صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
دوران جنینی و سال ‎Jol‏ تولد از مهمتربن دورانهای رشد یک کودک است که کمبود مواد مغذی در این دوران در سایر دورانها غیر قابل جبران میباشد دانش اموزان مدرسه این دوران مهم را پشت سر گذاشته اند

صفحه 4:
توجه به رشد و تغذیه در سنین مدرسه اهمیت دارد زیرا: #نیازهای غذایی دانش آموزان به دلیل سرعت رشد افزايش بيدا ميكند. *دوران مهم شكل كيرى عادات غذايى و شيوه ©تغذيه ى صحيح در توانمنديهاى ذهنى مناسب دانش اموزان نقش مهمى دارد

صفحه 5:
کلید های تغذیه دانش آموزان: #کمبود های تغذیه ای کودک را از رشد بالقوه اش باز مى دارد و موجب کاهش سرعت رشد جسمی وتوانمندی ذهنی آنها می شود. ۴سرعت رشد کودکان و دربافت روزانه آنها از نظر انرژی و مواد مغذی و بطور کلی مقدار غذای مصرفی روز به روز #در این دوران اشتهای کودک راهنمای خوبی برای دریافت انرژی ومواد مغذی مورد نیاز است. #استرس می تواندروی اشتهای کودک تاثیربگذاردکه در صورت تداوم می تواند مشکل ساز باشد.

صفحه 6:
نیازهای تغذیه ای در دانش آموزان

صفحه 7:
انرژی : #در دوران مدرسه رشد کودکان ‎(eas‏ یکنواخت است و سال های آخر دبستان مقارن با شروع جهش رشد به ویژه در دختران است.بدلیل تفاوت در اندازه بدن‌میزان تحرک و سرعت رشد.نیاز به انرژی متفاوت است. #باید از گروه نان و غلات مانند:نان»برنجماکارونی در برنامه گنجانده شود.مصرف بیسکویت کیک و کلوچه به عنوان ميان وعده بخشى از انرژی را تامین می کند. # تنقلات مانند برنجک. گندم برشته یا کره.خامه.سرشیر منابع انرژی دیگرند.

صفحه 8:
0 8 ۰ پرودنین ؛ برای نگهداری,ترمیم بافتها.سنتز سلولها و بافتهای جدید مورد نیاز است. ترکیبی از پروتئین گیاهی و حیوانی می تواند نیاز بدن را برای رشد تامین کند و اسیدهای آمینه ضروری را به بدن برساند. شیر گوشت.تخم مرغ و در میان وعده نان و تخم مرغءساندویچ مرغ» کتلت.شیر و کیک منابع پروتئین هستند.

صفحه 9:
ویتامینها و املاح : #در واکنش ها ی متابولیک نقش حیاتی دارند و از طریق برنامه ی غذایی روزانه باید به بدن برسند.نیاز به آن ها اغلبماسب با اثرفی ,دریافتی. با ضایر مواد:مقتی انست: #برخی از ویتامین ها و املاح در دوران رشد نقشی اساسی دارند که شایع ترین آن ها عبارتند از ویتامین ها ی ‎۸٩‏ و 0 و املاح ید.‌آهن و کلسیم.

صفحه 10:
ویتامین (: "*#در تنظیم جذب و متابولیسم کلسیم در استخوانها نقش دارد. * مهمترین منبع آن نور مستقیم آفتاب می باشد. با توجه به این که دانش آموزان در سنین رشد هستدکمیود این ویتامین رشند استخوانی آنها را مشتل میکند *تشویق دانش آموزان به ورزش و بازی در فضای باز باعث تامين اين ويتامين ميشود

صفحه 11:
egal ‏*#*مقدار مورد نیاز به سرعت رشدءذخایرآهن بدن و قابلیت‎ ‏جذب آن ن از منابع غذایی بستگی دارد.نیاز به آهن در‎ ‏دوران رشك افزايش می یابد آهن روزانه مورد نیاز یک‎ ‏کودک ۱۰ ساله به اندازه یک فرد بالغ است. بهترين نوع‎ ‏آهن قابل جذب در گوشت.مرغ.جگر می باشد.منابع دیگر‎ ‏حبوبات.غلات.سبزیجات و زرده تخم مرغ‎ : برای افزايش قابلیت جذب آهن موجود در منابع گیاهی بهتر است همراه آنها منابع ویتامین .6 مصرف كرد.مانند:ميوه يا آبميوه یا سالاد همراه غذا

صفحه 12:
کم خونی فقر آهن و اثر آن بر قدرت یادگیری: ۴ کودکان در سنین مدرسه خصوصا اگر متعلق به خانواده هایی که از نظر اقتصادی.اجتماعی در سطح پایینی هستند. باشند.به درجاتی از فقر آهن و کم خونی ناشی از آن مبتلا می شوند. 3 ود ] ‎pee‏ .نكم 3 علاته فقرآهودس تفاوتی گس ,حسی تکاهتن قدرت یاد گیری.عدم تمایل به فعالیت های فیزیکی و ورزش

صفحه 13:
کلسیم : گنه تنها برای استحکام دندانها و استخوانها بلکه برای رشد استخوانهای جدید ضروری است ودریافت کافی آن د جلوگیری از پوکی استخوانهادربزرگسالی حایز اهمیت است © شیرلبنیات: ات.بستنی و میان وعده هایی مانند: نان و پنین نقش قابل توجهی در ساختار استخوانهایی سالم و قوی دارد. نوشابه های گازدار حاوی مقدار زیادی فسفر هستند.مصرف بیش از اندازه آنها در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کند و باعث کمبود آن می گردد.

