صفحه 1:
صفحه 2:
در خوردن افطار
جه نكاتى را بايد
{oS cule oy)
صفحه 3:
امام صادق عليه السلام :
1
3 في منزل أخيك
dias من صیا
geen ضعفاً.
فطار کردن در منزل برادر مسلمانت. برتر از
هفتاد روز. روزه تو است.
مخاسن ص 2۰۴۱۱ ۱۳۵
ل 0
صفحه 4:
الف- شروع افطار:
برای شروع افطار می وان از این خوراکی ها استفاده کرد:
صفحه 5:
۱- آب ولرم:
با توجّه به حرارت زیادی که معده در پایان روزه هر روز پیدا
می کند شروع افطار با آب سرد بسیار مضر و حتّی خطرناک
است.
در واقع وقتی که شما افطار را با آب سرد شروع می کنید
مثل آن است که روی یک ظرف چینی داغ, آب سرد بريزید.
مشابه همان بلایی که سر ظرف چینی می آید بر سر معده
شما نیز خواهد آمد.
صفحه 6:
همجنين به اين دليل كه در ابتداى افطارء کبد تمایل
شديدى به جذب غذا دارد آب بخ مصرف شده توقف
چندانی در معده نکرده بلافاصله وارد روده می شود که این
مساله می تواند باعث بروز رفلکس پاراسمپاتیک شدید و
حتی سنکوپ و مرگ ناگهانی گردد.
صفحه 7:
طبیعتا به دلیل بالا بودن حرارت معده. استفاده از T
با نوشیدنی های داغ هم چندان مناسب نیست.
روزه خود را با آب باز كنيد باید از آب ولرم استفاده کنید.
طبق آن چه در روایات شریف آمده است؛ آب ولرم. اخلاطى
که درطول روز در معده جمع شده اند را می شوید.
صفحه 8:
۲- خرما. کشمش. عسل و سایر شیرینی های طبیعی
كبد در هنكام افطار تمایل زیادی به جذب مواد غذایی دارد
که در این میان چون قندها بیشترین چیزی هستند که طول
روزه داری مصرف می شوند تمایل کبد به جذب شیرینی
بیشتر است.
صفحه 9:
قندی که هنگام افطار مصرف میشود. باید قندی باشد که به
آسانی هضم و جذب شود و انرژی از دست رفته را به سرعت
جبران کنند و این همان چیزی است که با خوردن شیرینی
های طبیعی به دست می آید.
به این ترتیب اشتیهای شخص نیز کنترل میشود و پرخوری؛
كمتر بيش مى أيد.
صفحه 10:
ب- رفع تشنگی:
احتمالا بسیاری از ما اين تجربه را داشته ایم که با خوردن آب
فراوان نه تنها عطش ما برطرف نشده بلکه دل درد نیز به آن
اضافه شده است.
معده خالی. توانایی نگهداری و جذب آب را ندارد و بلافاصله
اين بايد چیزی باشد که آب را
آن را وارد روده می کند:
در معده نگه دارد.
صفحه 11:
برای نگه داشتن آب در معده. خوب است که ابتدا مقدار
کمی آب(مثلا نصف لیوان) را به آرامی و جرعه و جرعه
میل کنید و بعد یک خوراکی ساده مثل کمی نان خورده
اگر خواستید بعد از آن نیز کمی آب بخورید تا عطشتان
برطرف شود.
صفحه 12:
ج- سایر نکات:
۱- لطفا بر سر سفره افطار. خویشتندار باشید! مطمئن
باشید با مقدار بسیار کمتری از آن چه معمولا می خورید
نیازهای بدنی شما برطرف می شوند.
صفحه 13:
۲- اگر به خوردن شام عادت داربد سعی کنید:
فاصله بین افطار و شام را زیاد کنید؛
فاصله بين شام و خواب هم زياد باشد(حداقل دو ساعت)
در هر كدام ازاين دو وعده. غذا را در حدى مصرف كنيد
كه معده بيجاره را دجار كرفتارى نكنيد.
بايد غذاى افطار به حدى سهل الهضم باشد كه تا خوردن
شام. كاملا هضم و از معده خارج شده باشد.
صفحه 14:
** با تمام این احوال توصیه می شود که به خوردن یک
وعده افطاری متعادل اکتفا کنید و از خوردن شام
wee
اگر دقت کنید در ایامی که ماه مبارک در نیمه اول سال قرار
می گیرد و شبها کوتاهند؛ عملا امکان رعایت شرط های
گفته شده برای شام خوردن وجود ندارد.
صفحه 15:
۳- غذای افطار باید هضم و جذب آسانی داشته باشد تا
به هنگام وعده سحر, بدن برای دریافت وعده جدید
آماده باشد.
برای این منظور انواع آش ها (به غیر از آش رشته)» هلیم هاء
فرنی ها و ... غذاهای مناسبی هستند.
صفحه 16:
سپس از خوردن افطار» بدنم درد می گید و احساس
کوفتگی دارم؛ گاهی نين احساس طيش قلب دارم؛ علّت آن
چیست؟
علّت دردهایی که بعضى از ماء يس از خوردن افطار. در بدن
خود حسٌ مى كنيم آن است كه خون. براى هضم غذاء از
سراسر بدن. به سمت معده هجوم مى آورد و نوعى كم خونى
موقت در عضلات و اندام ها به وجود می آید که حاصل آن.
احساس درد و کوفتگی است.
صفحه 17:
بهترین راه برای پیشگیری از احساس درد و کوفتگی آن
است که برای افطار. از غذاهای سبک و زودهضم استفاده
کنیم؛ غذا را خوب بجویم و از پرخوری نیز بيرهيزيم.
گاهی نیز دلیل این امن ضعف معده و عدم توانایی مناسب
آن برای هضم صحیح غذاست که با درمان های مناسب.
برطرف خواهد شد.
:منبع0.0۳عاوا5