تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 32 اسلاید

الناز

صفحه 1:

صفحه 2:
تاریخچه بیماری : از همان زملنی که بشر روی زمین زندگی می‌کرد. بیماری هم وجود داشت و اوبا ن دست و پنجه نرم عو كره كاهى بر آن غلبه مىكرد و زمانى مغلوب آن مىشد و از پای در می‌آمد. اما هميشه در لين فكر بود كه چگونه با بیماری ها و مشكلات ناشى از آن مقابله كند و طول عمر خود را افزايش دهد. در ۶۰۰ تا ‎7٠٠‏ سال ييش: بيشتر مردم در جوانى فوت مىكردند و از بين مى, در كن زمانء بيشترين علت مرى و مير را بيمارى ها تشکیل می‌داد و گاهی هم پرت شدن از ارتفاعات, ما کرک با ری شدن در ‎Dele Sesh aise,‏ تاريخ نویسان عقیده دارند که وبروس آبله از دوران کشاورزی بین انسان ها وجود داشته ا ‎le‏ بماری آبله از ده هار سال بیش از میلاد مسیح وجود داشته استه ت. با اين

صفحه 3:
تاریخچه بیماری : * انسان همیشه در فکر مهارکردن و مقابله با بیماری بود و در هر زمان, با توجه به علم و دانش خود راه هایی برای مبارزه با بیماری انتخاب می‌کرد. *_ابتداانسان برگ و ريشه گیاهان رابه صورت جوشانده یا دم کرده یا خشک شده مصرف می‌کرد و یا روی زخم ها قرار می‌داد و گاهی با افزودن روغن های طبیعی مثل دنبه یا کره به آن هاء مرهمى درست می‌کرد و روی زخم ها یا محل آسیب دیده می‌گذاشت. * در سیصد سال پیش از میلاد مسیم. دانشمندان فهمیده بودند افرادی که از بیماری آبله شفا می‌بابند. برای بار دیگر به آ مبتلا نمی‌شوند, در نتيجه تلاش مى كردند که بیماری را به طور سیک در افراد ایجاد کنند تا هم خیلی زود بهبود یابند و هم از هجوم دوباره آن در امان باشند.

صفحه 4:
تعاریف بیماری : بیماری, هر نوع وضعیت غیر عادی در بدن (جسم) یا روان است که سبب بروز ناراحتی, عملکرد بد و يا نگرانی خود فرد مبتلا ی اطرفیان او می‌شود. گاهی از اين واه برای انواع جراحات. معلولیت هاء ناهنجاری هاء علائم بیماری رفتارهای انحرافی يا حالت هاى غير معمول در عملکرد یا رفتار استفاده می‌کنند.

صفحه 5:
تعاریف بیماری : دیدگاه زیست شناسی : * درزیست شناسی. هر توع حللت غير عادی در موجود زنده که عملکرد بدن او را مختل کند. بیماری نام دارد. * _گاهی از اين وّه برای بیان حللت های غیرعادی, نگران کننده یا عملکرد بد در حوزه‌های دیگر نیز استفاده می‌کنند؛ مانند بیماری جامعه

صفحه 6:
تعاریف بیماری : بیماری دلالت بر شرایطی دارد که جسم » انسان را مریض کرده و عملکرد طبیعی بدن را به هم می‌زند. فرهنگ -وا1(5) بيمارى را در حالتى كه طى أن سلامت بدن كاهش يافته و از وضعيت سلامتى و سالم دور شده باشد و تغيير بدن موجب قطع عملكرد حياتى شود تعريف مى كند. فرهنگ 7/:() بیماری را حالتی که بدن يا بخشى از اندامهاى بدن دجار قطع عمل شوند يا از كار بيافتند. تعريف كرده استد از دیدگاه اکولوژی . بيمارى عبارت است از بدى تنظيم عمل اندام‌های انسانی در رابطه با محیط زیست ساده ترین تعریف بیماری آن است که بیماری نقطه مقابل سلامتی است.

صفحه 7:
رده بندی بیماری ها : بیماری های مسری یکی از وسیح ترین گروه بیماری هاء بیماری های مسری هستند که عوامل بیماری زا مثل باکتری. قارجء یوس نگل و مسب اين دسته از بيمارى ها من باشدف بیماری های انگلی جزء بیماری های مسری نیستند؛ اما بیشتر با این دسته از بیماری ها مرتبط اند. بیماری های انگلی را پروتوزو و كرم ايجاد می‌کند. از جمله بیماری های مسری عبار تند از: أتفلوائزا مالارياء وداء حصیه: اسهال خونی: سرخک: آبله مرغان؛ طاعون؛ سل. بسماری های مقاریتی مانند. ۱ =

صفحه 8:
رده بندی بیماری ها : * بیماری های ژنتیکی : *_ بیماری های ژنتیکی, دسته دیگری هستند که به دلیل حضور یا عدم حضور یک ژن, خاص در 001۸ ایجاد می‌شوند. از جمله بیماری های ژنتیکی عبارتند از: همدثلی» کم خونی. تالاسمی. سندرم داون. کور رنگی» شب كور

صفحه 9:
رده بندی بیماری ها : * بیماری های سمی: بیماریهای سمی به دلیل مواچه شدن با مواد سمی موجود در طبیعت حادث می‌شوند مانند : مسمومیت ارو مسيوعيت غذاس: عار كزيدكى: زنبور كريد وا

صفحه 10:
رده بندی بیماری ها : * بیماری های ناشی از سوء تغذیه: * لین بیماری ها به دلیل فقدان یا کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی افراد بوجود می‌آید. * بیماری های راشتیسم (نرمی استخوان): کم خونی ناشی از فقر آهن. بوکی استخوان و .- از جمله بیماری های ناشی از سوء تغذیه هستند. * بيماريهاى خودا © بیماریهای ناشی از عملکرد غیر عادی سیستم ایمنی, به دلیل حمله دستگاه لیمنی بدن خود بدن اتفاق می‌افتد. © لوپوس اریتماتوز سیستمیک و دیابت نوع یک از اين دستهند.

صفحه 11:
رده بندی بیماری ها : بیماری های روانی: بیماری هلیی هم وجود دارند که صرفاً زایبه افکار و عقلید شخصی هستند. مثل پاره‌ای از بیماری های روانی. عمده ناهنجاریهای عصبی و بیماری های روانی عبارتند از: بیماری هایی با علل ناشناخته بیماری های بسیاری هم وجود دارند که عامل آنها هنوز ناشناخته است. الزادمر: سرطان و خستگی مزمن از این رده هستند.

صفحه 12:
عوامل موّثر بر بیماری : عوامل بیماری‌زای زبست شناختی: موجودات زنده‌ای مانند ویروس» باکتری » قارچ ها : میکروب ها : تک‌یاخته‌ای های انگلی هستند. عوامل فیزیکی زٍ قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد ۰ سرما . وطویت ۰ ثشار , پرتوها , الکتر بسیته و سر و صدا و ... موجب کل یو عوامل تغذیه‌ای : این عوامل می‌تواند برو ها ‎٠‏ چری ها ء كرب وهيدرات ها وتامن ها ء مواد مسدنی و آب ‎Pot‏ هر گونه افزایش یا کمبود در خوردن اجزای غذا می‌تواند موجب اختلالات تغذیه‌ای شود.

صفحه 13:
عوامل موّثر بر بیماری : عوامل شیمبایی عوامل شیمیایی دو نوع اند: عوامل شیمیایی درون زا و عوامل شیمیایی برون‌زا بعضی مواد شیمیلیی در نتیجه به هم خوردن اعمال بدن تولید یا اضافه می‌شوند. مانند اورمی) اوره)» بیلیروبین سرم (زردی) ۰ سنگ های کلیوی(کربنات کلسیم) همیچنین موادی هستند که از خارج به بدن میزبان وارد می‌شوند مائند مواد آلرژیزا ۰ فلزات : بخارها . گرد و خاک . گازها . مواد حشره کش و غیره اين عوامل از راه استدشاق . خوردن یا تلقبح‌وارد بدن می‌شوند. عوامل اجتماعی بیماری‌زا: فقر » سیگار کشیدن ۰ اعتاد به دارو و الکل . سبک زندگی ناسالم ۰ دور ماندن از اجتماع ۰ محرومیت از محيت علدرى.

صفحه 14:
عوامل موّثر بر بیماری : * ويزكى هاى جمعيت شناختى : سن ۰ جنس و نژاد ۰ ویژگی های اقتصادی - اجتماعی : مانند وضعیت اقتصادی اجتماعی. آموزش: *_ عوامل مربوط به سبک زندگی : مانند ضفات شخصيتى » عادات زندگی » وضع تغذیه ؛ ورزش, مصرف الکل» الگوهای رفتاری؛ مصرف سیگار و مواد مخدر شغل, استرس ۰ وضعیت تأهل ۰ مسكن و غيره.

صفحه 15:
مقدمه بدون تردید همه ما در زندگی خود برها با بیماربهای گوناگون دست و پنجه نرم كرددليم. آنجه در تمام این موارد مشترک بوده » تجربه حس ناخوشایندی به نام «درد» است. احساس درد تجربه‌ای جهانی است و تمام مردم روی زمین از این نظر یکسان هستند. تانشمتتان علوم پزشکی در دهه ابر توجه خاصی به شناسابی ماهیت و چگونگی بروز درد داشتماند در نتیجه این تحقیقات مشخص شده که میزان احساس درد و چگونگی پاسخ به لن تا حد زیادی به وضعیت جسمی , روحی و فرهنگی افراد بستگی دارد. مواجهه قبلی اشخاص با درد نیز در چگونگی احساس آن موثر است. اگرچه درد در بسیاری از موارد نشلنه بیماری محسوب می‌شود. اما چنانچه لین حللت ادامه یابد تبدیل به وضعیتی مزمن می‌شود. در لین حال دیگر درد نه به عنوان علامت بیماری . بلکه خود یک غبیماری» محسوب می‌شود که نیازمند توجه خاصی است.

صفحه 16:
نواحی موّثر در پیدایش درد : بروز پدیده درد از برخی تبادلات شیمیلیی و تغیبرات ناشی می‌شود که نتیجه واکنش سه بخش عمده در بدن است. این نواحی شامل: اعصاب محیطی نخاع که هر یک نقش عمده‌ای در پیدايش درد دارند.

صفحه 17:
نواحی موّثر در پیدایش در اعصاب محیطی شامل شبکهی از رشته‌های عصبی است که در سراسر بدن گسترده شده‌اند. تماس با پایانه‌های این رشته‌های عصبی حس درد را به همراه خواهد داشت. در اندام هلیی مثل پوست . مفاصل ۰ عضلات و سایر اندام های بدن ميليون ها عدد از لين ياياندها كه به نام گیرنده‌های درد نامیده می‌شود: دیده می‌شود. این گیرنده‌ها در نواحی که بیشتر مستعد آسیب هستند مثل انگشتان دست و پاها تجمع بیشتری دارند. به همین دلیل هنگامی که یک براده فلز با تراشه چوب وارد پوست دست می‌شودء درد بسیار شدیدی را به همراه خواهد داشت. این گیرنده‌ها انواع متفاوتی دلشته که هر یک تغیبرات خاصی را احساس می‌کنند» لن ها همچنین التهاب موجود در بافت ها و عفونت ها را کشف و شناسایی کرده و در لین حللت پیام هلیی رابه شکل تکانه‌های الکتریکی به نخاع و مغز می‌فرستند.

صفحه 18:
نواحی موّثر در پیدایش درد : *_ هنگامی که پیام های درد به این ناحیه رسید. با سلول های عصبی ویژه‌ای که به عنوان فیلتر عمل می‌کنند. مواسه خواهند شده درخصوص دردهای شدید مثل حالتی که دست مابه یک ظرف دام می‌چسبد. پیام ها بسرعت به طرف مغز ارسال خواهند شد و در موارد دیگر که زیاد حاد و فوری نیستند. سرعت ارسال پیام ها کمتر انست.

صفحه 19:
نواحی موّثر در پیدایش درد : ۳7 * مرکز تجزیه و تحلیل بيام هاى درد در مغز قرار دارد. * لين عضوبا ارسال ييام به ساير قسمت هاى بدن فرآيند بهبود عضو آسيب ديده را تسريع مىكند مثلاً هنگامی که انگشت شما زخم می‌شود. مغز با ارسال علایم خاص به سبستم اعصاب موجب ورود خون پیشتر به محل آسیب دیده می‌شود.

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:

صفحه 25:

صفحه 26:

صفحه 27:

صفحه 28:

صفحه 29:

صفحه 30:

صفحه 31:

صفحه 32:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
14,000 تومان