعالیت میکروبی و زیستی خاک می شود و سلامت خاک. اکوسیستم و انسان را تولم با هم تضمین می‌کند. محصول ارگانیکی که توسط یک نهاد بازرسی؛ تأیید گردیده است محصولی عاری از عناصر و تر کیبات سمی و آلابنده است و سالم می‌باشد.

صفحه 12:
اهداف استقرار 66۸۵۳ * به حداقل رساندن آلودگی های فیزیکی؛ شیمیایی؛ میکروبیولوژی در محصول به منظور تأمین امنیت وایمنی مواد غذایی * ردیابی معکوس محصول ** ارتقاء كيفيت و به ویژه کیفیت بهداشتی محصول تولیدی ** بهبود راندمان مصرف و کاربرد عوامل و منابع تولید ** کاهش مصرف تر کیبات شیمیایی در تولید هب 3 به حداقل رساندن اثر تخريبى فعاليت هاى كشاورزى بر محيط زيست ** اجراى 1510/1 در توليد محصولات كشاورزى * تضمين كارفرما براى توجه به سلامت و ايمنى كاركران

صفحه 13:
نحوه اخذ گواهی 62/۸۳ برای تولید کنند گان متقاضی دریافت * تولید کنند گلنی که متقاضی اخذ گواهی 63۸ می‌باشند. می‌توانند به مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت‌های حفظ نباتات؛ باغبانی» زراعت سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها و یا اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی مراجعه نمایند و بازرسی فرایند تولید تا عرضه محصولات خود را (توسط شرکت‌های بازرسی تأیید صلاحیت‌شده سازمان ملی استاندارد) درخواست نموده و با تقاضاى خود را مستقيماً به شركت بازرسی ذی صلاح ارائه نمایند. شرکت بازرسی براساس فرآیندهای بازرسی تعریف شده. نسبت به بازرسی و کنترل اجرای عملیات خوب کشاورزی در تولید محصول براساس چک‌لیست‌های مدون و ارزیابی انطباق تولید کننده با الزامات تعیین شده در استاندارد 63/8 اقدام می‌نمابد.

صفحه 14:
بحران سلامت در محصولات کشاورزی آسیب به موجودات خاکی

صفحه 15:
A ‏دلایل خطر آفت کش ها‎ A * مواد شیمیایی سمی هستند که برای کشتن آفت طراحی شده اند. * این سموم در طی زنجیره غذایی گاهی تا ۰ابه توان ۵ بار غلیظ می شوئدء * بسیاری از آفت کش ها به آسانی تجزیه نمی شوند. ** سموم مورد استفاده گاهی مسافت های طولانی را طی می کنند و جابجا می شوند. * بعضی از آفت کش ها در بافت چربی بدن جمع می شوند.

صفحه 16:
راه های ورود سموم به بدن انسان ۵ (lS Sy a (ge Sal tg oe ‏خشى‎

صفحه 17:
اثریات باقی مانده سموم *#اثرات حاد و مزمن شامل مسمومیت های ناشی از تماس با سم (مسمومیت حاد در مدت کوتاهی بعد از تماس با سم بروز پیدا می کند. مسمومیت مزمن در تماس مداوم و در طولانی مدت ایجاد می شود ) **اثرات خفيف و غير کشنده که در اثر تماس با سم در مقادیر کم سم ایجاد می شود

صفحه 18:
اثرات خفیف و غیر کشنده * تغییرات هیستولوژی و پاتولوژی (تغییرات براندام های بدن مثل بزرگ شدن کبد ) * تغییرات بیوشیمیایی (تغییر بر آنزیم های. بدن مثل اختلال بر غدد درون ریز ) * سرطان زایی و تومور زایی

صفحه 19:
چه کسانی در معرض خطر آفت کش ها هستند ؟ ** کشاورزان * کارگرانی که کار سمپاشی را انجام می دهند ** کارگرانی که در کارخانه های تولید سم کار می کنند ۲ ** کسانی که سموم را می فروشند ** کارگرانی که سموم را مخلوط و حمل می کنند *#*و به طور کلی همه کسانی که از محصولات سمپاشی شده استفاده مى کنند به طور غیر مستقیم در معرض این خطر قرار دارند

