صفحه 1:
مصرف آبزيان 9 سلامتی
دكتر مسن صالمى
اردیبهشت ماه 1۳۹۳
صفحه 2:
مصرف آبزیان - زخذ یه مناسب
* پروتئین با کیفیت
* مقدار زیاد امگا۳
* پائین بودن اسیدهای چرب اشباع
۴ سلامت قلب
* رشد و سلامتی کودکان
* منبع وبتامین ها و مواد معدنی
صفحه 3:
* پروتئین های ضروری برای
رشد و ترمیم و بازسازی
بافتها
۶ دارای تمامی اسیدهای
آمینه ضروری
* پروتئینبا هضم پذیری بالا
*ماهی حاوی ۱۶-۲۷ گرم
يروتئين است.
صفحه 4:
اسیدهای چرب امگا۳
سه نوع اصلی :
Eicosapentaenoic acid (EPA)
آبزیان
Docosahexaenoic acid (DHA)
آبزیان
Alpha-linolenic acid (ALA)
کتان . جوانه گندم . برگهای سبز گیاهی
صفحه 5:
اثرات سودمند اسیدهای چرب امگا۳
قلب
* کاهش سطح تری گلیسیریدها
* خنثی کردن التهابات
* کمک به حفظ خاصیت ارتجاعی عروق
* کمک به جلوگیری از تجمع و تراکم پلاکتها
* کاهش ربسک مرگ بر اثر حملات قلبی
صفحه 6:
سایر اثرات سودمند اسیدهای چرب
مفاصل
- کاهش سفتی و شکنندگی مفاصل
* وضع روانی
- مقادیر بالای ۳۸] و 0۲1۸ باعث جلوگیری از بروز افسردگی
است
ذهن
- جلوگیری از بروز التهابات مغزی
ريه ها
- مى تواند از شدت اسم بكاهد.
صفحه 7:
مقدار کلسترول
* بیشتر آبزیان حاوی مقدار کمتر از ۱۰۰
میلی گرم کلسترول در ۳ اونس در هر
| وعده پخته هستند.
" اين مقدار در بسیاری از گونه های کم
چرب نصف است
صفحه 8:
freee مقدار
پائین بودن میزان سدیم
27 کمتر از ۱۱۰ میلی گرم در هر ۳
اونس كوشت 1 :7 بحته
صفحه 9:
رشد مناسب کودگان
* امگا۳ و بارداری
7 در سه ماه پایان بارداری
* سنتز سريع بافتهاى مغزى
* آمگا ۳ و نوزادان زودرس
- كاهش خطر زایمان پیش از موعد و وزن کم در هنگام زایمان
١ *امگا۳ و نوزادان
- 01۹۸ تسحنتر مستقیم ریم غنلییمادر لست
صفحه 10:
صفحه 11:
| انجمن قلب ابالات متحده
> ا
| 4 = * توصيه به مصرف ماهی
| (بویژه چرب) حداقل دو
مرتبه در هفته برای
بزرگسالان
صفحه 12:
آپا مصرف ماهی در سلامتی نقش دارد؟؟
تم رای مت زیر
Institute of Medicine -
The World Health Organization -
- Dietary Guidelines for
Americans
- NHLBI and NCEP
- Countries around the world
توصیه به افزایش مصرف آبزیان نموده | ند.
صفحه 13:
مصرف آبزيان 9 سلامتی
“Do Your Health a Favor -
Eat Seafood”
صفحه 14:
مصرف آبزیان
مقدار مصرف در سال (كيلوكرم)
متوسط جهانی ۱۸/۵
کشورهای توسعه یافته ۲۳۸۵
کشورهای صنعنی ۳۷/۶
کشورهای درحال توسعه ۱۸/۳
کشورهای کمتر توسعه بافته ۱/۱
oly! ۸۴
OFAO - Fisheries and
Aquaculture Department (2011)
we
صفحه 15:
مصرف (گذشته و حال)
* مصرف در گذشته اندک و محدود به مناطق ساحلی
* در حال حاضر ؛ افزایش مصرف در سراسر کشور
۷ توسعه روزافزون آبزی پروری
۲ توسعه امکانات حمل و نقل , نگهداری . فرآوری و عرضه
۲ توسعه شیو های نوین آبزی پروری : پرورش در مناطق کویری (استان یزد .
شهرستان بافق . شهرستان طبس )
صفحه 16:
روند افزایشی تولید
لو ۰ كم ۸۸ ۸۷ عم ۸۵ عم ۸۳ ۸۲ AY
آبزی پروری 8 صید اقا
صفحه 17:
#توسعه مصرف در مناطق روستایی از طریق توسعه آبزی پروری خرد در مناطق روستایی: بطور تقریبی
بیش از ۸٩ درصد آبزیان پرورش یافته در استخرهای دو منظوره و ذخیره آب کشاورزی بصورت خود
مصرفی و مصرف در منطقه تولید (محدوده شهرستان مبداء تولید), مورد استفاده قرار میگیرند.
Oh تعداد محصولات عرضه شده بصورت محصولات آماده مصرف در دو سال اخیر به بیش از ۲۹ محصول
رسیده است. از اين تعداد ۱۲ محصول کنسروی و ۱۷ محصول غیر کنسروی است.
تعداد محصولات فر آوری شده میگو در دوسال اخیر از دو محصول به ۷ محصول رسیده است.
