صفحه 1:
مقایسه کیفیت آبهای
سطحی و ابهای زیرزمینی
تهیه کننده: lo, قاسمی دهچشمه
استاد:دکتر موسوی
تابستان 1395
صفحه 2:
معد مه
دسترسي به يك منبع آب از دیدگاه کمي و كيفي
براي حیات انسان ضروري است . بطوریکه حتي
نظر كمي واقف بوده اند. به همین دلیل a
هاي قديم در سرزمينهاي مجاور منايع اب كه
قادر به رفع نيازهاي كشاورزي» حمل و نقل و
wl gol. آشاميدني بودند, گسترش بيدا کرد
صفحه 3:
در اين رابطه درك اهميت كيفي آب بسيار كند تر ازاهميت كمي
آب بوده است. انسانهاي اولیه تنها از طریق حواس فيزيكي نظیر
بينايي, چشايي و بوبايي کیفیت آب را مي سنجيدند. و تا زماني
که علوم بيولوژي, شيمي و پزشكي توسعه نیافته بود. روشهايي
براي تعيين كيفيت آب و تشخیص اثرات ul بر روي سلامت
.انسان ابداع نگردیده بود
صفحه 4:
ر كلي yard 2 0188S Aya کشت آب آشاويشي سجوادج
اظاهري خود متكي هستند. ناخالصي هاي موجود در آب ممکن است
پارامترهاي ظاهري و فيزيكي آب ( رنگ , طعم , بو ) را تحت تأثیر
قرار دهند. مضرف کنندگان نیز کیفیت: و:مطلوبیت را : بر مبناي این
.معيارهاي ظاهري ارزيابي مي کنند
صفحه 5:
کیفیت آبهای زیر زمینی و آبهای سطحی
رنه wal
ol. خالص به طور معمول در طبیعت یافت نمی شود
حتی آب باران نیز برخلاف آنچه در گذشته تصور می شد
خالص نیست. آب طبیعی اعم از منايع سطحی يا
زیرزمینی به دست آمده باشد, شامل مواد جامد حل شده,
گازها و مواد معلق است. کیفیت و کمیت اجزاء تشکیل
دهنده آب به پارامترهای ژئولوژیکی و محیطی بستگی
داشته و دائماً در اثر واکنش آب در تماس با رساناها و
.فعالیتهای انسانی, تغییر می
صفحه 6:
آیی هم که به عنوان آب طبیعی شناخته می شود نیز
ممكن است همواره آلوده بوده و از اين رو اصطلاح » آب
طبيعي» نيز مى تواند كمراه كننده باشد. آب طبيعى
اصطلاحا به آبی گفته می شود که هنوز مورد استفاده قرار
نگرفته و اصولا براى نمونه كيرى و أزمايش به منظور
.پژوهش از آن استفاده مى شود
> =e |
صفحه 7:
زیرزمینی و سطحی
گونگ ی تعیین کیفیت eal
برای تعيين کیفیت آب قابل قبول برای مصارف کشاورزی
و صنعتی يا انسانی, آب در معرض برخی آزمایشها قرار
مى كيرد. معمولاً اين آزمایشها شیمیایی» فیزیکی,
بیولوژیکی و رادیولوژیکی می باشد. نتایج اين
آزمایشها برای هر نوع استفاده خالص, با استاندارد قابل
قبول yl استفاده مقایسه می شود. این استانداردها با
.يكديكر فرق دارند
صفحه 8:
مهمة عامل موثر در كيفيت اب
درجه حرارت آب, یکی از مهمترین عوامل موثر در کیفیت آب
زیرزمینی است. درجه حرارت آب در مصارف مختلف صنعتی,
انسانی, گیاهی و جانوری از اهمیت خاصی برخوردار است. درجه
حرارت آب زیرزمینی در یک محل معمولاً در سراسر سال یکنواخت
است. به همین دلیل آب زیرزمینی به عنوان آب مورد نیاز صنعت
.و انسان در بسیاری از موارد بر آب سطحی برتری دارد
صفحه 9:
با مطالعه عوامل موّثر در کیفیت آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی
می توان کیفیت آینده آن را در مقایسه با کیفیت فعلی پیش بینی
کرد. با تعپین کیفیت آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی می توان نوع
مصرف آن ها را تعیین نمود. دبی آبهای زیرزمینی را در یک محل
می توان با اندازه گیری کل مواد جامد حل شده در آن محاسبه
نمود. با اندازه گیری غلظت یونی آبهای زیرزمینی و دبی نهرهای
نیز می توان دبی آبهای زیرزمینی را به دست آورد
صفحه 10:
چگونگی تغییر کیفیت آب زیرزمینی و سطحی
تغییر کیفیت آبهای زیرزمینی وسطحی می تواند از تغییر
کیفیت بارش نفوذی, اندرکنش آبهای زیرزمینی با
محیط طول مسیر جریان: مدت زمان, ماند آب, و
نوع گونه های گیاهان در یک محل متأثر گردد. با
چذب گازهای مختلف توسط آب نیز کیقیت آنهای
بزیززفینی نیز می .کته
صفحه 11:
ویژگی آبهای سطحی
آبهای سطحی (رودخانه ها - دریاها - اقیانوسها) دارای ویژگی های خاصی هستند.اصلی
ترین اين پارامترها عبارتند از
.لینآبها معمولا مواد معلق و کدورنزیادعدارند.1
0 .در لیآبها بین7تا 8 میباشد ( پ هاج):2
1 .حاوؤشوينده ها .مواد كلو فلزاتستكينمىئباشند .3
.معمولاً آلوده به میکرواورگانیزمها هستند .4
.مقدار آمونیاگ, ف نول فسفاتها و نیترلتها در آنها زیاد است5
صفحه 12:
.معمولاً زلالد .1
.مقدار مواد آلدر آنها بسیار ناچیز است2
.مقدار ف لزلتیمانند آهنو منگنز در آنها زییاد است3
.معمولاً آلودگیمیکروبیک مردارند .4
.مقدار کلمواد جامد حلشده در آنها بالست5
.لسیدیته آنها بین6.5تا 7.9 میب اشد .6
صفحه 13:
gli
1- http://academic.erergreen.edu/g/grossmaz/wormka
2- http://www.world watch.org/press/news/1999/8/26
3- http://ga.water.usgs.gov/edu/gw deletion.html
4- http://water.Usgs/gov/nrp/proj. bib/publications/ konikow. kendy
2005 intro.html
5- http://www.iwmi.cgiar.org/press/brief 2.htm
6- http://www.peopleand planet.net/doc.Phd?ld=627
دفتر مطالعات آبهای زیرزمینی , ۱۳۸۶ , گزارش ادامه مطالعه وضعیت - 7 *
هیدروژئولوژیکی دشتهای دارای شبکه پیزومتریک ) ۸۳ - ۱۳۷۵ (, معاونت مطالعات و
پژوهش منایع آب , شرکت آب منطقه ای تهران , وزارت نیرو
دفتر مطالعات پایه منایع آب, 1382,گزارش بیلان منایع آب محدوده های مطالعاتی - 8
کشور, معاونت پژوهش و مطالعات پایه , شرأت مدیریت منایع آب ایران , وزارت نیرو-
2۳۰ 6۱۰-۱6۲۱ کد