مراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

موازین بهداشتی در گوشت فروشی ها

تعداد اسلايدهاي پاورپوينت: 53 اسلايد جهت استفاده کلیه مردم ، متصدیان گوشت فروشی ، کارکنان بهداشت و کارشناسان بهداشت محیط

دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه

صفحه 1:

صفحه 2:
oe ‏بهدا‎ ‏موازين د‎ هو ۳ متصدیان" 1 فروتتییا) ۰ ماهى 3 ‎ee‏ ۳ 7 محیط زد ‎re‏ . | وت مون ‎٠‏ کروه 3 كتراى ° اغه مرا ‎wile‏ ‏در ‏شتی ‏1 ‏خدمات بهدا شکی و بذ علوم ۱ انشکده دان

صفحه 3:
مقدمه: روتئین در زنجیره مواد غذایی انسان بسیار ضروریست این گروه از مواد غذایی» وظیفه ساخت ار تر مت بافتها و بهبود آسیب دیدگیها و زخمها و بالا بردن سطح ایمنی... را بر عهده دارند که از طریق مواد گوشتی شامل گوشت قرمز و سفید و برخی مواد گیاهی ... تامین میشود. بنابراین لازم است موازین بهداشتی در تمامی مراحل از تولید» نگهداری و توزیع و فروش تا مصرف این مواد غذایی رعابت شود که در ادامه این جلسه به آنما اشاره خواهد شد.

صفحه 4:
اولین و مهمتیین بخش از موازین بهداشتی دریک مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی میباشد و شامل رعایت بهداشت شخصی تمام کار کنان شاغل در آن مراکز میباشد. با توجه به وجود ۲ ... در گوشت خام » رعایت بهداشت فردی در صنف قصابی و مر ملفی فرمشی علاوه بر امین شلات مواد ‎cals OAL‏ کار کنان ین قتف عم کمک قابل توجهی میکند که با توجه به اهمیت این موضوع به تفصیل درباره آن توضیح داده میشود.

صفحه 5:
فعالیت کارکنان و دست اندر کاران‌که دجار زضم و سایر مشکلات پوستی هستند در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی تا زمان بهبودی کامل » میباشد. در صورت ناچاری پوشاندن هر گونه زخم» تاول» بریسگی» سوختگی» جوش چرکین با یک باند ويا نوار ضد آب در حین کار است. با توجمبه آلودکی ندید گوشت خام » زخمها و تاولها و بریدگیها و سایر مشکلات پوستی معل مناسبی براي ورود عولمل میکریبی و خطر انتقال بیماریها خصوصا یباشند. > 1

صفحه 6:
#د د + شستشوی دستها با آب و صابون مایع به مدت ۴۵ ثانبه مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت. نصب این راهنما در محل کسب ضروری است روش صحیح شستشوی دستها : بعد از مرطوب کردن دستها با آب و صایون دستهای خود ر! به روش زیر بشویید IY ‏وک‎ Zs هستصوی هست دستها یصت دستها بین اتعصحان عف دستها ري رويك ريك ‎eee‏ اذوى اتكستان دست ‎١.‏ قدت اتكشتان دست و تاكن

صفحه 7:
* تهیه کارت سلامت برای کلیه کاررکنان و دست اندر کاران کارگاه (متصدی» کارگر فصلی موقت و دایمی ) محل کسب ضروری است. کارت سلامت نشان دهنده سلامت شخص از لحاظ بیماریهای میکروبی و انگلی و پوستی و ... میباشد بنابراین از به کارگیری افراد متفرقه و فاقد کارت سلامت خودداری نمایید. بهتر است بدانیم که عدم تهیه کارت سلامت برای کار کنان وسیا عدم تمدید اعتبار آنهاء علاوه بر معیفی متصدیبه مراجع قانیفی و پرداخت جریمه های مربوطه» روند صدور کارت سلامت در مرکز بهداشتی و درمانی را مشمول پرداخت جریمه دی رکرد معادل ۵۰۰۰۰۰ ریال خواهد کرد. تمامی کار کنان این مراکز بایستی دوره ویژه بهداشت عمومی را

صفحه 8:
بدون شک در دسترس بودن کارت سلامت و سایر مدارک بهداشتی معتبر به سيك مرکز تهبه و توزیع مواد غذلیی کمک زیادی حی کند » بنابراین » کارتهای سلامت و کارت ثبت بازدید و گواهینلمه بهداشت را در محل منلسب و در دید عموم نصب و در حفظ و نگهداری آنها دقت فرمایید »

صفحه 9:

صفحه 10:

صفحه 11:

صفحه 12:
به منظور رعایت موازین ایمنی و جلوگیری از خطر بریده و قطع شدن انگشتان دست استفاده از دستکش ضد برش در این صنف پیشنهاد میشود. دمتکش ضد برش قصابى. اتجهيزان ايمنى و حفاظت فردى

صفحه 13:
+ در محل كسب محل مشخصى براى نكهدارى وسايل شخصى بايد در نظر گرفته شود. خصوص نكهدارى وسايل شخصی و ر تيب كوتاهى ميكنند. يادمان باشد كه رعايت نظم و انضباط در محل كسب در نظر مشتريان از اهميت زيادى برخوردار است.

صفحه 14:
© دما در یخچال باید بوسیله دماسنج کنترل شود. + هیچگاه به منظور صرفه جویی در مصرف برق بخچال و فریزر را از برق خارج نکنید. بخچال » فريزر و سردخانه بايد سالم و هميشه تميز باشد.

صفحه 15:
حمل و نقل و جابجایی گوشت » باید به درستی انجام شود .

صفحه 16:
از نگهداری محصولات و گوشت و فرآورده های گوشتی در معرض تابش مستقیم نور خورشید و گرد و خاک و حشرات اجتناب نمایید.

صفحه 17:

صفحه 18:
1 1 Eee a

صفحه 19:
#۶ در صورت وجود و عرضه محصولات بخ پوشانی » بخ مصرفی بايد از نوع بهداشتی باشد . 6 درصورت وجود و عرضه محصولات دریایی تازه سطح محصول بايد کاملا یخ پوشانی شود.

صفحه 20:
استفاده از رنگ و طعم دهنده و شیرین کننده های شيميايى غير مجاز است. ی گوشت قرمز و سفید در یخچال و فریزر ضروریست. *: مواد غذایی بسته بندی شده باید دارای : باشد. ‎int)‏ بندی مطلوب؛ اصولی و قبل قبول؛ مشخصات بهداشتى كامل ( تاريخ توليد و نقضای مصرف » آدرس محل تولده کد بهداشتی و با پرونه ساخت وزارت بهداشت و ...)) محل نگهداری مواد غذایی و مواد شوینده و شیمیایی باید گردد.

صفحه 21:
سینک ظرفشویی باید مجهز به آب گرم و سرد باشد. ابعاد و اندازه و جنس سینک ظرفشویی باید باشد. سینک روشویی برای شستشوی دست کار کنان باید مجزا باشد.

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:
رویه ( روکش) میزهای کار باید ضد زنگ و سالم و تمیز باشد.

صفحه 25:
تخته و کنده کار از جنس مناسب و قابل قبول (ترجیحا چوب) و هميشه تمیز باشد. تخته های کار و کنده به صورت مرتب شستشو شده و با يك لايه نمك و با محلول غلیظ آب نمک گندزدایی شود.

صفحه 26:
میز و تخته کار غیر بهداشتی در یک مرغ فروشی!!!

صفحه 27:
ویترین ها و کاینت ها و قسه هاء تمیز و بدون زنگ زدگی باشد.

صفحه 28:
جعبه کمکهای اولیه با تجهیزات کامل در محل کسب وجود داشته باشد.

صفحه 29:

صفحه 30:
ض دید شتی در معرض دب كى به شكايات بهداشتى در 000000 مان قصب لودو ۳۳-۲ ‎a‏ = ود 3 حمس Se VAS

صفحه 31:
* معل کمب ید دارای لوله کشی متمل به سیستم امین آب آشامیدنی ما و بهداشتی شور و با روستا باشد. سیستم جمع آوری فاضلاب باید بهداشتی و قابل قبول باشد. - (اتصال فاضلابروی ظرفشویی» روشویی و کف شوی به چاه جاذب يا سیستم فاضلاب شهری) - ( اتصال به چاه جاذب یا سیستم لوله کشی و جمع آوری فاضلاب شهری) زباله ها و پس ماندها بای به طريقه بهداشتى و قابل قبول جمع آوری و دفع کردد.( سطل زباله دربدار با کیسه زباله)

صفحه 32:
اقدامات لازم در راستای در محل کسب به عمل آمده و مورد تایید مقامات بهداشتی باشد. حشرات و جوندگان موذی و انواع آلودگی هستند و مثل سایر موجودات زنده به دنبال محل مناسبی برای پناه گرفتن و تغذیه و تکثیر هستند» تمامی این شرایط در یک مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی وجود دارد پس بنابراین با انجام بهسازی شامل نصب توری روی درب و پنجره ها و تعویض شیشه های 5 و گرفتن سوراخها و درزهای ساختمان و ... میتوان از ورود و لانه گزینی حشرات و جوندگان جلو گیری ۵. در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی استفاده از سموم در راستای مبارزه با این آثأت به هيج عنوان توصیه نشده و ممنوع میباشد. |

صفحه 33:
4 پوشش دیوار محل کسب از جنس سنگ » سرامیک يا کاشی سالم و یز و پوشش کف محل کسب از جنس مصالح فوق و قابل شستشو باشد. شش سقف محل به رنك روشن و سالم و باشد. انبار محل كسب بايد داراى شرايط ساختمانى قسمت فروشكاه باشد.

صفحه 34:

صفحه 35:
د ‎ays‏ !د كنت عقاوم و شال و يدون رذق دی و وس یی وس ها سالم و بدون شكستكى و هميشه تميز باشد.

صفحه 36:
#* دما و رطوبت محل كسب بايد قابل قبول باشد. ( تهيه و نصب پنکه و کولر و ...) 6 روشنایی محیط باید مناسب و قابل قبول باشد. ( روشنایی طبیعی و مصنوعی) 4# تهر به هواى محل كسب بايد مناسب باشد. * قفسه بندى و بالت كذارى در محل كسب انجام شود.

صفحه 37:

صفحه 38:

صفحه 39:
نتيجه عدم رعایت موازین بهداشتی

صفحه 40:
خطرانی که در کمین متصدی یک قصابی است: ‎HE‏ خطر بربداتى و حنى قطع شدتى در اعضاى بدن به دليل كار با وسايل تو و بونده. ‎SURI plas Hea‏ بيماريهاى مشترى بين انسان و دام از طويق دام زنده و بعد از ذبح توسط لاشه و خون و ترشحات و امعاء و احشاء و حشرات موذی ناقل مثل کک و کنه و ... ‎

صفحه 41:
تب کریمه کنگو: همزمان‌با شروع فصل بهار و كرم شدن هواء كندهاى منتقلكنتده . دهنده كريمه كنكو انسانها را در معرض خطر قرار داد. ]3 قب خونریزی دهنده کریسه کنگه ویروسی بوده و مخزن ویروس تن در انواع موش‌ها» خرگوش‌ها » جوجه‌تیغی و... وجود دارد و از طریق کنه‌ها به انسان و دام‌ها منتقل می‌شود. ‎ee‏ دام‌های بیمار تنها دارایمیک هفتستب هستند و علائم مختصری را از خود نشان می‌دهند. به کونه‌ای که پس از آن علائم نیز برطرف می‌شود. ‎TEESE‏ اکر در هفته‌ای که تب وجود دارد » دام کشتار شود و با توسط کنه‌ها گزیده شود؛ بیماری می‌تواند منتقل شود. ‎

صفحه 42:
: هرساله حجمی عملیات برای مقلبل‌با انگل‌های خارجی دامبا مختلف توسط سازمان دامپزشکی انجام می‌شود. 3546366 اما باید دانست که آموزش اقشار مختلف مردم به‌خصوص قصابان و کسانی که با شت خام سر و کار دارند» لازم و ضروری است.

صفحه 43:

صفحه 44:
روشهای انتقال به انسان: * انتقال از طریق گزش کنه ای از گنه هیالوما ‎te‏ افتقال از طریق نیش حشرات ‎ast *‏ از طریق تعاس با خون و ترشحات مبتایان * اتقل از طریق گزش کنهآلوده ‏* انتقال از طريق له كردن كنه ‏** تماس مستقيم با لاثئه كوشت و خون و ترشحات ‏تنفس در تماس با دامهای آلوده ‎

صفحه 45:

صفحه 46:

صفحه 47:

صفحه 48:
راههای پیشگیری افتقال بیماری به انسان: جدانگهداشتن جایگه دام از محل زندكى :* خوددارى از له كردن كنه با دست و روى دام خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام ( پوشیدن دستکش؛ ماسک» روپوش: لباس ضد آب؛ چکمه خصوصا در هنگام ذیح ) *: خوددارى از كشتار دام در محلهاى غير مجاز ** رعايت اصول ايمنى - حفاظتى در مواقع تماس با كوشت تازه و جكر 3% خوددارى از رفت و آمد در محلهاى كشتار غير مجاز اجتناب از خوردن گوشت؛ جكر خام و نيم بختهء تكهدارى جكرء دل ؛ قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن

صفحه 49:
GEIRNA / hedge INFOGRAPHIC 1

صفحه 50:
تب مالت یا بروسلوز از بيماريهاى واكيردار مشترك بين انسان و دام مى باشد كه معمولاً از حبوان به انسان منتقل شده و بيمارى از انسان به انسان قابل سرايت نمى باشد .

صفحه 51:
بررسی تب مالت در حیوان : بروسلاها معمولاً در كاو و كوسفند موجب سقط جنين و جون ج : شده شدیدا آلوده می باشد بایستی آن را حتما در كودال عميقى دفن و روى كن را آهک بپوشانیم‌تا از انتشار آلودگی جلوگیری نموده و ‎Legh‏ ‏كوسفند مادر را كه مبتلاست به كشتار كأه بفرستيم. معمولاً جون ميكروب بروسللبه محض وروهبه بدن حبوان وارد اولین غده لنفاوی شده و ازستن طريق‌به کبد و طحال و کلیه رفته و نهایتاً تمامی ترشحات بدن را آلوده می کند.

صفحه 52:
تب مالت: پیشگیری از ابتلا به بیماری ّن دسته از مردم ( تصابان و دامداران) کهبه طور مستقیمبا دام سرو کار دایند بایستی در مولقع تما سا حيوانات از دستکش استفاده نمایند زیر امکان ورود بروسلا از طریق خراش های پوستی بدن وجود دارد و هنگام تميز كردن محل زندگی حیوانات راههای تنفسی رلبا دستمال پاکیزه بسته و بس از اتمام كار لباسها را تعویض و دست و صورت را با آب و صابون به طور کامل بشویند.

صفحه 53:
با تشکراز توجه سبزتان (مواظب سلامت خودتان باشید)

39,000 تومان