40 صفحه
1017 بازدید
02 شهریور 1400

برچسب‌ها

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
** فندق از خانواده 6۴۵126636 هر از جنس ۵۲۷۷|05 می باشد. نام علمى آن ‎Corylus‏ ‏۵ ر شامل ۲۵ گونه. که تنها ‎٩‏ گونه آن از نظر اقتصادی و بهنژادی اهمیت دارد. اکثرا بصورت درختچه بوده و بندرت بصورت درختان خزان پذیر: یک پایه. و دارای گلهای تک جنسی ( گل نر و ماده جدا از هم بر روی یک شاخه دیده می شوند) می باشد. گلهای نر بصورت شاتون و برهنه و گلهای ماده بصورت خوشه ای و دارای پوشش می باشند. *** تاریخچه کشت آن چنانکه در دست های قدیمی چینی ا. : ۰ سال قبل از میلاد بر می گردد. در اروپا فندق از پیشش های گیاهی غالب بوده ولی منشاء دقیق آن روشن نیست اما احتمال می رود که منشأً اولیه آن شهر آولینو بوده و نام آولنا از همین نام گرفته شده است. * از نظر جفرافیایی دامنه پراکنش آن بسیار وسیع بوده و از سواحل پرتقال. ایرلند. جزایر آرکنیتا قسمت غربی کوه های اورال و گسترش شمالی آن از نروژ تا روسیه می باشد ولی عمده مناطق کشت فندق در نزدیکی حوزه های بزرگ آبی که دارای زمستان های ملایم و تابستان هایی خنک مى باشند قرار دارد. ار ** امروزه چهار منطقه عمده کشت فندق عبارنند از: ترکیه که تحت تأثیر دریای سیاه. کشورهای ایلیا و اسپانیا تحت تأثیر دریای مدیترانه و آمریکا تحت تأثیراقیانوس آرام قرار گرفته اند.

صفحه 4:
فندق درختچه ای به ارتفاع ۵/۱ متر که در اماکن مساعد به ارتفاع" تا ۷متر (گاهی بیشتر) درمی می آید و به سهولت جنگلی انبوه بوجود می آورد. درخت فندق دارای برگهانی پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه به رنگ سبز و گلهانی بر دو نوع نر وماده دارد. نيع نر اين كلها داراى ۳ تا ۸ پرچم است و مجموعه آن به صورت سنبله های آویخته در پائیز ظاهر می شود. مییه آن که فندق نامیده می شود. در حالت تازه از پوشش سبز رنگی پوشیده شده است.ولی تدره پس از خشک شدن از آن جدا می شود. واژه فندق می تواند معرب واژه یونانی (۱60۵16۷) 1100۲1۷6۷ و یا از واژه پارسی بن توک (درون خالی) گرفته شده باشد. 7 گونه ۰۵۷611390 به عنوان فندق اروپائی شناخته شده و بصورت تجاری کاشته می شود. در اثر دو رگه گیری اين گونه با سایر گونه های موجود در این جنس تنوع زیادی در ارقام فندق ایجاد شده است.

صفحه 5:
Corylaceae :. Corylusavellana .,, BETULACEAE Common filbert, European :___. Filbert, Harry Lauder's Walking Stick Corkscrew Hazel, Hazelnut ‏ا ق - گلوز - گلاغوزه‎ نام عربی: بندق - جلوز - مچجرالبندق بومی منطته: اروپا و غرب آسیا : 990 5 ae Sa

صفحه 6:
فندق جزء میوه جات خشک مثل گردو . بادام و پسته قرار دارد . مغز فندق دارای 7۰ درصد روغن . ۱۷.۵ درصد کربوهیدرات . ۱۳ درصد پروتئین و ۰.۳۵ درصد فسفر و همچنین ویتامین ها شامل ,1,8 62,8,] میباشد. روغن فندق مقوی و اشتها آور بوده و برای تسکین سرفه بکار میرود 7 5 Ea ‏ری‎ ae

صفحه 7:
** رقم بارسلونا. رقم باتلر. رقم انيس رقم ایستاریکی . رقم نور تامتون . رقم آناء رقم سلف ها سگر (پیست آزاد رقم اسکینر رقم توندا جنیتل.

صفحه 8:
0 مهمترین مناطق تولید فندق در ايران ناحیه اشکور(سفلی و علیا)؛ بویژه روستاهای کاکرود.ارکم. شاهراج. کیارمش, ازيازوء.. است.اين منطقه بيش از ‎١‏ درصد تولید فندق ایران را تحت پوشش دارد و در مجموع نیز هشتاد و بنج درصد فندق تولیدی ایران یلان صورت می گی ایران در رتبه ششم جهان در تولید فندق قرار دارد.برخی دیگر از مناطق تولید فندق ایران می توان به استان قزو:

صفحه 9:
درختان فندق به زمستان نسبتاً سرد و تابستان خنک نیاز دارند برای رشد و تکامل میوه تایستان خنک و طولائی از تابستان گرم و طولانی مناسبتر است. درختا برای رفع نیاز سرمایی بایدمدت نسبتا طولانی در معرض سرمای متوسط قرار گیرند. در مناطق مرطوب درختها نسبت به عوامل بیماریزا حساس هستند. درختان فندق مقاوم به سرما هستند. شاتونها و گلهای ماده فندق در مقایسه با گلهای باز شده مقاومت بیشتری نسبت به سرما دارند. در صورتیکه گلهای ماده باز شده باشند دمای ‎-۵/٩‏ درجه سانتی گراد به آنها صدمه می زند بين حداقل و حداكثر دماى هوا با تاريخ هاى كل دهى كل نر و ماده رابطه مستقیمی وجود دارد افزايش مجموع درجه حرارتهاى موثر ظهور كلاله را در ارقام زودرس به تاخير مى اندازد. مقاومت بافتها نسبت به سرما تعیین شده است که از حساس تا مقاوم عبارتند از : استوانه مركزى: آوندهاى جوب. كامبيوم و پوست. در اواسط زمستان مقاومت جوانه های رویشی نسبت به سرما پیشتر از گلهای ماده است. همچنین مقاومت اکثر گلهای ماده در دی ماه بيشتر از كلهاى نر است از کاشت فندق در مناطق پست که هوای سرد در آنجا باقی می ماند باید خودداری کرد و همینطور بادهای خشک نیز نباید در آن منطقه وجود داشته باشد مناطقی که دارای بارندگی متوسطی بوده و توزیع بارندكى نيز در طول فصل مناسب است برای کاشت موفقیت آمیز فندق خیلی مناسب هستند. خاکهای خنی تا کمی اسیدی با "- ‎PI‏ براى ‎BUS‏ فندق مناسب است.

صفحه 10:
** وجود رطوبت کافی یکی از عواملی است که برای ق ضروری است. رطوبت بين ۷۰ تا 1۸۰ برای کشت و پرورش فندق مناسب می باشد. در صورتی که میزان بارندگی حداقل ۸۰۰ میلی متر با پراکنش مناسب در فصول گرم باشد می توان به کشت دیم فندق اقدام نمود. در غیر ایتصورت برای تولید تجاری . آبيارى تکمیلی درختان در ماههای خرداد. تیر و مرداد الزامی می باشد. درختان جوان به دلیل ضعیف بودن سیستم ريشه ای. در تمام طول فصل رشد به آبیاری نیاز دارند. میزان نیاز آبی درخت فندق در هر هکتار حدود ۱۰۰۰۰ متر مکعب است که از طریق نزولات جوی و آبباری تکمیلی تامین می گردد.

صفحه 11:
نوع خاک مناسب برای کاشت فندق در مناطق مختلف متغير است ولی بطور کلی خاک بايد عميق كه حداقل ۵۰ سائت متر عمق داشته. حاصلخیز و دارای زهکشی خوبی باشد. در خاکهای عميق مقدار زیادی آب و مواد غذایی ذخيره مى شود که در طی فصول خشک موره استفاده قرار می كيرد زيرا ريشه هاى فندق تا عمق ۵0۲-4 متر به سرعت رشد می کنند. از آنجاییکه درخت فندق به آمک حساس می باشد باهای فندق نباید در زمین هایی احداث شوند که میزان امک موجود انها از ۱۰ درصد بیشتر باشد. ريشه فندق به کمبود اکسیژن و خفگی حساس است لذا كاشت أن در اراضی مرطوب و سنگین و بدون زهکشی ماس توصیه نمی شود. عوامل ناسساعدی مثل وجود لایه غر قابل نفوذ, بالا بودن سطح آب زیرزمینی وجود سنگ و شن و عدم وجود تهویه در خاک. رشد ريشه ها را محدود می کند. خاک باید تا عمق ۶ متر دارای تهویه خیلی باشد در دق در مقايسه با درختان كردو تحمل ری نسبت به خاکهای فشرده دارند. بهترین خاک برای فندق خاک شنی - رسی هوموس دار با زهکشی مناسب و ‎1٩‏ حدود ۵1-۷ می باشد.

صفحه 12:
2 یکی از اساسی ترین نیاز برای درخت فندق وجود اسید آبسیسیک کافی در اطراف ریشه ها و وجود رطوبت کافی (رطوبت نسبی حداقل 7۰ درصد) در محیط اطراف درخت است زیرا ريشه های سطحی و برگهای پهنی دارد مناطقی که دارای بارندگی متوسطی بیده و توزیع بارندگی نیز در طول فصل مناسب است برای کاشت موفقیت آمیز فندق خیلی مناسب هستند. ری مارا فان ها الف- میزان گیرایی نهال های کاشته شده افزايش یابد و سیستم ريشه بندی آنها تقویت شود. ب- رشد گیاه تسهیل و تسریع شود ج- کیفیت و کمیت محصول افزایش یابد * دور ابیاری بسته به شرایط آب و هوایی و خاک از ۶ تا ۷ روز بوده و در طی دوره رشد به ۰ متر مکعب اسید آبسیسیک نیاز دارد.

صفحه 13:
الف- جنسی (با بذر): تکثیر فندق به وسیله بذر مانند اغلب درختان میوه امکان پذیر است در ازدیاد به وسیله بذر با کاشت فندق بلافاصله پس از برداشت همراه با پریکارپ به مقدار زیادی جوانه زنی را کاهش می دهد. حذف پوسته بذر مثل حذف پریکارپ جوانه زنی را تا ۸۱ درصد افزایش می دهد. خواب بذر با یک دوره استراتیفیکاسیون به مدت ‎٩‏ ماه پرطرف می شود. در صورتیکه فندق دیر برداشت شود (آخر شهریور) پریکارپ میوه ها سخت می شود در اینصورت ابتدا یک دوره استراتیفیکاسیون گرم در ۲۰ درجه سانتی گراد ضروری است و بدنبال آن بذور فندق باید در معرض یک دوره سرما )£ درجه سانتی گراد) قرار گیرند. در میوه هایی که زود برداشت می شوند (آخر مرداد) آندوسپرم و جنین اغلب به اندازه کافی رشد نمی کند و جوانه زنی اين قبیل بذور بخوبی صورت نمی برای از بين بردن خواب بذور فندق اگر آنها را به مدت ‎٩‏ هفته در معرض سرمای ۵ درجه سانتی گراد قرار داده و سپس به ۲۰ درجه سائتى كراد منتقل شوند اسید جیبرلیک در بذر تجمع یافته و موجب جوانه زنی می شود.

صفحه 14:
ب- روش تکثیر غیر جنسی (رویشی) عملی و آسان تر می باشد. ۱- پاجوش: پاجوش ها شاخه هایی هستند که از جوانه های نابجای ريشه به وجود می ایند و برای تکثیر فندق می توان خاک پای درخت را کنار زده و این شاخه ها را جدا نموده و در محل مورد نظر کا 1- خوابانيدن: خوابانيدن فندق به دو صورت خوابانيدن كنده اى و كبه اى صورت مى كيرد و در هر دو روش ابتدا بايد نهالى را كه به عنوان پایه مادری انتخاب مى كنيم در سال اول از سطح خاك كف بر نموده و با خاك دادن باى باجوش هاى روئيده شده آنها را ريشه دار نموده و در محل اصلى مى كاريم. ۳- فندق را می توان مانند سایر درختان میوه با بيوند زدن ارقام اصلاح شده روى بايه هاى بومى و اصلاح شده تكثير نمود و براى بيوند زدن از انواع بيوند جوانه مى توان استفاده نمود. 0 اكر در فندق گرده های یک رقم با مادكى ارقام ديكر سازكارى داشته باشد سبب باردهى خوبى خواهند كرديد. غات فندق و حتى خريد نهال فندق معمولا سه رقم مختلف كه از نظر كرده و مادكى با يكديكر سازكارى داشته باشند (معمولا ليست اين واریته ها یا ارقام سازگار و تولید کنندگان مطمئن و كواهى شده نهال مادر در دفتر ميوه هاى سردسيرى وزرات جهاد كشاورزى موجود مى باشد) تهيه شده و اقدام به ایجاد باغ مادری با استفاده از ارقام مطمئن (۳ رقم مختلف) می گردد. برای ایجاد باغ مادری می بايست در سال اولا اقدام به ايجاد رديف و قطعه زمین نمود به طوریکه فاصله دو ردیف ۲۰/۲ و فاصله دو نهال از یکدیگر بر روی ردیف ۱ متر بشد.

صفحه 15:
3 ** در صورت کاشت ۲ تهال مادر در فاصله کمتر از ۱ متر ريشه دهى و پاجوش دهی دچار نقصان گردیده و پاجوشها ضعیف خواهند بود. پس از کاشت در سال اول (فصل زمستان). در سال دوم (فصل زمستان) اقدام به کف بر نمودن تمام نهال ها نموده و روی آنها اقدام به خاک ریزی شود تا پاجوشهایی که تولید می گردد ريشه زایی نمیده و دارای ريشه های قوی گردند. در مدت اين يك سال نسبت به نوع بافت خاک می بایست آیباری صورت بگیرد. پس از این مدت (یک سال) پاجوشهای یکساله را از اواسط آبان ماه به بعد شروع به در آوردن و انقال به زمین خزانه می نمایند.ابنکار حداکثر مي بایست تا ۱۵ بهمن به اتمام رسد. پس از خروج پاجوشها بايد آنها را از ارتفاع ۶0-۰ سانتیمتر حتما سربرداری نموده تا جوانه های آسیب دیده و جوانه های جانبی تحریک به جوانه زنی کرده سيس انها را در يك کانال حفر کرده و با زاویه ۳۰ درجه خواباند و روی آن خاک ریخت و سیلو نمود. در تولید نهال فندق همانطور که دکر گردید بايد از جند رقم (واريته)؛ نهال (پاجوش) تهیه شود و سیلوهای هر رقم می بایست جداگانه و اتیکت زنی شده باشد. هنكام سیلو نمودن باید بلافاصله آییاری انجام داد. نکته: واریته ها بايد از رقام خوب و مرغوب و تایید شده باشد تا مشمول خرید تضمینی واقع گردند.

صفحه 16:
زمين خزانه بايد زمينى باشد كه يك سال در آيش بوده باشد. اين زمين را حدود بهمن ماه بعد از بارندگی ها از زمین مالرو می باشد. ابتدا شخم عمیق زده و در بهار شخم نیمه عميق و يا ديسك و در آخر بعد از آخرين بارندكى اقدام به كولتيوار زنى و يا در مقياسهاى كوجك بيل زنى شيد. عمل كولتيواسيون در ياييز زمانى كه خاك كمى رطوبت دارد صورت حى كيرد تا خاك كاملا يوك گردد. 2 بعد از کولتیواسیون. عمل کاشت در زمینی که به صورت جوی و پشته و ردیف هایی در آمده صورت می گیرد. فاصله دو ردیف ۲۰/۲ و فاصله دو نهال پاجوش بر روی ردیف ۱۵ سانتیعتر از یکدیگر در نظر گرفته می شود. بلافاصله بعد از کاشت آیباری را انجام می دهند و بعد از مدتی که خاک اطراف نهالهای خزانه تشست کرد اقدام به خاک دی پای نهالهای پاجوش می نماییم با توجه به اينكه رقم مختلف در یک واحد تولید نهال فندق پرورش خواهد یافت این واریته ها را روی ردیف های جداگانه و ردیف ها را اتیکت زنی کرد تا شناسایی و بسته بندی و ارسال به بازار فروش انها راحت تر صورت گیرد. پس از کاشت خزانه بر اساس منطقه و نیع بافت خاک آبیاری و مبارزه با علفهای هرز صورت می گيرد. در ماه بهمن و اسفند نهلها را که یک ساله شده اند از خاک خارج کرده و پس از هرس ريشه در گونی به همراه مقداری خاک قرار داده و انها را بسته بندی کرده و به بازار خرید ارسال می

صفحه 17:
أ- زمينهاى شیب دار قبل از کاشت باید تراس بندی شوند تا بتوان درختان فندق را با فواصل مناسب در آنها کاشت اين عمل استفاده از کودهای شیمیایی . دامی و نیز آبیاری را تسهیل می کند. در هنگام کاشت باید دقت شود داخل چاله ها عاری از سنگ باشد زیرا وجود سنگ ریشه ها را محدود می کند کاشت فندق در اواخر زستان یا در بهار صورت میگیرد. در هنگام کاشت پس از حفر گودالها در ته هر گودال مقداری خاک را به صورت کپه ریخته و ريشه نهال را در روی آن قرار می دهند سپس بقیه گودال را با خاک رویی پر کرده و آنرا سفت می کنند. اطراف نهال را با خاک اره يا خاک سست پوشانده و آنرا آبیاری می کنند [- جداره چاله ها سخت و صیقلی نباید باشند زیرا سیستم ریشه بندی فندق نسبتا ضعیف بوده و توان استقرار و گسترش نمی یابد برای کاهش تعداد پا جوش ها و حذف آسائتر آنها نهالها را از ارتفاع ۵۰ تا ۷۵ سانتی متری سربرداری می کنند و تنه نهالها را به جلیگیری از آفتاب سوختگی با یک ماده سفید رنگ آمیزی کرده و یا با کاغذ سفید آنرا می پوشانند. 1 فاصله کاشت با توجه به نوع خاک و تربیت آن بسته به صورت تک تنه و يا جند تنه از 428 تا 4:۷ متفیر می باشد. عملکرد فندق در حالت درخت بشتر از حالت بوته ای است. در حالت بوته ای قسمت مرکزی ضعیف مانده و با در اث سایه قسمتهاى بيرونى از يين فندق چیز دیگری هم کاشته شود متفاوت است.

صفحه 18:
مراقبت از درختان فندق از جنبه های مختلفی صورت می گیرد. که بقرار زیر است : هرس شاخه های درخت فندق در درختان بارده شاخه های جانبی که بر روی شاخه های اصلی قرار دارند هر سال هرس شده مر شاخه های ضعیف حذف می شوند. اگر در هنكام كاشت هرس ريشه صورت گرفته باشد در مراحل بعدی نیاز به هرس کمتر خواهد بود ولی وقتی درختان فندق ۱۲ تا۱۵ ساله شدند بهتر است مقدار زیادی از شاخه های جانبی هرس شوند تا رشد شاخه های قوی تحریک شود. در این حالت در هر درخت ۸ تا ۱۰ شاخه باقی می گذارند تا میوه بهتر پر شده و محصول افزایش یابد. اضافه کردن کود دامی به مقدار ۳۰ تن در پائیز به همراه ۰۰" کیلوگرم در هکتار سوپرفسفات و در بهار 4۰۰ تا ۵۰0 کیلوگرم سولفات آمونیوم یا ۳۰۰ تا 4۰۰ کیلوگرم سینید کلسیم و یا ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار نيترات آمونيوم بيشنهاد می شود مبارزه با آفات : آفات فندقها از قبیل کنه فندق, سرخور طومی فندق . سوسک چوب ‎LS‏ کنه مولد کال فندق, سپردار فندق . نماند . پژمردگی باکتریابی» پژمردگی فندق . پوسیدگی قهوه ای یا آنتراکیز کیک خاکستری و بیماری ویروس موزائیک می باشد. آبيارى : اكر فندق در خاكهاى حاصلخیز که ظرفیت نگهداری آب زیادی دارند کاشته شود به آبيارى كمى نیاز خواهد داشت.

صفحه 19:
ق ضروری است به منظور حذف موثر پا جوشها ضروری است که عمل حذف ۳ تا ۶ بار در سال و تا چند سال پس از کاشت صورت گیرد.حذف پا جوشهای جدید باید تا حد امکان از نزدیک محل رشد آنها صورت گیردمبارزه با علف های هرز که توسط علف کش های شیمیایی صورت می گیرد. كل دهى و كرده افشائى فتدق + گل دهی فندق ۳ تا ۶ سال يس از كاشت صورت مى كيرد ولى معمولاً باردهى از سال 6 يا 7 شروع مى شود مدت باردهی ۱۰ تا ۲۰ سال است شاخه هايى كه طول آنها 17 تا 0؟ سانتى متر است بيشترين ظرفيت باردهى را دارند.تمام كونه هاى جنس 6071/1045 یک پایه بوده كلهاى یک جنسی تولید می کنند و گرده افشانی آنها توسط باد صورت مى كيرد. دوره كل دهى فندق در شرايط طبيعى حدود ۳ ماه طول می کشد که با گرده افشانی ارقام زودرس شروع شده و با مرحله اوج گل دهی در ارقام دیررس تمام می شود. فندق گیاهی خود ناسازگار است لذا برای انجام گرده افشانی مطلوب باید ارقام با هم کاشته شود. کاشت ۱۲درصد درختان گرده افشان در شرایط مساعد برای گرده افشانی رقم اصلی کافی است.

صفحه 20:
3 معمولاً هرس داشت به هنگام خواب درخت یعنی از آذرماه تا اسفندماه است. پس از کاشت نهال ريشه دار در زمین اصلی. نخستین هرس به صورت زير انجام مى شود: سربردارى نهال از ارتفاع ‎70-8٠‏ سانتيمتر از سطح زمين. حذف كليه شاخه هاى تنه بائين تر از ۶۰ سانتی متر از کف خاك. زخم بندی ( پانسمان) شاخه های بریده با چسب باغبانی حذف برگهائی که در طول دوره رشد بعدی روئیده می شوند.( از ۶۰ سانتی متر به پائین)

صفحه 21:
سفیدک سطحی فندق: به صورت لکه های تقريباً كروى به رنگ زرد و سفید دیده می شود که در مرکز هر یک از لکه ها اسپورهای قارچ در اواخر فصل به صورت نقطه های سياه در مى آيند. بیماریها خسارت چندانی ایجاد نمی کند و فقط باعث ریزش مختصر برگ می گردد. برای مبارزه با این بیماری. در صورت مشاهده علائم اين قارچ روی برگها با در نظر گرفتن درجه حرارت هوا. می توان از سموم سولفوره (کوزان) با غلظت ۲ تا ۳ در هزار و یا مانکوزب با غلظت ۵/۱ تا ۲ هزار استفاده نمود.

صفحه 22:
فیشک نرم این حشره با مکیدن شیره گیاهی موجب تضعیف درخت می گردد و همچنین با ترشح عسلک باعث تجمع گرد و خاک که در سطح برگ. تنه و سرشاخه های درختان و موجب اختلال در فعالیت های فیزییلوژیکی درختان بخصوص فتوسنتز می گردد. برای مبارزه با اين آفات می توان از روغن ولک ۶ درصد به صورت سمپاشی زمتانه قبل از مرحله تلقیح درختان استفاده نمود.

صفحه 23:
شته فندق: به شته هلو شباهت زیادی دارد و مهمترین علامت تشخیص آن فعالیت دسته جمعی آنها در اطراف برگهای اصلی است. خسارت پا ترشح شدید عسلک همراه است که به نوبه خود موجب جلب مورچگان . زنبور و مگسهای مختلف و تجمع گرد و خاک می شود. اين حشرات ممکن است باعث انتقال بیماربهای ویروسی نیز گردند. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم مناسب استفاده نمود. به شمار می رود. اين آفت ضمن مستقر شدن روی جوانه های تاز. با فروبردن نیش خود موجب تورم و بدشکلی جوائه ها دزمان ادن شده: مین بامت شاد و خشکید ی جوانه ای گل می گرد برای مبارزه با اين آفت مى توان از سموم آندوسولفان. آذینفوس متیل. پودرگوگرد و یا دیازینون در زمان پیدار شدن گیاه و یا زمانی که شاخه ها ۲ تا ۳ برگی هستند . استفاده نمود. سایر آفات و بیماریهای فندق در ایران خسارت چندانی ایجاد نمی نمایند که فقط به ذکر اسامی آنها اکتفا می شود. آثات فندق: بالائن. سنهاء سوسک چوب خوار فندق. زنبور برگ خوار فندق و کرم سفید ریشه. بیماریهای فندق: شامل باکتریوز. شانکر. گلوسپوریوم. مونیلیا. بوتریتیس.

صفحه 24:
مییه های فندق پس از رسیدن بر روی زمین می ریزند میوه هایی که به روی زمین می ریزند در اثر رطوبت خاک تغییر رنگ می دهند از اين رو برای جلوگیری از آن برای حفظ بازار پسندی میوه ها در طول فصل باید ۲ تا ۳ بار جمع آوری شوند و در اولین فرصت پیست میوه ها جدا شود. و عملکرد درختان فندق بسته به سن و قدمت درخت فاصله کاشت . عملیات آماده سازی خاک و عوامل دیگر متفاوت است اگر یک هکتار باغ ۲۲۰۰ کیلوگرم محصول تولید کند محصول خوبی داشته است عملکرد درختان, بارده از سالی به سال بعد دچار نوسان مى كردد.

صفحه 25:
آماده كردن زمين: در صورت وجود درختان قدیمی.ابندا عملیات ريشه کنی و پاک سازی باغ انجام می شود. سپس عمليات شخم زنى (عمود برهم) به همراه کود دامی پوسیده به مقدار ۰) - ۳۰ تن در هکتار و کولتبوار زنی و در نهایت تسطیح زمین با لولر انجام می شود يا جاله هاى كا با درنظر كرفتن جنس و بافت خاک و همچنین شیب زمین. فواصل كاشت مناسب درختان فندق با شيب كمتر از 0 درصد در اراضى مسطح متر یا ۵ 5 متر و در اراضى با شيب بيشتر از #درصد 0*5 متر يا 00 متر توصيه مى كردد. ابعاد چاله ‎sh‏ ابعاد چاله های فندق ۵۰50۰۵۰ سانتی متر می باشد. آماده کردن چاله های کاشت یک ماه قبل از کاشت نهال می باشد. زمان مناسب اشت نهال فندق در مناطق معتدله در آذرماه می باشد و در مناطق سردسیری پس از سپری شدن فصل یخبندان در اواخر زمستان می باشد.

