صفحه 1:
به = خدا 9
موضوع سمينار: كاربردهاى نانوتكنولوزى در
صنايع غذايى
اعضاى كروه:
على جليليان رضا دولتيارى
دانا قطبى على اسدى
استاد مربوطه: دکتر فرشاد 2
صفحه 2:
نشان
غذایی
دادن وضعیت کیفی مواد
بسته بندی مواد
غذایی
كبسوله
كردن
9
صفحه 3:
مواد غذایی و خوراک دام و طیوَرَ
مشکلات مختلفی در صنایع غذایی و دام پروری برای تولید غذای با
كيفيت بالا و ايمن وجود دارند که برای حل آنها می توان به
نانوتکنولوژی امیدوار بود.
a
Ss
ایمنی
Ves ae مس تن
A “<< سازگاری با محبط زیست
صفحه 4:
تعریف موسسه ملی نانوتکنولوژی امریکا از نانوتکنولوژی:
نانوتکنولوژی یعنی دستکاری وکنترل ماده تقریبا در اندازه های
1-0 نانومتر
اندازه وشکل ماده را
در مقیاس :10 متر دستکاری و کنترل کرده و یک
سری مواد طراحی و تولید می کنند
محصولات و ابزارهای حاصل از اين فنآوری باید کارآمد
مطمتن باشند. = : 3
صفحه 5:
نانوتکنولوژی درحقیقت یک موضوع بین رشته ای است که با
طیف کاملی از علوم شامل فیزیک, شیمی, زیست و نیز
مهندسی جهت تکنیک های تولید میکروسکویی در ارتباط
است.
ویژگی های فیزیکی, شیمیایی و زیستی ساختارها و سیستم
ها در مقیاس نانو اساسا متفاوت از ویژگی های ماکروسکوپی
آنهاست و نتیجه واکنش های اتم ها و مولکول های خاص وبه
دنبال آن, ارائه کاربردهای کارآمد است.
صفحه 6:
واکنش پذیری افزایش
یافته و خصوصیات
مکانیکی» الکتریکی و
ظاهری مواد تغییر می
صفحه 7:
3
Pa
8
2
3
ا
5
(oF
gz
fe}
=|
5
2
صفحه 8:
بانونکولوزی در مواد عذابی اعلی جلیلنان و ۰
Global challenges
= Enough food
(sustainability)
eles) لا
(food quality)
= Healthy food
(nutritious)
= Good food
(satiety)
صفحه 9:
در مواجهه با افزایش قابل پیش بینی نیاز
جهانی که از رشد جمعیت و افزایش
درامدها در کشورهای درحال توسعه
نانوتکنولوژی در حال ورود به عرصه و تبدیل
شدن به یک ابزار مهم در سراسر جهان برای
زیستی است.
صفحه 10:
Atze Jan van der Goot
دنس Food and Bioprocess Engineering
صفحه 11:
ES
انونکنولوژی پا پتانسیلی که دارد
تهیه تولیدات با ویژگی های بهتر و
کاربردهای جدید بهبود بخشد.
صفحه 12:
طوری که :
بر سال 2004 کل سرا کارت جهانى
روی نانوتکنولوژی. 7 میلیارد دلار
ودر سال 2006 بازار و تجارت
نانوغذاها 7 ميليارد دلار بوده است.
صفحه 13:
2 ىق میک شود تا 9 UY.
اقتصاد مرتبط با 2015-1
1 نانوتكنولوزى غذايى به حدود
تريليون دلار برسد.
Nanofood Market
2004 2008 2010
Year (Helmut Kaiser Consultancy-2004)
World Nanofood market
صفحه 14:
غذابى كه در مناساغكاشت: توليد و
cS jl gl seu anu Ls, Le هايا
ابزارهای نانوتکنولوی استفاده شده
افزوده شود نانوغذا نام دارد.
صفحه 15:
نشان دادن وضعيت كيقى مواد غذاين به كمى 2
i amen
و فراوری زیستی بیشترین اهمیت را دا
مشتریان انتظار غذای ایمن و سالم دارند و
دولت ها نیز قوانین سختی اعمال می کنند تا
ایمنی غذاها و بهداشت خوراک دام و طیور را
دای
رد جون
صفحه 16:
ل ۳
کار سنسورها یا سیستم های تشخیص:
تشخیص سریع فساد اجزای فرآورده, برای کنترل
کیفیت و برای تشخیص کارکرد نامناسب بر روی منبع
و یا در طول زنجیره تولید, از طریق نانوتکنولوژی
ميسر است.
نانوبیوسنسور یا بینی
مصنوعی!
صفحه 17:
ها و الودكى ها طى زنجيره فراورى غذا با =
فراهم اوردن اطلاعات قادرند اطمينان كيفى
براى كنترل اتوماتيك كارها و ثبت داده ها
فراهم اورند.
صفحه 18:
ib تا ee ر حشرات ۳ قارج skh ال توده 6 ل
انبار را به دقت تشخیص دهند, چون این سنسورها به
مواد تجزیه مت وس پاسخ می
۱ Quality status
\ report to mobile
‘phone
Satellite tower”
‘communication
Fig. 1 Example of a futuristic
wireless nanosensor network for
grain quality monitoring. /
‘Control panel, 2 grain auger, $
sir plenum, 4 fan, 5 auger to
transfer grain, if needed, 6
wireless transmitter
صفحه 19:
در ذخیره گندم
نانوسنسورها برای نشان دادن کیفیت مواد غذایی از عملکرد
نانوذرات پلیمری استفاده می کنند.
مزیت این سیستم حسگر این است که به علت کوچکی و نیاز
کم به برق نانوحسگرها می توانند به شکل کوچک و سبک
تولید شده و به صورت گسترده ای در درزهای توده های
گندم, جایی که جانداران موجود در محصولات دخیره شده,
اغلب در آنجا پنهان می شوند, قرار داده شوند.
صفحه 20:
در بسته بندی های غذایی سیستم هایی ایجاد
کرده اند که شامل یک سری نانوحسگرهاست
که شدیدا به گازهای آزاد شده از غذا که به
علت فساد آن تولید می شوند حساس اند, که
باعث می شود نوار(باریکه روبانی)حسگر تغییر
رنگ دهد و اين نشانه واضح و قابل مشاهده
ای است از اینکه ایا غذا تازه است يا خیر.
صفحه 21:
استفاده از نانوتکنولوژی, تشخیص خاص و سریع بیومولکول ها
و به دنبال آن, باکتری ها را در مخلوط های پیچیده میسر می
ند
Real Food. Real Flavor. Real Good”
صفحه 22:
یک اسپری ارزان قیمت با خاصیت بیولومینسنس(تولید نور)
ابداع شده است, که می تواند با سویه های پاتوژن روی غذا
واکنش دهد و یک درخشش قابل رقیت برای تشخیص اسان
توليد كند. اين اسپری از نانوذرات ساخته شده است و بر اساس
واکنش آن با باکتری کار می کند. پس هرچه تعداد ارتباط ها ov
باکتری و مولکول ها بیشتر, درخشش تولید شده توسط ذرات
هم Wo pitty شود. این اسپری می تواند طیف وسیعی از
پاتوژن های غذایی مثل سالمونلا و 001 5566166016 را در
غذا تشخیص دهد. اساس این تشخیص سریع E.coli در غذا
استفاده از نانوذرات مغناطیسی(حدود 20 نانومتر) است که در
ترکیب با آدنوزین تری فسفات بیولومینسنس, فعال می شوند.
صفحه 23:
نمونه دیگر اين تکنولوژی جدید با شناسایی
باكترى اشريشياكلى (18.06011) در نمونه ماده
ee
این حسگر روی این اصل کارمی کند که یک
پروتئین قرار داده شده روی یک ورقه سیلیکونی
می تواند با هرکدام از باکتری های ۳.001
موجود در نمونه غذا پیوند برقرار کند. اين پیوند
باعث ساطع شدن نوری در مقیاس نانو خواهد
شد که با آنالیز عکس های دیجیتال قابل
تشخیص خواهد بود.
صفحه 24:
بسته بندی مواد غذایی
هدف از بسته بندی مواد غذايى افزايش مدت نگه داری ماده غذایی به
وسیله جلوگیری از فساد. باکتری ها با آز دست دادن مواد مغذی است.
نانوتکنولوژی امیدهای بیشتری برای دست wh به بسته بندی مواد
عتاس نا تصمين عدت بتشتر تكهدارى, بسته بعدى آيمن قر. قابليت
مس ربا ولا تا SS ou ie Gs
صفحه 25:
وتكنولوز در
شرايط محيطى (مثل تغيير در دما
بسته بندى هوشمند ماده غذايى مى تواند تشخيص دهد(حس كند)
كه محتوياتش در حال فاسد شدن است و به مشترى اعلام هشدار
كند. ضمن اينکه با شروع روند فساد ماده غذایی, این بسته بندی
فعال, ماده نگهدارنده ای مانند ضد میکروب هاء چاشنی هاء رنگ
ها یا مکمل های غذایی به درون ماده غذایی آزاد می کند.
صفحه 26:
تستستم.های بسته بندی اد میدرویی برای صنایع خدایی و نیز
مصرف کننده ها مهم هستند چون این سیستم ها قادرند
ماندگاری محصولات را افزایش داده و با کاهش
سرعت رشد میکروارگانیسم هاء ایمنی ماده غذایی
sus bas |,
نانوذرات پوششی ضد میکروبی در ترکیب ماده بسته بندی می
توانند اس سل
نگ
صفحه 27:
غذاهایی مانند پنیر. گوشت قطعه قطعه شده و نان ها که
مستعد فساد سطحی آند می توانند با بسته بندی دارای
تماس(با ماده غذایی) آغشته به نانوذرات ضد میکروبی
نانوذرات ضد میکروبی که ساخته و تست شده اند برای
استفاده در بسته بندی های ضد میکروبی و پاکت ها(بسته
های) ذخیره غذا شامل نانوذرات اکسید نقره. اکسید روی
و نانوذرات منیزیم است
صفحه 28:
شرکت نانو مرکبی sale 153
خاک رس جهت تولید بظریهای پلي انيلن براى حمل ايدو
و نوشابه تولید کرده است. <<
بطریهای پلاستیکی , بسته بندی را سفت و محکم می کند
نفوذپذیری گاز را کاهش می دهد , خروج دی اکسیدکرین ee
ورود اکسیژن به بطری را به حداقل می رساند آبجو را تازه تر
(a) Phase spares ۳
سس هس
صفحه 29:
ناویک وی در موآد 71152 mei es
نانوتكنولوزى از اين طریق فواید زیادی به درست می دهد
رجمله as ole GG cle حفط اجرای
بخارشدنی, محافظت در برابر اکسیداسیون , تاثیر بیشتر,
نگهداری مواد فژّار, پنهان سازی و تغییرطعم ومزه
صفحه 30:
Age سوله كردن واد( دا و داروی) می توا
آنها را تا بخش های مشخصی از دستگاه گوارش برای
صفحه 31:
تسس
gili تکنولوژی, همچنین به ساخت مواد غذایی دارای
خواص دلخواه کمک می کند و به مصرف کنندگان
اجازه می دهد بسته به نیازهای غذایی شان, در مواد
غذایی تغییر ایجاد کنند. مفهوم غذای مورد تقاضا بدین
معنی است که هزاران نانو کپسول حاوی افزودنی
های رنگ و طعم و عناصر مغذی اضافه شده در غذا
نهان می مانند و تنها زمانی که توسط مصرف کننده
مورد اسفاده فرار كبرنه. رها و آزاد خواهد شد
صفحه 32:
Ss
اینها فقط تعداد کوچکی از کاربردهای حال حاضر نانوتکنولوژی
است و کاربردهای بسیار بیشتر آن در اينده ابداع خواهند شد
به طوری که پیش بینی می شود در سال 2040, مردم در
خانه, تمام احتیاجات غذایی شان را بر اساس سلایق و
.(Nanogarden) aus :
صفحه 33:
آما عاملی مهم در تعبین رویکردهای آینده نانوتکنولوژی در
صنایع غذایی
یکی از فاکتورهای تعیین کننده کیفیت مواد غذایی به ذائقه و
سليقه مصرف كننده برقن كردن يس لازم است در توليد
اداع ل رات و اراس كات تصرف ان
شود.
تاتب حاصل ار مطالعات و بطر سجن قارى كه اخدرا صورت
گرفته. بياتكر اين است كه اكثر مردم أز تانوغذاهابى كه
نانوتكنولوزى در بسته بندى أنها به كار رفته است رضايت
بيشترى نسبت به نانوغذاهايى دارند كه در توليد و فراورى
tel این فناوری استفاده شده است.
صفحه 34:
Nanotechnology and its applications in the ۲۵۵4 05م
Nanotechnology for the food and bioprocessing
industries.pdf
www.plastemart.com
Bookshelf U.S. National Library of MedicineNational
Institutes of Health
www.softipedia.com
www.daneshju.ir
صفحه 35:
خب لحم 7ب تار
Thank you...
Have a nice day!