صفحه 14:
کمبود ید بر یادگیری.مهارتهای فکری و ذهنی اثر غیرقابل تردیدی دارد. اثرات کنترل فقر ید در روستای ژیکسیان چین قبل بعد از سال 1986ید ازشال 78 9یمکها | به نمکها ‎Sa wales‏ بدون ید بوده اند تقوم ‎oS‏ 0درصد 4 درصد شیوع کرتینیسم 1درصد مورد جدید مشاهده نشد رتبة تحصيلي در چهاردهم سوم بین14 مدرسه مردودي دانش .350 340 2درضد آموزان

صفحه 15:
اهمیت صرف صبحانه: * * جون تغذیه صخیح بر میزان قدرت یادگیری موثر است» در نتیجه افزايش نسبی قند خون موجب بهبود عملکرد مغز و در نتیجه یادگیری می شود. ‎i een 53‏ ۹ 7 ** اگر مدت زمان ناشتایی طولائی شود. نگهداری قند خون در سطح مطلوب دشوارتر می شود و یادگیری و تمرکز حواس مختل می گردد. ‏هی بایست شام هر ساعات ابتتای شب ضرف شود و ساغاث خواب معين و منظم باشد. ‏**والدین باید سحرخیزی,ورزش و نرمش صبحگاهی و صبحانه خوردن در محیط گرم خانواده را به فرزندان بياموزند. ‏و 4 4 3 5 2 ** فرنی,برنج,عدسی,حلیم.نان و پنیر و گردونان و تخم مرغ‌نان و کره و مرباانان و کره و خرما و.. نمونه هایی از یک صبحانه سالم و مغذی اند. ‎ ‎

صفحه 16:
ميان وعده ها: سا کودک در سنین مدرسه علاوه بر سه وعده غذاى اصلى به حداقل دو ميان وعده نیاز دارد. لا تنقلات کم ارزش غذایی مانند: چیپس,پفک و .... حذف گردد. لسانجير خشكءتوت خشكببادامءيسته.كردونبركه زردآلو و انواع ميوه ها مانند : سيبء برتقالءنارنكىءهلوءزردآلو و سبزى هايى نظير:هويجءكاهوءخيار و انواع ساندويج هاى سالم مثل نان و ينير و كردو و ... از ميان وعده هاى مناسب مى باشند.

صفحه 17:
عرضه مواد غذایی در بوفه مدرسه: مواد غذایی که در بوفه عرضه می شوند. نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموزان و ایجادعاداتا غذایی مناسب ذر آنها دارد. | ‎eel pale cul‏ خیر يجاوز أبرام بفکها ریسکا ناه ‎Gg‏ مرصحوصن دي حانسن اللوران سي ‏گردد. ‏۲ مواه غذایی که عرضه می شود: می بایست دارای پروانه بهداشتی و علامت استاندارد بوده و تاریخ مصرف و انقضای آن کنترل گردد. | ‏قیاع آیسوه خی بستف رتیه وربهنافتن, ‎col Py‏ خرف مدا ند ‏۲ انولع تنقلات سنتی ماننند: نخودچی» کشمش,خرما و ... نیز از جمله مواد غذایی مفید. می باشند. ‏انواع غذاهای گرم که به صورت بهداشتی تهیه و نگهدلری می شوند مثل: عدسی,خوراک لوبيا و انواع آشنهاسناسب می باشند. ‎ ‎ ‎

صفحه 18:
رفتارهاي تغذیه اي نامطلوب : ‎a‏ ‎a‏ ‎a‏ خودداری از خوردن گوشت خودداری از مصرف شیر و خودداری از مصرف سبزی ها افراط منز موف شتکلات و شیریتی لس مصرف تنقلات غذایی کم ارزش Cost Pood ob; Gad

صفحه 19:
#بسیاری از بیماریهای دوران بزرگسالی مانند بیماریهای قلبی .فشار خون .افزایش چربیهای خون »ديابت و انواع سرطانها به نحوه ی تغذیه ارتباط دارند و با توجه به اینکه بسیاری از عادات غذایی از کودکی شکل می گیرند ءپس ایجاد عادات صحیح غذایی در دانش آموزان نقش مهمی در اين زمینه دارد

صفحه 20:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان