بیماری‌هاپزشکی و سلامتتغذیه

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

صفحه 1:
نك ‎SES es‏ سرطان دکترسید مرتضی صفوی AS BG دانشیار- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

صفحه 2:
وصعت سلامتی در جچبان در حال کذر است < مرك و مير ناشى ا[ بيمارى VSS ‏لل‎ ‏كين‎ a a . ‏است‎ 000 Wenty Can) eit) Ndi ‏تغيير است و فعاليت بدنى‎ 1200 NG} 0 COs ‏ل‎

صفحه 3:
پر رس بر رل تس 20 #6بیماری های غير واكير: © © ۲ 6سوانح و حوادث6/ 'بيمارى هاى واكير دارءمرك و مير مادرى ‎Oe ee Ee)‏ 996 کل مرگ ها: 60686600000

صفحه 4:
ا ل کشور های با در آمد پایین و متوسط می گذارند 8۶ 3 ene Teed) ce ie Led Coe Ce er any eke Pry Sen oo aloe ca eae ae YOR TRAY OT LTS

صفحه 5:
ادامه ار رل ار عامل مرك ومیر در کشورهای توسعه یافته مطرح است. در صورت عدم كنترل در سال هاى آينده اولين عامل مرك و مير خواهد بود.

صفحه 6:
ادامه * حدود (0© ميليون نفر در جهان مبتلا به سرطان هستند و بيش بينى مى شود اين رقم به (20© ميليون نفر در 0 لا( + سالانه 52/0 ميليون نفر در جهان در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند. < عادات غذایی غلط علت ()7 درصد کل سرطان ها در کشور‌های غربی و حدود (20 درصد سرطان ها در کشور های در حال توسعه هستند.

صفحه 7:
شیوع سرطان در ایران < بر اساس آمار ثبت سرطان در كشور ©© 90 سرطان ها در مردان و كمتر از ©9062 در زنان ديده مى شود. < سرطان معده رتبه نخست در مردان و رتبه سوم در زتان را دارد. 2 سرطان سینه در زنان رتبه نخست فراوانی را دارد ‎SAD TOSS nae‏ 1

صفحه 8:
ا : شرطان قااغانا ناشى ار تكقير كتكرل نشله رافت ها هستتد. سرطان عمدتا در نتيجه قرار كرفتن فرد در معرض عوامل سرطان زا ايجاد مى شود. 1 نسبت به عوامل ژنتیکی در ایجاد سرطان به عهده دارند. ز سرطان های شایع در کشورهای توسعه یافته شامل: ريه » كولون »يستان »يروستا ت ودر كشورهاى در حال توسعه:معده »كبد »مرى

صفحه 9:
غذا و سرطان ‎ew ee‏ ا ا ا 0 لله تخرد برسان رز دنه امات ‏< مواد غذايى ممكن است منجر به ييشرفت و يا مهار سرطان شوند. ‏< غذا ها ممکن است حاوی موتاژن هایی مانند آفلاتوکسین ال ا غذاهاى حاوى نيتريت و يا نيترات باشند كه در مرحله ‎rere‏ 520000

صفحه 10:
< بعضى از عوامل غذايى موجود در مواد غذايى نيز خاصيت ضد سرطانى دارند. < اين كروه باعث كاهش صدمه به 000009 مى شوند مثل: خ وانيلين موجود در وانيل 2 سینامالد هید ‎(Cnnrasieicin tac)‏ 52

صفحه 11:
ا 9 2 بعضی از ترکیبات باعث غیر فعال شدن مواد سرطان زا می شوند: را <ویتامین ۶) با عملکرد آنتی اکسیدانی

صفحه 12:
< جِكونكى تاثير مواد غذايى در ييشرفت سرطان به درستی مشخص نشده اند اما عوامل زیادی در اين زمینه نقش دارند مثل کلیه عوامل موثر بر وضعیت سیستم ایمنی .

صفحه 13:
تعادل انرزى : نتایج گوناگونی از مطالعات مختلف در اين زمینه به دست 0 7 مهم ترین شاخص تعادل بین انرژی دریافتی و اترزى

صفحه 14:
ار * رشد سربيع قبل از بلوغ و بلوغ زود هنكام در افزايش خطر اتاد بك سر طاق مره ‎Bo‏ اس فان اف < جاقى دوران بزركسالى با انواع سريطان ها به ويه ‎eae anr Onan‏ رك شده است. < در مورد سرطان يستان جاقى بعداز يائسكى در افزايش شيوع اين سريطان موثر شناخته شده است.

صفحه 15:
ادامه ۱ ‏لزاون مجع الات ب‎ eee as ‏متابوليسم و سطح هورمون هايى مثل هورمون هاى‎ 00 ‏ا‎ ‏تمایز سلولی اثر می گذارد.‎ ۱ ey VeRO" bw eB eee ‏پیشگیری از ابتلا به بعضی از سرطان ها است.‎ <* در يك مطالعه دوره هاى كاهش وزن به ميزان (0 كيلو ويا بيشتر در کاهش خطر ابتلا به سرطان به ویژه پستان موتر شناخته شده است.

صفحه 16:
چربی ها * مصرف زياد جرريبى (حيوانى)در افزايش خطر بروز ‎Sear‏ ا ا 00 شده است. < مصرريف زياد جربى حيوانى با افزايش خطر سرطان پر ار است كه مى تواند به دليل ساير تركيبات كوشت مثل آهن هم و يا تركيبات ناشى از يخت باشد.

صفحه 17:
ادامه و در بسیاری از مطالعات دریافت از روغن زیتون در کر سرطان سينه موثر شناخته شده است. < سرطان يروستات: در بسيارى از مطالعات جربى هاى اشباع در اين زمينه موثر شناخته شده اند.