#ارتقاء کیفیت بسته بندی در محصولات شیلاتی (استفاده از وکیوم بجای بسته بندی در ظروف یکبار
مصرف) سبب کاهش میزان افت کیفیت به میزان ۷ درصد شده است. در عين حال به علت شكيل تر
شدن شیوه عرضه محصول. میزان فروش در سطح فروشگاه ها بیش از ۲۱ درصد افزایش یافته است.
صفحه 18:
با توجه به فرهنگ سازی انجام شده. گراپش مصرف از ترکیپ ۳۶ درصد تازه: ۴۲ درصد منجمد خام و
۲ کنسرو و فرآوری شده, په ۳۱ درصد تازه, ۲۳ درصد منجمد خام و ۴۶ درصد کنسرو و فرآوری شده
تغیپر پافته است. بر این مبنا علاوه بر تعرکز پپشتر در مدیریت ضایعات, دور ربزهای آشپزخانه ای کاهش
پافته و تنوع بخشى به محصولات, علاوه پر قابلیت مصرف بیشتر در منازل و توجه به تماپلات مصرف
صفحه 19:
جهت گیری های اصلی سازمان شیلات ایران
در برنامه پنجم توسعه
تامین امنیت غذایی
9 بهره گیری بهینه از زیر ساختهای موجود
9 افزایش بهره وری در فعالیت های آبزی پروری و صید توام با کاهش ضایعات
9 بهره برداری پایدار و مسئولانه از منابع آبزی
سازی موثر ذخایر آبزیان
برخورد جدی و موثر بر مدار قانون با متخلفین صیادی
@ اصلاح ساختار بازار و بازار رسانی . بازار سازی و بازاریابی آبزیان
9 افزایش مصرف سرانه آبزیان
9 واگذاری فعالیت های معکن به بخش غیر دولتی و خروج از تصدی گری
صفحه 20:
اهداف کمی در برنامه پنجم توسعه
افزایش تولید به ۱ میلیون و ۲۵ هزار تن انواع آبزیان در سال پایانی برنامه شامل: ۴۳۰ هزار تن
انواع آبزیان پرورشی و ۵۹۵ هزار تن انواع آبزیان دریایی
افزایش سهم آبزیان پرورشی از ۳۳ به ۴۲ درصد و کاهش سهم صید از ۶۷ درصد به ۵۸ درصد
افزایش سرانه گرم پروتیین مصرفی به ۶ گرم در روز در سال پایانی برنامه پنجم برای هر نفر
افزایش مصرف سرانه به ۱۳ کیلوگرم در سال
صادرات ۶۰ هزار تن محصولات شیلاتی به ارزش نسبی ۳۰۰ میلیون دلار
کاهش ضایعات مشهود از ۵ درصد در سال GUL برنامه چهارم به ۲ درصد در سال پایان برنامه
کاهش ضایعات پنهان از ۳۲درصد در سال پایان برنامه چهارم به ۵ درصد در سال پایان برنامه
صفحه 21:
1 ۰ 3-5
اهداف کیفی در برنامه پنچم توسعه
توسعه سرمایه گذاری های زیر بنایی
ارتقاء بپهره وری منابع و عوامل تولید
بهبود سهم محصولات شیلات در تامین امنیت غذایی
. حفاظت . بازسازی و بهسازی منابع دریایی
ساماندهی وضعیت صید ضمنی و دور ریز
افزایش حمایت از تولید کننندگان و بهره برداران
واگذار ی امور تصدی گری به بخش خصوصی
اصلاح ساختار سازمانی و قوانین و مقررات مرتبط با فعالیتهای شیلاتی
بهره گیری از ظرفیتهای بین المللی در تولید و بهره برداری از منابع آبزیان
صفحه 22:
اهداف کیفی شیلات در بخش امنیت غذایی
ارتقاء بهره وری از منابع و عوامل تولید
توسعه صنایع تبدیلی شیلاتی با تاکید بر ارزش افزوده بالا
اصلاح ساختار بازار و توسعه صادرات آبزیان
بازار شناسی در ابعاد داخلی و خارجی و تعیین اولویت در راه یابی به بازار های هدف
بازارسازی برای فر آورده ها و تولیدات شیلاتی با تاکید بر بازار یابی اجتماعی
بازارداری فر آورده ها و محصولات تولیدی ( از طریق تنوع بخشی به تولیدات و بازنگری
دائمی در بازار داری و بازارشناسی
تربیت نسل جدید صادر کنندگان آبزبان دارای مهارت های صادرات
تدوین برنامه توسعه صنایع شیلاتی در سه بخش آب های شمال . جنوب و مناطق غير
ساحلی
صفحه 23:
در زمینه افزلیش مصرف داخلی آبزیان, اثر پخشی
؛فعالیت ها به ترتیب ذیل خواهد بود
* ۲۰ درصد از طریق بهبود کیفیت و نظام مند نمودن سامانه توزیع
© ۱۰ درصد از طریق کاهش ضایعات و تولید محصولات جدید
٠١ >“ درصد از طریق تنوع بخشی به فرآورده ها
“> ۱۵ درصد از طریق اصلاح روش های بسته بندی
* ۱۰ درصد از طریق تسهیل دسترسی
* ۳۵ درصد از طریق فرهنگ سازی مصرف آبزیان