آشپزیبیماری‌هاپزشکی و سلامتتغذیهسایرطب سنتی

نخود، غذای فراموش شده

صفحه 1:

صفحه 2:
نخود. غذای فراموش شده

صفحه 3:
لا نخود یکی از بهترین حبوبات برای غذای انسان است. ‎O‏ آنچنان که در طب سنتی بر مصرف نخود تاکید شده است درباره هیچ یک از ‏حبوبات تاکید نشده است. ‏لا اما متاسفانه امروزه. نخود بسیار کمتر از گذشته در سفره ایرانیان دیده می شود.

صفحه 4:
در کتب قدیم سه نوع از نخود را شرح داده اند که عبارتند از: ۱.حمص پا حمص ابیض با حمص بستانی با نخود سفید که نوع کشت شده است. ممص برى كه نو وحشی است؟؟ ".حمص الاسود يا نخود سياه.

صفحه 5:
خواص نخود در طب سنتی ایران: لا نوع بری آن (کمتر مورد استفاده است): * پاک کننده و بازکننده انسداد جگر,طحال و کلیه, * پاک کننده زخمهای چرکی و قوب نرم کننده ورم های بناگوش و غدد جنسی. * خارج کننده چرک از زخم های چرکی و جراحت سرطان ( ضماد آن با عسل) است.

صفحه 6:
لا خواص نوع بستانی نخود (که امروز مورد استفاده است): ملین طبع. مقوی حرارت غریزی و مقوی ریه و کمر. * تولید کننده خون صالح. * قابلیت تغذیه زیاد. اشتها آور. تغذیه کننده ریه و معده. اثر غذایی آن در ربه بیشتر از سایر حبوبات می باشد. در گرفتگی صدا اگر همراه با تب نباشد. خوردن آن با شیر و در صورت وجود تب با آب مفید می باشد. خیسانده آن در سرکه به مدت یک شب جهت کشتن کرم معده بسیار مفید است.

صفحه 7:
خواص نوع بستانی نخود (که امروز مورد استفاده است): آشامیدن آب پخته آن با نمک (نخودآب), تکه کننده اخلاط لزج و باز كننده انسداد ها است. ادرارآور, برطرف کننده درد سینه وعفونت ریه می باشد. خیسانده آن در آب مقوی قوه جنسی. و خارج کننده کرم شکم و مقعداست. خوردن گرماگرم برشته آن جهت بواسیر خونی تایید شده است. آب خیسانده آن در تحلیل ورم لثه و درد آن موثر است.

صفحه 8:
روغن نخود: لس در درجه سوم گرم و خشک است. الا تند و با قدرت نفوذ بالاه مقوی مو و قدرت جنسی, تسکین درد دندان و لثه. موثر در دردهای سرد است. لا آشامیدن آن باعث رفع لک های صورت می شود. لس روغن نخود حالت روان و رنگ قهوه ای تیره داشته و در دمای ۱۵- درجه منجمد می شود. مالیدن روغن نخود به زیر شکم باعث تقویت نیروی جنسی می گردد.

صفحه 9:
**“مضرات نخود: مضر زخم مثانه. دير هضم و مولد نفخ مى باشد. 8 * مصلحات نخود: زیره. جوارش کمونی. شوید. گلقند و در افراد گرم مزاج خشخاش وسکنجبین ساده.

صفحه 10:
غذایی با نخود: یکی از غذاهای مغذی که سرشار از پروتئین گیاهی, وبتامین ها و مواد معدنی است هموس ی باشد که در کشورهای عربی جزء غذاهای اصلی می باشد. گیاه خواران همو ‏ ۱ انشین گوشت می > 3 این غذا از نخود پخته و کره کنجد که تاهینی نامیده می شود درست می شود. طرز تهیه هموس به قرار زیر است: ۰ حدود 300 گرم نخود را کاملا پخته تا نرم گردد آب آن تقریبا تمام شود. ۰ سپس آب دو عدد لیمو ترش را به آن اضافه کرده و در مخلوط کن کاملا له کنید. * سپس 100 گرم کنجد و یک چهارم سیر له شده و جعفری و نمک و مقداری روغن زیتون به آن اضافه کرده و همه را به هم زده تا کاملا مخلوط شود.

صفحه 11:
قرمزه نخودچی: قرمزه نخودچی از نمونه غذاهای سنتی و قدیمی در اصفیهان می‌باشد که در حال حاضر کمتر پخت می‌شود. مواد لازم برای ۴ نفر: : ی ۱ مج 0 گرم (گوشت باید بدون چربی باشد تا از وا رفتن قرمزه * آرد نخودچی: 1 پیمانه * نمک و فلفل: به مقدار لازم * زردجوبه: 1 قاشق چای‌خوری ۰ نعناع خشک: 2 قاشق مربا خوری * رب گوجه فرنگی: 1قاشق غذاخوری ‎js‏ انه سط خرد شده: 1 عدد * بياز متوسط رنده شده: 1 عدد

صفحه 12:
طرز تهیه قرمزه نخودچی: 1 - در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده, آرد نخودچی, پیاز رنده شده, نمک, فلفل, زردچوبه و 1 قاشق از نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید. 1-2 پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط گوشت افزوده و با دست ورز دهید تا وقتی بدست 3 - از مایه گوشت به اندازه گرده برداشته و گرد کرده, در بشقابی با فاصله بچینید و کنار بگذارید. 4 - در قابلمه متوسطی پیاز خرد شده را با کمی روغن ريخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نرم شودء سپس کمی زردچوبه, فلفل, نمک, مابقی نعناع و رب گوجه فرنگی را افزوده و مقداری تفت دهید, آب را افزوده و اجازه دهید بجوش آید. 5 - قرمزه های آماده شده را ‎all‏ داخل آب جوش انداخته و بدون در به مدت 2 دقیقه بجوشانید, سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم‌تر کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر قرمزه ها پخته شوند. قمزه نخودچی را داخل ظرف مورد نظر کشیده و همره با ترشی لیته ونان ازه سرونمایید.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان