مصرف آبزیان و سلامتی
اسلاید 1: 1مصرف آبزیان و سلامتی دکتر حسن صالحیاردیبهشت ماه 1393
اسلاید 2: 2مصرف آبزیان – تغذیه مناسبپروتئین با کیفیت مقدار زیاد امگا3پائین بودن اسیدهای چرب اشباع سلامت قلب رشد و سلامتی کودکان منبع ویتامین ها و مواد معدنی
اسلاید 3: 3پروتئین با کیفیت پروتئین های ضروری برای رشد و ترمیم و بازسازی بافتهادارای تمامی اسیدهای آمینه ضروریپروتئین با هضم پذیری بالا ماهی حاوی 27-16 گرم پروتئین است.
اسلاید 4: 4اسیدهای چرب امگا3سه نوع اصلی : Eicosapentaenoic acid (EPA)آبزیانDocosahexaenoic acid (DHA)آبزیان Alpha-linolenic acid (ALA)کتان ، جوانه گندم ، برگهای سبز گیاهی
اسلاید 5: 5اثرات سودمند اسیدهای چرب امگا3کاهش سطح تری گلیسیریدهاخنثی کردن التهابات کمک به حفظ خاصیت ارتجاعی عروقکمک به جلوگیری از تجمع و تراکم پلاکتها کاهش ریسک مرگ بر اثر حملات قلبی قلب
اسلاید 6: 6سایر اثرات سودمند اسیدهای چرب امگا3مفاصل کاهش سفتی و شکنندگی مفاصلوضع روانی مقادیر بالای EPA و DHA باعث جلوگیری از بروز افسردگی است ذهنجلوگیری از بروز التهابات مغزیریه ها می تواند از شدت آسم بکاهد.
اسلاید 7: 7مقدار کلسترول بیشتر آبزیان حاوی مقدار کمتر از 100 میلی گرم کلسترول در 3 اونس در هر وعده پخته هستند.این مقدار در بسیاری از گونه های کم چرب نصف است
اسلاید 8: 8مقدار سدیم پائین بودن میزان سدیم کمتر از 110 میلی گرم در هر 3 اونس گوشت پخته
اسلاید 9: 9رشد مناسب کودکان امگا3 و بارداری در سه ماه پایان بارداریسنتز سریع بافتهای مغزیآمگا 3 و نوزادان زودرسکاهش خطر زایمان پیش از موعد و وزن کم در هنگام زایمان امگا3 و نوزادان DHA تحت اثر مستقیم رژیم غذایی مادر است.
اسلاید 10: 10مواد معدنی منبعی عالی برای :Calcium, IronZinc, Copper, Potassium, Iodine, Phosphorus, Selenium,Magnesium
اسلاید 11: 11انجمن قلب ایالات متحده توصیه به مصرف ماهی (بویژه چرب) حداقل دو مرتبه در هفته برای بزرگسالان
اسلاید 12: 12آیا مصرف ماهی در سلامتی نقش دارد؟؟تمام مراجع معتبر زیر Institute of MedicineThe World Health OrganizationDietary Guidelines for AmericansNHLBI and NCEPCountries around the worldتوصیه به افزایش مصرف آبزیان نموده ا ند.
اسلاید 13: 13مصرف آبزیان و سلامتی “Do Your Health a Favor – Eat Seafood”
اسلاید 14: مصرف آبزیان 14ّFAO - Fisheries andAquaculture Department (2011)
اسلاید 15: مصرف (گذشته و حال)مصرف در گذشته اندک و محدود به مناطق ساحلی در حال حاضر ؛ افزایش مصرف در سراسر کشور توسعه روزافزون آبزی پروری توسعه امکانات حمل و نقل ، نگهداری ، فرآوری و عرضه توسعه شیو های نوین آبزی پروری : پرورش در مناطق کویری (استان یزد ، شهرستان بافق ، شهرستان طبس )15
اسلاید 16: روند افزایشی تولید 16
اسلاید 17: ملاحظاتی در افزایش مصرف 17توسعه مصرف در مناطق روستایی از طریق توسعه آبزی پروری خرد در مناطق روستایی: بطور تقریبی بیش از 89 درصد آبزیان پرورش یافته در استخرهای دو منظوره و ذخیره آب کشاورزی بصورت خود مصرفی و مصرف در منطقه تولید (محدوده شهرستان مبداء تولید)، مورد استفاده قرار میگیرند. تعداد محصولات عرضه شده بصورت محصولات آماده مصرف در دو سال اخیر به بیش از 29 محصول رسیده است. از این تعداد 12 محصول کنسروی و 17 محصول غیر کنسروی است. تعداد محصولات فرآوری شده میگو در دوسال اخیر از دو محصول به 7 محصول رسیده است.ارتقاء کیفیت بسته بندی در محصولات شیلاتی (استفاده از وکیوم بجای بسته بندی در ظروف یکبار مصرف) سبب کاهش میزان افت کیفیت به میزان 7 درصد شده است. در عین حال به علت شکیل تر شدن شیوه عرضه محصول، میزان فروش در سطح فروشگاه ها بیش از 21 درصد افزایش یافته است.