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:
اثرات مصرف بی رویه سموم شیمیایی ** در طی پنجاه سال گذشته. آفتکشها جزء ضروری دنیای کشاورزی بوده اند. گرچه تقاضا برای تولید و توزیع آفتکش که باعث افزایش بهبود کیفیت و کارایبی کشاورزی می شود محرز است. ولی احتمال بکار گیری ابجا و غیر معقول از آذ ها بسيار زياد مى باشد. یکی از مهمترین نکات سازمان بهداشت جهانی» مسئله آفتکشها می باشد. افزایش جمعیست و بدنبال آسن افزایش مصرف مواد غذایی بویژه محصولات کشاورزی. کشاورزان را بر آلن داشته است که میزان محصولات خود را افزایش دهند. افزایش کشت محصولات متعاقباً افزایش سموم آفتکش را به همراه داشته است.

صفحه 24:
*#*به دلیل بی توجهی کشاورزان در مصرف سموم ریزشهای جوی و چندین عامل دیگر سموم کشاورزی وارد آب رودخانه ها و دریاها مى شوند. در این خصوص افزایش آگاهی متخصصین و به طور کلی عموم مردم از خطرات ناشی از تماس کوتاه مدت و دراز مدت؛ شامل سرطانزایی بیماریهای سیستم عصبی ۰ تنفسی و زادآوری و ... توجه عموم و دولتمردان را به خود جلب نموده است. امروزه آلودگی محیط زیست به صورت یک مسئله جهانی درآمده است.

صفحه 25:
** با توجه به اينكه هرساله زراعت‌های بهاره ودرسال های اخیر جالیز وصیفی جات (خربزه :هندوانه گوجه فرنگی و خیار ......) در مناطق زراعی در سطح وسیعی بطور شخصی يا غیرشخصی کشت می گردد و همگان به هرنحو ممکن سعی دارند در اين کوتاه مدت سودکلانی از فعالیت برمحصولشان مخصوصاً در اراضی اجاره‌ای داشته باشنده دراستفاده بیشتر از هرنهاده‌ای بویژه کودهای شیمیایی و علی الخصوص انواع سموم شیمیاثی دریغ نمی ورزند وبه جرت می‌توان گفت.شاید کمترزارعی ‎OT‏ هم به جهت عدم توان مالی از سموم استفاده نکند بلکه به وفور وبا شدت تمام در بهار و تابستان بصورت زمینی و هوایی جالیز: صیفی جات. باغات و زمین های زراعی‌اش سم باران می شود.

صفحه 26:
**ايمنى و بهداشت در کارخانه و حتی زمان سمپاشی به نحومطلوب و سختگیرانه اعمال می‌شود ولی در زمان سمپاشی و بعد از سمپاشی هیچ کنترل و آزمایشی در خصوص مضرات سموم برای جوامع اکولوژیکی و زیست محیطی انجام نمی گیرد؛ شاید چون چیزی بطور آنی مشاهده نمی کنیم» تنها به کم خطر بودن سموم خود را راضی می کنیم.

صفحه 27:
كت آفتکشها دمح از 35 آفتكشها به هدف ‎en‏ وازت محيط عى شولك 35 ‎Gavrilescue, M. (Eng, Life Sci, 2005)‏ __ 7 ‎x k 7‏ تبخیر به اتمسفر ی ‎+١‏ ۷۲ ۷ ‏آبشونى سطحى ‏ ' جذب ت ‎١ oa OS‏ | مم ‏— تجزیه میکروبی یا آیشونی بوسیله ا 0 ايشوتى به ماع آبى شيميانى آبيارى يا باران ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 28:
Ear indirect ‏ص20‎ routes Fy 2 dairy products ere drinking water fish ۰ باقیمانده آفتکشها از طریق منابع غذائی به انسان می رسد

صفحه 29:
** آموزش زارعین منطقه (در مورد ماند گاری سموم در خاک ؛ محصولات صیفی و جالیز: فاصله سمپاشی تا برداشت محصول (دوره کارنس ) ودرصد خطر سموم) ضروری است. همه سعی بر این دارند از بهترین و قویترین حشره‌ کش ها و قارج کش‌ها در کنترل آفات و بیماریهای محصولاتشان استفاده نمایند تا سرمایه ربالی افزایش یابد. ولی ازآنچه که سموم شیمیایی بطور نهفته با جان و روان بشر می کند چندان خبر ندارند و تنها علائم حاد مسمومیت را مسموم شدن و حالت تهوع می دانند و دیگر هیچ.-......