صفحه 26:
نیاز کودی براساس نتایج آزمون خاک و برگ تعیین می گردد. بطر کلی در زمان کاشت به ازای هر چاله ۸-۱۰ کیلوگرم کوددامی پوسیده به همراه ۸۰-۱۰۰ گرم کود ازته. ۸۰ - 2۰ گرم کود فسفاته و ۸۰-۱۲۰ گرم کود پتاسه و مخلوط کردن آنها با خاک رو (سطح الارض) در زیر گودال و خاک زیر (تحت الارض) در روی چاله انجام می شود. برای احداث باغ فندق بایستی از پاجوش ریشه دار یکساله و دوساله که حداقل ‎٩۰‏ سانتی متر ارتفاع و ۲- ۵/۱ سانتی متر قطر. دارای ریشه کافی و گواهی سلامت باشد. استفاده گردد. کاشت نهال: پس از انجام آرایش (هرس ریشه) نهالها در وسط چاله های کاشت قرار گرفته و خاكى كه قبلاً آماده گردیده است. (مطابق بند ۸-4) به آرامی در اطراف ریشه نهال ریخته شده و با پا کوییده می شود تا محفظه های هوا در حفره های داخل ريشه باقی نماند. پس از كاش عملیات سربرداری از ارتفاع ‎٩۰‏ سانتی متر از سطح خاک با برش مورب (۶0درجه) انجام شده و با چسب باغبانی محل برش پوشانده شود. همچنین انجام آببارى اوليه بلافاصله پس از کاشت الزامی است.

صفحه 27:
نیاز کودی براساس نتایج تجزیه خاک و برگ تعیین می گردد. کودهای شیمیایی باتوجه به سن درخت به ازای هر درخت سالیانه ۵۰۰ - ۰ گرم ازت. 2۰۰ - ۲۰۰ گرم فسفر و ۲۰۰ - ۱۰۰ گرم پتاسیم به خاک اضافه گردد. زمان پخش کودهای فسفره و پتاسیم در اسفندماه و كود ازته در دو نوبت در ماههاى اردييهشت و خرداد در سايه انداز درخت همراه با ‎1١-7٠‏ كيلوكرم كوددامى بوسيده به روش چالکود در جها طرف درخت يداخاك اضباقه فى كردد: ضممنا ميزان كودهاى نيكرو بزاساس تتايج آناليز خاك و برگ تمین و توصیه می گرده. ارق با فصر مار تا درصورت مشاهده خسارت بیش از حد آستانه اقتصادی آفات و بیماریهای مهم فندق. عملیات مبارزه با آفات و بيماريهاى فوق الذكر بایستی براساس دستورالعمل سازمان حفظ نباتات صورت پذیرد. ترییت و هرسیز یرون خی ختان بالغ فندق به حذف شاخه های خشک شده و خسارت دیده و شاخه های مسن و يا آنهایی که بیش از حد به طرف می نمایند محدود می شود. به طور کلی هرس درختان بالغ فندق به دو روش زیر صورت گیرد: حذف ۵۰ درصد از سطح باردهی درخت در ۲۰ درصد از درختان کل باغ که در طی ۵ سال کل درختان باغ هرس می گردند. هرس سالیانه و حذف ۱۰ درصد از باردهی درخت در کل درختان باغ در تمام مراحل. محل هرس با چسب باغبانی پوشانده شود

صفحه 28:
کنترل با حذف پاجمشها: یکی از خصوصیات درخت فندق تولید فراوان پاجوش می باشد. پاجوشها علاوه برکاهش میزان انرژی و موادغذایی (درخت) سب تاخیر در باردهی درختان مى گردند. بنابراین پاید نسبت به حذف و کنترل پاجوشها از طریق مکانیکی (استفاده از قیچی. اره و ۰۰.) و یا شیمیایی در زمانهای مناسب اقدام نمود. آیباری حتی الامکان استفاده از سیستم آییاری تحت فشار بمنظور بالابردن راندمان آبیاری و کاهش تلفات پرت آب. توصیه می شود. ضمناً در باغهائى كه استفاده از سیست 9 توصیه مى شود سیستم آبیاری سنتی (کرتی و غرقابی) به سیستم آبیاری نواری (جوی و پشته) تبدیل گردد. نیاز آبی فندق ۱۰۰۰۰ - ۸۰۰۰ مترمکعب در هکتار است که باتوجه به سن درختان و شرایط آب و هوایی منطقه تعبین می گردد.

صفحه 29:
ضمناً تعداد دفعات آبیاری با بخیر و تعرق خصوصاً در ماههای گرم سال می گردد. میارزه با علفهای هر کنترل علفهای هرز در باغهای فندق به دو روش مکانیکی (کوا ایی صورت می گیرد. در صورت لزوم بسته به نوع و رشد علف هرز می توان از سموم سیمازین. ديورون. ياراكوآت و ... به نسبت ۵/۶ - ۲/۲ کیلوگرم در هکتار استفاده نمود. a | (ee oe

صفحه 30:
هدف از اصلاح و تربیت درخت قطع قسمتهایی از یک درخت است که برای بدست آوردن شکل واسکلت مطلوب درخت انجام می شود.همچنین حفظ عادت رشد طبیعی درختان و بارآور کردن آنها و سهولت انجام کارها از دیگر اهداف هرس اصلاحی می باشد.این کار شامل ۲ عملیات متفاوت شاخه برداری و سربرداری می باشد: شاخه برداری ‎SS)‏ شاخه بردارى براى بازكردن . تنك كردن تاج و ن ت بكار ميرود. شاخه بردارى با از چوب . رقابت برای مواد غذانی را کاهش داده و در مجموع سیب تقويت شاخه هاى باقيمانده ميشود. شاخه ها به طور كامل با بريدن آن در محل اتصال به شاخه اصلى بايستى حذف شوند. سربرداری حذف قسمتی از یک شاخه . هرس سربرداری است. سربرداری بیشتر از شاخه برداری سیب تقویت رشد منطقه ای و درخت میشود. چون جوانه ای باقیمانده را از غلبه جوانهاتهائی آزاد میکند و به دلیل اینکه جوانه ها در نزدیکی نوک شاخه تجمع دارند سربرداری تعداد نسبتا زیادی از نقاط رشد بالقوه را حذف کرده و بنابراین جوانه های باقمانده را تحریک می کند. حذف انتهای شاخه به اين معنی است که کربوهیدراتهای ذخیره شده در قسمت پائین شاخه هنوز برای تقاط رشد قابل دسترسی است.

صفحه 31:
اصلاح ومرمت انهار به منظور استفاده بهبنه از منابع آبى موجود ضرورى مى باشد. دراین راستا جلوگیری از هرز آب و حذف علفهای هرز به از براكنش بذور آنها بسيار مهم مى باشد. اصلاح سستم آماریز سیستم قطره ای در حداقل کردن محدودیت های فیزیکی خاک بسیار موثر تر از سیستم های آبیاری سطحی هستند. سیستم های قطره ای آب را به مقدار بسیار کم و با کنترل دقیق به کار میبرند و بسیار بهتر با نفوذپذیری خاک انطباق می يابند. هنگامیکه مقدار کم آب آیباری در دفعات زياد به طورى به کار رود که با مصرف آب باق یا بهتری در بر خواهد داشت. 1 نیز آپی فندق بر حسب منطقه و رقم ۸-۱۰ هزار متر مکمب برای هر هکتار در سال می باشد. در آبیاری قطره ای نیز آبی حدود ‎٩-۸‏ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال می باشد. ايجاد با: ترا هدف اصلی در حقيقت بهره بردارى حداكثر از نزولات آسمانى بويزه در اراضى شيبدار است لذا مى بايست اقداماتى را اعمال كرد تا ناحيه ريشه از بيشترين ذخيره آب برخوردار شود. بر اين اساس روش هاى جمع آورى آب باران به انواع مختلفى تقسيم بندى مى شوند كه در اينجا به بانکت و تراس اشاره می شود.

صفحه 32:
باکت با ایجاد چاله های هلالی شکل به شعاع ۲-۶ متر و در امتداد خطوط عمود بر جهت شیب اصلی دامنه ها می توان بانکت هلالی را بوجود آورد. قراس در این روش روی خطوط هم تراز, تراس احداث نموده و پرای انجام آن می بایستی شیب طبیعی دامنه کوه به چند پله تقسیم شود. تسطیج اهمواری ها ا ر سهولت در تردد ادوات باغی و امکان انجام بهتر عملیات داشت و برداشت لازم است که پستی وبلندی ها ی موجود در بین درختان تسطیح گردند ib gland shel هدف از اصلاح فیزیکی خاک بهبود شرایط فیزیکی خاک از نظر ساختمان وبافت خاک می باشد. اینکار از طریق خاک ورزی ویا افزودن کودهای دامی . سبز و..ه امکان پذیر می باشد. هدف از اصلاح شیمیایی خاک بهبود وضعیت خاک از نظر تامین عناصر غذایی مورد نیازبرای رشد گیاه و همچنین اصلاح اسیدیته ۹ ) و شوری خاک (86] می باشد.

صفحه 33:
اكر تراكم در داخل باغ بدليل زياد يا كم بودن تعداد درختان نا مناسب باشد و یا درختان بصورت نامنظم کشت شده با ومرور ادوات در داخل باغ را ا مشکل روبرو کنند می بایست درختان ثامناسب را حذف و در صورت لزوم واکاری نمود. تنظيم فوا درختان: در فندق فواصل كاشت 4*0 متر و بصورت سيستم مستطيلى مى باشد و در مناطق كوهستانى فواصل كاشت متر 44 بر روى خطوط تراز می باشد. اری باغ تا زمان باردهی اقتصادی مجده: اين عمليات شامل مواردى نظير شخم ساليائه بين رديفها . تهیه. حمل و پخش کودهای دامی وشیمیایی. مبارزه با آفات, بيماريها و علفهای هرز. هرس وءءء مى باشد.

صفحه 34:
جه به ذیل در اين باغها صورت می بنى به شرح ذيل در اين با فه نمی باشد. عملیات جایگزینی ب ی باغهای درجه ۳ مقرون به صرفه نمی باشد. عملیا اینکه عملیات اصلاح در با ~ باتوجه به اب ليا گیرد: 5 anes ‏حذف درختان مسن و قدیمی‎ ۱-۸ ‎oe ۱‏ ختا يشه کن شده و پاک ۰ شوند. میس تسبت به شخم ند و درختان حذف شده به بیرون باغ حمل مى بشه کن شده و پاکسازی می شوند و دره ختان, به طور کامل ری این درختان. ب ‎red‏ ‏عمیق و عمود برهم و تسطیح ‎

صفحه 35:
۱ برای سرفه‌های مزمن ۳۰ گرم مغز فندق همراه عسل ساعت ‎٠١‏ صبح ميل شود ابن باعث مىشود كه اخلاط سينه و ریه خارج گرده ضماد سوختة فندق با بى بز براى جلوكيرى از ريزش مو مفيد است. براى زخمهاى واريس ۵۰ گرم بوست درخت فندق و ‎٠٠٠١‏ كرم آب (آبى كه مخلوط با سركه است) را جوشائده زخمها را بشوييد. برای تنظیم قاعدگی ۲۰ گرم پوست فندق را در ۱۰۰۰ گرم آب جوشانده در فواصل قاعدگی روزی یک فنجان میل شود. پایین آورندة فشار خون است. کسانی را که مار زده است کشمش با فندق میل کنند. کسانی که سنگ کلیه دارند روزی ۱۵ دانه . غذای مناسبی برای آنها می‌باشد. ۸- برای رفع کرم کدو روغن را بگیرید و به مدت ۱۵ روز, روزی یک قاشق سوپ خوری از آن روغن ميل كنيد. ‎-٩‏ روغن فندق تفویت کنند؛ نیروی شهوانی است. ‏۰- کسانی که درد مفاصل دارند روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند ‎

صفحه 36:
کسانی که نقرس دارند صبحانه ۳۰ عدد فندق + یک قاشق عسل خوب جویده میل شود و همراه آن یک لیوان شیر مصرف شود. کسانی که درد استخوان دارند صبحانه از روش شماره ۱6 استفاده کنند برای تقویت ریه ماد شماره ۱۶ استفده شود افراد مسلول فندق +خرما يا انجير همراه شير به عنوان صبحائه بخورئد. کسانی که ضعف عمومی دارند روزانه ۱۰ عدد فندق بخورند. کسانی که می‌خواهند لاغر شوند ۱۰ گرم گل فندق در ۳۰۰ سی سی آب دم کردهبعد از هر کسانی که بیماری 5 1دارند در غذای روزانه خود فندق را بگنجانند.روزانه ۰اعده.اطفال ۰ اعددهمراهیک قاشق عسل میلکند. کسانی می‌خواهند روده‌های آنهاتقویت شود در هنگام گرسنگی ۱۰ عدد فندق بخورند مقوی مغز است و جوهر دماغ را زیاد می‌کند و برای نبروی تفکر و تعقل یک غذای بسیار خوبی است. برای پادزهر سموم بعد از غذا ۵ دانهفندق با انجیر ميل شوه.

صفحه 37:
کسانی که کوسه هستند فندق را سوزانده با پی بز مخلوط کنند بصورت بمالند. اگر کم خون هستید بعد از هر غذا ۵ دانه فندق بخورید. اگر چنانچه مبتلا بهقلنج کلیه شدید بعد از غذا ‎٩‏ عدد فندق را خوب جویده میل نمایید خانمهایی که دوره قاعدگی آنها دردناک و زیاد است پوست فندق را جوشانده بعد از غذا یک فنجان کسانی که رخسار زرد دارند برای درمان آن روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند. کسانی که سرطان دارند صبحانه ۲۰ عدد فندق و ۳ عدد خرما با یک لیوان آب هویج ميل كنند. کسانی که موخوره دارند فندق را سوزانده با سرکه مخلوط کنند با آب رقیق نمایند سر موها را با آن محلول ماساژ دهند. اگر چشم نوزادی آبی يا ازرق است شما می‌توانید فندق را بسوزانید نرم کنید با روغن زیتون مخلوط کنید و چند روز بر فرق سر نوزاد بمالید. سپس چشم آنها خوب سیاه و جذاب می‌گردد. ‎-٩‏ خانم‌هایی که حامله هستند روزی ۵ دانه فندق ميل كنئد. ‏۳۰ جهت رقع ت : روغن فندق يك قا : ۰ یک قاشق چای خوری. طرز تهيه روغن جوانه كندم: كندم را خیس نموده بهمدت ۱۷ ساعت سپس در يك سبد كوجك ريخته سبد را داخل بلاستيك مىكنيم و سر آن را محكم مىبنديم به مدت ؟1 الى 54 ساعت بستگی به شدت كرماى هوا دارد. سبس جوانة كندم را خرد نموده با روغن ذرت مخلوط نموده صاف مى كنيم. روغن به دست آمده روغن جوانه كندم است. ‎

صفحه 38:
برای درمان جوش صورت روزی ۲ مرتبه با نوک انگشت از روغن فندق روی جوشهای صورت بگذارید. تقویت کنند؛ نطفه می‌باشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر همراه خرما میل شود. حاوی منیزیم و پتاسیم می‌باشد و اين مواد بزرگترین داروی مقوی قلب و کلیه ها هستند. به خاطر وجود آهن در فندق می‌توان گفت که یکی از بهترین عوامل سازنده گلبولهای قرمز می‌باشد. فندق اختلال در رشد مو را پرطرف می‌کند فندق به خاطر دا و برای تقویت پوست و ناخن و مو و تقویت بينابى بسيار مفيد است. ق به خاطر داشتن ویتامین‌های 8 برای درمان ضعف اعصاب, سستی و خمودگی, هیجان و اضطراب بسیار مزثر است. برای درمان سیاتیک برگ خشک درختفندق را سائیده با کمی خاکستر آتش سیگار و تمک مخلوط نموده با روفن منداب مخلوط کرده محلول را به محل درد بماليد. ‎٩‏ فندق باعث تنگ کردن عروق زیر پوست و باعث کشیدگی پوست و تغذیه و درمان آن می‌شود. ‎

صفحه 39:
2 فندق اگر به مقدر کم خورده شود به هیچ وجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و استفراغ تولید می کند. براى جلوكيرى در افرادی که سرد مزاج هستند باید فندق راب آب و عسل و در گرم مزاجان ن مصرف گردد .

صفحه 40:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
20,000 تومان