پزشکی و سلامتتغذیه

مواردی که برای تغدیه سالم بخاطر بسپرید

21 صفحه
485 بازدید
19 بهمن 1400

صفحه 1:

صفحه 2:
خوان: عنوان: مواردی که برای تغذیه سالم به ۱ 03 خاطر سپا مقصودى اصل 1 نام استاد: نا د: سعيد يوسف زاده گروه: ۵۱ شماره دانشجوی: ۹+۴ 35° 10 طرابانه در تعلیم و تربیت

صفحه 3:
اصول تغذیه

صفحه 4:
هرم غذایی چیست؟ روغن. چربی و شیرینی

صفحه 5:
برای تغذیه سالم به خاطر بسپارید کفلیت: پرنج, ماکاروتی: میوه و سبزی باشد و قند و چربی, کمتر از همه مصرف شود. از مواد موجود در پایین هرم غذایی باید بیشتر مصرف کرد. پس غذای اصلی باید شامل نان. تنوع و تعادل : یعنی همه مواد موجود در هرم غذایی باید مصرف شود و غذا متنوع باشد و هیچ یک | طبقات هرم حذف نشود. تناسب: یعنی تغذیه باید با سن و شرایط جسمی و فعالیت بدنی فرد متناسب باشد. مثلا زنان باردا و شیردا؛ کودکان و نوجوانان, انرژی و پرو بیشتری در رژی 4 خود ا,

صفحه 6:
گروه های هرم غذایی گروه نان و غلات گروه میوه گروه سبزی گروه شیر و فرآورده های لبنی گروه گوشت و جایگزین ها

صفحه 7:
گروه نان و غلات این گروه به کربوهیدراتهای نشاسته ای مشهور هستند و شامل : نان - برنج - ماکاروا جو و انواع غلات دیگر می شود. چرا مصرف این گروه غذایی برای بدن مورد نیاز است ؟ مواد مغذى كه اين كروه تأمين مى كند : کربوهیدرات ها : منابع عمده انرژی بدن. فیبر غذایی : برای سلامت روده ها و جلوگیری از یبوست. ويتامينهاى كروه 8

صفحه 8:

صفحه 9:
گروه غذایی میوه و سبزی : ارزش تغذیه ای این گروه شامل : ویتامین - ‎Vitamin C‏ برای سلامت پوست و بافتها و کمک به جذب آهن می نماید فولات - مورد نیاز سلولهای خون منابع فیبر غذایی : برای سلامت روده و پیشگیری از پپوست می نماید . کربوهیدراتها : منبع انرژی فیتوکمیکالها : کمک به پیشگیری از بعضی بیماریهای بد خیم می نماید و بر ضد بیماریهای

صفحه 10:
گروه شیر و فرآورده های لبنی این گروه شیر - پنیر - دوغ - ماست و همچنین شیرسویا غنی شده با کلسیم را شامل می شود . این گروه شامل کره و خامه نمی باشد. مواد مغذى كه اين كروه تأمين مى كند : كلسيم - مورد نیاز برای رشد و نمو و حفظ و نگهداری و سلامت ‎BL‏ ‏پروتئین - مورد نیاز برای رشد و بازسازی بافتها و همچنین منبع انرژی ويتامين 812 - برای سلولهای قرمز خونی و عملکرد عصبی بدن مورد نی

صفحه 11:
گروه غذایی گوشت و جایگزین ها این گروه غذایی شامل گوشت قرمز و پرندگان و ماهی مغزها(بادام گردوء فندق حبوبات و لوبياها - ( لوبیای چشم بلبلی - عدس و نخود را در بر می گیرد - این منابع يروتئين و فيبر و آهن را تأمين مى نمايد.( 7 سوسيس و كالباس اين كروه از جربى بالايى برخوردار هستند و توصيه به مصرف شود. توجه شود که هفته ای حداقل ۲ بار از ماهی استفاده شود.

صفحه 12:
گرالاس کروه مورد تباز است ؟ مواد مغذی که این گروه برای بدن فراهم می سازد : پروتئین : مورد نیاز برای رشد و نمو و بازسازی و ترمیم و نگهداری بافتها و همچنین منبع انرژی هستندل آهن : بخصوص در گوشتهای قرمز - مورد نیاز برای سلامت گلبولهای قرمز خون می باشد . ویتامین های گروه 8- مخصوصاً 812 برای گلبولهای قرمز خون و عملکرد بافت عصبي مورد نیاز است . ( روی : برای رشد و نمو و بازسازی و ترمیم بافتهای بدن مورد نیاز است . امگا ۳: در روغن ماهی موجود است و بر ضد بیماریهای قلب و عروقی عمل کمک می نماید .

صفحه 13:
گروه چربیها : این گروه شامل مار گارین - کره - دیگر روغنها - روغن آشپزی - روغن سالاد و جا - و غذاهای سرخ شده مثل : چیپس سرخ شده - انواع شُسها که تمام این غذاها جز گروه چربی ها هستند . گروه شکر : غذاهای این گروه شامل نوشابه های غیر الکلی - شیرین کننده ها - مربا - شکرا- غذاهایی نظیر کیک - پودینگ - شیرینی ها - بیسکویتها - شیرینی های خامه ۱ بستنى خامه اى را در بر مى كيرد . افراد بايد اين دو گروه را کمتر مورد استفاده ق دهند .

صفحه 14:
كك نمک برای کارکرد مناسب بدن مورد نياز است ولى بهرحال نمک مصرفی افراد معمولا بیش از مقدار مورد نیاز است . توصیه می شود که نمک مصرفیل

صفحه 15:
در هر سه وعده غنلییاز لنولع میود ها و سبزیها مصرفک‌نید بسه طوری‌که - روزلنه بیشاز نیم کیلو گرم مبوه و سبزیدر رژیم‌ شما بساشد. (وجود یاف طبیعی‌در میود و سبزیجاتساعشی‌شود که مواد سرطانزا و زیانور/ بسراحتی از بدندفع شود و كار كرد دستكاه گوارشب صورتطلوبیب اشد و از و سکته قلبی‌پیشگیری‌شود.) از لفزلیشروزن‌خود جلو گیریک نید برلیک اهشروزن‌آنچه مهم‌تر از خوردن فعا لیس دنیو ورزش‌بناسوو مداهم لست از مصر فگ وشتقرمز بکاهید و از حبوباتبه عنولن‌جایگز یگ وشلستفاده -

صفحه 16:
مصرفچربیرا ببه حدلقلب رسانید روغ‌حیولنیم صر فف کنيد و ببه - جای]ناز روغرنباتی‌مایع لستفاده کنید مصرفكره حيولنىرا به «حدلقلب رسانید و آنرا با کرد گیاهی‌جایگزیرک نید از مواد غذلییمحتوی‌مواد ن_گهدارنده مانند سوسیسو کاللاسو - بر سس‌ها کمتر لستفاده نید همچنیرنوشابه هایگ‌ازدار را کمتر ‏ / .ترشيجاتو خيار شور مصرففكنيد و به جاىآ نسالا مصرفكنيد - روزلنه مصرفهو ليولنشير كمجربىو لبنيانلاماسيكبرلوجلو كيرئاز - .پسوکی!ستخولو حفظ سلامتیب خصوصبرلیلفراد مسنضروریلست .هر روز آبک‌افی‌ب نوشید تسابه بسیماری‌سنگک لیه مبتلان‌شوید -

صفحه 17:
کم‌خونی ناشی از فقر آهن فقر آهن یکی از شایع‌تریسن اختلالات تغذیه‌ای در کشورهای در حال توسعه و مهم ترین علت کم‌خونی تغذیه ای در کودکان و زنان در سنین باروری است که با ایجاد گلبول‌های قرمز کوچک و کاهش میزان هموگلویین مشخص می‌شود که این بیماری سسبب اتلاف مناب مراقبت‌های بهداشتی, کاهش بهره‌وری در اثر افزایش میزان مرگ و میر ) کم خوتی فقر آهت 74

صفحه 18:
عوامل افزايش دهنده جذب آهن - اسید سیتریک و اسید اسکوربیک یا ویتامین ث که در آلو خربزه. ریواس, انبه, گلابی. طالبی. گل کلم. سبزىهاء آب پرتقال. لیمو شیرین. لیمو ترش, سیب و آناناس وجود دارند می‌توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن 4 ee گوجه - اسید مالیک و اسید تارتاریک که در هویج. سیب زمینی. چفندر. کدوتنبل: فرنگی. کلم پیچ و شلفم موجود است نیز سبب افزایش جذب آهن می‌شوند. - محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می‌شو:

صفحه 19:
توصیه‌های کلی زیر را به کار ببندید - استفاده از غذاهایی که غنی از آهن می‌باشند. - استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث هر وعده غذایی جهت جذب بهتر آهن (مثل پرتقال. گریب‌فروت. گوجه فرنگی. کلم. توت فرنگی, فلفل سبز. لیمو ترش) - گنجاندن گوشت قرمز. ماهی یا مرغ در برنامه غذایی. - پرهیز از مصرف چای يا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا. -برطرف کردن مشکلات گوارشی و پبوست. مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه جهت پیشگیری به موقع و یا بهبود کم‌خون - استفاده از نانهایی که از خمیر ورآمده تهیه شده‌اند.

صفحه 20:
- استفاده از خشکبار مثل توت خشک. بر گه آلو, انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن هستند. - استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده. - شست و شو و ضد عفونی کردن سبزی‌هایی که استفاده می‌کنید. . . / - شستن کامل دستها با آب و صابون قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از هر ب مزاج - مصرف روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه يس از زا در زنان باردار. - مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان ۲ سالگی در کود:

صفحه 21:
enue ‏با تشکر از توح‎ مقصودی اصل

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
40,000 تومان