اسلاید 18: 18 با توجه به فرهنگ سازی انجام شده، گرایش مصرف از ترکیب 36 درصد تازه، 42 درصد منجمد خام و 22 کنسرو و فرآوری شده، به 31 درصد تازه، 23 درصد منجمد خام و 46 درصد کنسرو و فرآوری شده تغییر یافته است. بر این مبنا علاوه بر تمرکز بیشتر در مدیریت ضایعات، دور ریزهای آشپزخانه ای کاهش یافته و تنوع بخشی به محصولات، علاوه بر قابلیت مصرف بیشتر در منازل و توجه به تمایلات مصرف کننده، ارزش افزوده بالاتری در بخش صنعت رابه همراه داشته اند.
اسلاید 19: جهت گیری های اصلی سازمان شیلات ایران در برنامه پنجم توسعه تامین امنیت غذایی بهره گیری بهینه از زیر ساختهای موجود افزایش بهره وری در فعالیت های آبزی پروری و صید توام با کاهش ضایعات بهره برداری پایدار و مسئولانه از منابع آبزی باز سازی موثر ذخایر آبزیان برخورد جدی و موثر بر مدار قانون با متخلفین صیادی اصلاح ساختار بازار و بازار رسانی ، بازار سازی و بازاریابی آبزیان افزایش مصرف سرانه آبزیان واگذاری فعالیت های ممکن به بخش غیر دولتی و خروج از تصدی گری
اسلاید 20: افزایش تولید به 1 میلیون و 25 هزار تن انواع آبزیان در سال پایانی برنامه شامل: 430 هزار تن انواع آبزیان پرورشی و 595 هزار تن انواع آبزیان دریاییافزایش سهم آبزیان پرورشی از 33 به 42 درصد و کاهش سهم صید از 67 درصد به 58 درصد افزایش سرانه گرم پروتیین مصرفی به 6 گرم در روز در سال پایانی برنامه پنجم برای هر نفرافزایش مصرف سرانه به 13 کیلوگرم در سال صادرات 60 هزار تن محصولات شیلاتی به ارزش نسبی 300 میلیون دلار کاهش ضایعات مشهود از 5 درصد در سال پایان برنامه چهارم به 2 درصد در سال پایان برنامه پنجم کاهش ضایعات پنهان از 32درصد در سال پایان برنامه چهارم به 5 درصد در سال پایان برنامه پنجم اهداف کمی در برنامه پنجم توسعه
اسلاید 21: توسعه سرمایه گذاری های زیر بنایی ارتقاء بهره وری منابع و عوامل تولید بهبود سهم محصولات شیلات در تامین امنیت غذاییحفاظت ، بازسازی و بهسازی منابع دریایی ساماندهی وضعیت صید ضمنی و دور ریز افزایش حمایت از تولید کننندگان و بهره برداران واگذار ی امور تصدی گری به بخش خصوصی اصلاح ساختار سازمانی و قوانین و مقررات مرتبط با فعالیتهای شیلاتی بهره گیری از ظرفیتهای بین المللی در تولید و بهره برداری از منابع آبزیاناهداف کیفی در برنامه پنجم توسعه
اسلاید 22: اهداف کیفی شیلات در بخش امنیت غذاییافزایش سهم آبزیان در امنیت غذایی کشور بهبود کیفیت و کاهش ضایعات آبزیان ارتقاء بهره وری از منابع و عوامل تولید توسعه صنایع تبدیلی شیلاتی با تاکید بر ارزش افزوده بالا اصلاح ساختار بازار و توسعه صادرات آبزیان بازار شناسی در ابعاد داخلی و خارجی و تعیین اولویت در راه یابی به بازار های هدف بازارسازی برای فرآورده ها و تولیدات شیلاتی با تاکید بر بازار یابی اجتماعی بازارداری فرآورده ها و محصولات تولیدی ( از طریق تنوع بخشی به تولیدات و بازنگری دائمی در بازار داری و بازارشناسی تربیت نسل جدید صادر کنندگان آبزیان دارای مهارت های صادرات تدوین برنامه توسعه صنایع شیلاتی در سه بخش آب های شمال ، جنوب و مناطق غیر ساحلی
اسلاید 23: در زمینه افزایش مصرف داخلی آبزیان، اثر بخشی فعالیت ها به ترتیب ذیل خواهد بود:20 درصد از طریق بهبود کیفیت و نظام مند نمودن سامانه توزیع10 درصد از طریق کاهش ضایعات و تولید محصولات جدید10 درصد از طریق تنوع بخشی به فرآورده ها15 درصد از طریق اصلاح روش های بسته بندی10 درصد از طریق تسهیل دسترسی35 درصد از طریق فرهنگ سازی مصرف آبزیان
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.