صفحه 30:
8 0 محصولات کشاورزی وبخصوص صیفی جات و میوه‌جات بدون اطلاع از تأثير نهایی سمپاشی ها مکررا سم باران می شوند در یک دوره بهره برداری از جالیز یا صیفی جات یا مزارع ذرت تا ۱۵ بار سمپاشی صورت می گیرد وبرای حصول اطمینان از موثربودن سمپاشی و گریز از هزینه اضافی دز مصرفی سم را گاه تا چندین برابر حد مجاز مصرف بالا مى برند و بين زمان آخرین نوبت سمپاشی و برداشت محصول فاصله زمانی مجاز را رعایت نمی کنند » بعنوان مثال ؛ در مورد محصولاتى مثل خيار كه رشد سریع و محصول پیوسته دارد گاها لافاصله پس از سمپاشی( بویژه سموم قارچکش) محصول را جمع آوری و بدون آزاد گذاردن در هوای آزاد درون کیسه‌های پلاستیکی کرده و روانه بازار و مورد مصرف عموم قرار می دهند و از آن جا که مصرف کننده نيز هميشه به دنبال محصول تازه است از آن استفاده می کند که زمانی کمتر از ۱۲ ساعت را شامل می شود.

صفحه 31:
** تجمع مواد سمی در غذا » آب ۰ زمین و هوا یکی از بحث‌های مهم وخطرناک سموم برای سلامتی محیط زیست و بشر است. براساس گزارشات آماری از سراسر جهان تا کنون تعداد بیشتر ازپانصد هزارمورد در سال مسمومیت با عوامل آفت کش و ازییست هزار مورد مرگ با آتن ها گزارش شده است. با توجه به اينکه اثرات خطرناک زيستى سموم در درازمدت بطور تجمعسی در بدن انباشتسه می‌شود و صدمات وارده بر فرد ممکن است متناسب با جمع مقدار سم دریافت شده در طول عمر باشد. به همین دلیل است که خطر نادیده گرفته می‌شود.

صفحه 32:
جذب تجمعی ‎Chlorpyrifos (Dursban, Lorsban)‏

صفحه 33:
* میزان وقوع مسمومیت ناشی از در معرض قرارگرفتن با سموم شیمیایی در کشورهای. درحال توسعه ۱۳ برابر بیشتر از کشورهای کالا صنعتی می باشد که خود ۸۵ درصد از تولید جهانی آفت کش ها را مصرف می کنند. دلیل آن مشخص و مبرهن است: آموزش و آگاهی دادن به افراد مشغول در حوزه فعالیت های کشاورزی و سموم شیمیایی.

صفحه 34:
علائم عمومی وخصوصی مسمومیت های حاد و مزمن ناشی از درمعرض قرارگرفتن آفت کشهای مورد مصرف در کشاورزی ** افزایش ترشحات وبزاق دهان؛ انقباض برونشهاء اختلالات گوارشی؛ اسهال.لرزش: رعشهء ضعف عضلانى ‎٠‏ بی قراری »عدم تعادل » تیرگی دید : فقدان حافظه» افزایش ادراره ضعف عمومی؛ تشنج. صدادادن گوش. تب اختلال در تكلم بی خوابی» سستی؛ هیجان؛ افسردگی: پریشانی؛سقط جنین؛احساس سوزش پوست. خشکید گی دهان ولب.تهوع استفراغ؛ خارش » گرفتگی عضلات درد در ناحیه شکم اختلالات ژنتیکی و وده ها عنوان علائم دیگر و در سطح پیشرفته با انجام آزمایش های ویژه خونى مثلاً افزايش یا کاهش آنزیم های کبدی و مواد آلکالاین ‎ist‏

