صفحه 1:
صفحه 2:
»*يكى از بهترين راهها براى اطمينان از تامين نيازهاى تغذيه اى » آشنايى
هرم غذایی کشور ر ۳ را از فج تیر ری | |
ee Sere a8) انا
بهمعنى مصرف مقادير توصيه شده از مواد مورد نياز براى حفظ
سلامت بدن,
2 يعنى مصرف انواع مختلف مواد غذايى كه در © كروه اصلى غذايى
قرار كرفته اند.
صفحه 3:
هرم غذایی یک طرح کلی از الگوی
ا ا كت
ل ORS ee
انسان است. به ا ه ۴۱
ol ل بدن
به آنها بیشتر است. به تدریج با
تزدیک شدن به رس هرم ۰ میزان
مورد نیاز بدن به غذاهای مختلف
كمتر مى شود.
صفحه 4:
در هم كروه مواد غذابي دارآى
Poy ee ae ese
Ce Cen NEF ل
3
ا lo ane
cee
و داراى اندازه تعريف التذة معينى
ل ار
خواهیم پرداخت.
صفحه 5:
ههای gilts هرم
* هرم غذايى شامل ينج كروه غذايى .. .. ويك كزؤة 7 CENT)
0
) كروه نان وغلات
Say 0
SUS ye 021
ع) كروه شير ولبنيات
Cridg5 09}5 (0 ۱
9
). كروه متفرقه
صفحه 6:
رود نان وفلات و مواد نشاسته ای
۰ Serer ا gry
گیررند.
مواد غذایی این گروه بيشتم نقش . بدوراب 3
000 ee ae ee eee Dyer
eto eS ey NIK Cee eS
صفحه 7:
صفحه 8:
de Se ee RO
یک واحد نان و غلات معادل :
* نصف ليوان برنجانواع ماكارونى ور
roid ار
و
* یک برش نان «تافتون» سنگک. بربری» به اندازه کف
(Core) oer sa Ce AT SH
صفحه 9:
نکاتی در باره مصرف گروه نان و غلات
ترجیحا از نان هایی استفاده کنید که بدون جوش شیرین و از آرد سبوس دار
هده اكد
ا ا ا PO Se ets ee
عنوان میان وعده استفاده کنید.
ال در غلات » آنها را با يك يروتئين حيوانى
مانند گوشت و يا یک پروتئین گیاهی مانتد عدس و سویا مصرف کنید.
صفحه 10:
۷ گروه هیوه ها
این گروه شامل انواع میوه های تازه» خشک و آبمیوه ها می باشد مانب ۶
هلوء گلابی. گیلاس؛ هندوانه سیب ؛ پرتفال» فارنگی , هلو آلوء زر دا لو ۲
Pree ey ویتا مین ها و املاح بدن .. ..
۱
صفحه 11:
۲
HTN
صفحه 12:
میزان مصرف روزانه توصیه شده ه
لك
ا 00
ا ل ا
۴ برش هندوانه (۲۰۰ گرم)
ا ا الم
ال و ی
صفحه 13:
29)
* مواد غذای درن سال
مانند پیاز. هویج» سیبزميني» شلفم
مانند سبزي خوردن . كاهوء كلم؛ الللفتاج
مانند کرفس ۰ ریواس
۰ : مانند گل کلم
و
ال ل ا ...سا میباشندسبرزیهای به
رنگ سبن تیه زرد تیه و نارنجی» و
صفحه 14:
صفحه 15:
۱ eed
يك واحد سبزى معادل :
ل 00
* نصف ليوان سبزيهاى يخته
eR قا رت
rel anes 252
IPs ba osc 1°
و
صفحه 16:
نگانی در باره مصرف گروه
سبزی ها را تا حد امکان به صورت خام مصرف نمایید زیرا حرارت ۰
heed tone eS EE ۱
eee Se he eee)
در صورت پختن سبزی ها سعی کنید آنها را با آب کم بپزید .
ا 0
از جاشنى هابى مانند آب ليمو . آب نارنج » آب غوره و روغن
زيتون به جاى سس مايونزبراى سالاد استفاده نمابيد.
صفحه 17:
شست و شوي سبزیجات و میوه ها به روش هاي مناسب از قبیل خیساندن اولیه
ء شستشو با محلول هاي شوینده و میکروب کش . تعداد میکروب ها را کاهش
عي ذهله
0 peed ا
0 ero
* آلودكي هاي انكلي از طريق اين كروه غذايي منتقل مي شوند و آسيب هاي
زيادي به سلامت انسان وارد مي كنند .
ا ا ا oO dl
نيستند . خودداري ees, ۲
صفحه 18:
انواع گوشتهای قررمن ( گوسند و گوسالهم گوشتهای سفید (مرغ» هی )و
امعاء و احشاء(جگر, دل» قلوه, زبان» مغ ) و تحخم مرغ و حبوبات (نخود, لوبياء
Bear ey Care) es emer Tet pers
sos
BV Eye eS) naan S POS Pe
Srl SP Sat a ESE)
صفحه 19:
صفحه 20:
میزان مصرف روزانه توصیه شده گوشت و۰
یک واحد گوشت 9 حبوبات شامل :
* ۶ گرم انواع گوشتهای پخته شده
ا ل م
ا ا سن
aes ابر و سد ب
* يك ليوان حبوبات يخته شده
* نصف ليوان از مغزها 7
* دو عدد تخم مرغ متوسط
صفحه 21:
اتی در باره مصرف گروه گوشت »تخم مرغ و حبوبات
؟ گوشت باید بخوبی مفز پخت شود
*از بهترين روش بيخت غذا مثل بخار يز و يا آب يز استفاده كنيد واز روش
با
5 3 جح 2 11
*چربی های قابل رژیت را از شت قرمز جدا کرده و سپس آن را طبخ
نید
*پوست مرغ را پیش از طبخ جدا کنید.
0
*تا جاى ممكن مرغ و ماهى را به صورت آب يز مصرف واز سرخ كردن
آنها خودداری کنید.
صفحه 22:
ادامه .... مصرف گروه گوشت »تخم مرغ و حبوبات
es Sy Soe Gi ei en ay چ]
زمینه ای یا وجود سابقه خانوادگی بیماری های قلبی عروقی .فشار خون ۰
جلقى » ديلبت » » کلسترول خون بالا و غیره . حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در
Carrere ees per ance ا ا BSS asl
ال
روزلنه يك عدد تخم مرغ مصرف كنند بح تارب صرق SPS OR
لين تا ال 0
oe ا ل ا 1۱
) به ويقه در صورت داشتن سابقه فشار خون بالا در خود یا خانواده
خودداری کنید.
صفحه 23:
مواد غذایی این گروه شامل شیم و فرآوردههای آن مافند ماست بن ۰
کشک, بستتی می باشند که در تام يروتئين؛ ويتامين ها و |
بدن نقش بسزایی دارند.
One oS ا
صفحه 24:
صفحه 25:
میزان مصرف روزانه توصیه شده شیر و لبذ
0
لع كت
ere poe دوغ کم نمک
۴ گرم پنیر ۱
“يك ليوان كشك
وا ان ی
صفحه 26:
نکاتی در باره مصرف گروه شیر و لبنیات
“ار محصولات پاستوریزه و در بسته بندي هاي بهداشتي مناسب استفاده
9 ا ا لك
مایع را به مدت پنج دقیقه در حال هم زدن پیش از مصرف بجوشانید .
#اككر از .ينير تازه استفاده مى كنيد حداقل بايد 2 ماه از توليد آن كذشته
aval ۳
*ماست مطمتن ترین غذا در دسته لبنیات است. اگر از سلامت سایر
Cl RR Ueemee dion vee) pwr 7) ا
صفحه 27:
DE are en ا nO PAU rs ne
مصرف شوند , توصيه مى شود از كروه متفررقه كمتر استفاده شود.
گروه متفرقه شامل: چربی هاه شیرینی ها و مواد قندی» ترشی ها و شو ۵ و
چاشنی هاء نوشیدنی ها مانند نوشابه های گازدار» جاى, قهوه شربت ها. برای
اين گروه واحدی در نظر گرفته ده ات
صفحه 28:
9 مصرف چربی ها » شیرینی ها و چاشنی ها را محدود
كيني
* بهتر است مصرف مواد قندى و نوشابه ها را به حداقل
رسای
صفحه 29:
و در انتخاب و مصرف مواد غذایی به تنوع ,اعتدال و تعادل توجه نمایید
© مصرف مواد غذايى روزانه را طوری تنظیم کنید که وزن مطلوب خود را حفظ نماید
7 سعی کنیدبرنمه مرتب ورزشى ( مانند بياده روى ) بصورت حداقل سه روز در هفته و هر بر به مدت ۳۰ تا ۴ دقيقه داشته باشيد.
رزوي با مصرف بیشتر میوه ها , سبزی هاء حبوبات و نانهای سبوس دار , دریافت فیبر غذایی روزانه را افزایش دهید.
7 مصرف شمير» ماست و ينير كم جربى ( كمتراز 110 درصد ) رادر برنامه غذايى روؤانه افزايش دهید
8 در مصرف جربيهاى جامد تا حد ممكن اجتناب كنيد و حتى الامكان از سرخ كردن مواد غذابى برهيز كنيد و در صور
روغن : سعى كنيد از روغن مايع يا روغن زيتون استفاده كنيد .
70 سعى كنيد از كوشت هاى سغيد مانند ماهى و مرغ استفاده كنيد واز فرأورده هاى كوشستى مانند سوسيس و كالباس كمتر استفاده كنيد .
ازع مصرف قندهاى ساده مانند قند, شكر , شسيرينى و شكلات را محدود كنيد
1 از مصرف زياد نمك خوددارى نموده و سر سغره غذا حتى الامكان از نمكدان استفاده ننماييد
ل . روزا عاقا ل ليوان أب بتوشيد
ترود فيه جاه :ماوت سلاضت Fat ep at
pene mee Teen
الحمن هرن(
صفحه 30:
صفحه 31:
1 if 4
5 ۱۷ Pape SR
coming tégether is a BEGINNING
صفحه 32:
نحاش Wid
senna بان و میا معاید