صفحه 18:
کر بو هیدر ات 2 بررسی های مختلف نشان داده اند رژیم غذایی با بار ‎era en pe‏ ل ‎TOO p EOD‏ ۱ می شود. در یک بررسی در ایتالیا در- مورد سرطان سینه این ارتباط در( کولورکتال اين ار تباط مشاهده شد.

صفحه 19:
پر وشین ارتباط مشخصى در اين زمينه مشاهده نشده است ولى بعضی از مطالعات بیان می کنند که مقادیر زیاد اسید های لا ار رت سرعت رشد كه از عوامل خطر موثر در بروز سرطان اند موثرند.

صفحه 20:
ant ae peter: ‏گوشت قرمز در افزايش خطر بروز بسیاری از سرطان ها‎ ‏بویژه کولون»رکتوم.بروستات موتر شناخته شده است.‎ رزيم غذايى غنى از كوشت قرمز باعث افزايش خطر سرطان روده.واحتمالايستان»يانكراس»يروستات وكليه مى شود.

صفحه 21:
۱ ‎Al‏ ار در كولوركتال(تاثير كلسيم و ويتامين ‎(Ge Sates 516‏ مشاهده شده است, خ در بعضى از مطالعات افزايش خطر ابتلا به سرطان پروستات ‎jeer‏ ۳ 2 مصرف شیر در کاهش شیوع سرطان معده موثر شناخته شده ‎eu)‏

صفحه 22:
ادامه + ماست به دليل محتوى يروبيوتيكى در كاهش خطر سرريطان موثر است.اين باكترى ها در روده باعث: * ياك سازى عوامل سرطان زا < مهار باكترى هاى مولد مواد سرطان زا ere ‏د ا‎ id < کاهش ,ا<) روده 2 حلالیت اسیدهای صفراوی و ترشح موکوس

صفحه 23:

صفحه 24:
سبزی و میوه ‎Sno‏ و( ‎POS Leb sire‏ ا ‏گوجه فرنگی و مواد غذایی حاوی لیکوین در کاهش خطر سرطان يروستات ‏سبزى هاى خانواده كلم در كاهش انواع سرطان مثل ‎evtn yen kre)‏ ور ار ‏ميوه های غنی از فولات کاهش سرطان کولون ‏مركبات كاهش سرطان ريه ‏< مصريف (6*0(0 كرم ميوه و سبزى در روزبا 90900 کاهش سرطان همراه بوده است

صفحه 25:
کاهش سرطان گولون: افزايش حجم و کاهش زمان ماندگاری مواد سرطان زا ترکیب با مواد سرطان زا و دفع تغييرٍ فلور ميكروبى كولون کاهش ,) يش ساز توليد اسيد هاى جرب كوتاه زنجيركه منبع مناسبى برای سلول هاى ابيتليال كولون هستند.

صفحه 26:
ادامه *در بعضى بررسى ها به تاثير فيبر در كاهش ‎ees oe‏ ا لل ل ل ‎bd)‏ ای استروزن ۳ است .

صفحه 27:
کلسیم ‎Tee ew Tener Pon) he‏ زر 7 ارتباط مثبت با سرطان پروستات ‎ies eer‏ ا ا 0 مشخص نیست اما بعضی مطالعات افزایش خطر سرطان پروستات را با افزایش دریافت کلسیم نشان | در روزدر مراحل بیشرفته سرطان بروستات

صفحه 28:
ayy A ال را 2 را افزايش خطر سرطان هاى كولوركتال و سينه را نشان داده ۳ مصرف طولانى مدت مكمل هاى حاوى اسيدفوليك 7200 ‎he)‏ ۱

صفحه 29:
0217 دراد ال ایا کی زر ل ل را ‎GENS‏ ‏لا 2۹۱ < ویتامین ث مهمترین آنتی اکسیدان محلول در آب آلفا توکوفرول مهمترین آنتی اکسیدان محلول در چربی < در بسیاری از مطالعات استفاده طولانی مدت از ویتامین ۶) در كاهش خطر سرطان كيسه صفرا موثر بوده است.

صفحه 30:
سلنیزم موثر در عملكرد سلنيوم يراكسيداز عامل مقابله كننده با استرس اكسيداتيو < كاهش خطر يروستات < مكمل يارى تركيب سلنيوم و ويتامين در ييشكيرى از سرطان يروستات موثر بوده است.

صفحه 31:
۲ رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزی ها 6 واحد یا بیشتر و ۱ رسد تاثير سير از طريق ممانعت از رشد باكترى هاى نامناسب در روده بزرگ است) ” مصرف غلات و حبوبات كامل ۷ افزايش مصرف فیبربه 66-08 گرم در روز 2 evry eS ۱ pVO= 7 YT ICR محدود کردن مصرف گوشت قرمز به کمتر از 600 گرم در روز

صفحه 32:
ادامه ا ا ا ا ل را های گیاهی اشباع و مارگارین های غنی از امگا- وجایگزین کردن منابع تک غیر اشباع مثل روغن زيتونءكانولاءبادام زمينى و منابع امكا -8 مثل مغز‌هاءدانه ها.ءماهی»... ‎rg‏ لا ل ل اا ممكن است باعت افزايش خطر ابتلا به سرطان معده شوند.

صفحه 33:
ادامه ۶ انجامفعالیت بدنی منظم: ۶ 0 ساعت پیاده روی با شدت لك فعاليت شديد در هفته مى تواند در پیشگیری از سرطان های روده,پستان و ریه موثر باشد.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان