مراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

مدیریت ایمنی آب بر اساس سیستم HACCP

صفحه 1:

صفحه 2:
Pewee ner er ae ke Weert Reece HACCP

صفحه 3:
معدمه جلا#اابببببربرببببببااتااااا11 يرد تا دو اصل مهم: Product Quality Control ‏كنترل كيفيت محصول‎ ۲7 ضمانت کیفیت فرایند 0۷3۱10 ۳۵6۵55 ‎Assurance‏ آمدیریت خطر)

صفحه 4:
چارچوب آخرین گایدلاین ‎WHO‏ ‏سس ووه 1 رهنمودهای کیفیت آب بر اساس مراقبت از سلامت عمومی و پیشگیری از بیماریها 7 برنامه ایمنی آب بر اساس ضمانت کیفیت فربایند و مدیریت خطر ۲7 نظارت مستقل برنامه ایمنی آب و تایید نهایی آب آشامیدنی

صفحه 5:
اجزا برنامه ایمنی آب سس(« ۲ ارزیابی سیستم تامین آب از منبع تا محل مصرف برای اينكه آيا اين سیستم می تواند آب را مطابق با اهداف بهداشتی تامین ‎US‏ ‏2 اندازه گیریهای کنترلی برای شناسایی خطرات و پایش عملکرد 7 برنامه مدیریت شامل مستند سازی ارزیابیها اندازه گیریهای کنترلی , برنامه پایش اقدامات اصلاحی ارتباطات برنامه ها و ....

صفحه 6:
مراحل کلیدی در اجرای برنامه سلامت آب سازمان بهداشت جهانی 6009

صفحه 7:
HACCP overview: A simple conceptual model SS ‏سس‎

صفحه 8:
اصول سیستم ‎HACCP‏ مبانی سیستم ۳۱۵۳ برپایه هفت اصل استوار می‌باشد. اين اصول كه در سطح بین‌المللی پذیرفته شده‌اند. جزئیات روند اجرائی سیستم ۲۱۵۴ را تشریح می‌نمایند. برای آماده سازی یک برنامه مؤثر ۲۱۵۸0 دنباله روی از اين هفت اصل كه در اين بخش به آنها اشاره می‌گردد» ضروری است. اوه

صفحه 9:
اصول سیستم ‎HACCP‏ ‏سس ‎SS‏ آنالیز و ارزیابی خطر؛ تعیین خطرات بالقوه (فیزیکی؛ شیمیایی» میکروبی و بیولوژیکی) + تعیین نقاط کنترل بحرانی د. تعیین حدود بحرانی ‎oe‏ برقراری سیستم پایش نقاط کنترل ‏م تعین اقدامات اصلاحی ‏. برقراری روش هاي ممیزی ‎ve‏ برقراری سیستم مستندسازی ‏اوه

صفحه 10:

صفحه 11:
Points blish 0 ping 5 ناه اوه

صفحه 12:
شناساتی و ارزیابی مخاطرات! - ‎Hazard Analysis‏ ا تسل ۳ اولین گام در تدوین یک برنامه ۲۱/۹6:6/۳» شناسایی مخاطرات مربوط بفمحصول.می‌باشتق: این مخاطزاترمیکن استت قابلیت‌های افیژیکی» شیمیاتی. میکروبی و یا بیولوژیکی باشند که توانائی ناسالم نمودن فرآورده را دارند. تجزیه و تحلیل این مخاطرات نیاز به بررسی دو فاکتور در کلیه عوامل شناسائی شده دارد. این دو فاکتور عبارتند از: احتمال بروز خطر و شدت آن. 7 آنالیز مخاطرات همچنین در تعیین مقیاس‌ها و اقدامات پیشگیری کننده در کنترل فرآیند دخالت دارد. اوه

صفحه 13:
تعیین نقاط کنترل بحرانی 0۴-۲ 06۲6۲۳۱۱۳۵۱۵ Critical Control Points SS 7" یک نقطه کنترل بحرانی» مرحله با قسمتی از فرآیند کار است که اعمال روش‌های کنترل در آن کاربرد داشته و منجر به پیشگیری» حذف و يا کاهش یک عامل تهدید کننده سلامت فرآورده تولیدی به حدود قابل قبول گردد. اوه

صفحه 14:
تعیین حدود بحرانی ۲ -0۴ 06۲6۲۳۱۱۳۵۱۵۳ ‎Critical Limits‏ 111111111111 )11س ‎SS‏ ‏5 حدود بحرانى معيارهايى هستند كه رسيدن به آنها و عدم انحراف از آنها در انجام اقدامات پیشگیرانه مربوط به هر نقطه كنترل بحرانى ضرورى است. به بيان ديكرء حدود بحرانى را می‌توان مرز سلامتى فرآورده توليدى در نقاط كنترل بحرانى دانست كه در تنظيم اقدامات پیشگیرانه بکار گرفته می‌شوند. این حدود ممکن است با استفاده از استانداردهای رایج راهنماهاء منابع علمی» مطالعات تجربی و یا مشورت با متخصصین تعیین گردند. اوه

صفحه 15:
برقراری روش‌های پلیش ۴ - 0۴ ۴5۲۵0۱15۳۱۵۳۲ ‎Monitoring Measures‏ 0000000 775 7 پایش يك سري مشاهدات و با اندازه‌گيري‌هاي متوالي و برنامه‌ريزي شده است که به منظور ارزيابي کنترل در نقاط کنترل بحراني انجام مي‌پذيرد. نتایج پایش که ارائه گزارشات صحیح و دقیق از روند کنترل فرآیند را در پي دارد» در آینده و در روش‌هاي كاربردي تأیید سیستم ۲۱۸۳ مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اوه

صفحه 16:
تعیین اقدامات اصلاحی 4 - ‎Determination of‏ ‎Corrective Actions‏ 111111 )1س ‎SS‏ ‏در مواردي كه نتايج يايش نمايانكر انحراف از يك حد بحراني در يك نقطه كنترل بحراني باشدء اقدامات اصلاحي تعيين و بكار كرفته مي‌شوند. موارد زیر از جمله اهداف اصلي اقدامات اصلاحي به شمار مي‌روند: - تشخیص وضعیت فرآورده که در هنگام انحراف از حدود بحراني ایجاد میشود. - اصلاح و رفع علت انحراف از حدود بحراني و کسب اطمینان از تحت کنترل قرارداشتن نقاط کنترل بحراني. اوه

صفحه 17:
تأیید و ممیزیء - ‎Verification‏ ‏000000 7775 9 براي اطمینان از عملکرد سیستم ۲۱۵۸66۴ و كارآيي آن در حذف مخاطرات از آزمون‌ها و روش‌هايي در جهت تأیید و ممیزی سیستم استفاده مي‌شود. ۲ مهمترین اهداف منظور شده در تأیید و ممیزی سیستم ۱۱۵۳ شامل تأیید علمي و فني کفایت حدود بحراني تعیین شده در نقاط کنترل بحراني و کسب اطمینان از کاربرد عملي و موثر سیستم ۲ مي‌باشد. اوه

صفحه 18:
مستندسازي ۷ - 0۵6۷۵۵۱۲۵100 7" اين اصل موسسه یا سازمان را ملزم به تهیه و نگهداري يك برنامه مستند ۳۱۵۲۳ مي‌نماید. اين برنامه باید جزنیات کلیه مخاطرات مربوط به هر محصول تحت پوشش خود را مشخص نماید. ۲7 برنامه ۲۱۸۳ همچنین باید نقاط کنترل بحراني و حدود بحراني مربوط به هر کدام از آنها را به مضوح معین نموده و نیز نشان دهنده نتایج پایش نقاط کنترل بحراني و روش‌هاي ثبت گزارشهای مربوطه باشد. اوه

صفحه 19:
8 HACCP pi ‏مزایای‎ یستم ۲۱۵۴ بر نقش صنعت در روند حل مشکلات و پیشگیری از مخاطرات تأکید دارد. از جمله مزایای ۳۱۵6۳ در مقایسه با تکنیک‌های بازرسی رسمی در این است که سیستم ۲۱۵6۴ مؤسسه مربوطه را به عنوان طرف نهائی» مسئول اطمینان بخشی نسبت به سلامت محصول تولیدی خود می‌داند. این سیستم موسسه مربوطه را ملزم به تجزیه و تحلیل روش‌های کاری خود از یک راه منطقی و ‎cole‏ یعنی شناسائی نقاط کنترل بحرانی و برقراری حدود بحرانی و روش‌های پایش. می‌نماید. یکی از جوانب ضروری در مستولیت موْسسه ذیربط برقرار نمودن مستندسازی و ثبت گزارشهای مربوط به حدود بحرانی می‌باشد که این نیز با نقاط کنترل بحرانی ارتباط داشته و از این طریق تداوم یک سیستم «خودبازرسی» را موجب می‌گردد. cows

صفحه 20:
اسك مزاياى سيستم ۲۱۵۸۰6۳ ادامه از ديكر مزاياي استفاده از اين سيستم ميتوان به موارد زير اشاره ‎Ta gal‏ -۰ ۳۱۵۵۳ به عنوان يك روش سيستماتيك تمامي جنبه‌هاي بهداشت فرآورده توليدي را از مواد خام اولیه گرفته تا مراحل محصول نهاني» تحت پوشش خود قرار مي‌دهد. - اجراي صحیح سیستم ۲۱۸66۳ نیازمند شناساني تمامي مخاطرات موجود در مراحل مختلف فرآیند و راههاي کنترل آنها مي‌باشد. اوه

صفحه 21:
SS EEE ‏مزایای سیستم ۲۱۸۳ ادامه‎ _ سیستم ۲۱۵66۴ بر استفاده از تدابیر فني در قسمت‌هاي بحراني فرآیند کار (نقاط کنترل بحراني) تأکید و تمرکز دارد. - استفاده از روش‌هاي پيشگيري مانند ۲۱۵66۲ منجر به کاهش میزان ضایعات در فرآورده توليدي مي‌گردد. - ۲۱۵66۳ مي‌تواند به عنوان مكملي بر دیگر سيستم‌هاي مدیریت کنترل کیفیت (مانند سري استانداردهاي ایزو 90000) محسوب گردد. - ۲۸66۳ ارتباطات و تجارت بين‌المللي را آسانتر مي نماید. وه

صفحه 22:

صفحه 23:
/ i, thas bids "1 21, 7 2 ‏سب‎ ee ee

صفحه 24:
کاربرد سیستم ۳ 4/6|برای سلامت آب آشامیدنی 225 بمنظور کاربرد و ارزیابی روش ۳۸/66۳ در سیستم های آب آشامیدنی لازم است موارد زیر مورد ملاحظه قرار گیرد: تشکیل تیم ‎HACCP‏ براي سیستم آب متشکل از تخصص های ذيربط ©- توصيف الزامات فرايند آب مورد نياز براى رسيدن به مصارف منفعتى مورد نظر “46 توسعه و ترسیم یک دیاگرام شماتیک که جمع آوری» ذخیره سازی» تصفیه و توزیع آب را توصیف نماید ©- تائيد دياكرام شماتيك

صفحه 25:
225 ‎SLE HACCP Leh Oe‏ 0-0 آنالیز خطر و ارزیابی خطر؛ تعیین خطرات بالقوه (بیولوژیکی» شیمیایی» فیزیکی و راديولوژيکي) مرثبط با آب ©-6- تعيين نقاط كنترل بحرانى؛ نقاطى هستند در آورى» د ی 1 بان نا شیر برذاشت آمع که بالقوه مى تواند تحت کتترل قرار كرفته يا آز بين برود. هم برقرارى معيارهاى مديريتى بيشكيرانه با حدود بحرانى برای هر نقطه کنترل ‎-O-P‏ برقراری روند» پایش نقاط کنترل ‏مه - تعبین اقدامات | كه بايد در مواردى كه بايش به حد بحرانی نرسیده است. انجام گیرد ‏۵2 رقراری روش هایی برای ممیزی کارکرد پایدار سیستم ‏۵-2 برقراری سیستم مستندسازی موثر برای ثبت و نگهداری مدارک سيستم ‎HACCP‏

صفحه 26:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
35,000 تومان