صفحه 1:
اماملا نان متايه ]تع هدم سر
مديريت
كسب و كار و بهسره ورى
متام دا ی
www.nazembokaei.com
Email : bokaei.n@gmail.com
صفحه 2:
صفحه 3:
اشنایی کوتاه با مدرس دوره:
تحصیلات :
* الف : دکترای مدیریت عالی کسب و کار 0.8۵.۸ ازدانشگاه تهران
* ب : دکترای مدیریت اجرایی ازدانشگاه تهران (مرکز پژوهشگران..
* ج : کارشناسی ارشد ( مدیریت صنعتی ) . ازدانشگاه تهران (مرکز پژوهشگران
* ۵: کارشناسی ( مدیریت بازرگانی) ازدانشگاه ازاد اسلامی تهران مرکز
صفحه 4:
سوابق فعالیت :
۰ ۱۳۵۷- ۱۳۵۳بخش خصوصی حسابدار ۵سال
© ۱۳۷۵-۱۳۵۸ بنیاد مستضعفان مدیرعامل - عضو هیئت مدیره ۱۷ سال
* ۱۳۷۶-۱۳۷۹ بخش خصوصی مدیر عامل و عضو هیئت مدیره ۰ ۴ سال
٩ ۱۳۷۹-۱۳۹۰شرکت.۱۸۰۴ مدیر سازمان فروش خودرو دوو - طرح و توسعه و
برنامه ريزى اسال
© ۱۳۹۰ بازنشسته سازمان تامین اجتمایی با ۳۵ سال سابقه فعاليت
ادامه فعالیت از سال ۱۳۹۰ تا کنون :
7 الف : قائم مقام رئيس مر کز علمی کاربردی و معاون اموزش انجمن خدمات پس از فروش خودرو
© ب: ارائه خدمات مشاوره به شرکتهای صنعتی و بازرگانی و خدماتی , اموزشی
٩ ج: اجرای سمینارهای مدیریتی در سطح کشور
٩ د: تدریس در دانشگاههای مختلف تهران
) اطلاعات بیشتر در وب سایت(
صفحه 5:
سخن کوتاه با دانش پژوهان گرامی:
7 الف : موضوعات مطروحه در این دوره به اختصار بصورت پاورپینت بیان خواهد شد و با
استفاده از شرایط کاربردی موضوعات مطروحه مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.
هر چند موضوعات مطرح شده بصورت پاورپوینت نیاز به صرف زمان بیشتری دارد اما تلاش
خواهد شد تا در زمان تعبین شده دوره ؛ موضوعات را به اختصار مورد بحث و گفتگو قرار داده
تا عزیزان دانش پژوه بتوانند بخوبی مفاهیم را مورد توجه قرار دهند
صفحه 6:
ج: لطفا در طول بركزارى دوره تلفن همراه خود را خاموش نمایید تا تعرکز شما در مباحث
مطروحه حفظ شود و يتوانيد بنحو مطلوب از زمان حضور خوذ استفاده نمابيد
: ضرورت دارد براى فراكرفتن موضوعات و مفاهيم و مشاركت فعالانه در بحث و كفتكو ها از
تردد در زمان طرح موضوعات خوددارى نمایید
ل: برای کسب اطلا عات بيشتر در باب موضوعات مطرح شده از منابع مندرج در انتهاى
پاورپوینت استفاده فرمایید
و: در صورتیکه دانش پژوهان محترم با استفاده از موضوعات مورد بحث در دوره؛پیشنهادات و
تجربیات کاربردی خود را از طربق ایمیل ارسال نمایندباعث تشکر و سپاسگزاری خواهد بود.
شاد و سربلند باشید
عبدالناصر ناظم بکایی
صفحه 7:
[۵۵00
محتنوی دوز
در اين دوره به اختصار مفاهیم و وظایف مدیریت
مدلها و و یژگیهای مختلف کسب و کار
برنامه ریزی و بازاربابی در کسب و کار
مفاهیم بهره وری و سطوح بهره وری
و دیگر موضوعات مرتبط را بر اساس مفاهیم اکادمیک و
تجربیات کاربردی مورد بحث و گفتگو قرار خواهیم داد .
صفحه 8:
مفهوم مديريت :
اصطلاح مديريت به معنى فرايند انجام كارها به
طور اثر بخش و كارآمد به وسيله ديكران است .
اصطلاح فرايند » نشان دهنده فعاليتهاى اوليه است كه
مدير آنها را اجرا مى كند» كه اين فعالیتها را بعنوان
وظايف مديريت تعريف مى كنيم .
[۵۵00
صفحه 9:
تعریف مدیریت :
مدیریت عبارت است از فرایند برنامه ریزی »
سازماندهی » رهبری » کنترل و ارزشیابی با
استفاده از کلیه منابع انسانی » مالی » مادی و
اطلاعاتی به منظور تحقق اثربخش و کار آمد
هدفهای بنگاه اقتصادی.
[۵۵00
صفحه 10:
[۵۵00
سطوح مدیریت :
معمولاً سه سطح کلی برای مدیران در
یک جنگاه اقتصادی تعریف می کنند :
١ - مدير ارشد
۳- مدیران میانی( معاونت )
۳- مدیران عملیاتی (سرپرست )
صفحه 11:
[۵۵00
| - مدير ارشد:
این افراد در بالاترین نقطه سازمان و يا نزدیک
به آن قرار دارند و مسئولیت اجرا سیاست ها و
تصمیم گیری های سازمان را عهده دار هستند
که بسا عنوان مدیر عامل یا مدیر کل آنها را
شناسائی می کنیم .
©
صفحه 12:
۲- مدیران میانی :
اين افراد معمولاً بين مدير عملياتى و مديرارشد
جایگاه دارند و مسئولیت اجرا تصمیمات را به صورت
جزء دارند .
[۵۵00
عناوین دیگرمدیران میانی را با معاونت »مدیر منطقه
» مدیرگروه » مدیربخش و امثالهم شناسانی می
صفحه 13:
[۵۵00
۳- مدیران عملیاتی :
مسدیران عملیاتسی را معمسولا سررست
می گویند » ایسن دسته از مسدیران مسئولیت
هدایت فعالیت روزانه کار کنان را عهده دار
هستند .
صفحه 14:
وظایف مدیریت :
وظایف مدیریت در چهار حوزه طبقه بندی می شود :
الف : برنامه ریزی
ب : سازماندهی
ج : هدایت
و : کنترل
صفحه 15:
[۵۵00
الف - برنامه ریزی :
برنامه ریزی عبارت است از پیش بینی » تسدوین
برنامه ها و اقدامات لازم برای رسیدن به اهداف
تدوین شده سازمان » طی یک برنامه زمانبندی شده
. برای رسیدن به وضعیت مطلوب سازمان » بسرنامه
ریسزی ممکن است بلند مدت - میان مدت ویا کوتاه
© مدت صورت پذیرد .
صفحه 16:
ب- سازماندهی :
برای نیل به اهداف سازمان می بایست
ساختار سازمانی ایجاد شود تا براساس
آن ارتباطات بسن مشاغل و واحدها و
حدود اختیارات مشخص شود .
[۵۵00
صفحه 17:
[۵۵00
ادامه :
سازماندهی عبارت از شناسائی و گروه بندی
فعالیت ها تعیین اختیار و سئولیت های
شاغلین واحدها » تعیین مرآتب سطوح و ایجاد
هماهنگی بین وظایف و فعالیت ها است .
صفحه 18:
[۵۵00
ج- هدایت :
هدایت سازمان یکی از وظایف مهم مدیربت
است ۰
بسه عبارتی هدایت » ارتبساط و تعامل مناسب بین
اجسزای انسانی سازمان در جهت انجام فعالیتهای
چمهدفمند و برنامه ریزی شده خواهد بود .
صفحه 19:
[۵۵00
ادامه :
به عقيده صاحب نظران درهدایت سازمان باید
به سه عامل اصلی ذیل توجه نمود.
١ - رهبرى
۲- انگیزش
3 ۳- ارتباطات
صفحه 20:
3
کنترل یا ند
يا نظارت:
سنجش
۱ وعد
9 ۳
مر cake بت است ‘
و
بايد
صورت
[۵۵00
صفحه 21:
ادامه :
فرایند کنترل را در چهار مرحله بیان می کنیم :
۱- تعبین استانداردها - ملاک و معیارها
۲- سنجش عملکرد با استانداردها
۳- تشخیص انحرافات و تحلیل علل آنها
۴- اقدامات اصلاحی
[۵۵00
صفحه 22:
تعریف کسب و کار :
از کسب و کار تعاریف متفاوتی شده است .
درواژه نامه آکسفورد کسب و کار به معنی
خرید و فروش و تجارت آمده است .
صفحه 23:
[۵۵00
تعریف عام:
حالتی از مشغولیت است که بطور عام فعالیت
هایی از قببل تولید و خرید کالاها و خدمات با
هدف فروش را به منظور کسب سود در بر می
كيرد .
صفحه 24:
ویژ گیهای اصلی کسب و کار :
۱- فروش با انتقال کالاها و خدمات
۳- تکرار معاملات و فروش
۳- انکیزه سود
صفحه 25:
طبقه بندی کسب و کار (در کشورهای صنعتی) :
۱- بنگاه های خرد )1-9 58(
۲- بنگاه های کوچک (۰-۴۹ نفر)
۳- بنگاه های متوسط (۵۰-۲۴۹ نفر)
۴- بنگاه های بزرگ ( از ۲۴۹ نفر به بالا)
صفحه 26:
طبقه بندى كسب و كار در ايران :
۱- بنگاه های کوچک (۱-۹ نفر)
۲- بنگاه های متوسط (۱-۵۰ نفر)
۳- بنگاه های بزرگ ( بیش از ۵۰ نفر )
صفحه 27:
نكته :
در ایسران تعاریف یکدست از طبقه بندی
بنگاه ها نشده است » تعار یف وزارت
صنایع - مر کز آمار - بانک مرکزی و ...
با یکدیگر متفاوت است .
صفحه 28:
طبقه بندی وزارت صنایع :
بنگاه های کوچک و متوسط و واحدهای
صنعتی و خدماتی که زبر پنجاه نفر کارگر
دارنسد را یک طبقه و طبقه دیگر بیش از
۵۰ نفر توصیف می کند .
صفحه 29:
طبقه بندی بانک مرکزی :
تمام کسب و کارهای زیر ۱۰۰ نفر را کسب
و کار متوسط و کوچک تلقی می کند و
بیش از ۱۰۰ نفر را کسب و کار بزرگ
تعر یف کرده است .
صفحه 30:
مديريت كسب وكار:
مجموعه اى از ابسزارهاى » تكنيكها و دانشى
است که وقتی بکار برده شود » كسب و كار را
در بهتر نمودن نتایج یاری می نماید.
صفحه 31:
فقدان مدیریت در كسب وكار:
موجب ناهماهنكى » انحراف از هدف »
اقلاف وقت و انرژی و باعث ضرر و زیان
در كسب و كار خواهد شد.
صفحه 32:
عا مل موفقيت در كسب و كار:
هيج عاملى به اندازه مديريت
صحیح » منطقی و عقلائی ( دانش محور)
موجب رشد و شکوفائی فعالیت و
استعدادها در کسب و کارنخواهد شد .
صفحه 33:
مدل هاى كسب وکار :
در زمان هاى مختلف با نامهاى كوناكون مطرح بوده
است .
در نهايت تمام مدلهاى كسب وكار ناشى از لزوم شكل
كيرى زنجيره ارزش در يك كسب و كارهستند
صفحه 34:
شکل گیری زنجیره ارزش :
آقای مایکل یورتر دانشمند آمریکائی و صاحب
نظر در مباحث مدل کسب و کار شکل گیری
زنجیره ارزش را درسه بخش مطرح کرده است :
صفحه 35:
بخش اول :
فعالیتهای مسرتبط با درست کردن چیزی مانند
طراحی » خرید مواد خام » ساخت و تولید » که یک
بخش از زنجیره ارزش است .
صفحه 36:
بخش دوم :
فعاليتهاى مرتبط با فروش » جستجو و يافتن
مشترى » داد و ستدهاى فروش و توزيع »بخش
ديكرى از زنجيره ارزش است .
صفحه 37:
بخش سوم :
پشتیبانی عملسات » نظیسر منسابع انسانسی و
زیرساخت ها و توسعه فناوری و تکنولوژی »
بخش دیگر زنجیره ارزش است .
صفحه 38:
مدل كسب و كار:
مدل كسب و كار جارجوبى براى خلق بول و ثروت است .
ابن جارجوب مشخص مى كند يك بنكاه جه فعاليت
هابى را جكونه و درجه زمانى بايد انجام دهد نا مشتريان
از آفجه كه بنكاه اراثه مى دهد بهره مند و بنكاه موفق به
كسب سود مورد نظر شود .
صفحه 39:
اجزای مدل كسب وكار:
۱- مشتری ۲- ارزش ها
۳- کانالها ۴- ارتباط با مشتری
۵- جریان های در آمدی
ع-منابع كليدى ١ ۷- فعالیتهای کلیدی
۸- مشارکت کلیدی -٩ ساختار هزینه
©
صفحه 40:
: مشترى - ١
مشترى قلب هر مدل كسب وكارى را قشكيل مى دهد .
هيج شرکتی نمی تواند بدون توجه به مشتری ادامه حیات
صهه ۰
در تعریف مدل باید مشخص شود ما برای چه کسانی خلق
ارزش می کنیم و مهمترین مشتریان چه کسانی هستند ؟
صفحه 41:
۳- ارزشها :
هر ارزش متشکل از بسته ای منتخب از محصولات و
بسا خدسات است که نیازهسای یک بخش از مردم
جامعه را بر آورده می سازد .
بنابراین ارزشها مجموعه یا بسته ای از منافع هستند
که شرکت آن را مردم پیشنهاد می دهد ۰
صفحه 42:
۳- کانال ها :
مشخص می کنند که بنگاه به منظور ارائه ارزش
پیشنهادی چگونه با آنها ارتباط برقرار می کند .
کانال های ارنباطی شامل توزبع و فروش
وواسطه میان یک بنگاه با مشتریان هستند .
صفحه 43:
وظایف کانالها :
۱- افزایش آگاهی مشتری درباره محصول و خدمات
۳- کمک به مشتری برای ارزیابی
۳- فراهم کردن امکان خرید
۴- ایجاد اطمینان برای مشتری » برای ارائه خدمات
پس از فروش
صفحه 44:
۴ -ارتباط با مشتری :
از جمله روابطی است که شرکت با مشتریان خود
جهت کسب رضایت مندی بیشتر برقرار می کند .
ایسن ارتباط با انگیزه های جذب مشتری - حفظ
مشتسری - افزایش میزان فروش صورت خواهد
كرفت .
0
صفحه 45:
۵- جریان های در آمدی :
مجموعه اقداماتی که طبق برنامه برای بنگاه
ایجاد درامد می کند.
اگر مشتری را قلب مدل بپذیریم جریان درآمدی
شریان های آن را تشکیل می دهند .
صفحه 46:
چند راهکار برای ایجاد جریان در آمدی :
۱- فروش حقوق مالکیت یک محصول
۲- حق استفاده از یک خدمت خاص
۳- حق عضویت با ارائه خدمات به مشتريان
۴- اعطاء امنیاز (لیزینگ » وام و.....)
۵- اعطاء نمابندگی مجاز با کارگزاری
صفحه 47:
۶- منابع کلیدی :
در یک بنگاه منابع مالی » منسابع فیزیکی
» منسابع معنوی » منسابع انسانی از
مجموعه با ارزش تربن امکانات مسدل
كسب و كار محسوب مى شوند .
صفحه 48:
۷- فعالیت های کلیدی
فعاليت هاى كليدى يك بنكاه بايد منطبق
بر موضوع فعالیت اصلی که بر اساس آن
کسب و کار دایر شده است اجرایی گردد
صفحه 49:
۸- مشارکتهای کلیدی :
مشارکت بسا سایر بنگاه ها بسا افراد برای کاهش
ريسك ؛ استفاده از امکانات اقتصادی سایر افراد
برای تولید با عرضه بیشتر و گسترش بازار و نهايتاً
ایجاد کسب وکارهای جدید صورت می گیرد ۰
صفحه 50:
4— ساختار هزينه :
هزینه ها در یک سازمان ثابت و متفیر هستند یک
بنگاه بساید بنحوی بسرنامه ریزی نماید تا بتواند
حداکثر بهره مندی از صرف هزینه انجام شده را
کسب نماید نا بنواند با موفقیت of خود را ادامه
دهد .
صفحه 51:
نتيجه یک بررسی :
با بررسی مقدماتی که در بنگاه های افتصادی صورت گرفته
است ۰
اکثر آنها بدلیل بالابودن سطح هزینه نسبت به در آمد زیان
ده هستند .
بخشی از علت زیان ده بودن آنان مربوط به عدم حضور
مدیر کار آمد و عدم دقت در برنامه ریزی بنگاه می باشد .
صفحه 52:
برنامه ریزی مدل کسب وکار:
۱ برنامه ریسزی یعنی بررسی وضعیت موجود »
ترسیم وضعیت مطلوب و نحوه تلاش در جهت
رسید از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب .
صفحه 53:
پرسش های مهم برنامه ریزی :
۱- این مدل کسب وکار در کجا قرار دارد ؟
۲- به کجا باید برود ؟
۳- چگونه باید رفت ؟
پاسخ دقیق و بررسی شده پرسشها باعث حرکت
صحیح در بنگاه خواهد شد .
[۵۵00
صفحه 54:
استراتژی تدوین مدل کسب و کار :
همانطور که می دانیم مدل کسب و کار درواقع
یک نظریه و راهکار کسب و کار محسوب می شود
که باید چهاربخش اصلی داشته باشد .
صفحه 55:
بخش های اصلی تدوین استراتژی
۱- استراتژی اصلی :
عناصر استسراتژی اصلی شامل چشم انسداز »
ماموریت کسب و کار » محدوده بازار و محصول
است .
صفحه 56:
۲- منابع استراتژیک :
شامل ویژگی های اصلی دارایی های اصلی و
فرایندهای اصلی است .
صفحه 57:
۳- ارتباط مشتریان :
شامل پیساده سازی و پشتیبانی » اطلاع
رسانی » ارتباطات و ساختار قیمت گذاری و
نجوه عرضه است .
صفحه 58:
۴- شبکه ارزش :
شامل تأمین کنندگان - شر کاء و همکاران
تجاری در کسب و کار است .
صفحه 59:
طرح کسب و کار :
یک طرح تجاری شامسل تمام جزئبات یک
حرفه با شغل است . pled aS جزثبات مربوط
به شغل با حرفه در آن شرح داده شده است .
صفحه 60:
[۵۵00
موارد مهم که در طرح کسب وکار مورد توجه قرار
میگیرد:
الف : تحلیهای مالی و اقتصادی
ب : تحلیهای رقابتی
ج : نحوه سنجش اهداف
د : راهکارهای عملکردی و نتایج قابل انتظار از طرح
۰ سایر مواردی که باعث شفافیت در اجرای طرح
۳
میشود
صفحه 61:
تعریف طرح و مدل در کسب وکار
مدل : نشان دهنده این است که جه فعالیتی . در
جه زمينه ایی به چه صورتی در چه زمانی انجام
ميشود تا با استفاده از منابع بتوان خلق ارزش کرد
0 طرح: نقشه راه است و نشان میدهد یک کسب و
کار چگونه بر اساس مدل پیاده و اجرا میشود . طرح
و مدل همواره مکمل یکدیگر هستند.
صفحه 62:
بطور کلی دو نوع کسب و کار وجود دارد
7 الف : كسب و كار تجاری
دراين نوع كسب و كار معمولا با تعيين شخصيت حقوقى انتفاعى بر
اساس نظريه سرمايه كذار اقدام ميشود
7 ب: كسب و كار غير تجارى
دراين نوع فعاليت معمولا جنبه تجارى فعاليت مورد توجه نمى باشد و
فعاليت غير انتفاعى است مانند فعاليت هاى
علمى / ادبى / امور خيريه و سوه
صفحه 63:
منابع انسانی در کسب و کار:
یکی از مهمترین سرمایه های هر کسب و کار نیروی
انسانی شاغل در آن فعالیت می باشد .
جذب و نگهداری و رشد نیروهای انسانی برای
حضور مور در بازار دارای اهمیت ویژه ای است .
صفحه 64:
ار کان اصلی منابع انسانی :
۱- جذب و حفظ فیروی انسانی
۲- ایحاد انگیزش در شاغلین
۳- انجام آموزش های ضمن خدمت
۴- ارزیابی عملکرد شاغلین
صفحه 65:
مدیریت بازاریابی در كسب و کار :
مسدیریت بازاریسابی یعنی تجسزیه و تحلیل » برنامه
ریزی » اجراء و کنترل برنامه ها جهت ایجاد » اراثه و
حفظ فسرایند دادوستسد سود آور با خسریداران
به منظوردست بایی به اهداف سازمان .
صفحه 66:
نکته :
مسدیریت بازاریابی در کسب و کار را می توان
بطو ركلى بدين صورت تعريف كرد که شامل
اداره كردن تقاضائيست كه آن هم به نوبه
خود در بركيرنده مديريت حفظ رابطه با مشترى
مى باشد .
صفحه 67:
تعریف کلان بازاریابی :
بازاریابی عبارت است از تأمین رضایت مشتسری به
شیسوه ای سودآور ؛ تأمین و ایجاد ارزش برای
مشتری به نحوی که اهداف دوگانه (جلب مشتری -
حفظ مشتری ) را دربر بگیرد .
صفحه 68:
چهار متغیر بازاربابی :
۱- محصول
؟- قيمت
۳- توزیع
۴- توسعه
صفحه 69:
۱- محصول :
الف : تنوع محصول
ب : کیفیت
ج : طرح کالا
د: مشخصات (تر کیبات)
ه : نام تجاری
و : بسته بندی - اندازه
© ز: تضمین و خدمات
صفحه 70:
۲- قیمت :
الف : لیست انواع قیمت یک محصول
ب : تحقیقات
ج : جوائز
د : اقساطی
۰ اعتباری
صفحه 71:
۳- توزیع :
الف : کانالهای عرضه
ب : سيد كالا
ج : ميزان موجودى
ه : ميزان قوزيع
© و:حمل ونقل
صفحه 72:
۴- توسعه :
الف : تبلیغات
ب : تنوع در شرایط فروش
ج : توسعه مراکز عرضه
د: افزایش فروش
9 ۵ : روابط عمومی ( ارتباط با مشتری )
صفحه 73:
تحقیقات در بازاریابی :
اين تحقيقات معمولاً از طرق ذيل صورت ميكيرد :
-١ مشاهده مستقيم
۲- آزمایش از نحوه عرضه (انواع بسته بندی)
۳- تجزیه و تحلیل اطلاعات خرید مشتربان (نظر سنجی)
۴ تحقیقات میدانی
9 ۵- مصاحبه با مشتری
صفحه 74:
استراتژی های رشد :
برای رشد و توسعه کسب و کار سه استراتژی تعریف شده
است :
۱- استراتژی افقی ( نوع یک )
۲- استراتژی عمودی ( نوع دو)
۳- استراتژی محصول و مشتری جدید ( نوع سه )
صفحه 75:
#یعنی ارائشه کالا بسا خدمات موجسود بسه مشتسریان
حديد.
در ایسن موقعیت باید بفکر جذب مشتری جدید بود که با
انجام تبلیسخ - تسوسعه نماینشدگی - کاهش قیمت و
امثالهم می توان موفق شد .
صفحه 76:
۲- استراتژی رشد عمودی :
/ارائه کالا با خدمات جدید به مشتریان قبلی .
در ایسن موقعیت می بایست به فکر ایجاد محصولات
یا خدمات جدید بود . هر نوع آوری در هر سطحی
می تواند در حفظ مشتربان موّثر واقع شود .
صفحه 77:
۳- استراتژی محصول و مشتری جدید :
7/ارائه محصولات يا خدمات جدید » به مشتریان جدید.
دراین موقعیت هم نسو آوری و هم بسافتن محصول جدید
مورد توجه فرار می گیرد . ایسن استراتژی قدری دشوار
است و بايد بنحوى انجام شود كه مشتريان قديم از بين
فروند .
صفحه 78:
مدل های در آمدی کسب و کار :
-١ فروش مستقیم
۲- خدمات پس از فروش
۳- فروش غیرمستقیم محتوی
۴- تأمین مالی برای خرید محصول
۵- دریافت سریع - پرداخت تأخیری
0 ۶- حقوق مالکیت معنوی
صفحه 79:
ادامه :
۱- فروش مستقیم :
عرضه مستقیم محصول بدون وابسته به مشتریان بازار هدف که باعث
ایجاد نقدینگی کم هزینه برای بنگاه یا سازمان خواهد شد .
۲- ارائه خدمات پس از فروش :
ارائه خدمات پس از فروش بعداز دوره گارانتی به مشتریان که باعث
افزایش در آمد خواهد شد .
صفحه 80:
ادامه :
۳- فروش غیر مستقیم محتوی :
| مجله تبلیغات که معمولا در درب منسازل توزیسع
| مى كردد هيجكونه هزينه اى از دريافت كننده
دريافت نمى كنند » بلكه تبليغ كننده داخسل مجله
هزینه آنرا پرداخت نموده است .
صفحه 81:
ادامه :
صورت مستقیسم مبلغی را پرداخت نمی کند به
عنسوان فروش غیر مستقیم محتوی اطلاق
خواهد شد .
صفحه 82:
ادامه ؛
۴- تأمین مالی برای خرید محصول :
به مشتریان وفادار بنگاه که علاقمند خرید محصول
می باشند » درصورت تمابل انها پیش ثبت نام
انجام و وجه دربافت میشود» پس ازمراجعه
مشتسری در زمان تعیین شده محصول تحویل
شود .
صفحه 83:
ادامه :
۵- دریافت سریع - پرداخت تاخیری :
بنحوی برنامه ریزی شود که در تحویل محصول به
مشتربان تسریع گردد و وجه آن اخذ می گردد .
از طرف دیگر برای تأمین مواد اولیه با تآخیر وجه
مواد را پرداخت می نمایند .
صفحه 84:
ادامه :
۶- حقوق مالکیت معنوی :
وقتسی یک بنگاه مجموعه فعالیتهای تحقیقاتی و
توسعه را هدايت مى كند و منجر به اختسراع يا
اكتشاف مى شود» بس از ثبت آن در مسراجع ذى
صلاح مى تواند براى واكذارى آن به شخص ديكر
مبلغ امتیاز واگذاری اخذ نماید .
صفحه 85:
بهره وری در کسب وکار :
بهسره وری یعنی رابطه قابل سنجش بین تولید
و عوامل آن که بر این اساس راندمان و بازدهی
میزان فعالیت قابل سنجش خواهد بود .
صفحه 86:
تعریف عمومی بهره وری :
عبارت است از استفاده موّثر از منابع » سرمایه »
زمیسن » مواد اولیه » انسرژی » اطلاعات » زمان و
نیروی کار در تولید کالاها و خدمات مختلف .
صفحه 87:
تعریف بهره وری به زبان ساده :
بهره وری نشان دهنده نتایچ حاصل از کار یک
سیستم در قبسال استفاده از منسابع و امکانات
است ۰
صفحه 88:
سطوح بهره وری :
-١ بهره ورى در سطح كاركنان
۲- بهره وری در سطح سازمان
۳- بهره وری در سطح بخش اقتصادی
۴- بهره وری در سطح ملی
صفحه 89:
آشنائی با تعاریف مختلف از بهره وری ؛
بسا تعاریف گوناگسونی که از بهره وری در جسوامع
مختلف شده است » هسریک از گسروههای اجتماعی
دیدگاه و نگرش متفاوتی نسبت به بهره وری داشته
و بسرای هریک از طبقات دارای مفهوم و کاربرد
خاصی است .
صفحه 90:
بهره وری از دید گاه کاررکنان و کار گزاران:
۱- کار در محیط مرقب و پاکیزه
۲- کار در محیطی که تعادل و تناسب بین کار و
حقوق و دستمزد را رعایت کند
۳- کار در محیطی بدور از تبعیض
صفحه 91:
ادامه :
۴- کار در محیطی که به مهارت و استعداد اهمیت داده
می شود .
۵- کار در فضایی که دارای آرامش و امنیت شغلی باشد .
۶- کار در محیطی که ارتقفاء مستقل در آن منطبق بر
ضوابط صورت پذیرد .
صفحه 92:
بهره وری از دیدگاه مصرف کننده :
۱- تهیه محصول با خدمات با حداقل قيمت
۲- تهیه محصول يا خدمات با حداکثر کیفیت
۳- تهیه محصول با خدمات دارای پشتیبانی خدماتی
صفحه 93:
بهره وری از دیدگاه تولید کنندگان :
۱- بهره وری در سرمایه گذاری مناسب و تولید بیشتر و
سودآوری معقول
۲- توسعه سهم بازار
۳- رقابت در بازار اقتصادی سالم
۴- کیفیت محصول مرغوبتر
۵- کسب رضایت مصرف کننده
صفحه 94:
بهره وری از دیدگاه دولنها :
۱- رفاه و آسایش و زندگی بهتر مردم
۲- ایجاد فرصت های شغلی مناسب
۳- ایجاد شرایط مناسب برای دسترسی به کالا و
خدمات فراوان
صفحه 95:
بهره وری از دیدگاه ملتها :
|- عمران و آبادانی بیشتر
۲- افزایش سطح اشتغال
۳- کاهش تورم
- تثبيت قيمتها
۵- ارائه خدمات آموزشی و درمانی رایگان
۶- توزیع عادلانه ثروت
۷- ایجاد شرایط مناسب امنیت و آسایش
صفحه 96:
بهره وری از دیدگاه مهندسین:
۱- انجام کار با سرعت حداکثری
۲- انجام کار با کیفیت و با هزینه کمتر
صفحه 97:
بهره وری از دیدگاه :
الف - دانشمندان : انجام کار هوشمندانه و آگاهانه
ب - اقتصاددانان : افزایش تولید ناخالص ملی
ج - مدیران : دستیابی به همه چیز با هم
صفحه 98:
woo'yoryoquiezeu"
مفهومی جامع از بهره وری :
5
صرفاً یک معیار اقتصادی و مالی نیست
الزاماً کار یشتر نیست
الزوماً سخت تر كار كردن نيست
2
جه هست ؟
یک نگرش برای عقلانى كردن فعاليتهاست
جلوگیری و کاهش کارهای بیهوده است
به معنای هوشمندانه کار کردن است
صفحه 99:
woo'yoryoquiezewmmm
ادامه :
کم مصرف کردن نیست
زندگی فقط برای کار نیست
جلوگیری از کارهای مورد علاقه نیست
تجمل گرایی نیست
درست و بجا مصرف كردن هست
استفاده صحیح از عمر برای زندگی بهتر و
متعالی تر هست
بهره وری مناسب از مواهب طبیعی هست
ایجاد محیطی مناسب و شاداب با استفاده از
امکانات موجود هست
صفحه 100:
PARA سح
woo'yoryoquiezeu"
نفع طلبی فردی نیست
استنما
ار و بهره کشی از زیردستان نیست
قرا كرفتن در جايكاه خود در جامعه
جامعه هست
همکاری و مشار کت برای منا
ارى و 2 ناف
ارکت برای شت
افع مشترک هست
صفحه 101:
منابع مورد استفاده ؛
۱- کتاب مدیریت کسب و کار و بهره وری
۲- کناب اصول و مبانی کسب و کار
۳- کتاب مدل های کسب و کار
۴- کتاب خلق مدل کسب و کار
۵- کتاب چار چوبی برای موفقیت در کسب و کار
۶- کتاب بازاریابی و مدبریت بازار
۷- کتاب ایجاد و توسعه کسب و کار
۸- کتاب بهره وری و تحلیل آن در سازمان
آقای مهدی سعیدی کیا - خانم فیروزه
آقای سید مهدی سعیدی کیا
موسه خدمات رسا
آقاى غلامرضا توکلی - آقای بابک وطن
آقای محمد اعرابی - آقای رضا آرمانپور
آقای محمد بلوريان
آقای سيد محمد سلجوقى
خانم شهنام طاهرى
موفق باشيد