صفحه 1:
صفحه 2:
های پس از زایمان (۱)
aw” ۲
wv)
[Phen oles 9 cSt
( استراحت تغذیه» کم خونی خستگی)
xe.
صفحه 3:
مشکلات پس از زایمان. در بین زنان امروزی بسیار رایج است.
go GHD افسردگی, بی نظمی های قاعدگی: سای سوت
کمبود شیر و ... بعضی از این مشکلات هستند.
WZ
اين مشکلات به ظاهر جذی. با رعایت نکات ساده در مراقبتهای پس از زایمان»
قابل پیشگیری هستند؛ نکاتی که زنان قدیمی خود را ملزم به اجرای آنها می
دیدند؛ اما پزشکان و بانوان امروزی. بیشتر به دید امور خرافی به آنها می نگرند.
1
۰
نی
ws & Se
صفحه 4:
مراقبت های پس از زایمان:
استراحت:
لا ۱۰ روز. استراحت نسبی(و نه مطلق)
Wz Sok ۳
* تا پایان دوره نفاس. رفتار زن تازه زا مانند زمان پریود خود باشد: ۰
در مورد خوردن غذاهای سردی بخش احتیاط کند؛
از کار و فقالیت خسته کننده پرهیز کند؛ es ,>
تا حة امکان از تماس با آب و رطوبت خودداری کند.
صفحه 5:
استفاده از غذاهای مقوّی و پر انرژی:
ا a
لاروغن زوف
(روغن حیوانی یا روغن پاک) از پایه های اساسی غذاهای وی باشد.
* حدّاقل ٠١ روز, در وعده صبحانه,استفاده از نیمرو. ۲
(تخم مرغ خانگی و روغن زرد) a*
re
سس ۳ ع ae
صفحه 6:
لاآب عسل:
اثرات:
بازیابی قوای جسمی, جلوگیری از کم خونی و تامین شیر کافی در مادران تازه زا ۴
7
ميزان مصرف:
روزی ۳-۴ ليوان آب عسل در هفته هاى اول يس از زايمان و يس از آن تا پایان دوران
شيردهى روزى 1-1 ليوان در روز
طرز تهيه: a a
یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب حل كنيد و كمى آب ليموترش
تازه به آن اضافه کرده و جرعه جرعه میل کنید.
7 i
۷ ید 3 2
‘ee & Se
يترد
Wz,
۱
صفحه 7:
لاجوانه گندم:
اثرات: 0
تنظيم كاركرد تخمدان ها و ایجاد تعادل هورمونی. افزایش شیر و جلوگیری از"
افسردگی پس از زایمان ۲
میزان مصرف:
روزی ۴-۵ قاشق غذاخوری جوانه گندم تازه و يا روزی یک ی
پودر جوانه گندم.
مصرف جوانه گندم تا پایان دوران شیردهی ( به هر نحو که می پسندید) توصیه
ميشود.
صفحه 8:
لاكاجى
کاچی یک غذا- داروی فوق العاده است که در فرهنگ سئتی ایران. برای
باز توانی زنان تازه زا طرّاحی شده است. o
۳
۳۶
طبیعتا در مناطق مختلف ایران. ممکن است دستورات متنوّعی برای تهیه
کاچی وجود داشته باشد که می توانید آنها را از بنوان قدیمی تر فامیل
بیاموزید.
۴
صفحه 9:
طرز تهیه کاچی:
ابتدا آرد برنج را در یک ظرف ريخته و آن را با شعله ملایم تفت می دهیم تا از
حالت سفیدی در آمده. به صورت طلایی مایل به قهوه ای در daly
بعد از طلایی شدن آرد. روغن حیوانی را به آن اضافه می کنیم و آردارا در روغن
سرخ مى كنيم(با شعله كم). م
WZ
بعد از سرخ شدن آرد. ادوبه کاچی را به مقدار لازم به آرد سرخ شده اضافه می
کنیم و خوب به هم می زنیم. %
4 “سه
بعد از ریختن ادوبه و هم زدن آن. بلافاصله شربت قوام آمده کاچی( که شامل
نبات و آب می باشد) را به مواد اضافه می کنیم و هم زدن مواد را ادامه می دهیم
تا زمانی که این کاچی قوامی پیداکند که نه شل باشد و نه سفت: درواقع. کاچی
باید مثل سوپ حالتی روان el 2 ۵
+ "eee
صفحه 10:
اگر شربت را با شکر سرخ يا عسل قوام بیاورید خیلی بهتر است.
ادویه کاچی: زیره سیاه. زیره سبز. زنیان و بادیان(رازبانه؛ هر کدام یک
سیر(۷۵ گرم)؛ مغز قرص کمر. ۲ عدد؛ ناخنک. ۴۰ گرم؛ زردچوبه. یک قاشق م,
غذاخوری؛ دارچین. زنجبیل و زعفران. به مقدار دلخواه. ۱
صفحه 11:
پیشگیری از کم خونی:
کم خونی به تمام معنا یک «م الامراض» است.
“
يي
كم خونى در دوران يس از زايمانء ميتواند تمامى عوارض و مشكلات رايج ١
اا 8
رعايت توصيه هاى فوق الذّكر (به ويزه مصرف آب عسل) ١
42
4 رای J 4
۷ a
وی
دوران را به وجود بیاورد یا تشدید کند.
درمان:
صفحه 12:
|
ont,
خستگی دایم. تمایل زیاد به خواب. احساس کوفتگی پس از یکی دو هفته اوّل
زایمان. علائم کم خونی, مشکل هورفونی, غلبه سردی بر بدن :ود د
۳
افسردگی پس از زایمان است. Wy
ب
> as درمان:
رعایت دستورات فوق (به ویژه مصرف آب عسل و جوانه گندم و نیز مصرف بیشتر غذاهای گرمی بخش).
۳ م
Sid Pn
‘ee & Se
۱