صفحه 35:
** یکی از مهمترین حقایق راجع به سموم کلره؛ اثرات آنها روی کبد است این اندام شگفت آورترین اندام بدن انسان بشمار می آید و کوچکترین صدمه به آن عواقب وخیسی را بدنبال خواهد داشت. کبد نه تنها مسئول تولید صفرا برای هضم چربیهاست بلکه دارای چندین نقش اساسی دیگر در بدن است :اگر کبدازسوی حشره کشی آسیب ببیند نه تنها قادر به حفاظت بدن در مقابل سموم نیست بلکه تمامی فعالیت های متعدد آن مختل وبروز سرطانها را آسان می کند.

صفحه 36:
خطرات کلی آفت کشها * تحقیقات نشان داده است که سموم آفتکشها باعث سقط جنین: عدم رشد فکری اثرات مخرب ساختمانى در بدن هنكام تولد و نقصهابى در اعمال و بافتهای بدن می شوند. فتکشها دارای اثرات مخرب و سمی روی اندامهای توليد مثلی؛ تداخل در اعمال هورمنى» عقیمی مردان و زنان و دوره های قاعدگی امنظم در زنان هستند. * علفکش توفوردی برای دستگاههای تولید مثلی بدن مسموسیت زا است بطوری که آزمایشات نشان داده است که بين اين سم و کاهش تعداد اسپرم » افزایش اسپرمهای بدشکل ارتباط مستقیم وجود دارد. ** زنانى که درمحیطی با آبهای آلوده به سموم زندگی می کنند درمقایسه با ساير افراد تاخير قابل ملاحظه ای در رشد درون رحم دارند.

صفحه 37:
** سموم پاراکوات . گروه سموم ارگانو فسفره؛ مانب و مانکوزب منجر به بیماری پار کینسون می شود. در تحقیقات که روی کشاورزان انجام شده مشخص گردیده است که کشاورزانی که با قارچکش های مانب و مانکوزب در تماس هستند اعصاب محیطی آنها نسبت به سایر افراد کندتر عمل می نماید. تحقیقات نشان داده است در افرادی که در معرض علفکشها هستند ۴ برابر و افرادی که در معرض حشره کشها هستند ۳ السی ۴ برابر احتمال بروز بیماری پار کینسون (فراموشی ) پیشتر است. درصد آفتکشهای دارای پتاتسیل ایجاد اختلال در غدد درون ريز در ليست آقتعشهای شور

صفحه 38:
*** كودكانى كه در هنكام رشد مفز در معرض غلظت خیلی کم سموم قرار دارند صدمات ثابت و پایداری در اعمال و و ساختار مفز آنها ایجاد می شود. در برسی های بعمل آمده در مکزیک روی کودکانی که در معرض سموم بودند نشان داد که نقص هایی در نمو مغز اين کودکان در مقایسه با سایر همنوعان خود وجود دارد. همچنین ضعفهایی در نیروی فیزیکی ۰ تطابق طبیعی دست و چشم و حافظه كوتاه مدت در ابن كودكان قابل مشاهده بود. * ارتباط ‎ow‏ بروز سرطان گلبولهای سفید خون و سموم ارگانو فسفره در تحقیقات اخیر محققین مورد تایید قرار گرفته است. * همچنین ارتباط بین سموم توفوردی ۰ آترازین و کاپتان با نوعی از سرطان در تحقیقات مشخص شده است و باغدارانی که در معرض این سموم هستند سه برابر سایرین احتمال بروز اين نوع سرطان را دارند. * علفکشهای فنو کسی مانند توفوردی نیز در بروز سرطان نقش دارند و احتمال بروز افرادی که در معرض علفکشهای فنو کسی قرار دارند ۱۰ برابر بیشتر از سایر افراد است.

صفحه 39:
سموم بسیار خطرناک ** سموم ذیل در بیشترین حد درمنطقه مورد استفاده قرار می گیرند که درجه سمیت پایینی دارند و در گروه سموم خطرناک برای انسان به شمار می آیند که نیاز مبرم به محافظت و مراقبت های ویژه دارد که متأسفانه به آب » خاک و دانه : میوه و صیفی جات منطقه هر ساله وارد می گردد.. نثورون ۰ سومیسیدین ۰ متاسیست و کس ‏ دانیتل؛ اکاتین؛ اندوسولفان ۰ دورسبان» نوا کرون ۰ کراکرون » بنومیل :کالکسین؛ کاربندازيم» مانکوزب. ریدومیل؛ لاروبن» سوين. لیندین» ترفلان» لاسو.توفوردی و. ی

صفحه 40:
اقدامات موثر در مقابله با اثرات سوء ناشی از باقیمانده سم در محصولات کشاورزیه ** بركزارى كلاس ها و کارگاه های توجیهی جهت کشاورزان, کارشناسان کشاورزی و کارشناسان بهداشت و مردم به ویژه در روستاها ** ساماندهی فروش سم و مانیتورینگ فروشگاه های سموم مبارزه با پخش غیر قانونی سموم و هم چنین جلوگیری از توزیع سموم تقلبی و غیر مجاز ** تلاش در جهت توليد محصول مالم به وسيله ترغيب توليد كنندكان

صفحه 41:
* تلاش در جهت آگاهی رسانی به مردم و استقبال آن ها از خرید محصولات سالم و ارگانیک به جای محصولات معمولی ** نمونه برداری تصادفی از محصولات پر مصرف سبد کالای, خانوار و اندازه گیری میزان باقیمانده سم و کود شیمیایی در آن ها براى بايش و اطلاع دقيق از وضعیت منطقه ** استفاده از روش های جایگزین سم جهت مقابله با آفت و بیماری ها و علف های هرز * ترویج هر چه بیشتر مدیریت تلفیقی آفات (1۳۷) (مکانیکی؛زراعی؛ بیولوژیکی.فرمونی و ... در آخرسم)

صفحه 42:
هش باقیمانده ۲ ها ات ۵ ‎as‏ 3 = ‎oe‏ 5 ی پس برد 6 0 mie

صفحه 43:
تاثیر فرایند های پس از برداشت بر میزان غلظت باقیمانده سموم غلظت بائیمانده سموم در محصول خرایند شده (میلی گرم / کیلوگرم) غلظت باقیمانده سموم در محصول خام (میلی کرم / کبلو کرم) PF (processing factor) = ۲ —— افزايش و تفلیظ باقیمانده در محصول فراوری شده ‎PF>1 > D>‏ کاهش پابمنده در محصول فراوری‌شده... ( 1 > ۳۲

صفحه 44:
تاثیر فرایند های مختلف بر کاهش بقایای آختکشها ‎Endosulfan 70%‏ آره كندم پختن نان ‎Deltamethrin 63%‏ ‎Malathion 60% ‎52% ‎Propiaconazolo ‎51% ‎Cchierpyriphos ne Hexaconazole ‎DDT 25-40%‏ وو پنیر سازی و 6 ماه ‏تكهدارى ‏5262 5 ] کوجه فرنکی 6 روز فریز ‎Dimethoate ‎Lindine ‎p.p-DDT ‎Profenofos ‎ ‎ ‎ ‎Pirimiphos methyl ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 45:
تاثیر فرایند های مختلف بر کاهش بقابای آفتکشها ۵ گوجه فرنگی | شستن‌با آب معمولی Dimethoate Lindine p.p-DDT Profenofos Pirimiphos methyl 16.2% ‎HCB 42.9‏ اجه قوذ ‎SW cgi‏ 0 سدیم ‎Dimethoate 46.1‏ گوجه فرنگی 9 ‎Lindine 272‏ ۲ ‎0 ‎410 p.p-DDT 90.8 Profenofos 82.4 ‎ ‎ ‎Pirimiphos methyl 91.4% ‎ ‎ ‎

صفحه 46:
تاثیر فرایند های پس از برداشت ‎The effect of processing‏

صفحه 47:
تاثیر فستشو بر کاهش باقیمانده سموم بستکی به موارد زیر دارة: ” محل قرار كرفتن باقيمانده در محصول ”سن باقيمانده سموم در محصول “حلاليت در آب باقيمانده سم “درجه حرارت و نوع محلول شستشو

صفحه 48:
قاثیر فرایند های مختلف بر کاهش غلظت افتکش ها Cittical Reviews i Food Science and Nutrition, $1:99-114 (2011)

صفحه 49:
تاثبر فرایند های پس از برداشت بر باقیمانده آفتکشها بطور کلیء در بیشتر موارد فرایند های انجام شده روی محصولات سبب کاهش باقیمانده آفتکشها می شود ولی در مواردی این فرایند ها باقیمانده آفتکش ها را در محصول فراوری شده افزایش می دهد. فرایند هایی که سبب کاهش آب محصول می شوند» مانند سس کچاب بدست آمده از گوجه و با کشمش و ب رکه میوه ها و سیب زمینی سرخ شده تجمع مواد لیبوفیل در فاز چربی مانند کره در مقایسه با شیر» و روغن های گیاهی (زیتون)

صفحه 50:
کاهش میزان نیترات در سبزیجات -مدیریت نیترات 7 کاهش میزان مصرف کود های نیتروژنه 7 برداشت در بعد از ظهر ابر اساس مطالعات. بعد از یک روز آفتابی میزان نیترات کاهش می یابد لاصبح زود میزان نیترات بالاتر است 7 حذف دمبرک ها - نیترات بالاتر 7 برگ های مسن تر مبزان نیترات بالاتری دارند. 7برک های بیرونی از برگهای داخلی نبترات بیشتری دارند

صفحه 51:
تاثیر شستشو بر غلظت نیترات در سبز یجات 7 چون حلالیت در آب نیترات بالا است» شستشو سبزیجات میزان نیترات را حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش می دهد. 7 مشخص شده است که در سیب زمینی (شستشوء پوست گیری و خیساندن در آب) غلظت فیترات را ۱۸ تا ۴۰ / و غلظت نیتریت را ۲۵ تا ۷۵ کاهش می دهد. (Czarniecka-Skubina and Golaszewska, 2001, Golaszewska and Zalewski, 2001).

صفحه 52:
Maximum Nitrate Levels (mg/NO3/kg) in Crop Dates Nitrate mg/NO3/kg FW Fresh Spinach Nov 1 to March 31 3000 Apr 1 to Oct 31 2500 Frozen Spinach 2000 Fresh Lettuce- Grown Under | Oct 1 to March 31 4500 Cover Apr 1 to Sept 30 3500 Fresh Lettuce- Grown in Open | Oct 1 to March 31 4000 Field Apr 1 to Sept 30 2500 Iceberg Lettuce Under Cover 2500 Iceberg Lettuce Field 2000 “European Commission Regulation EC No. 569'2002 www.ood.gov.uk/multimedia/patswpec20096 pat

صفحه 53:
تاثبر نگهداری پس از برداشت بر غلظت نبترات در سبزیجات غلظت نیتریت در سبزیحات و میوه جاتی که نیترات بالا دارند حتی پس از اينکه ۱۲ ساعت در بخجال بوده است و سپس موود فراورى قرار مى كيرد افزايش مى يابد. (Sanchez-Echaniz and Benito-Fernandez,2001).

صفحه 54:

صفحه 55:
تعریف (60) بنابر تعریف 10*0عبارت است از: شیوه هایی در مدیریت آفات که طی ‎OT‏ ‏محیط زیست وجمعیت فعال آفات را مد نظر قرار داده و از تمام فنون و الگوهای مناسب به عنوان یک روش امکان پذیر و سازگار برای کنترل جمعیت آفات در زیر سطح آستانه زیان استفاده می کند . استراتژی مدیربت آفات بر جلوگیری یا مهار دراز مدت آفات با حداقل اثرات برسلامتی انسان.محیط زیست و موجودات غیر هدف تکیه می کند.

صفحه 56:
تعریف (1600) در اين روش برای کنترل یک آفت. از چند روش کنترل نظیر: شیمیایی ۰ بیولوژیکی ۰ زراعی و .... به طور توام استفاده شده وتا کید به این است که با به کار گیری تمام روشهای ممکن سازگار با یکدیگر بتوان جمعیت آفت را در یک برنامه واحد» کنترل و از زبان اقتصادی آن جلو گیری نمود تا عوارض ناشی از اين عمل به حداقل برسد. نکته مهم: تقویت و حفظ دشمنان طبیعی

صفحه 57:
در نهلیت. 1۳8 از شناخت آفت؛ محصول و شرلیط ژیست محیطی برای انتخاب بهترین تلفیق استراتژی‌های مدیریتی استفاده می کند.

صفحه 58:

صفحه 59:

صفحه 60:
تعریف فائو از ‎IPM‏ ‏بر لساس‌ویژ گیهای‌منطقه لیو مبتنی‌بر شرلیط دکولوژیکی لجتماعیو لقتصادیم حلی لست * کشاورزان نیازمند کسب مهارت هایی هستند که بتوانند مناسب با مزرعه خود؛ مدیریت مزرعه را به شکلی مطلوب و بدون تخریب محيط زیست و به خطر افتادن سلامت جامعه عملی کنند. * به طور کلی؛ ۱۳ فراتر از کنترل صرف آفات است.

صفحه 61:
را سم ‎s‏ * از روش های مختلف به طور همزمان و یا به صورت استفاده می شود. * تا مجبور به استفاده از یک روش با شدت بالا نباشیم. زیرا شدت بالای استفاده از یک روش کنترلی باعث عکس العمل آفت می شود و مقاومت ایجاد می کند. ** طرز تلفیق بسیار مهم است و همچنین عرضه آذ به کشاورز که باید به جنبه های اقتصادی- اجتماعی و زیست محیطی توجه شود. * مدیریت تلفیقی انتخاب هوشمندانه و استفاده از عملیات های کنترلی آفت است که از نظر اقتصادی به سود و صرفه باشد.

صفحه 62:
اقدامات صورت گرفته ** نیازسنجی آموزشی ویژه کشاورزان و کارگران به طور مجزا و اجرا در مناطق مختلف (عملی وپرسش و پاسخ و....) ** تهیه فیلم آموزشی * محصولات باغی (مرحله داشت و برداشت) * محصولات زراعی (طول فصل زراعی) *#* اجرای برنامه رادیویی

صفحه 63:
** تهيه اطلاعيه به صورت تراکت: برگه ترویجی توزيع آنها توسط مراکز خدمات ارسال اطلاعیه بصورت 51115 از طریق شبکه های ‎ICT‏ **ارتباط با کشاورزان و توجیه آنها خصوصا" در مورد مبارزات

صفحه 64:
تدوین دستور العمل طرح ۱۳۱ گلخانه #*همسو کردن اعتبارات و اظرین با اعتبارات و ناظرین حفظ نباتات * تهیه شناسنامه باغی

صفحه 65:
EF ise ‏زندگی را دوست بداریم‎ ** در خاتمه به همگان به عنوان یک وظیفه کارشناسی خاطرنشان می گردم که آینده کود کانمان را جدی بگیریم» شاید سموم شیمیایی برای بالغین چندان عوارض قایل ملاحظه و فوری را بروز نمی دهند ولی برای خردسالان و کودکان تجمع مواد شیمیایی ازاوایل سنین کودکی که مصادف با اوج مصرف سموم شیمیایی از زمین و هوا در منطقه است؛ تفکرانگیز و مسئولیت بار است.

صفحه 66:
** گفتنی است در حال حاضر تمام تلاش سازمان حفظ نباتات و معاونت غذا و دارو و اداره استاندارد بر آن است که از استفاده های غیر اصولى و غير منطقی روز به روز سموم خطرناک جلوگیری شود و اگر روزی در ورودی های میادین میوه ؛ تره بار و حتی شهر از این محصولات نمونه برداری حدمجاز باقیمانده سموم صورت گیرد معلوم خواهد شد که به گذشتگان چه مصیبت و فلاکتی وارد شده و آینده منطقه را چه خطری کمین کرده و چه سهمی از این محصولات تولیدی ( میوه جات » محصولات جالیز «صیفی جات و سبزی ) صلاحیت عرضه به بازار ومصرف مردم عزیز این منطقه کشاورزی را دارند.

صفحه 67:
cain cil RO I uy

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان