بیماری‌هاپزشکی و سلامتروانشناسی و روانپزشکی

مدیریت استرس شغلی پرستاران

47 صفحه
771 بازدید
22 شهریور 1401

صفحه 1:

صفحه 2:
te mt 1 ‏ساب الق‎ oe

صفحه 3:

صفحه 4:
و4 استرس بخش اجتناب نايذير و ضرورى زندكى است .يك بديده فراكير و تجربه عمومى بشر است كه براى بقا و رشد او ضرورى است و بر هر فردى بدون توجه به سن» جنس؛ نزاده شرايط اقتصادى با سطح آموزش اثر مى كذارد. كرجه برخی استرس ها طبیعی و لازم هستند. ما چنانچه استرس شدید, مداوم يا تكرارى باشد؛ فرد قادر به مقابله مؤثر با آن نباشد يا منابع حمايتى اندك باشندء استرس يك يديده منفى تلقى مى شود كه مى تواند باعث بيمارى هاى جسمى و اختلالات روانی شود . کار که بخش عمده ای از زندگی اجتماعی انسان را تشکیل می دهد. مى تواند منبع استرس مهمى براى او باشد. استرس شغلی؛ یعنی استرسی که در حوزهمعینی از زندگی رخ می دهد و عوامل مشخصی در پدید آوردن آن نقش دارنده یکی از مشکلات بسیار مهم و روزافزون بهداشت کار است و از نظر اقتصادی یکی از عوامل بازدارنده محسوب مى شود. كار فقط راهی برای تمین نازهای ضروری زندگی نیست بلکه کار بعنوان يك عنصر حياتى در موقعیت اجتماعی افرادبشمار مى رود . هرگاه بین نیزمندیهای شغلی و تواایبهای کارگر تعادل وجودنداشته باشد استرس بوجود می آید . استرش شفلی امروزه یکی از پدیده های مهم در زندگی اجتماعی و تهدیدی جدی برای سلامتی نیروی کار در جهان می باشد بنحوی که سازمان بین المللى كار استرس شغلى را بعنوان شناخته شده ترين پدیده ی تهدید کننده ی سلامتی کارگران معرفی نموده است. استرس شفلی از جهت ایمنی در محیط کار نیز اهمیت ویژه ای در. از طرفی سازمان بهداشت جهانی متتکر شده است که بهداشت حرفه ای و رفاه اجتماعی کارگران عنصر بسیار مهم و در بهره وری؛ توسعه اجتماعى- اقتصادى و توسعه يايدار است.

صفحه 5:
شرایط فیزیکی نامطلوب, خطرات جسانی. بر کاری, فشارزمان, مسولیت ‎ll‏ هام و تعارض نقش, تعارض با همکاران و مدیران ارشد ی زیردستان» محدودیت هاء مشارکت اندک در تصمیم‌گیری؛ ترفيع يا تلزل شفلی و کمبود امنیت شغلی از استرس زاهای شایع مشاغل هستند.طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از ۵۰ درصد کارکنان در کشورهای صنعتی از استرس محیط کار شکایت دارند. تنها در كشور آمريكا نزديك به ‎١١‏ ‏میلیون نفر از استرس شغلی رنج می برند. در طی پژوهش دیگری نزدیک به یک چهارم مردم آمریاهاسترس شغلی را بزرگ ترین و مهم ترين مشكل در زندكى قلمداد كرده اند در انكليس هم برآورد می شود. استرس شغلى بعد از اختلالات اسكلتى- عضلانى؛ بزرك ترين مساله سلامت شظى باشد و هزينه بيمارى و غيبت مرتبط با استرس ‎٠‏ ؟ بيليون بوند در سال برأورد مى شود. انجمن سلامت و ایمنی کار اروپا (۲۰۰۰) روزهای کاری از دست رفته در ننیجه اختلالات مرتبط با استرس را بيش از ۴۰ میلیون ‎lll‏ پرستاران نیز روز در سال ذکر کرده است (4)۳ در ارقباط با هزينه هاى ناشى از استرس شغلى » شوراى ب آمار و ارقامى به شرح ذيل منتشر كرده است:

صفحه 6:
هزینه های ناشی از استرس شغلی در آمریکا سالانه ۲۰۰-۳۰۰ میلیون دلار می باشد. ‎٩۰‏ درصد مشکلات طبی کارمندان به علت استرس شغلی می باشد به کارگران و کارمندانی که استرس بالایی را گزارش می کنند. ۳۰ درصد بیشتر دچار حوادث شغلی می شوند . استرس در محل کارء هم برای فرد و هم برای سازمان موجب خسارت و زیانهای فراوان می شود. طبق یک براورد تقریبی, مشکلات ناشی از کار برای اقتصادایالات متحده سالانه ۷۰ تا ‎٩۰‏ ارد دلار با حدود ۱۰ درصد تولیدناخالس ملی زیان به بار می آورد . موسسه ملی ایمنی و سلامت شفلی كشور أمريكا استرس شنلی راخ های انی و فیزیکی مضری می داند که در صورتی که زمندی های شفل هاء منابع يا احتیاجات کارگر هماهنگی نداشته باشد رخ می دهد برخی از عوامل استرس زا در محيط هاى كارى شامل نيازمنديهاى وظيفه يا شل (نظير باركارى فقدان كتترل روى وظيفهء يهام در وظيفه)» فاكتورهاى سازمانى (نظير ارتباطات بين فردى ضعيفه رفتارهلى مدیریتی نامناسب) مسائل اقتصادی و مالی» تضاد بین نقش ها و مسئولیتهای کاری و خانوادگی» جنبه های توسعه ی شنلی و آموزش (نبود فرصتهايى برلى رشد و ارظ4 جو سازمنی ضعیف (عدم تعهد مدیریت برای نیروهای ارزشمند. پیچیدگی ارتباطات سازمانی و ...) می باشند. استرس های شغلی با بسیاری از بیماریها و پیامدهای شغلی مرتبطند .

صفحه 7:
روی انسانی, غیبت های ناشی از ‎DS‏ استرس شغلی پیامدهای جدی هم برای کارگران و هم برای کارفرمایان دارد . استرس یک فاکتور موثر در ناکارآمدی سازمانی؛ جابجایی و كميت كارء افزايش هزينه هاى مراقبت از سلامتى و كاهش رضايت از شغل می باشد. در ی ده های گذشته در ت سازمانى با شغلى كه توام با باركارى زياد و نيازها و سئولیتهای بیش از حد مى باشند منجر به بروز ريسكهاى سلامتى زيادى مى كردند. لازم بذكر است كه همه ى نتايج استرس منفی نیستند و گاهی استرس می تواند نتايج مثبتى نيز بدنبال داشته باشد ؛ واكنش بدن ما به استرس کمک می کند تا تمرکز کنیم و کار را بطور صحيح انجام دهيم؛ در صورتى كه فرصت استراحت و يا فرار از شرایط استرس زا نباشده استرس می توائد منفی باشد.. 3 ان داده شده است که وظایف کاهش ات متعددی پرستاری به سبب ماهیت آن با درجه بالایی از استرس همراه است .پرستاران دامنه وسیعی از استرس زاهای کاری را به علت نوع حرفه آنها که نیاز به سطح بالایی از مهارت» کار تیمی در موقعیت های مختلف» تامین مراقبت ۲۶ ساعته و بار عاطفی حاصل دارد تجربه می کنند .

صفحه 8:
حرفه پرستاري از يكسري فعالیت ها و روابط بین فردي تشکیل شده است که اغلب استرس زا مي باشد. مجبور شده به قبول مسئولیت هائی که فرد براي آن آمادگی ندارد , کار کردن با افرادي که صلاحیت ندارند. تضاد با همکاران, کار کردن در محیطی که سوپروایزرها و مدیران از کارکنان حمایت نمی کنند از جمله مواردي است که استرس زا شناخته شده است, این استرس ها با انتظاراتی که از پرستاران مى رود بيشتر مي شود. براي مثال ‎es‏ ۱ برس" 03 لي + واكنشهاي منفي داشته باشند بایستی در ز مثبت و حمایت کننده بکار ببرند. پنیرا شدن احساسات و واکنش بیماران يك اصل كليدي و مهم در ارائه مراقبت هاي پرستاري است که منجر به پاسخ مثبت از جانب بیماران می شود, در جاليكه اين امر بك عامل مهم استرس شغلی پرستاران به حساب مي آید. از طرف دیگر اگر چه مراقبت کردن از افراد مبتلا به بیماری از نظر انسانی کار با ارزشي است اما زمانیکه تلاشهاي پرستاران را در جهت کمك کردن به آنها را تشخیص نمی دهند مي تواند بسیار استرس زا باشد. علاوه بر پاسخگوئي به حالات قيزيكي و روانشناختی بیماران, امروزه به دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته, نيازمنديهاي شغلي هم در آنها افزایش یافته است.

صفحه 9:
اصولا تمام حرفه هانى كه يا سلامتى و جان انساتها سروكار دارد همواره ير استرس بوده و سلامتى جسمى و روانى شاغلين مذكور را تهديد مى كند. از جمله اين شغل هاى بر استرس يرستارى مى باشدء جرا كه يرستار فردى است كه مسئول كنترل و مانيتوريتك 76 ساعته بيماران بوده و طبع به طور مستمر در معرض عوامل متععد استرس زاى سنكين و سبك است. پرستاری, حرفه ای پویا و حمایت گر است که از قوانین اخلاقی خاصی پیروی می کند و ريشه أن انجمن ملی ایمنی حرفه ای امریک:پرستری را در راس ۴۰ حرفه پراسترس معرفی کرده است. شکی نیست که در دراز مدتء اين عوامل مى تواند ايجاد فرسودكى شغلى كرده و بر وند فعاليت حرفه اى اين قشر زحمتكش اثرات سوثى بر جاى بكذارد. پرستاری شغلی پر استرس است و پرستاران معمولا با نواعی از استرس در کارشان مواجه هستند.پنج عامل استرس در پرستاری عبارتنداز: واکنشهای شخصی, نگرانیهای شخصی, نگرانی های کاری, انجام نقش و نكرانى هاى انجام كار. موارد يسيارى در بيمارستانها وجود دارد که میتونند سیب ایجاد استرس در پرستاران کردند. و هر کدام از این استرسورها میتوانند باعث بروز مشکلات عدیده ای گردند که افزایش خطاهای شغلی یکی از آنهاست. پرستران در محیط کاری خود استرس و فشار زیادی را تجربه می کنند که میتوند بر خلق و خوی آنان تثیر بگذارد و آنان را دچار دلسردی و افسردگی نماید همچنین استرس های مداوم و طولانی محیط کار باعث بروز فرسودگی شغلی شده و مسائلی مانند است ای مکرره کاهش انرژی و بازده کاری را به دنبال می آورد

صفحه 10:
از گذشته تا کنون و از آغاز تا امروز و تا آینده ی بشریت و تا روزی که بشریت هست یکی از موضوعاتی که همیشه برای او دغدغه بوده است و خواهد بود این است که با مسائل جدید خود چگونه برخورد کند و حتی با آن مسائلی که انتظارش را دارد چگونه با آمادگی کامل روبرو شود. که از تمام قوت و دانسته هايش استفااه كند به طورى كه در آينده از انجام آن امور به طور كامل خرسند باشد و در واقع حسرت اينكه در اين شرايط خاص جرا نتوانسته آنكونه كه بايد باشد. باشد. اندوه ديكر در او ظاهر نشود به اين شرايط خاص كه همه ى انسان ها كم و بيش با آن دركير هستند و دوست دارند آن را تعديل كتند شرايط استرس زا كؤيتد اما نكته لى كه از نظر تويستده بايد مد نظر قرار كيرد اين است كه استرس (شرايط استرس زليى که انسان در آن قرار می گیرد) تماما بد نيست و استرس در زمان هابى خاص و به مقدار هايى متناسب مى تواند نقش تقويت كننده را دارا باشد و لذا در اين مقاله سعى شده است كه با بررسى عوامل مهم و بيان جيستى هاى استرس به راهكارهايى رسيد كه در جهت کم کردن استرس های منفی برای انسان مناسب و مفید باشد چرا که در عصر حاضر كه با رقابت های شدید افراد سهم عواملی مثل استرس بسیار زیاد است زیر اهمیت زیادی در زندگی آینده و یادگیری های او دارد و البته که باید در مورد لوازم و شرايط و امكانات افراد نوع انسان ها در محيط هاى رشدى آنها نیز بحث کرد و حتی در مورد شیوه های صحیح ترییت که چگونه می توان با بیان روش ها و شیوه های مناسب و تأثیر هر کدام از عوامل ذکر شده در مورد استرس به بررسی آن در مقاطع حساس رشد به ويزه در دوران ابتدابى با سال هاى اول زندكى و تحصيل كه نقش حساسى ايفا مى كتند در ججهت رسيدن به شرايطى كه از موارد مفيد استرس استفاده و از موارد مضر آن دوری کرد. برداخت. در ادامه مقاله با بيانات مهمى از استرس و در واقع و جيستى و جرابى و جكونكى اين موضوع را بررسی می کنیم.

صفحه 11:

صفحه 12:
i en Ba ; a شورای بین المللی پرستاران ‎gl‏ اصلی استرس پرستاران را برخورد با مرگ و میره ها و حرفه های دیگر مراقبت بهداشتی) آمادگی رضایت شغلى» افزایش میزان ترک خدمت و کاهش کیفیت مراقبت های پرستاری می شود. تشخیص مشکلات شفلی پرستران و را ههای برطرف کردن موقعیت های استرس زا می تواند منجر به افزایش رضایت شغلی شود . از یگاه سازمانی, با افزایش رضایت شغلی پرستاران می توان ترک خدمت و غیبت را کاهش داد و در نتیجه کیفیت مراقبت پرستاری ال برد کول می نویدند پرستاا افرادى هستند كه بيماران خود را بهبود مى بخشند اما خود بيمار مى شوند و اكر ابن روقد همچنان ادامه پیدا کند روز به روز استرس آنان رو به وخامت خواهد گذاشت و در پژوهشهای خود به نتیجه رسید ‎YAN AS‏ پرستاران پیوسته تحت تاثیر عوامل استرس زا قرر اند و 1۸۳ آنان نسبت به سال گذشته کاری خود بیشتر دچار استرس شده و ‎1۲٩‏ آنان اظهار دشتند که این استرس باعث عصبی شدن آنان شده و 1/1۶ به مشروبات الکلی روی آورده اند 4۴۲ در رتباط با دیگران دچار مشکل شده انده 1۶۴ سردرد. ۱۲/ اختلال خواب. ۳۰/اختلال معده./۳۰7 افزایش وزن» 1۳۱ مشکلات جنسی را عنوان کرده اند بر اس أمارهلى اعلام شده أز سوی سازمان تم پرستاری کشور ۷۰ درصد پرستران دجار افسردكى و انوع ناراحتى هاى جسمى و روحى هستند و كمتر مى توان برستارى را هلى فيزيولوزيكى, بيماريهلى عقوت با تاجن یافت كه يتن از 15 سال کاه دا طراحتی ای وحن تشه بشد. اک ترا سن پا ‎Stat‏ ‏انسان هلى ضربه ديده واز كار اقتاده هستند زيرا در طول دوران كارى, وظايفى تقبل كرده اند كه اصلا در حوزه وظايف آنها elses ys ‏ا‎

صفحه 13:
‎٠٠.‏ ۳ معتقدند رقابت بین بیمارستان هاء کمبود پرستار. بار کاری زیاد و فقدان همایت از سوی همکاران و سرپرستان و به همان اندازه کاهش شانس و پیشرخت هرفه ای. دلایل اصلی خستکی عاطفی پرستاران محسوب می شوند و در واقع می توان اینگونه نتیجه گرفت که پرستارانی که بین .تلاش انجام داده در محيط كار و پاداش بدست آمده تعالی نمی بینند به امتمال زياد بيشتر دهار فستكى عاطفى می شوند ‎9 ‎27 ‎ ‎١ ‏تعارض بين همكاران را مهمترين عامل استرس زاى شغلى معرفى كرده اند. همهنين راس معتقد است كه روابط بين همكاران و حمايت ‎[١‏ ‏.طرف أنها عوامل كاهش استرس شغلى مى باشد ‎ ‏بفش بزرکی از منابع استرس برای پرستاران مربوط به محیط كار و سازمان مى باشد. اين استرسهاى سازمانى شامل :موقعیت های کاری استرس زانی هستند که می تواند فیزیکی, روانشنافتی و امتماعی باشد ‎ ‎ ‎

صفحه 14:
Sey ۳۹9 مطالعه ای توسط قاسسمی و عطار با هدف بررسی شدت عوامل استرس زای شفلی پرستارانبیمرستاهای شهرهای پل > سارى و بهشهر انجام ششد. اين بزوهش از نوع توصیفی, همبستگی می باشد. پس از معلمهنظریات مختلف و مصاحبه با پرستارن» 9 نمونه گیری به روش تصادفی طبقه بندی شده بر روی ۱۷۰ نفر از رستاران شاغل در بخشهای مختلف شهرستانهای بل بهشهره و سارى و با هدف تاثير گذاری ۷ عامل انجام شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد شده استرس پرستاران استفاده گردید. یفته ها نشان داد که بیشترپرستارن استرس در حد متوسط را تجربه كرده اند. عامل تمارض با يزشك بیشترین اتباط با شدت کل اب استرس شنلی پرسترن نشان داد سیس با توجه به تارج این پژوهش, استفاده از شيو هاى مناسب ييشكيرى.و مقابله: فر ذو بعد فد و سازمان رای کاهش استرس شغلى برستاران بيشنهاد مى شود

صفحه 15:

صفحه 16:
ريثت ال | 14 برای استرس تعاریف زیادی ارائه شده است که در اینجا به به دو تعریف معروف بسنده می شود. در تعریف اول» سلیه (۱۹۷۶) استرس را برانگیختگی ذهن و بلن در ياسخ به مطالباتى كه به آن تحميل شده تعريف مى كند. در تعريف دوم لزاروس و فولکمن (۱۹۸۶)استرس را نوعی ارتباط بن فد و محيط مى ذانند كه فرد آن را فراتر از منابع خود ارزيابى كرده و رفاه و بييزيستى وى را به متخاطره مى اندازد. به عبارت ديكر آنها نيز مانند سليه استرس را نتيجه يك خواست و مطالبه ى مى ديدند كه به فرد تحميل شده و آن را فراتر از منابع موجود خودء براى برآورده كردن مى بين بنابر اين» اين خواست به عنوان تهديد ادراك مى شود و لذا شكلى از مقابله مورد نياز است. تعريف ساده تر آن است كه " استرس» تنش و برانكيختكى بدنى و ذهنى در واكنش به حوادث و تغييراتى است كه سازكارى فرد را يرهم می زند. برخى از اين تغييرات كوجك و جزيى بوده و سازكارى جندانى را طلب نمى كند ولى برخى ديكرء تغييرات بزركى را در زندكى بوجود آورده و مستلزم تلاش زیادیبرای سازگاری مجدد است. روشن است که با ین تعریف - و تعریف فوق - استرس فقط شامل تغیرات منفی نمى شود بلكه تغييرات مثيت مانند ازدواج؛ ارتقاء شغلى نيز ممكن است ايجاد استرس كند كه بهآن سترس خوب یا پوسترس می گویند. ‏

صفحه 17:
هب و جوج جججععجيجيجججر ۱۳۳۳۲ a 3 در اينجا براى روشن شدن موضوع لازم است دو واژه محرک های استرس زا و واکنش به استرس را كه غالبا با هم اشتباه كرفته مى شوند از هم تفكيك كنيم - عامل استرس زا محركى است كه يتانسيل ايجاد واكنش استرس - باسخ جنك و كريز- را كه كاركرد آن حفظ امنيت فرد استه درد محرک های استرس زا می ‎Aly a‏ هدید كنندة :مكل مواجه كلاق بانيك. حیوان خطرناک و یا احتمال تصادف با ماشین و یا سمبولیک مانند از دست دادن موقعیت. تهدید عزت نفس, از دست دادن یک ارتباط مهم. ازدحام و شلوغی باشد. این موارد نیز پتانسیل بيرون كشيدن ياسخ جنك و كريز را دارند حتى اكر احتياج به يك ياسخ فورى وجود نداششته .باشد و یا حتی چنین پاسخی نامناسب باشد

صفحه 18:

صفحه 19:
وي الى وال اسل ‎JD) Cin Awl‏ واكنش به استرس ناميده مى شود. وقتى بدن تحت استرس قرار مى كيردء سيستم عصبى سمباتيى را كه ياسخ جنك و كريز ناميده مى شود إيجاد مى كند. بدن همه منابع انرزى اش را به سوى جنك با عامل تهديد كننده و يا فرار از آن جهت می دهد. سیستم سمپاتیک به غدد أدرنال سيكنال مى دهد كه هورمون هاى أدرنالين و كورتيزول را ترشح كند. إين هورمون ها - كه هورمون هاى استرس ناميده ميشوند - موجب تند ششدن ضربان قلبء افزايش نرخ تنفس و اتساع عروق خونى در دست ويا مى شوده فرايند كوارش تغبير مى كند و سطح كلوكز برلى مقابله با فوريت افزايش مى يابد. اين باسخ سيستم سمباتيك نسيتا فورى بوده و هدف أن آماده كردن بدن براى باسخ به يك موقعيت اورژانسی ی استرس حاد است. وقتى بحران مى كذرد بدن معمولا به حالت قبل بدون استرس باز مى كردد. اين واكنش» ريشه تكاملى دارد و وقتى يك خطر واقعى زندكى فرد را هدید می کند. ضرورى بوده و برلى بقاء حياتى است. اما موضوع اينجاست كه محرك هاى سمبوليك نيز اين واكنش استرس و همين باسخ هلى فيزيولوزيك را إيجاد مى کنند جيزهاى بدى است كه يوسترس جيزهاى خوبى است كه شخص بايد با آن انطباق بيدا كند و ديسترس شخص بايد با آن سازكار شود. ‎ ‏هر دو آنها منجر به واكنش استرس مى شوند ‎ ‎ ‎

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:
Urea استرس انواع مخطفى دارد كه براى مديريت استرس بايد به آنها توجه شود. جون ويزكى هاء علائم و مدت زمان متفاوتى داشته و مداخلات خاصى براى أن مناسب است. و اشر ل اد شایع ترین شکل استرس ااست که از فشارهای اخیر و مود انتظار در آیندهنزدیک ناشی می شود. استرس خاد در مقادير كم هيجان انكيز استء ولی وقتی خیلی زیاد می شود فرسوده کننده شده و موجب تشویش روان شناختی, تنش؛ سردردء مشکلات گوارشی و سایر علائم می شود. اکثر مردم علائم استرس حا را تشخیص می دهند و خوشبختانه چون کوتاه مدت است زمان کافی برای آسیب رساندن به بدن را ندرن. شایع ترین علائم استرس حاد عبارت است از: تشویش هیجانی که ترکیبی از خشم و تحریک پذیری» اضطراب و افسردگی ند هیجان اضلی استرتن - استه مشکلات عضلاتی شافل سردرد تتشیء کمر دزد درذادر قسمتاافک و تنش های اعضلانی که متهی یه کنیدگی عضلات و تاندون ها و مشكلات در رباط ها مى شود. مشكلات معده و روده مانند سوزش معده. اسهال يبوست» نقخ شکم و سندرمروده تحریک پذیر و رنگیختگی بیش از حد فیزیولوژیک گذرا که منتهی به افزايش فشار خون» ضربان قلبء تعريق كف دست تبش قلبء گیجی, سردردهای میگرنی» سردی دست ها و پاهء کوتاهی تنفس و درد در قفسه سینه می شود. استزش خادآمی تواند در زندگی هز کسی پیش ‎Silas‏ و قابل مدیریت انستء اما یک نوع استرس اد شدید به نام تروما وجود دارد که شامل خوادتی است که در آن فرد با وقنه ای مواجه شده و یا شاهد آن بوده است که با خطر مرگ و يا آسیب جدی همراه بوده است مانند تجاوز جنسی؛ حمله فیزیکی. شکنجه و بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله. این نوع ۱ استرس ممكن است موجب بروز علائم و يا اختلال استرس بس از سانحه ( ۳50) در فرد شود که مستلزم درمان تخصصی ! 7

صفحه 23:

صفحه 24:
در حالیکه استرس حاد می تواند مهیج و هیجان انگیز باشده استرس مزمن اینگونه نیست. این استرس, آزار دهنده و فرساینده است و روزهای ماه ها و حتی سال ها طول می کشد. استرس مزمن, بدن, ذهن و زندگی را فرسوده می کند. آن استرس فقر, خانواده پر تعارض, كير افتادن در يك زندگی زناشویی و یا شغلی است که فرد از آن رای نیست و آن را دوست ندارد. مشکلات مربوط به اقلیت های قومی, نزادی و دینی و انگ مربوط به برخی پدیده ها مانئد اعتياد واج آى وى / ايدز منبع ديكر جنين استرسى است. آن استرسی است که تمامی ندارد و فرد راه قرارى از آن نمى بیند. این نوع استرس, فشارها و الامات پی در پی و بی وقفه برای یک دوره زمانی ظاهرا بی پایان است و نیت فرد بدون هیچ امیدی از جستجوی راه حل دست می کشد. برخی از استرس های مزمن از تجارب ترومانیک اوایل کودکی ناشی می شوند که برای همیشه حی و حاضر و دردناک باقی می مانند. يرخى تجارب» عميقا روى شخصيت اثر مى گنارند و ممکن است موجب رشد دیذگاهی نسیت به دیا شود که استرس بى بايائى را به فرد تحمیل كند ( برلى مفال دنيا يك مكان تهدید کننده است. مردم متقلب هستند و باید همیشه مراقب بود). بدترين جنبه استرس اين است كه مردم به آن علات می کنند و وجود آن را فراموش مى کنند. مردم هميشه از استرس حاد آگاه می شوند. چون جدید است ولی استرس مزمن را نادیده می گیرند چون قدیمی و آشناست. افراد ممکن است نهایتابه فروپاشی برسند جون منابع فیزیکی و روائی آنهابه خاطر طولانی مدت بودن استرس, تهی شده است. استرس مزمن ممکن است منجر به خودکشی: خشونت: حمله قلبی؛ استروک و شاید حتی سرطان شود. درمان علائم اين نوع استرس» ممكن انست مستلزم درمان طبى و روائى تخصصى باشد

صفحه 25:
2 | he 7 راب سب > ‎ee ۰ ۵ (‏ ۲ اد اسب و

صفحه 26:
اختلالات خواب (0

صفحه 27:
| و 2 ۳ 1 Zorn

صفحه 28:
وال موث ور رباد امطاب ‎wily‏ ‏عوامل محیطی در بروز استرس شغلی پرستاران . كمبود امکانات (دارو و وسایل) عَوَامْلَ نامناسب بودن مكل الممراكت شرایط کار ایزوله بودن محیط جو وفضای محیط کار یکنواخت وجود وسایل زياد در بخش و وجود وسایل نا آشنا در بخش رفت و آمد زیاد و ازدحام در بخش تهویه نامناسب سر و صدای زیاد خرابی وسایل کار پراکندگی فضای اتاق بیماران

صفحه 29:
عدم دسترسی به پزشک در مواقع لزوم کمبود یا فقدان مشارکت در تصمیم os مواجه شدن با شرایط بحرانی به تتهايت عدم شفافيت شرح وظايف قانونى فوریت های مربوط به بیمار (پذیرش و انتقال) بعهده داشتن مسئوليت بخش عوض شدن سريع روش مقررات, دستورات در كار ناكافى بودن آموزشهاى ضمن خدمت کمبود پرسنل کارآمد وارد به امور عدم هماهنگی بین واحدهای آزمایشگاهی, رادیولوژی و... با نیازهای بخش و بیمار پروز کار پیش بینی تشده و خارج از برنامه اضافه کاری آحساس کنترل مدآوم توسطّ مسئولین و مدیران انجام وظایف غیر حرفه ای نظیر کار زیاد دفتری عدم رعایت مساوات بین پرسنل فت های در گردش

صفحه 30:
عدم توافق پزشک و پرستار در مورد بیمار در ارتباط با پرستاران دی کمبود یا عدم دریافت حمایت از جانب مقامات پر عدم دریافت حمایت از جانب همکاران ‏ بی توجهی و کم کاری همکاران کمبود فرصت جهت رد و بدل تجربیات و احساسات با سایر کارکنان بخش

صفحه 31:
عدم همکاری بیمارآن نداشتن وقت کافی برای تکمیل کارهای پرستاری تماس با ترشحات بدن بیمار ترس از اشتیاه در مورد بیمار نداشتن استقلال حرفه ای و اخنبار تام انجام مراقبتها انتظارات غیر حرفه ای دانشجویان مراقبت از بیمار با جنس مخالف مراقبت از بیمارانی که وضعیت متفیر و وخیمی دارند. عدم حضور پزشک به هنگام فوت بیماران انتظارات غیرحرفه ای بیمار یا خانواده وی بیمار ایست قلبی تنفسی بیمار احساس درماندگی در مورد عدم بهبودی عدم آگاهی از کاربرد وسایل نداشتن تجربه و مهارت كافى در انجام مراقبت های پرستاری عوامل حضور ملاقاتی بیمار در ساعات غير مقرر دیدن درد و رنج بیمار انجام کارهایی برای بیمار که با درد و رنج همراه است. بلند كردن وسایل و بیمارانی که وزن زیادی دارند. خطر انتقال بیماربهای عفونی لزوم انجام مراقبت های پرستاری در محیط شلوغ و همزمان با انجام فعالیت های 3 عدم آگاهی از روش های جدید درمانی نگرانی از شکایات همراهان بیمار از کوتاهی در امر مراقبت از بیمار

صفحه 32:
Alay) ae) getty اوقات روايط بين فردى اوقات ندرت هركز پرسشنامه استرس شفلی فیلیپ - رایس سوالات پرسنل مسئول رفاه و حمایت از کارکنان ضعیف یا غیر کارآمد هستند. شرح وظايف من به خوبى مشخص نشده است. ما در مورد انتظاراتى كه از من وجود دارد به خوبى مطمئن نيستم. دورد تطار ان که ار من و حور زار وب توس تین ۲2۳77 به نظر می رسد نمی توانم با افراد مافوق خود سخن بگویم. یه نظر می رسد می توانم لا افراد مافوق خود سخن بگویم. افراد مافوق به نظرمن با کفایت نیستند اما مجبورم از آن ها دستور بگیرم. افراد مافوق به نظر می رسد به عنوان یک فرد به من اهمیت می دهند. ميان من و افراد مافوق یک احساس اعتماد. احترام و دوستی وجود دارد. به نظر می رسد میان کارکنان بخش اجرایی و کارکنان بخش اداری تنش وجود دارد. من در انجام وظایف خود استقلال رأى دارم. من احساس می کنم می توانم سرنوشت شغلی خود را رغم بزنم. در محدوده کاری من روسای زیادی وجود دارد. به نظر می رسد رئیس من از کارها کناره گیری کرده است.

صفحه 33:

صفحه 34:
مسئولیت آفراد بسبار زبادی به من واكذار شده است. تعداد يرستل مسئول امور رقاهى ‎al GUN‏ پرسنل مسئول آمور رفاهی کارآمد تیستند. ‎Ss eae‏ ۳2 از انتظارانی که در آینده از من خواهند داشت مطمئن نیستم دورتمای پیشرفت فردی یا حرفه ای برای من اندک است ذر محل كار تماش ميان مو و همکاران کم نت من با سك زيار محل كار رااتري مى كم آموزش ضمن خدمت در شغل من ناكافى است رقكار وفع كمعاران عن دووكاتة يرك و ‎Bis Gen os Olea‏ نمی دهند من در حين رفن به تکار احشاتن تاراحتی هی کنم

صفحه 35:
پیچیدگی شعل من آن قدر است که من را 0 شغل من أن قدر تتوع دارد كه حوصله ام سر ترود. به نظر مى رسد علاقه كارى آم را از دست داده ام من فكر فى كنم مى توائم سرنوشت كاري جود زا رقم يزنع -2 0[ ‎ee PEE‏ 1 0 Perle emer ene Ooccrel erred آگر یکبار فرصت انتخاب داشته باشم باز هم این شغل را انتخاب می کنم

صفحه 36:
پرسشنامه فیلیپ الرایس که مورد تائید انيستيتوي بهداشت روانی آمریکا با قابلیت اعتماد ۲ میباشد, در این مطالعه استفاده می شود. این پرسشنامه حاري ‎OV‏ سوال و شامل سه خرده مقیاس روابط ‎yw‏ فردي, وضعیت جسماني و علایق شغلي مي باشد . سوالات اولیه پرسشنامه, براي سنجش مشکلات موجود در روابط بین فردي و رضایت یا عدم رضایت شغلي تدوین شده است ۰ پس از آن به وضعیت هاي جسماني که موجب خستگی روزمره فردي مي شوند پرداخته شده است و سومین قسمت پرسشنامه نیز به علایق شغلي اختصاص داده شده است . این آزمون محدودیت زماني ندارد. اما اغلب آزمودنیها تا ۰ دقیقه آن را به اتمام مي رساند. نمره گذاری این آزمون در مقیاس لیکرت ۵ گزینه اي به صورت ( هرگز :۱ , به ندرت : ۲, گاهي اوقات: ۳, اغلب:۴ و بیشتر اوقات : ۵ ) انجام مي شود. با استفاده از کلید پاسخ نامه نمره گذاري نهايي انجام مي شود و نمره استرس ‎oles‏ ‏از جمع کل نمرات به دست مي آید. سپس نتایج حاصل از کمی کردن کلیه سوالات, با هم جمع میشود که تعیین کننده نعره استرس شغلي افراد می باشد. نمزه استرس شعغلی کمتر از ۱۱۶ نشان دهنده سطح استرس پائین, ۱۱۶- ۱۴۰ نشان دهنده استرس متوسط و بیشتر از ۱۴۰ نشان دهنده سطح استرس بالا می باشد. این مقیاس توسط حاتمی (۱۳۷۷) ترجمه و هتجار اب ‎TS OL‏

صفحه 37:

صفحه 38:
۷ a Use! ‏استرس در مواقعی که یک عامل واقعا امنیت فرد را تهدید می کند. خوب است و موجب بقاء فرد می شود. علاوه بر اين. میزانی از استرس لازم بوده و موجب بهبود‎ ‏عملکرد فرد در حوزه های مختلف می شود.رابطه استرس و عملکره مثل لا برعکس است. وقتی فشار بسیار کمی برای انجام یک کار مهم وجود دارد؛‎ ‏فرد انگیزه کمی برای توجه و تمرکز و صرف انرژی دارد؛ بویژه وقتی که کارهای دیگر برای وی جذاب تر و فوری تر است. اما وقتی فشار‎ ‏افزایش می یابد. فرد وارد منطقه بهینه عملکرد می شود. تمرکز بیشتر می شود و عملکرد وی بهبود مى يابد. اين فشار بايد به اندازه كافى‎ ‏ادامه داشته باشد تا توجه همچنان متمرکز بماند و عملکرد قطع نشود. اما اگر استرس افزایش یابد مشکلات حافظه؛ حواس پرتی و اضطراب‎ ‏پیش می آید و افکار منفی ذهن را اشغال مى كند. اين افكار تمركز فرد را به هم مى ریزد و عملکرد صدمه می بیند. بنابر این مقداری استرس‎ ‏مانند ضرب الاجل های کاری؛ بویژه برای کسانی که انگیزه کافی برای انجام کاری را ندارند لازم است.‎ استرس وقتی شدید ی درز مدت می شود علاوه بر عملکرد.می توند روی سلامت جسمى و روانى تاثير منفى بكذارد. بين استرس و بيمارى رابطه قوى وجود دارد البته در اين زمينه تفاوت هاى فردى نيز وجود دارد . برخی افراد بیش از حد به یک موقعیت استرس زا واکتش نشان مى دهند که طبعا عوارضی برای سلامتی شان به همراه دارد. اين افرا را "واکنش دهندگان داغ " می نامند. شواهد نشان می دهد ۲۰ درصد جمعيته در اين دسته قرار مى كيرند و به استرس با فزایش شدید فشار خون پاسخ مى دهند که احتمال حمله قلبى را افزايش مى دهد. اين افراد معمولا زود عصبانی می شوند. غلب مضطرب و افسره هستند تکررادرار درند و یا مشکلات گوارشی مکرر مانند تهوع و استفرغ و یبوست و اسهال را نشان می دهند. این فرد بدا نیا ه مینهپزشکی دارند تا ار بیماری خاصی ندارند. مديريت استرس به آنها آموزش داده شود. در ینجاء بهاثرات مختلف جسمی و روانی استرس, اشاره شده است.

صفحه 39:
۰

صفحه 40:

صفحه 41:

صفحه 42:
2 500 0 سب - ارات روا 4 : > ‎hb!‏ انا اضطراب یک هیجان طییعی و ضروری است که وقتی ظاهر می شود که وجود یک تهديد ويا خطر بيش بینی می شود. اضطراب می تواند سودمند باشد زيرا به شخص كم مى كند تا به دنبال راهى براى رفع تهديد یا خطر بشد.ولی وقتی همین هیجان طبیمی؛افراطی, شديد. مستمر و يا غير قابل کنترل می شود و در عملكرد شغلى» خانوادكى و اجتماعى تداخل ایجاد می کند. تبدیل به اختلال می شود. دو اختلال اضطرابی که با استرس ارتباط دارند اختلال استرس پس از سانحه ( 2150 ) و حملات پانیک است. همانطور که در بالا توضیح داده شد 2۳500 اختلالی است که فرد مبتلا حادثه بسیار ترسناک و وحشت آوری را تجربه کرده که در آن زندگی اش مورد تهدید قرار گرفته و یا دچار آسیب جسمی و روانی شده است. علائم اين بیماری شامل فلش بک های مکرر به حادثه مورد نظر و رویا ها و کابوس های شبانه مربوط به حادثه تروماتیک و اضطراب شدید متعاقب آن می باشد. علاوه بر اين» از آنجایی که استرس می تواند موجب تفس سریع یا نفس نفس زدن شود ممکن است در افراد مستعده موجب بروز حمله پانیک شود افسردکی غمگینی؛ افسردگی و نومیدی نیز یک هیجان طبیعی است که در مواجهه با حوادث تلخ زندگی مانند مرگ یک عزیزء طلاق, از دست دادن شغل و غیره اتفاق می افند. این افسردگی طبیعی معمولا مدت زمان کوتاهی طول می کشد و بتدریج کاهش می یابد ولی اگر این احساسات استمرار داشته باشد ممکن است موجب مشکلات جدی مانند اختلال افسردگی شود. استرس در افراد مستعد می تواند نقش عامل آشکار ساز را بازی کرده و موجب بروز اختلالات خلقی از جمله افسردگی اساسی شود:

صفحه 43:
ورگ 25 i ts CH 1

صفحه 44:
در کنر آموزش مدیریت استرس به كاركنان بيهبود شرايط كارى مستقیم تین ره رای کاهش استرس در محیط کار است. مسمه ملی سلامت و امنیشفایبرخی خطا مشی های عمومی در تفر سامنی بای پیشگیری یا کاهش امترس شغلیپیشنهادمی کند: تطابق بار کاری با توانایی های کارگر کاهش ساعات كارى و تنظيم برنامه كارى تيمى و استراحت بر حسب يار كارى تنظيم جداول كار شيفتى بر حسب معیارهای روئی؛فییولوژیکی و اجتماعی تأمین نیروی کافی تعريف تقشيها وومستوليت :ها يطو وأفع ورون افزايش استقلال شغلى و حمايت اجتماعى طراحى مشاغل به كونه اى كه محرك و برانكيزاننده كاركنان باشد و به آنها در استفاده از توانابى ها و مهارت هايشان ‎BS SAS‏ مشاركت كاركنان در تصميم كيرى ارتقلى تعامل در ميان كاركتان بهیو شرایط معیط كار از نظر رو + ۷ + 4 ۸ . شرایط آب و هوایی و کیفیت تهویه

صفحه 45:
رک سترس شفلی یک چالش برای تمامی شغل ها اعم از برستارى مى باشد كه علاوه بر ارقباط با بسيارى از بيماريها و بيامدهاى شفلى ‎٠‏ استرس محيط كار مشكلات جدى براى سيستم هلى مراقبت بهداشتی به طور عامداد. یج مطلعه عبدی و همکارانش نشان داد که علایم استرس شنلی از جملهافسردگی, دوری گزینی از بیماان, غيبت و كاهش كيفيت كارى در برستاران بايد مورد توجه بيشتر قرار كرفته و حمايت هاى اجتماعى و مديريتى در محيط كار در جهت کاستن ميزان استرس و اثرات مخرب أن در دستور كار قرار كيرد. لذا به منظور حفظ كيفيت مراقبت يهداشتى و جلوكيرى از اثرات نامطلوب آن بايد منابع استرس شناسايى و اقدامات لازم در جهت رفع يا كاهش أن صورت كيرد

صفحه 46:
4 3 هاشمى محمد, گرشاد ع » ارزیبی استرس شغلی در پرستاری در بیمارستان آموزشی منتخب دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی( ۱۳۸۷). مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالى حسینی زه معینی ب؛ مقیم بیگی ع.ارزیابی سطح استرس و مدیریت استرس در پرستاران بیمارستان های همدان. افق دانش: مجله دانشگاه علوم پزشکی ‎SUS‏ ‎(ra)‏ ترشیزی م. سعادت جو س. استرس شغلی در کارکنان کارخانه تایر. مجله دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. (۱۳۹۱) مرتقیقاسمی مرتضیء قهرمانی زهراء واحدی‌عظیمی علی» قربانی ف. استرس شفلی پرستاران در مراکز آموزشی درمانی مامایی (۱۳۹۵) بهرامی علی» اکبری حسین, موسوی سعید. حنانی مریم» رمضانی یحیی. استرس شغلی در بین کارکنان پرستاری بیمارستان‌های کاشان. مجله دانشگاه علوم كاشان (فيض). (۱۳۹۴) ‎ig Ely Set‏ مردانى حموله مريم سنجولی چ. حامدى شهركى س. بررسى رابطه بين سلامت روان و استرس شغلى در يرستاران. مجله دانشكاه علوم بزشكى جهرم» ۱۳۵ ‏انجمن روان پزشکی آمریکاء (۲۰۰۰) متن جدید تجدید نظر شده راهنمای نشخیصی و آماری اختلال های روانی. (ترجمه ی محمدرضا نیکخو, مامایاک آوادیس یانس)؛ تهران: سخن. ‎

صفحه 47:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
60,000 تومان