صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
* هفت سین یکی از رسوم ایرانی است که با عید آغاز بهار همراه شده است.
این است که از سینهای خوراکی متعددی برای هفت سین استفاده
میشوده اما رایج ترین آنها سیب» س رکه سبزه سماق, سر که سمنی سنجدء
سیر می باشد.
* توجه داشته باشید که سینهایی که بر سر سفره هفتسین میآیند خوراکی
هستند بنابراین «سکه» نمیتواند جزء آنها باشد!
صفحه 4:
*,*
* برای یافتن حکمت بر سفره آوردن این مواد خوراکی در آغاز بهار بايد ديد
بهار چه خصوصیاتی دارد:
* بهار در طب سنتی زودتر از نوروز و در واقع از زمان جوانه زدن درختان آغاز
میشود.
* اخلاط بدن شروع به گرم شدن و حرکت کرده و بدن شروع به دفع اخلاط مضر
جمع شده در فصل زمستان از بدن می کند.
* عوارضی همچون سردرد گرم: خون دماغ و خلط خونی؛ گلودرد؛ خارش؛ قرمزی
oh شدن افسردگی و تبهای گرم خونی و صفراوی
بعنوان نتیجه تغییرات بهاری مطرح شده اند.
صفحه 5:
رین پاک کننده های معده و مقوی معده و قا
:۰ ب می باشد. خوردن سیب در
LIT ae علاوه بر پا کسازی معده باعث افزایش اشتها می شود.
سیب موجب کاهش حرارت درون شده و برای گرم مزاجان و درمان تب مفید میباشد.
سيب در كاهش سموم بدن و لينت مزاج نقش موثری دارد.
مصرف متعادل و منظم سیب بواسطه رطوبتی که دارده موجب لطافت پوست می شود.
سیب مقوی مغز و اعصاب است ولی زیاده روى در مصرف
پی دارد:
خدا (ص) خوردن سیب در سحرگاهان را موجب طولانی شدن عمر می دانند. در نزد اقوام
ع »> اج و
(بویژه سیب بهاره) درد عصب در
صفحه 6:
* طبع س رکه سرد و خشکک است و قابض و کاهشدهنده رطوبات بدن میباشد.
* استفاده از س رکه در کنار وعدههای غذایی باعث رقیق شدن خون میشود و به
تجزیه چربیها و دفع سموم کمک کرده و سبب کاهش چربی خون میشود.
همچنین محرک اشتها است.
* س رکه در رفع جرم دندان و التهاب لثه موثر است. بُخور س رکه رقیق شده در رفع
گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی موثر است و سردردی را که در اثر بدی
هوای محیط بخار حمام و زیادی صفرا باشدء معالجه می کند.
* امام صادق (علیه السلام ): س رکه » نیکو خورشی است . تلخه را می شکند. قلب را
زنده میسازد ثه را استحکام می بخشد و جنبند گان شکم را می کشد.
صفحه 7:
* البته مصرف نادرست یا زیادهروی در مصرف سر که مشکلاتی نیز ایجاد خواهد کرد:
* با توجه به طبیعت س رکه افرادی که دارای غلبه سردی هستند باید از مصرف س رکه پپرهیزند و
افراد دارای مزاج های سرد و خشکک یا سرد و تره کمتر سر که مصرف نمایند.
س رکه برای مبتلایان به درد مفاصل و زخم معده مضر است.
س رکه در بعضی افراد باعث بروز زخم های گوارش (سحج) در معده و روده ها می شود.
س رکه های تقلبی دارای اسید استیک هستند و بعضاً هیچگونه تخمیر و مراحل تولید س رکه
طبیعی در تولید آن وجود ندارد لذا بهای آن به مراتب از سر که طبیعی ارزانتر تمام مى شود
ولی اين نوع سر که به استتنای طعم ترش دارای هیچ خاصیت دیگری نیست.
زیاده روی در مصرف س رکه میتواند موجب لاغری» ضعف نیروی جنسی و مضر معده و رحم
باشد.
صفحه 8:
+ eK KH
طبع سماق سرد و خشک است.
سماق مقوی معده و روده بوده و از ريختن صفراى اضافى به اين دو جلو كيرى مى
سماق قابض است و در اسهال و حالت تهوع صفراوى بسيار مفيد مى باشد.
باعث تصفیه خون شده و مواد مضر OT مانند اوره را دفع می کند.
مصرف سماق به همراه کباب باعث کاهش مضرات آن از جمله چربی زیاد آن می شود.
مصرف سماق در غذاها موجب کاهش غلظت خون و چربی بد خون شده و همچنین در افراد مبتلا
بیار خوبی دارد.
تاثیر سماق در جلووگیری از خون ریزی های داخلی بی نظیر است. به طور مثال در بهبود اسهال
خونی: خونریزی سینه و همچنین خون ریزی زیاد دوران قاعدگی نقش موثری دارد.
غرغره جوشانده سماق در درمان ورم دهان و گلو مفید است.
صفحه 9:
* در اصل سماق میوهای است اند کی از عدس بزرگ تر که ارتفاع درخت آن به
دو متر می رسد. توصیه می شود خودتان میوه خشک شده آن را تهیه نمائید و
آن را کوییده و سپس مصرف کنید.
* مضرات سماق
* مصرف سماق در کسانی که معده و کبد سرد دارند مضر بوده و مصلح آن پختن
آن با بادنجان است.
* مصرف بیش از اندازه و بی رویه سماق می تواند ایجاد مسمومیت کند.
صفحه 10:
سبزه در واقع جوانه بذرها است که هر بذر خواص ویژه خود را دارد. جوانه بذرها خواص
منحصریفردی دارند و میتوانند به عنوان مواد غذایی نقش آفرین باشند.
دانه جوان
در حین جوانهزدن تغییراتی دانه ایجاد میشود که آن را قابل خوردن به صورت خام و
همچنین بسیار مفید برای مقاصد مختلف می کند.
نزده به لحاظ خواص تفاوتهای بسیاری با جوانه همان دانه دارد. به عبارت دیگی
جوانه گندم طبیعت گرم و خشک دارد و برای تقویت موء تقویت بدن؛ لطافت و زیبایی
پوست» چاقشدن و
باشید که جوانه گندم خوراکی نباید خیلی رشد کند و رنگ آن به «سبزه برسدء
بلکه جوانه باید زمانی که رنگ سفید دارد و در ابتدای گرایش به #سبزهی قرار دارد مصرف
شود.
این مقیلافت»
توجه دا
صفحه 11:
* سمنو حالت پخته شده سبزه یا همان جوانه گندم است و برای کسانی که
معدهشان توانایی هضم جوانه گندم خام را ندارد مناسب است.
* سمنو یکی از غذای خوشمزه اکثر مناطق ایران است. سمنو غذای کاملی است
و تقریبا تمامی مواد مورد نیاز بدن در آن وجود دارد.
* تمامی خواصی که برای جوانه گندم ذ کر می شود در سمنو نیز وجود دارد. از
جمله لطافت و زیبایی پوست. تقویت موء تقویت بدن» چاق شدن بدن های
مغز» رفع درد سینه و ...
ین غذاهای مناسب برای خانم های باردار است.
نحیف و لاغر
* سمنو یکی از ب
صفحه 12:
طبع ستجد سرد و خشک است.
سنجد مقوی معده است؛ در بیماری های ریه سودمند است همچنین جهت تسکین سردرد
مقید است:
مصرف OT در اطفال بسیار مفید بوده و به رشد و نمو آن ها کمکک می کند.
پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می
امام صادق (علیه السلام ) میفرمایند: سنجد. گوشتش گوشت می رویانده استخوانش
استخوان را رشد می دهد و پوستش پوست را می پرورد. علاوه بر این ۰ سنجد کلیه ها را
گرم مى. كند معده را پاک می سازد مایه ایمنی از بواسیر و تقطیر البول است » ساق پا را
قوی می, کند و رگگ جذام را به کلی قطع می-نماید.
صفحه 13:
ع H و
طبيعت سير كرم و خشكك است. و خوردن آن با مراعات زمان و مزاج و حد
اعتدال موجب صحت مزاج است.
سير رقيق كننده خون است و جهت دردهاى مفاصل و سياتيكك و نقرس مفيد است.
سير موجب ياكسازى معده و مفاصل از رطوبات زائد مى باشد.
در افراد داراى مزاج كرم كاهنده ميل جنسى و تشنكىآور است.
در افراد دارای مزاج مرطوب مح رک قوای جنسی و تولید کننده منى است.
زیاده روی در مصرف سیر می تواند موجب سردرد ومضر برای چشم و ریه و
بواسیر باشد. همچنین برای زنان حامله مبتلايان به اسهال مضر است